Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 30 tolatka

30paro latki starające się o dzidzie

Polecane posty

Olinku -no to super,ze juz po.. a widzisz wszystko jest do przezycia...zatem ten miesiac sie odstresuj i pozazywaj te lekarstwa a potem DZIALAJ ja wczoraj bylam na cytologii---wynik w poniedzialek sprawdzilam kiedy u nas robia progesteron---tylko w piatki--cena 20zl ale zrobie chyba razem z toxo i cytomegalia pod koniec miesiaca, to juz jak bede w pracy Pozdrowionka s samego ranka (deszczowego u mnie)

Witajcie! Smutasko - cieszę się, że się odezwałaś. Rozumiem, że Cię to męczy. Ja sama też zrobiłam sobie przerwę w staraniach w ubiegłym roku. Trwała kilka miesięcy, myślałam, że się może zdarzy cud bez inseminacji. Niestety. Ale za to odpoczęłam psychicznie od tych terminów, nacisków, dyktowania kiedy, co, jak i ile. Maż też był zmęczony tym, że mi jest ciężko psychicznie. Z drugiej strony, trochę szkoda mi teraz tego czasu bez starań. Napisz, jak już będziesz wiedziała o planach Pani gin. Anik - ja już nie pamiętam, czy badałam progesteron, ale chyba tak. Luteinę też zażywam w II fazie. Jak jej nie zażywam mam plamienia, więc pewnie jest mi potrzebna. A wynik badania był dobry. Też się zastanawiam, czy nie ponowić tych badań hormonalnych, bo ostatnio robiłam je ok. 2-3 lata temu. Muszę zrobić cytologię też, ale na razie mam @. Olinku, dobrze, że masz to już za sobą. Ja nie chciałabym mieć powtórki z tego badania. Ono jak do tej pory było dla mnie najgorsze. A drugi jajowód jest drożny?

Olinku - czytałam w kafe, że jedna z dzieczyn w cyklu w którym miała hsg zaszła w ciążę. Myślę, że szansa jest zawsze. Może nabłonek się szybko zregeneruje i się uda?! Mi też tak powiedzieli po laparo, że w jedną stronę płyn przepływał swobodnie, a z powrotem był problem. Olinku ja pytałam moją gin. o to właśnie. Pytałam, czy to dlatego nie mogły udać się inseminacje, że właśnie ten jajowód był zatkany lekko. Powiedziała, że nie, bo otwór był na tyle duży, że plemniczek powinien przejść i doszłoby do ciąży jajowodowej, albo pozamacicznej, a do tego u mnie nie doszło. Jajko jest większe i ono mogłoby nie przejść przez ten lekko zatkany jajowód.

Ja dzisiaj byłam na monitoringu. (2 d.c.). Od jutra leki na stymulację, a w przyszły piątek kolejny monitoring. Myślę, że jak wszystko będzie dobrze, to w sobotę lub poniedziałek będę miała inseminację. Zobaczymy. Jak do pół roku nie uda mi się, mam się zastanowić nad in vitro. Jak wiecie, też nie musi się udać za 1 razem.

NICK..........IMIĘ.......WIEK...... MIASTO... ............... TESTUJEMY olinek...........Beata ....30..........K-ów........................leczenie Aneta30....... Aneta.....30..........K-ów...................może 18.04. anik 31.......Ania..........31.........Mielec..........starania zawieszone KIKI13........Monika .....30.......... Sztokholm .................cały czas KOBIETKI W CIĄŻY NICK ..........IMIĘ........TYDZIEŃ CIĄŻY.................TERMIN PORODU kikunia8.......Kinga......... ....8..............................25.01.07 pafnucy100.........Monika..... 37............................16.03 Czarna31 ......Beata............20..............................19.05 E.C............Ewa.................17.................. ...........26.07.07 pluszka..........Beata............16.................... . .........03.08 STARANIA ZAWIESZONE CZASOWO atena32........Aneta......32.........R-sko Castopea.......Kasia......34........Mazury NASZE MAMY I DZIECI NICK.......... IMIE.............DATA PORODU............ PLEC majka74........Majka..........13.12.06.................. dziew/Anetka ellulka...........Ela............... .................chlopczyk Chcąca bardzo.... Aga....... .09.02.07..........dziewczynka/Małgosia

