Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

przygotowania w toku- bo ślub w tym roku

Polecane posty

no to co, coś Ci powiem. jaj jak wybierałam sukienke, też przeglądnęłam setki stron z sukniami, i nie wybrałam żadnej konkretnej. wiedziałam tylko jaką mniej więcej chcę, tzn. sam fason. ale jak oszłam do sklepu, powiedziałam co chcę, kobieta pokazała mi katalog i zaczełam przeglądać. pokazałam jakie mi się podobają i zaczełam mierzyć. i wybrałam w końvu taką, która nie wyglądała aż tak super na modelce. ale jak ją ubrałam to dopiero mi się spodobała. a ta, która mi się tak bardzo podobała, wcale w niej dobrze nie wyglądałam. więc najlepiej jak zaczniesz chodzić po sklepach i przymierzać to zobaczysz w jakich Ci najlepiej i napewno coś wybierzesz.

no to co maniusia ma racje na tobie bedzie to inaczej wygladalo niz na modelkach a mi najbardziej podoba sie 2 sukienka jest sliczna natomiast co do pracy ja jeszcze studia robie studiuje stosunki miedzynarodowe ale nie pracuje w tej specjalnosci jestem tlumaczem i nauczycielem angielskiego myslalalm ze to mogloby byc cos co chce robic w przyszlosci ale raczej nie uczenie lubie tlumaczenie srednio na jeza ze nie wspomne ze tlumaczenie dokumentow pisanych przez ludzi nie anglojezycznych po angielsku niewiele ma wspolnego z brytyjskim angielskim zastanwiam sie nad wlasna firma tak jak i wy ale powiedzcie mi tak szczerze, czy nie boicie sie ryzyka? czy nie boicie sie odejsc z pracy i wladowac kase w cos co moze sie nie udac ja wiem ze to moze zabrzmi tchorzliwe ale z nasza stabilnoscia rynku nie jest za rewelacyjnie

dzieki za rady dziewczyny wiem, ze trzeba pomierzyc, poprobowac, juz mowila mi to niejedna dziewczyna, ze czasem ta sukienka, ktorej sie pod uwage nie bralo po przymierzeniu zyskuje przychylnosc no zobacze marcy, mi tez sie chyba druga najbardziej podoba co do tego czy sie nie boje, pewnie, ze tak, ale jak mowi stare przyslowie kto nie ryzykuje ten nic nie ma naprawde nie zamierzam pracowac do konca zycia za marne grosze na etaciku, ktory dzis i tak zadna gwarancja nie jest, tez mozna go szybko stracic niestety

co prawda to prawda ja to sobie musz jeszcze przymyslec. pytanie nie jest czy ale jak i co a ty no to co o jakiej firmie myslalas? masz juz cos na oku?

firma handlowa juz mamy caly plan ;), w zasadzie zaczynam to lada chwila rejestrowac :) wiesz co, zobacz ilu ludzi np sprzedaje na allegro z powodzeniem- niektorzy sprzedaja ponad 1000 rzeczy w ciagu 30 dni jak spojrzysz na ich profil nie bali sie, wymyslili cos i zarabiaja pieniadze z powodzeniem to jest tak, ze ludzie wyksztalceni czesto sie boja ryzyka, bo znaja cale te mechanizmy rynku, zagrozenia- ci ktorzy o tym pojecia nie maja, po prostu dzialaja i niejednokrotnie sto razy lepiej na tym wychodza niz ci pierwsi :) to o czym pisze widac po sposobie pisania niektorych aukcjach, po jezyku uzywanym przez ich autorow- powiedzmy, ze nie jest bardzo wyszukany ;) nie chce oczywiscie generalizowac, bo to nie zasada, ale ma czesto miejsce mysle sobie, ze jak ma sie jakis pomysl, checi i jakas pasje do tego dzialania, to warto sie pokusic :)

tzn chcesz sprzedwać przez internet? pomysł niezły bo odpada personel i lokal A czym chcesz handlować jeśli to nie tajemnica? u mmnie pomysł własnej firmy jest w powijakach. Wiem ze chce ale jeszcze nie wiem co i jak. myslalam o jakiej dzialanosci ktora na poczatek daloby sie pogodzic z normalna praca bo wtedy mozna zarejstrowac działalnośc gospodarcza za 150 zl miesiecznie ale to bedzie trudne do wykonania bo moja praca to 9 godz dziennie a jak ty masz zamiar rozwiazac to od strony zusowsko skarbowej? Bo składki są koszmarne? przepraszam jesli moje pytania sa zbyt dociekliwe ale jestem nowicjuszem w tym temacie a bardzo mnie on interesuje

