Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BaSiCa

JAK ZROBIĆ COŚ Z NICZEGO ?!

Polecane posty

Gość Domi-
iAnusia- czy mogła byś mi przyslać pomysły na ozdobienie pokoju mama 12 lat a mój e-mail to misia555555@interia.pl

Gość Justiii x3
ja takze ponawiam swoją prośbę o pomysly na ozdobienie pokoju :) mozesz je napisac na forum ot nie trzeba bedzie potem pisac, bo widze ze duzo tu jest takich prosb :)

Gość wikta_
hej ;)) można do kieliszka lub do szklanki wsypać ziarna kawy np. jak na tej stronie: http://www.ddfoto.pl/zdjecie-ziarna-kawy-w-kieliszku/ ale można również wsypać różne ziarna warstwami i na nadnie naczynia włożyć świeczkę (taki wkład do podgrzewaczy) ja mam w takiej szerokiej lampce muszelki wysypane- też fajnie :)

Gość wikta_
hej ;)) można do kieliszka lub do szklanki wsypać ziarna kawy np. jak na tej stronie: http://www.ddfoto.pl/zdjecie-ziarna-kawy-w-kieliszku/ ale można również wsypać różne ziarna warstwami i na nadnie naczynia włożyć świeczkę (taki wkład do podgrzewaczy) ja mam w takiej szerokiej lampce muszelki wysypane- też fajnie :)

Gość lila1260
witajcie:)) ku mojemu własnemu zdziwieniu postanowiłam znowu pisać na tym forum:D no dobra..to apropo tych ziaren kawy to mam "przepis" na świecznik. Potrzebne reczy: -podłużna szklanka(taka...taka wysoka i chuda) -ziarna kawy..takie te wielkie :P -śwczka -"podgrzewacz" Wykonanie: Najpiew bierzemy szklanke i ziarna kawy.Ziarna wsypujemy do szklanki-tak,żeby zostało jakieś 5-6cm miejsca od góry na świeczke.Potem kładziemy na samą góre do szklanki podgrzewacz ii.. oto tak powstaje niesamowity świecznik!:D

Gość elik52
Mam fajny pomysł na dekorację sąteczną.Ze styropianu wycinamy kształt trójkąta.Zieloną wstazkę w róznych odcieniach tniemy na kwadraty.Kwadraty wciskamy wykałaczką w styropian-gęsto obok siebie na całej powierzchni.W róznych miejscach wciskamy kolorowe kwadraty,które imitują bąbki.Dodajemy uchwyt i mamy choinkę do powieszenia np. na drzwi.

Gość wikta_
lila1260- no to właśnie napisałam też o tym 'świetrzniku' tylko nieco w skrócie :p

Gość wikta_
Hej! Ja mam pomysł jak ozdobić pudełko po butach :) Jest potrzebne: kolorowe czasopismo, pudełko, nożyczki, klej. Wycinamy z gazety interesujące nas motywy (jak ja robiłam takie pudełko to wycinałam błyszczyki, pudry-różne kosmetyki i pomalowane oczy, usta) Potem smarujemy klejem pudełko i ciasno, obok siebie przyklejamy wycinki. Jak ja robiłam to na zewnętrznych, 2 dłuższych ścianach przyklejałam części artykułów gdzie pisały np. jakieś porady na temat kosmetyków itp. Jeśli ktoś ma lakier w sprayu to może to jeszcze dodatkowo utrwalić. Fajny efekt :) Moje pudełko się już rozpadło, ale mam zamiar zrobić nowe i może dodam fotki jeśli chcecie :)

Gość Justiii x3
no to mozesz sie pochwalic :)

