Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

przygotowania w toku- bo ślub w tym roku

Polecane posty

agatka- chyba jestes osoba uparcie dazaca do celu, wiec ja nie mam watpliwosci, ze uda sie Wam to, co sobie zalozyliscie i za te poltora roku zaczniesz sie bawic w pieluszki ;) 🌻 U nas o niebo lepiej :). Gabi znowu jest soba- pogodna, radosna, duzo sie sama bawi i umie zajac na dluzej (mieszkanie coagle wyglada jakby tornado przeszlo, wszedzie zabawki ;) ), aczkolwiek musi miec towarzystwo, sama zostac nie lubi. Ale to normalne u takiego malca, tym bardziej, ze ja jej samej nie zostawiam, bo sciaga juz wszystko i staje. No i ciagle mowi: \"a cio to\" :D. No po prostu kapitalne to jest. Wzielo jej sie to chyba z tego, ze ja jak jej cos pokazuje to zawsze zaczynam od \"zobacz, a co to jest\". I dalej mowie np \"to jest slonik\". I ona jak teraz cos zobaczy czy cos ogladamy to mowi to swoje \"a cio to\" i czeka na odpowiedz :) ;). Zapewne nie rozumie jeszcze tego pytania, ale chyba intuicyjnie wyczuwa, ze chodzi o jakis dialog. Czy u Was tez taka smetna pogoda? Wiecie co, ja jestem troche niepowazna. Gabi najpozniej budzi sie o 7 (i tak sukces, bo byl okres, ze o 5 byly pobudki ;) ). Codziennie sobie obiecuje, ze zaczne wczesniej chodzic spac. I codziennie to samo- ok 24, a nawet i pozniej bywa :o. A potem rano katusze. Zabu- jakie sa rokowania dla tak beznadziejnego przypadku? ;)

ale pustki :) Kasiak sie chyba pogniewala, Holly, Diabelek i Maniusia zapracowane, Zabu na starcie slubow i powialo pustkami ;). Agatka pewnie tez zalatana. Reszta i tak nie zaglada ;) :P Jej, niech sie stanie juz 18-sta, wprowadza sie ktos nad nami i wierca niemilosiernie, a Gabi na wiertarke reaguje jakby ja do pradu podlaczyc, boi sie okropnie, wiec jak ta huba wisi na mnie (na szczescie tzw glosne prace remontowe mozna u nas wykonywac tylko do 18).

woow, wiosenna zmiana stopki ? :classic_cool::) szkoda, że nie masz Gabi widocznej, ale pamiętam dlaczego - pisałaś. A czy mogłabym prosić nieśmiało o jakieś Twoje z Gabrysią foto mailem... ?? sorry z góry jeśli to niestosowna prośba ;) u nas szaro-buro, jutro o ile się uda idę na wózki, a na pewno w tym tyg. Poza tym, wiecie: Lesinkowy zawrót głowy :D;) pozdrawiam

Ja jestem :) Fakt, rozgrzewam się już \"ślubnie\", ale jeszcze mam czas - ostatni tydzień ;) tyle, że nic specjalnego się u mnie nie dzieje, to i pisać nie mam o czym;) Wczoraj nawiedzili nas teściowie, na szczęście przeżyłam :classic_cool: tym razem teściowa nie wspinała się na palce, aby sprawdzić poziom kurzu na górnych częściach framug drzwi :P

No to co - współczuję tych remontów! To był jeden z powodów, dla których tak chętnie wyprowadziliśmy się z Katowic - po pierwsze, nikt tam nie egzekwował ciszy, a po drugie, zaczynała się ona dopiero po 22 :( po trzecie, była tam tak niesamowita akustyka, że jeżeli ktoś walił młotkiem 5 pięter wyżej klatkę obok (dosłownie) było to słychać jak zza ściany Nawet sobie nie wyobrażam, jak musi na to reagować maluszek :(

Martaanna- wow, ales Ty spostrzegawcza! Ja jakos rzadko zwracam uwage na stopki, tzn niby zwracam, ale jak juz kogos \"znam\" to wtedy stopke zaczynam pomijac i raczej zmian bym sie nie dopatrzyla ;). No zmiana, zmiana- a co, trzeba swoje zachwalac i reklamowac. Promocja od malego ;) :D Twoja niesmiala prosba zostala rozwazona pozytywnie :) tylko wysle wieczorem pewie. Na adres pod nickiem? No io warunek- oczekuje maila zwrotnego z malym przystojniakiem i Jego mama ;)

o zabu- hejka odpisze pozniej, bo gabi prawie sie mi wspina na glowe ;) i chce jej sie spac bardzo