marcy, tak, na razie internet bedzie moim polem dzialania jesli chodzi o skladki to bede je oplacala teraz nie sa juz takie koszmarne, bo jakis czas temu wprowadzili znizki dla otwierajacych dzialalnosc wierze, ze dam rade :) poza tym, ja zawsze w glowie mialam gdzies wizje wlasnej dzialalnosci, nie o to chodzi, ze mi sie Bog wie jakie biznesy marza ;) nie musze miec kokosow, wystarczy mi godne wynagrodzenie i satysfakcja, swiadomosc, ze rzadze sama sobie i odpowiadam za to

no to co a wiesz jaki sa obecnie skladki na zus?

marcy, nie pamietam dokladnie spytam dzis mojego P i obiecuje Ci napisac on sie duzo lepiej zna na tych wszystkich formalnych kwestiach, skladkach, podatkach, ewidencjonowaniu przychodow itp ja bede dyrektorem kreatywnym :classic_cool: :D to zart rzecz jasna ;)

dzieki no to co bedziesz sprzedawac na allegro czy przez wlasna strone?

dzieki no to co bedziesz sprzedawac na allegro czy przez wlasna strone?

Witam Dziewczyny! W poniedziałek kupiłam sobie sukienkę. Powiem wam że pierwszy raz pojechałam mierzyć i moje wczesniejsze typy na sukienkę niezbyt dobrze na mnie leżały. Także czy wam się podoba jakas sukienka to lepiej przymierzyć taki lub podobny model i sprawdzić jak się bedzie wyglądać. Ja wybrałam białą sukienkę z gorsetem. na gorsecie jest duza róza, podobna róza przypięta jest na spódnicy której dół jest ogarniety organtyną w kolorze bardzo delikatnego rózu. Róza tez jest leciutko rózowa. Jesli ktoś ma ochotę to napiscie meila i przyslę wam zdjęcie żebyscie oceniły.

wysłałam wam z mojego meila troche musiałam pomniejszyć. Do jednej z was poszedł chyba meil z innej poczty.

doszlo :) bardzo ladna 🌻 mimo, ze ma duzy ten kwiatek na dole, o delikatny :)

ja dostałam bardzo ładna ile za nią płaciłaś anula? jeśli moge zapytac?

jej dziewczyny dopiero teraz jestem........Uffff Najpierw mialam delegację z jednej firmy, potem spotkanie na drugim koncu miasta, ale w koncu jestem..... Anula prześlij mi proszę zdjecie swojej sukienki na: itap@o2.pl Dzieki :))

witam holly byle do 5 a ty kiedy palnujesz wybrac sie po sukienke?

Marcy w kwietniu najprawdopodobniej - ale muszę pobiegać po Krakowie i mieć ze 2 inne typy, bo co jak tamta okaze sie nie taka jak trzeba ???? :))

na pewno cos znajdziesz jak sie chodzi po sklepach to najwiekszym problemem normalnie jest ze jak juz ci sie cos podoba to albo nie ma twojego rozmiaru albo nie pasuje przy sukience takiego problemu nie ma bo jak ci sie juz podoba to uszyja na ciebie i problem z glowy tak wiec nie masz sie czym martwic holly

holly już do Ciebie wysłałam. Dałam za nią 1300 zł razem z welonem. Troche mi pani opuściła bo brałam za gotówkę ... jakieś 150 zł dostałam upustu. nie wyglądam w niej źle?

🖐️ ladna dzis u mnie pogoda, ale mam juz tak dosc tego zimna :( wczoraj bylismy na przedostatnich naukach-jeszcze tylko jedno spotkanie :) anula- no cos Ty :) sukienka bardzo ladnie na Tobie lezy 🌻

witam w kolejny mroźny dzień ;) anula, czy ja również mogę prosić o foto sukni?? mój email: mat.zg@wp.pl zapraszam na kawke z rana ;)

🖐️ no to co u mnie też nawet ładna pogoda, tzn. słonko świeci, ale jest straszny mróz. jak tam dzień kobiet minął???

witajcie 🌼 ja właśnie \"chlapię\" kawcie-pycha ale wczoraj narozprawiałyście, człowiek nie nadąży czytać;) anula ja też proszę o zdjęcia:) u mnie nie ma za zimno, nawet słoneczko świeci:D a co do dnia kobiet to czekoladki tylko od Miśka dostałam i tort w pracy same sobie kupiłyśmy;p