Aneciu:) U mnie przeszedl przez oba jajowody kontrast ale pod cisnieniem...bo sam nie bardzo wartko chcial przechodzic...przyznaje przyjemne to nie jest..brrr...:OAle do przezycia. Ja chyba mam wysoki prog bolu..tak ginek stwierdzil przynajmniej bo juz On najlepiej wie jaka to \"przyjemnosc\";) no nie osobiscie ale...napatrzył sie i nasluchał zapewne.... Nie wiem jak bedzie w tym cyklu...ale zmiane zrobie w tabelce.. oprocz tego ze wszystko tam podraznione to jeszce mam antybiotyk wiec pewnie nikla szanse na cos w tym cyklu.... Ginek mi powiedzial ze u mnie takich zrostow nie ma zeby zablokowały na amen -bo droznosc jest..ale to tez tak wyglada jakby waskie te jajowody byly bo trzeba bylo pod cisnieniem wtlaczac ten kontrast....nie wiem. Nie wiem jak bylo kiedys bo i z kad?Fakt ze z poprzednia ciaza nie bylo zadnego problemu teraz mnie zadziwia:) O inseminacji tez gadalismy bo wyniki mojego M byly kiepskie na poczatku.Nastepne juz lepsze.a teraz po swietach zrobi sobie jeszce raz -i zobaczymy.Jak nie beda super to tez moze byc jeden z powodow i wtedy warto taka inseminacje zrobic. Ale ja z ginkiem gadalam --to warto gora 3-4..jesli nie zalapie to nie ma sensu wyrzucac kasy.Tak mi powiedzial... Trzeba czekac....:)bo coz zostaje? Aktualizacja... NICK..........IMIĘ.......WIEK...... MIASTO... ............... TESTUJEMY olinek...........Beata ....30..........K-ów........................09.04 Aneta30....... Aneta.....30..........K-ów...................może 18.04. KIKI13........Monika .....30.......... Sztokholm .................cały czas KOBIETKI W CIĄŻY NICK ..........IMIĘ........TYDZIEŃ CIĄŻY.................TERMIN PORODU kikunia8.......Kinga......... ....8..............................25.01.07 pafnucy100.........Monika..... 37............................16.03 Czarna31 ......Beata............20..............................19.05 E.C............Ewa.................17.................. ...........26.07.07 pluszka..........Beata............16.................... . .........03.08 STARANIA ZAWIESZONE CZASOWO atena32........Aneta......32.........R-sko Castopea.......Kasia......34........Mazury anik 31.......Ania..........31.........Mielec..........starania zawieszone NASZE MAMY I DZIECI NICK.......... IMIE.............DATA PORODU............ PLEC majka74........Majka..........13.12.06.................. dziew/Anetka ellulka...........Ela............... .................chlopczyk Chcąca bardzo.... Aga....... .09.02.07..........dziewczynka/Małgosia i maly porzadek w tabelce..:) A co z Kiki? Ona sie tu jeszce udziela? Hihih Anetko wyglada ze tylko Ty i ja zostalysmy w starajacych....ehh....

Olinku, ja podczas laparo też miałam pod dużym ciśnieniem podawany kontrast i pewnie dlatego też jajowody się udrożniły. To mnie pocieszyłaś, ja już jestem po 3 ins. Teraz czeka mnie czwarta. No, ale u mnie może przez te zrosty i inne dziadostwa się nie udawały. Teraz pozostaje mi tylko wrogość do pokonania. Nasienie przed ins. jest filtrowane i podają Ci tylko najlepsze, najsilniejsze okazy. Skasowałaś Aniczka z tabelki przez przypadek... ;-) Smutasko, spróbuj wiesiołak na śluz. Mi on pomaga. Naprawdę! Może Pafnycy już urodziła? To już tydzień po terminie...

Ach, nie zauważyłam, że przeniosłaś Anic zka do \"poczekalni\".