Ja też zaglądam, ale niewiele u mnie się dzieje. A co do remontów- kiedyś nienawidziłam odgłosu wiertarki, teraz po tylu miesiącach remontu już nawet nie zwracam uwagi :) Ja całe szczęście mieszkam w kamienicy, mamy ściany z cegieł, więc sąsiedzi tak bardzo nie cierpią z tego tytułu U moich rodziców jest blok z płyty i zabu- wiem o czym mówisz. Dziewczyny ja też proszę o zdjęcia :)

jesteście niesamowite z tymi swoimi textami:D:D ---> Zabu z teściową wspinajacą się na palce, aby sprawdzić poziom kurzu i No to co z Gabi wspinajacą się na głowę :D:D haha uśmiałam się :classic_cool: No to co - fajnie, dziękuję, będę zaglądać na pocztę wieczorem, no i też cosik poślę. Agatko, Tobie także ofkors :) idę powoli na Fryderyki w tvp i miłego wieczoru

Martaanna- zaraz cos wyszukam, mam chwilenke, bo maz dzis nas rozlicza, a ze mamy kredyt i odsetki do niego i takie tam to troche roboty z tym jest. Takze przepraszam Cie za opieszalosc. W dodatku chyba kabel usb zostal u moich rodzicow i nie mam jak zgrac kilkuset zdjec, ktore zalegaja w aparacie. Ale mam troche swiezych, ktore moj brat robil Gabi, cosik posle. Doslownie mi wchodzila na glowe, wiercioch z niej ;). Ale lepsza byla wczoraj. Odnosnie pobudek. Rano sie obudzila jak skowronek, przewinelam, przebralam i wzielam ja do nas do lozka, miedzy nas. Dalam kilka zabawek, ale oczy mi sie jeszcze potwornie kleily i na chwilke przymknelam. Nagle czuje jakby mnie ktos po glowie mlotkiem walil. Okazalo sie, ze Gabi wziela glowe misia (ostatni element takiej zabawki- elementy te wklada sie na taki palak) i walila mnie nim po glowie jego ryjkiem (takie twarde wystajace). Dobra pobudka, juz chyba nie bede miala problemow z rozbudzaniem sie :D ;) Ta glowa misia z takiej twardej gumy, bolalo, auć! Dzieci to sa pomyslowe. Tylko dlaczego pod mlotek poszla moja glowa a nie meza? :D ;) Zabu- oj przezyla ta wiertarke dzisiaj. Wtulala sie we mnie z calych sil. Biedactwo, naprawde. Agatka- u nas niby cegla, a akustyka w tych mieszkaniach jakas taka, ze wszystko bardzo slychac.

No to co - najwyraźniej Twój brak uwagi dotkliwiej jej doskwierał ;) hehe, nie ma co, kolejna historyjka do późniejszego szantażowania :D Martaanna - niestety z tą teściową to nie była poetycka metafora. Rzeczywiście zrobiła mi kiedyś taki numer, i to, co gorsza, w mieszkaniu M gdy jeszcze razem nie mieszkaliśmy - przyjechałam do niego na weekend, oni wpadli nas odwiedzić i ona ciach - na paluchy i do framugi, i zgorszony look na mnie, jakbym przyjeżdżała w odwiedziny do jej synka w charakterze sprzątaczki :P Dobranoc, pchły na noc, i samych wyspanych dzieci! ;)

spoczko No to co, poczekam ;):) ja też niestety nie zdążę od razu wysłać bo mam dziś furę załatwień, mój Tato przejmuje dziś Lesława a ja w miasto ale do końca dnia na pewno wyślę pozdrawiam, muszę lecieć, nara 🌻

mam, mam !!! :D śliczne Dziewczyny z Was :):):) sorki że tak w biegu, napiszę później więcej dziękuję ! ❤️

Martaanna- 🖐️ dzieki :) pomyslnego zalatwiania spraw 🌻 Mialam Ci jeszcze napisac cos odnosnie wozkow. Zebys sie orientowala czy nie sprzedaja kolekcji 2007 modelu, ktory Cie interesuje. Bo ja np kupilam wlasnie model z 2007. I to wcale nie dlatego, ze byl ciut tanszy (100 zl), aczkolwiek bylo to milym dodatkiem :). Jak zapytalam sprzedawczynie czym sie roznia te wozki to powiedziala mi, ze jedynie tym, ze w tym 2007 okrycie na nozki jest rozpinane na suwak (co moim zdaniem jest duzo wygodniejsze, bo przy wiekszym dziecku nie musisz robic kombinacji alpejskich, zeby je wlozyc z powrotem do wozka na spacerze), no i kolka maja takie chropowatosci (a w nowym modelu gladkie calkiem), czyli np na sniegu lepsza przyczepnosc. Co prawda nie mialam wyboru kolorow tylu co w nowej kolekcji, ale jednak uznalam, ze tamten stary lepszy. Takze jak widac nie zawsze zmieniaja wszystko na lepsze, dlatego moze warto pytac ;) Milego dnia