Gość kielbasa2000
woskowy lampion polecam robiłam nie raz efekt przepiękny : Do zrobienia lampionu potrzebne są: - parafina – granulowana lub w postaci gotowych świec, połamanych na kawałki - forma o wymiarach co najmniej 10x10 cm do wylania ścianek (można ją zrobić np. z tektury). Jeśli przygotujemy sobie 4 formy – praca pójdzie nam szybciej - forma do wylania dna – szersza o ok. 0,5 cm od tej do wykonania ścian, - dwa naczynia do topienia parafiny w tzw. kąpieli wodnej (duże naczynie - w nim woda - wewnątrz małe naczynie - w nim parafina) - chochelka, płaski pędzel - suszone kwiaty lub inne dodatki Parafinę topimy, podgrzewając ją w kąpieli wodnej (patrz Krok 1). Należy uważać, żeby woda w większym naczyniu się nie wygotowała – parafina podgrzana do temperatury wyższej niż 100 st. C może się zapalić! Gdy parafina się stopi – wlewamy ją do formy na wysokość ok. 0,5 cm. Zanim parafina zastygnie (ok. 2 minut) umieszczamy w niej ozdobne dodatki. Kolejno wylewamy cztery ściany i dno. Tafle parafiny można wyjąć z formy dopiero po całkowitym schłodzeniu. Gdy są już letnie, można włożyć je na jakiś czas do lodówki, bo jak się skurczą, wyjęcie ich z formy będzie łatwiejsze Ścianki ustawiamy pod kątem prostym i sklejamy gorącą parafiną, którą nanosimy płaskim pędzlem jak na zdjęciu – po wypełnieniu szczeliny parafiną ścianki dobrze dociskamy. Pędzlem nanosimy gorącą parafinę na styk ścianek i dna. Dno zalewamy gorącą parafiną na wysokość ok. 4 mm, odstawiamy do wystygnięcia. Nasz lampion jest gotowy. Ewentualne nierówności w okolicach spojeń można usunąć ostrym nożem. Dno lampionu należy zabezpieczyć przed nadtopieniem np. korkiem lub grubą tekture Ja osobiście preferuję wypełnienia ścianek z naturalnych materiałów – kwiatów, traw, liści. Jednak wybór ozdób, które w parafinie umieścimy, jest właściwie nieograniczony i zależy wyłącznie od fantazji twórcy:

Gość Domi-
Wiecie co znalazłam bardzo ciekawego bloga o robieniu różnych rzeczy - www.przerobki-robotki.blog.onet.pl

Gość Justiii x3
siemka. ma ktos pomysl lub instrukcje jak zrobic klaser?

Gość Anusia0020
Cześć Masz super pomysły! Mam dwie prośby: Pierwsza jest taka: Pod koniec roku szkolnego zupełnie przez przypadek przełamałam na pół suwak od mojego piórnika. Mam zamiar go jeszcze ponosić chociaż przez ten rok. Masz jakiś pomysł na mały, ładny breloczek? (średnica ok. 2 cm) Oto ta druga prośba: Powysyłasz mi na e-mail zdjęcia wszystkich Twoich ''wymysłów''? (jeśli to możliwe) To mój e-mail: ania.rysz@onet.eu

Gość wikta_
Anusia0020- możesz zrobić z modeliny. Bierzesz modeline, ugniatasz ją no i kształtujesz a potem wrzucasz do wrzącej wody. Albo na agrafkę lub spinacz do paieru nawlecz małe, kolorowe guziki no i potem przyczep do suwaka. :)

Gość Anusia0020
Justiii x3 klaser możesz zrobić tak: Potrzebne przybory: -segregator (dowolnego rozmiaru) -kartki z bloku technicznego lub cienkie tekturki -koszulki na kartki (rozmiar zależy od segregatora) -nożyczki Robisz to tak: 1.Do koszulek wkładasz kartki z bloku technicznego lub tekturki. Muszą być miej-więcej równe z koszulkami. 2.Do koszulek wkładasz swoje znaczki, ale wkładasz je na tekturkę. Tekturka zapobiegnie łamaniu się znaczków. 3.Koszulki ze znaczkami wkładasz do segregatora i oto Twój klaser!