Przenisolam aniczka..nie wiem czy dobrze zrobilam....jak cos to poprawcie:) Aniczku...wiesz ze nie ma 2 takich samych kobiet.Na drugim topiku dziewczyna miala 1 inseminacje i udalo sie od razu po 18 miesiacach staran wreszcie:)....Ale mysle ze u ciebie nie tylko byl problem z wrogoscia i teraz naprawde jest duza nadziaja i tego sie trzymajmy!!!!!!:)🌼

hi,hi OK. moge byc i w poczekalni czy przechowalni bo i tak na razie nie mam z kim dzialac Olinku ja nie mam wrogosci sluzu a przynajmniej nic o tym nie wiem u mnie ciaze nie chca sie rozwijac dluzej niz 6 tygodni zobaczymy co bedzie dalej od sierpnia monitoring i walcze dalej na razie czekam na wynik cytologi w planach mam wlasnie progesteron , toxo i cytomegalie na razie zazywam tylko Radical (na wlosy) a od 1.04 znow Folik i wit E a od 3 @ wiesiolka OJ dziewuszki to u Was teraz olbrzymie szanse na powodzenie No to wy pierwsze a ja zaraz po was

Teraz zyje przygotowaniami do komunii---robie w domu i zostalam z tym sama --M wpada tylko na niedziele, a w poniedzialek o 8.00 rano leci z powrotem potem pod koniec maja mamy dwudniowa pielgrzymke do Czestochowy--sluzba zdrowia z calej Polski--bede juz 3 raz no i w czerwcu 3-dniowa wycieczka na Ukraine to czas mi teraz szybciutko zleci zreszta i tak odkad snieg stopnial marze o wakacjach Pozdrowionka

Aniczku - Olinka miała pewnie mnie na myśli pisząc o wrogości, ale wybaczymy jej to malutkie niedopatrzenie, no nie ;-) hi hi To i tak dobrze, że chociaż w niedzielę się widzicie. Wierzę, że wróżba się spełni i do Częstochowy pójdziesz już z dzidzią w brzuszku. Wiadomo dlaczego tak się dzieje u Ciebie, jaka jest przyczyna, że dzidzia odchodzi w 6 tyg.? Musi chyba to coś powodować? Co ci lekarz powiedział? Moja kuzynka ostatnio straciła wyczekiwaną dzidzię, serduszko przestało bić.

O Matko z Corka:D jak ja mogłam uczynic taka wtope?:D Wybaczcie dziewczynki.Jasne ze to o wrogosci było do Ciebie Anetko..;) Aniczku sorki... Ja bylam dzis na \"Testosteronie\" ...oj usmialam sie jak dawno nie.... Jak dla mnie fajny. Jajnik dzis zyc mi nie daje.Znaczy owu sie zbliza.zrobilam sobie tescik dzis i 2 kresecki ale testowa ciut jakby słabsza.Wiec pewnie w nocy albo jutro bedzie jajko zniesione.... Tak jak pisalam ten cykl pewnie rekreacyjnie traktowac trzeba...ale co tam:) Jeszce mnie gardlo cos pobolewac zaczelo:O Ale ten antybiotyk co dostalam w ulotce wyczytalam ze tez na takie hisytorie gardlowe,nosowe,migdalkowe jest wiec moze zapobiegnie jakiejs infekcji.....oby:)

Olinku tez slyszalam ze Testosteron fajowy ale nie bylam--nie znalazlam nikogo chetnego do towarzystwa a samej nie chcialo mi sie isc Anetko chyba niedziela w maju nie bedzie owocna bo juz liczylam,ze to akurat 5 dni przed@ a nie wiadomo czy z nerwow przedkomunijnych nie zawita wczesniej byle nie--hi,hi --bo maz bylby zawiedziony nie wiem czemu tak sie u mnie dzieje (w odpowiedzi do Anetki)--pytalam dwoch gin. i uslyszalam to samo, ze widocznie niewlasciwe komorki sie spotkaly--nie ma sensu robic badania genetyczne bo jedno dziecko juz mam no nic w sierpniu znow monitoringi (moj gin. cos w nich lubuje)--chodze w miesiacu po 3-4 razy