Witajcie 🖐️ widzę że przez kilka dni była tutaj cisza, no ale w końcu coś się ruszyło :) ja niestety z pracy nie mam za bardzo jak pisać, bo co chwila ktoś wchodzi do pokoju, więc chowam \"was\" w pasku, potem zapominam co miałam napisać itp. teraz jestem sama, bo wszyscy gdzieś poszli, także korzystam z okazji :) martana - ja również o fotki proszę :) bo chyba Twojego szkraba nie widziałam jeszcze :) zabulina - współczuje :) ale juz na szczęście po wizycie :) ja mam taką samą teściową, z tą różnicą, że u nas na szczęście nie zagląda po kątach :) ale u siebie musi mieć sterylnie. czasami to mnie przeraża. nie mówie że ja mam jakiś wielki bałagan w domu, bo sama lubie jak jest czysto, no ale wydaje mi się że w drugą stronę też nie można przesadzać. w końcu dom jest do mieszkania :) no to co - Gabi to już spora pannica, słodziutka jest :) wiem co masz na myśli pisząc że mmogłabyś ją schrupać :) podobna do Ciebie :) co do remontów, to współczuje. nasz blok też z cegły, i wszystko niestety słychać. niewiem jak oni te bloki teraz robią. mam jeszcze pytanie do młodych mam - kiedy powiedziałyście w pracy że jesteście w ciąży? i jak taka rozmowa u Was wyglądała? bo ja się zbieram żeby powiedzieć, bo u mnie jeszcze nie wiedzą (nie licząc dwóch koleżanek). pozdrawiam i miłego dnia życze 👄

No to co - najpierw widzi się wieeeelkie oczy, a potem całą Gabi :D jest przesłodka :) i chyba już zostanie niebieskooka :) Maniusiu - będę trzymać kciuki za Twoje "wyznanie" ;)

Maniusia, no ja to szybko powiedzialam, bo chcieli mi zmienic stanowisko na wyzsze. Wiazaloby sie to ze sporymi zmianami organizacyjnymi, bo ja musialabym sie uczyc duuuzo nowych rzeczy i bardzo trudnych, a ktos znowuz musialby przejac moje obowiazki. Takze mialam od razu powod, zeby powiedziec i w sumie sie ucieszylam, ze mam juz to za soba. Czulam, ze byloby nie fair gdybym sie nie przyznala w tamtym momencie, to raz. A dwa to bylo mi to nawet na reke, bo nie chcialam sie zajmowac tym, co dla mnie wymyslili (jakos mi to nie lezalo). Z tym podobienstwem Gabi to kazdy widzi co chce :). Sa zwolennicy, ze podobna do mnie i tacy, ktorzy mowia, ze wykapany P. Ja widze do obojga szczerze mowiac. Zabu- to po mnie te oczy. Jak mialam ze 2 lata to mam takie zdjecia z rodzicami, ze mi twarzy nie widac tylko oczy, to nasze zaburzenie proporcji odziedziczone z kolei po mamie :D ;). Z czasem zaczelo sie wyrownywac ;). No a co do koloru to mysle, ze na pewno jasny zostanie, co najwyzej moga zszarzec lub zzieleniec bardziej. Brrr, jak dzis zimno.

no własnie ja troche się boje powiedzieć, bo od nowego roku przeniosłam sie do nowego działu (po moim kierunku studiów), i tak od razu praktycznie ciąża. troche mi głupio. fakt że pracuje w tej firmie już przeszło 5 lat, ale chodzi mi o ten dział konkretnie, ze tutaj tak krótko.

Maniusia- no nie ma sie co bac, bo Malenstwo juz po sercem rosnie i powiedziec trzeba tak czy siak :). Ja w sumie planowalam powiedziec po 3 miesiacach. I uwazam, ze tak chyba najlepiej, nie ma sensu dalej tego odkladac i meczyc sie. Dlugo juz pracujesz w firmie, nie martw sie :)

No to co, oglądam sobie teraz na spokojnie Wasze fotki...:):) to ze szpitala super - wzruszające; piękne ze ślubu.... a duże, ładne oczy to ( np. wg mojego Taty ) jeden z największych atrybutów kobiecej urody :) wysyłam zaraz coś swojego

Maniusia, ja powiedzialam po 3 miesiacu i cieszylam sie,ze mialam to za soba, a ja w tamtym tygodniu sie rozchorowalam na zapalenie gardla i dostalam antybiotyk,a wczoraj moje malenstwo obudzilo sie zkatarkiem, niech to szlag, wczoraj jeszcze jakos, zostalam z nia w domu,ale w nocy natalka budzila sie co 10 min z zapchanym noskiem, normalnie tak mi szkoda jej bylo, ja sie nie wyspalam,a ona biedna od rana tarmosi sie raczkami po oczkach z niewyspania, no to co, ty to ostatnio przerabialas, jak Gabi,co jej podawalas?bo z tego co pamietam, to ona tez od was zlapala...