Gość iAnusia
aaaa

Gość wikta_
Ale tu gwarno... :P

Gość Justiii x3
wiem, ze do swiat jeesczce daleko ale juz trzeba myslec o takich sprawach ;p moze zawczesnie, ale nim wczesniej tym lepiej ;) chodzi mi o prezent dla brata i taty. brat ma 16 lat i lubi pilke nozna. tata - jak kazdy tata ;) wiem,ze bylo tu duzo pomyslow ale nieznalazlam nic odpowiedniego. macie moze pomysl co zrobic lub kupic im pod choinke? z gory dziekuje ;) ps. fundusze sa niewielki ;/

Gość Justiii x3
wiem, ze do swiat jeesczce daleko ale juz trzeba myslec o takich sprawach ;p moze zawczesnie, ale nim wczesniej tym lepiej ;) chodzi mi o prezent dla brata i taty. brat ma 16 lat i lubi pilke nozna. tata - jak kazdy tata ;) wiem,ze bylo tu duzo pomyslow ale nieznalazlam nic odpowiedniego. macie moze pomysl co zrobic lub kupic im pod choinke? z gory dziekuje ;) ps. fundusze sa niewielki ;/

Gość Justiii x3

Gość wikta_
Justiii x3 - Może bratu kup coś z 'dadżetów' klubu sportowego, któremu kibicuje. Albo zrób ramkę na zdjęca w kształcie piłki :) Co tacie to nie wiem... zależy co lubi... może harebtę z filiżnaką (są takie zestawy w okolicach 30zł) Jednak myślę, że słodycze każdego faceta zadowolą :D Ale chyba masz czas żeby myśleć nad tym bo do świąt jeszcze troche jest...

Gość Justiii x3
dzieki za odpowiedz. moze jesczce cos wymysle. no fakt - duzo czasu. ps. niewiem czemu mi sie potroila odpowiedz ;/

Gość Justiii x3
siemka. ponawiam swoją prośbę o pomysly na ozdobienie pokoju widze ze duzo tu jest takich prosb ;) ps.jak cos to kolorową sol robiłam ;)

Gość Anusia0020
Justiii x3 bratu możesz zrobić coś z masy solnej z motywem piłki, np. ulep prostokątną tabliczkę i napisz na niej nazwę jego ulubionego klubu sportowego i przyozdób jakimiś motywami a'la piłka nożna. Oto przepis na masę solną: 200g mąki 200g soli 125 cm3 wody Mąkę wymieszaj z solą i dodawaj wodę (tyle aby masa była plastyczna ale nie zbyt rzadka), wyrabiaj 5-10 minut. Ulep to co chcesz (w tym przypadku tabliczkę) i piecz w piekarniki tak długo, aż ciasto przybierze złoty kolor. Poczekaj aż ostygnie i przyozdób. Fajny efekt jest kiedy pomalujesz farbami. poczekaj, aż farba wyschnie i gotowe. Tacie też możesz zrobić coś z masy solnej albo kup mu jakiś kubek. Na ogół nie są drogie :)

Gość Anusia0020
MAM NOWY POMYSŁ!!! Kiedy rodzeństwo Was wkurza, chłopak Cię zostawił lub po prostu masz doła ZRÓB GNIOTA, żeby się na nim wyżyć. Oto instrukcje: Przygotuj: *balon *mąkę *flamastry *włóczkę *nożyczki *MOCNY klej Sposób wykonania: Do balonu wsyp mąkę. Aby lepiej się ją wsypywało balon najpierw możesz nadmuchać i od razu wypuścić z niego powietrze. Następnie zawiąż go. Na balonie możesz narysować jakąś minkę. potem wybierz kilka kolorów włóczki i z każdego koloru o długości wybranej przez Ciebie. Na środku zwiąż tę czuprynę mocnym węzłem i przyklej do tej części balona, przez którą się dmucha. Tak zrobionego gniota możesz formować na wiele sposobów. Możesz także nim rzucać, ale uważaj, żeby ci nie pękł :) ;)

Gość Justiii x3
fajny pomysl ;) ja mialam kiedys gniotka, ale mi brat starszy go porwal ;/