czesc dziewczyny, melduje sie po ponownym pobycie w szpitalu.Nie czytalam jeszcze co napisalyscie przez ten czas,bo siedzenie przed komputerem mnie meczy,ale chcialam sie zameldowac. Pozdrawiam was i aktualizuje tabelke.Zapomnialabym napisac,ze to chlopiec.Fluidki❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ NICK..........IMIĘ.......WIEK...... MIASTO... ............... TESTUJEMY olinek...........Beata ....30..........K-ów........................09.04 Aneta30....... Aneta.....30..........K-ów...................może 18.04. KIKI13........Monika .....30.......... Sztokholm .................cały czas KOBIETKI W CIĄŻY NICK ..........IMIĘ........TYDZIEŃ CIĄŻY.................TERMIN PORODU kikunia8.......Kinga......... ....8..............................25.01.07 pafnucy100.........Monika..... 37............................16.03 Czarna31 ......Beata............20..............................19.05 E.C............Ewa.................23................. ...........26.07.07 pluszka..........Beata............16.................... . .........03.08 STARANIA ZAWIESZONE CZASOWO atena32........Aneta......32.........R-sko Castopea.......Kasia......34........Mazury anik 31.......Ania..........31.........Mielec..........starania zawieszone NASZE MAMY I DZIECI NICK.......... IMIE.............DATA PORODU............ PLEC majka74........Majka..........13.12.06.................. dziew/Anetka ellulka...........Ela............... .................chlopczyk Chcąca bardzo.... Aga....... .09.02.07..........dziewczynka/Małgosia

Aneta30- miescze soe do ubran sprzed ciazy , nawet zaczynaja wisiec na mnie,nie wiem jak to robie, poprostu karmie,jem duzo,w ciazy tyle nie jadłam,a przed to juz wcale, smuuutaska- Małgosia cudna,niestety ma kolki,wiec jest ciezko olinek - widze ze tabelka odnowiona, super anik, a ja zyje przygotowaniami do chrztu,tylko mam mniej czasu niz ty ,bo to juz w 2 dzien swiat, ale ci dobrze, ja szybko nigdzie sie niewybiore, ale nie narzekam E.C- jak sie czujesz, czemu byłas w szpitalu, bo mi chyba cos umknęło miłego tyg wszytkim dziewczynkom

Olinku - mnie bolą zatoki. Zażywam Ibuprom zatoki, ale tylko mniej mnie boli. Kupiłam dzisiaj płyn do inhalacji i zrobię sobie \"parówkę\". @ zmierza do końca, więc włączę probiotyk, żeby przypadkiem znowu mi się grzybki nie pojawiły. E.C. - wiadomo, dlacezgo miałaś tak wysokie ciśnienie? Unormowało się już? Jak się czujesz? Chcąca - to rzeczywiście masz sporo zajęć teraz. Dużo będziesz miała gości na chrzcinach? Robisz je w domu? Aniczku, może inne @ też zmienią terminy o kilka dni i jednak w maju się uda?! Ja nadal będę trzymać kciuki. Mało nas w tej tabelce staraczek.

No Anetko..to niedlugo u Ciebie wazne chwile..chwile prawdy...jeju byle sie udalo tym razem!!!!!Moze w koncu to ten czas....:)

Chcaca-to Małgo robi Ci ostre treningi...a tak sie wszytskie młode mamy martwia o sylwetke,...a tu nie ma jak treningi przy dziecku:) E.C-no własnie jesli mozesz to skrobnij cos nam wiecej .Co Ci spotkało ze az o szpital sie rozbilo....

czesc dziewczyny, chcaca-bylam w szpitalu z powodu cisnienia,mam nadzieje,ze kolki szybko mina i bedziecie mogly rozkoszowac sie wolnym czasem. Bylam prawie miesiac z przerwami w szpitalu,bo cisnienie znacznie sie podwyzszylo tzn.nawet czasami do 200/120.Zrobili mi duzo badan i wykluczyli chorobe,powiedzieli,ze to jest spowodowane ciaza.Pewnie hormony.Biore tabletki 3xdziennie i teraz najwyzsze mialam 140/90.Oby tak pozostalo albo spadlo.Brzuch bardzo mi urosl,wygladam na 8-9 miesiac ,a nie na 6,ale trudno,byle malenstwo zdrowo roslo.Pozdrawiam was serdecznie. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

