Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BaSiCa

JAK ZROBIĆ COŚ Z NICZEGO ?!

Polecane posty

Gość wikta_
Znalazłam zdjęcie bigli któe kupiłam: http://3.bp.blogspot.com/_MbgZv9oZozY/SXX_lY-2W0I/AAAAAAAABtI/p9JRGOHjB_A/s400/bigle-zamkniete.jpg To są bigle zamknięte zwykłe. No i właśnie chodziło mi o to z tyłu do zachaczania :D A i jeszcze jedno zdjęcie: http://1.bp.blogspot.com/_MbgZv9oZozY/SXX_aOHZh1I/AAAAAAAABtA/Zg8F8ccvssw/s1600-h/bigle-otwarte.jpg Bigle otwarte. Wydaje mi się, że właśnie te można zrobić z drucika posrebrzanego :)

Gość Justiii x3
dzieki, ale chyba se daruje ;)

Gość Justiii x3
ponawiam swoje pytania. a ten pistolet na gorąco to trzeba do kontaktu podłaczyc co nie? a czy taki pistolet sklei mi makaron czy cokolwiek co wpadnie mi do glowy? czy jak powiem pistolet na gorąco to bedą w sklepie wiedzieli o co chodzi?

hej jak macie jakieś fajne pomysły to przesyłajcie mi na E-mail ze zdjęciami jak można copek31@o2.pl prosze dziękuje z góry

Gość wikta_
Co tu tak cicho?? :)

Gość Justiii x3
szkola i te sprawy ;/ moglby ktos odpowiedziec na moje pytania wyzej ? bylabym bardzo wdzieczna ;)

Gość wikta_
Tzn. ja ie kupowałam nigdy takiego kleju, ale myśle, że cię w sklepie zrozumieją :) Mi wystaracza klej magig. Jest dość mocny :)

Gość LoczkusXD
piszcie swoje pomysły na e-maila...może przesłać też zdięcia... macie naprawdę świetne pomysły...

Gość wikta_
LoczkusXD- a na co pomysły cię interesują??

Gość wikta_
Hej! Czyżby Wam się pomysły wyczerpały na robienie czegoś z niczego? :) Ja dalej jestem zafascynowana robieniem biżuterii z modeliny. Naprawdę- fajna sprawa. :D

Gość wikta_
Ja mam pomysł na nietypową 'kartke' do prezentu. Możemy wziac kawałek drewna (jakieś deseczki, sklejki) lub deske do krojenia. No i teraz namalowac na niej jakis motyw farbami (ja z reduly do takich zadan biore akrylowe) i pisze zyczenia ;)) Mozna dodac ze to ostania deska ratunku czy co tam sie komu podoba ;)) Taka 'kartka' na pewno nie zostanie odrazu zapomniana i wyzucona ;)) A dobra ozdoba pokoja sa witrazyki malowane foliowymi farbami (takimi do okien). mozna je przyklejac na lustra, doniczki, szyby. Fajnie wygladaja delikatne motywy roslinne a na zime sniezynki ponaklejane na dole szyby okna ;))

Gość wikta_
Hej ludzie odzywajcie się trochę! :D Mam pytanie... czy już przygotowywujecie się do świąt? Kupujecie już prezenty? Macie jakieś fajne pomysły na dekoracje, orginalne prezenty itp.? Czekam na odpowiedzi :)

dekoracje? o tym nie myslalam prezenty? narazie nic nie kupilam. mam tylko pomysl dla mamy - ksiazka kucharska ale co z resztą osob? czyli tata, siostra i brat? niewiem ;(

Gość wikta_
Ja myślałam by rodzicom kupić bilety do kina i jakieś drobiazgi do tego- słodycze itp. a siostrze to pewno zrobie kolczyki ale co do tego to jeszce nic twórczego nie wymyśliłam :D Ja mam jeszcze kłopot z babcią bo ona zawsze jest u nas na wigilii i też coś muszę dla niej wymyślić. Narazie wiem tylko w co zapakuje prezenty :) Kupię szary papier (no taki chym... jak do paczek pocztowych, taki brązowy) owinę w to prezent przewiążę rafią ('ozdobne sianko') I wsunę pod wiązanie rafii suchą, małą gałązkę na którą poprzyklejem/nawbijam suszone cytryny i pomarańcze. Efekt jest znakomity! :D