Diabelku- podawalam jej cebion, wode morska do noska i otrivin dla dzieci (jest o niebo lepszy od nasivinu). Do tego soczek malinowy. W zasadzie to tyle. No i odciagalam frida w razie potrzeby- ona tego nie znosi i strasznie sie przez to drazliwa zrobila w tym okresie. Sprobuj tym otrivinem, naprawde odblokowuje. Zdrowka dla Natalki A ja umieram z niewyspania 😴

a, no i mozesz jej mascia majerankowa smarowac pod noskiem Mi jeszcze jedna znajoma majaca malego synka na takie infekcje polecila wapno w syropie dla dzieci, ale jak P kupowal je w aptece to farmaceutka strasznie sie dopytywala czy to lekarz zalecil, co sie dzieje (wiem, ze ma jakis zwiazek z wit d3, bo w ulotce czytalam), takze ja ostatecznie na wlasna reke nie podalam.

Diabełku, trzymam kciuki, żeby Malutka szybko wyzdrowiała ❤️ No to co jak zwykle służy mądra radą;) Maniusia - wracając jeszcze do teściowych - wiesz, gdybym miała tak, jak Ty - tzn gdyby ona sama u siebie sprzątała do stanu \"sterylności\" to może bym jeszcze zrozumiała. Ale oni mają w domu nieziemski syf :o chyba w życiu nie widziałam tak zabałaganionego domu - mimo że opłacają sprzątaczkę, więc kompletnie nie kumam, o co chodzi. My musimy mieć zawsze czysto, czy nam się to podoba, czy nie - mamy oboje duużą alergię na kurz, więc chcąc nie chcąc mamy porządek. Ale żeby framugi... :o Ja sobie czekam już w dołku startowym, w sobotę zaczyna się maraton :classic_cool: ale się cieszę :D powiem Wam, że jak zaczynam już być w tym \"wirze\", kombinować, wymyślać (w sobotę mamy np. sesję nocną), to czuję, że żyję:)

zaba gdybyś mieszkała bliżej mnie, to bym Cię tak wyeksploatowała, że miałabyś dosyć :) no to co Gabi jest śliczna :) martana wysłałam Ci maila z adresem.

martana obejrzałam zdjęcia :) Kurczę jakie fajne te Wasze dzieciaki :) Czasem (sale tylko czasem) wam zazdroszczę :) Leszek jest super. I wygląda na bardzo radosne dziecko. A Ty masz super kolor włosów. Też się kiedyś przefarbuję na blond :)

Agatko, dzięki :)🌻 miałam awarię kompa, odpisuję teraz dopiero. Miło Cię widzieć, fajnie wyglądasz :) no i te boskie dołeczki ...:):):) przepiękne zdjecia ślubne ! no i widzę, że powoli dzieciarnia Cię otacza :D;) idę na kawę a potem na te bryki nieszczęsne, do końca kwietnia chciałabym coś kupić. Zobaczymy. miłego dnia wszystkim

a my dzis idziemy do lekarza, mala w nocy co pol godz sie budzila,bo nie mogla oddychac, jakis gesty ten katar... a poniewaz spi w swoim pokoju , w ktorym jest jej lozeczko i nierozkladana kanapa musialam,co pol godz sie budzic i wedrowac do niej... tak mi jej bylo szkoda,a ja juz ledwo,co na nogach sie trzymam... po godzince, jak sie obudzila , pobyla na siedzaco bylo jakby lepiej i jak odprowadzilam ja do cioci mowila,ze nie widzi,zeby jej cos bylo,ale wole podmuchac na zimne,,, a swoja droga odkad moj maluszek skonczyl wczoraj pol roku!!! nigdy w zyciu nie bylam z soba u lekarza,co teraz w ciagu 6 mies z nia... tez wam wysle zdjecia... jesli sie nie obrazicie, to tylko no to co,a ona niech rozesle dalej,bo mi na poczcie cos sie z adresami porobilo i nie wiem juz do kogo mam... no to co.. juz wysylam