No to jak juz jestesmy przy tych gorszych newsach... Wczoraj cos zaczelam posikiwac czesciej wiec udalam sie do apteki po urospet tak na wszeslki wypadek... Dzis rano obudzilm mnie juz bol pecherza i mocz z krwia:O W te pedy do lekarza i oczywiscie zapalenie pecherza.Nastepny antybiotyk:( Wiecie co.... juz mi czasem sil brak .. no bo ile mozna sie tak faszerowac??? Najpierw ta ueraplazma czy jak jej tam...1 antybiotyk. Potem hsg i po nim 2 a teraz to....i 3:( lekarz zapytal tylko czy nie jestem w ciazy zanim wzial sie za recepte.....Ja na to ze nie wiem Opowiedziala mu o hsg i starankach.Powiedzial ze nigdy nie mozna wykluczyc i zapisal Domox-jako bezpieczny gdby cos.... ehhhh.. no jak tu byc dobrej mysli ze bedzie dziecko? kazdy normalny organizm w takiej sytuacji mialby juz dosc... Ten cykl zapewne znow do smieci..... tylko ile jeszcze????:( Anetko a U Ciebie jak tam? Pewnie cos koło owu.... E.C--> jak dobrze ze juz sie ustawbilizowla sytuacja. Duzo odpoczywaj Mycha....🌼

anetko, na chrzcinach bedzie tylko 8 osob, ale jedank cos zorganziowac tzerba tym bardziej ze chrzestnym bedzie ososba z daleka zza granicy i przyjezdza na cały tydzien e.c- uwazaj na swoje cisnienie, bedzie dobrze a brzuszkeim sie nie przejmuj w koncu kiedy masz go miec jak nie teraz byłam dzis z małana szcepieniu , płakałam razem z nia, wazy jzu 4, 5 kg i urosła 4 cm, zdrowa jak rybka

E.C - cieszę się, że ciśnienie już Ci spadło i miałaś fachową opiekę. Martwiłam się, bo dawno się nie odzywałaś, ale całe szczęście, że już lepiej.Moja siostra też miała duży brzuszek, ale po porodzie szybko wrócił do swojego dawnego wyglądu. Nie przejmuj się tym. Dzidzia rośnie zdrowo i to jest najważniejsze. Chcąca - to przygotowania pełną parą, tylko pewnie czasu Ci brakuje. A mąż pomaga Ci? Dobrze, że teraz w sklepach można wszystko kupić. Moja koleżanka zrobiła z chrzcin Wielką imprezę, robiła w domu, ale prawie wszystko zamówiła w firmie cateringowej, bo nie miała czasu ani ochoty pichcić w kuchni całymi dniami. Olinku, to chyba jakiś pech, że co chwilę wyskakuje coś nowego ze zdrowiem.Współczuję Ci. Wylecz się porządnie i raz dwa za staranka. Jak długo masz zażywać ten antybiotyk? Mi na dolegliwości ukł. moczowego pomagały nasiadówki, ale pewnie jak jest szansa na ciążę , nie wolno ich robić. Ja mam dopiero 7 dc i kończy mi się @. Do mojej gin, idę 9 dc (piatek). Nie wiem, jak tym razem zareagowały moje jajniki na stymulację. Ostatnio w 10 d.c. miałam inseminację. Może się okazać, że owu wypadnie mi w niedzielę i cykl przepadnie. Chciałabym mieć ins w sobotę - nie musiałabym zwalniać się z pracy, dopiero przecież byłam na L-4 2 tygodnie.

hej dziewczynki! a ja chyba wlasnie mam owu. sluzik taki jak ma wtedy byc ale meza NIET no coz... dzis mam 13 dc.---pryszcza kolo nosa i na brodzie dwa chyba stuknie mi 50-siatka i dalej je bede miec poza tym jestem po fryzjerze i mam juz rude wlosy-jestem o 125zl lzejsza--kolor super ale za malo mi podciela---stwierdzila ,ze szkoda i ze tak lepiej wygladaja---tylko,ze ja juz nastawilam sie na takie tylko dotykajace ramion--a mam dotykajace lopatek znajac siebie pod koniec kwietnia polece na skorygowanie dlugosci buziaczki dla wszystkich Anetko trzymam kciuki

Olinku na TE sprawy Furagin najlepszy---3 razy po 2 tabletki albo na recepte albo \"wyzebraj \"w aptece czasem sie da ( ja tak mam z masciami sterydowymi dla malej) 3 farmaceutki nie wyda ale 4 sie zlituje

Aniczku serduszko ja nie musze nic prosic -bo dostalam od lekarza Duomox to antybiotyk.Co 8 godzin czyli 3 x dziennie..zazylam juz dwa i juz czuje duza poprawe.Nie siskam juz krwia i nie latam co 10 minut.Tak ze jutro pewnie juz bedzie w miare normalnie:) Aneciu--> u mnie juz po owu.chyba byla w okolicy niedzieli bo od soboty myslalam ze jajo zniose:) ale watpie ze cos sie moglo pozytywnie wydazyc.Ale dr. uprzedzal zeby sie nie nastawiac po hsg wiec sie staram nie nastawiac na nic. Ten duomox mozna w ciazy zazywac tak ze spoko.Moja siostra ie wiedziala ze byla w ciazy i miala własnie duomox wiec potem byla w strachu jak wyszlo ze bedzie mama-ale ginka ja uspokoila ze ok....:) Anetko--> ano to własnie jest minusem IVF-u ze maja czynne od pon do piat.z tego co mowisz w razie potrzeby robia inseminacje w sobote ale juz w niedziele dupa....:( Ta dziewczyna z 2 topiku ktorej sie udalo miala w Katowiach w Provicie i tam nawet w niedziele robia i wszystko 24h łacznie z laboratorium.Tak ze jest ten luz ze gdy ci wypadnie nawet w niedziele to wiesz ze nic straconego..... No ja zobacze jak to bedzie.Jak sie nic nie uda w przyszlym miesiacu.To po długim weekendzie ide na ralizowac plan B:) Tylko zastanawia mnie jedno.Zapytam Ciebie bo Ty jestes bardziej zorientowana.. Bo On mi powiedzial ze jak nic nie wyjdzie i dostane @ to mam sie zglosic w 2 -3 dniu cyklu na usg.Cos tam popatrzy ja juz nie pamietam co.I bedziemy symulowac pewnie jajniki-to wiesz.Tylko jakos tak krepujaco isc w 2 dniu @.....czy on bedzie robil usg dopochwowe??? przy takim potopie?chyba padne z obciachu na tym fotelu:O.... Mozesz mi cos w tej materii powiedziec?? Napewno nic nie przekrecilam bo mam tu przed oczami kartke z tymi jego zapiskami. Jak mozesz cos skrobnac bede wdzieczna:) I wierze ze teraz u ciebie duza szansa sie otworzyla...naprawde.Nie zdziwiloby mnie wcale gdyby sie udalo:D Aniczku..skoro owu sie pojawilo to znaczy ze wszystko slicznie wraca do normy....Mysle ze raz dwa minie ten okres rozlaki i za chwilke bedzie lato i M przy Tobie...I bede z calych sil trzymala kciuki aby to co sie stalo bylo juz ostatni raz..!!!!!!!🌼

Witam!! Jestem tu po raz pierwszy ale z tym samym problemem.Dokładnie już nie pamiętam od kiedy się staram(a może nie chce pamiętac) w każdym razie trwa to dośc długo.Jestem pół roku po laparoskopi a dokładnie po udrożnieniu przy czym jeden z jajowodów całkiem zapchany a drugi ledwo przepuścił płyn.I tak to ze mną jest.Aktualnie czekam na @ ma byc w piątek ale w duchu nadzieja że może nie przyjdzie.Mam 31 lat.Były chwile załamania a aktualnie jest we mnie dużo wiary że się uda tak bardzo tego pragnę.

aha bardzo proszę o informację co z tym wiesiołkiem jak się go bierze od kiedy i w jakiej formie

Witaj Iweczku....:) ja mialam narazie tylko kontrast.Przeszedl przez oba jajowody ale pod cisnieniem co za tym idzie bolao jak jasna dupa.....ale co tam. Trudno mi uwierzyc w te niepowodzenia bo mam juz core...wiec tym bardziej ciezko mi to przelknac.....Ale .....nadzieje miec musimy!!!!!

Kup sobie Oeparol-to wyciag z wiesilka.W kapsulkach. Bierze sie 3 razy dziennie po 1 kapsulce.Od 5 dc. czyli konca @ do owulacji.