Gość CEZER
wes utnij kabel od przedłozacz zostaw ten z wtyczka podłocz ja do proadu i gabel włusz do wody

Gość a ja mam komplet
ster plyty cd-na nich decupage ja robie to tak..ze wybieram jeden motyw...ostatnio brazowo-zlote listki czarne tlo wale taki motyw na np 3 plytach... czarna tasiemka-ladnie laczy trzy plyty -jedna pod druga w odleglowsci ok 4cm... i laduje to na scianie...u mnie siwetnie wyglada na waskiej scianie dzielacej dwa pkoje..

Gość kasia30516
Hejo.! Przesyłajcie mi tez pomysły na moja poczte kasiulkagacek@wp.pl a oto moj: mały słoiczek moze byc mo koncentratach pomidorowych, obkleic plastelina i poprzyklejac na plasteline rozne koraliki wieczko tak samo efekt swiety.! dłaam je rodzince w tamtym roku na swieta.! ;P

Gość wikta_
Hej! Już za miesiac świeta!! Czy robicie i jaki szopki, ozdoby, dekoracje? Jak nakrywacie stół?? Dawajcie jakieś fajne pomysły na ozdoby :)

Gość wikta_
Ja obdaruje swoich najbliższych własnoręcznymi świecami i mydełkami :) Tzn nie dokońca własnoręczne ale bądź co bądź-przekształcone :) Kupiłam pomarańczowe świeczki (opakowanie 4szt.-3.49zł bodajże, w Realu), zetrę je na tarce i stopie. Do wcześniej przygotowanych foremek z tektórki w kształcie 'kółka' ( podstawa koła ze ściankami :p) włoże skórki pomarańczy/mandarynki i to zaleję. Na koniec włożę knot a po wyschnięciu wyjmę z formy :) A mydełka robię podobnie. Scieram 'przeżroczyste', pomarańczowe mydło, topię, wylewam stopniowo do platikowego opakowania po serze typu 'mój ulubiony'. Miedzy stopnimi lania dam normalne biale albo inne potarte mydło. Pozostawię do wyschnięcia, wyciągnę z opakowania, pokroję w szerz i przewiążę rafia... może do srodka dam plasterek mandarynki albo czegos no ale jeszcze nie wiem :) Teraz czekam na wsze pomysły! :D

Gość sssrubka
Ja uwielbiam takie robótki i mam z tego wielką frajdę.Nie przeczytałam całego wątku ale są fajne pomysły.A oto parę moich: 1.Spinka do włosów-jakiś kształtny kawałek drewienka,fikuśny lub mniej,do tego zwykła spinka(ja miałam trochę w zbyciu ze starych ale zapewne można kupić).Drewienko dokształcam(jeśli to konieczne),szlifuję papierem ściernym,lakieruję i przyklejam do spinki-gotowe!Obdarowałam tym pare osób i były zachwycone.Spinka oryginalna. 2.Mozaika z potłuczonej ceramiki-kubki talerze itp.Potrzebny jest klej do glazury i kolorowa fuga,papier ścierny,ew. lakier.Robiłam obrazki,obkleiłam stary stolik i taboret w którym poszło siedzenie,ramki na zdjęcia,szkatułki.Trochę czasochłonne ale efekt jest bardzo fajny. 3.Kolczyki z modeliny.Potrzebne jest:modelina,farby akrylowe,lakier akrylowy,zawieszki.Z modeliny formuję różne kształty(zrobiłam sobie różne płaskie formy),gotuję,maluję,lakieruję,przyczepiam do zawieszki.Do kolczyków robiłam też naszyjniki na rzemyku,bransoletki i broszki.Trochę nawet tego sprzedawałam i było bardzo duże zainteresowanie-niestety juz nie mam na to czasu. 4.U rodziców jest duży strych a w nim masa starych ubrań-dobierałam kolory,ciełam i szyłam z nich sukienki dla dziewczynek-takich do 5 lat bo na oko,bez formy ale wychodziły po prostu genialne. Tak samo różnorakie poduchy ze skrawków. W tej chwili myślę nad pufą-siedziskiem ale nie wiem czym ją wypełnić. 5.Szydełko-podstawowy ścieg.Robiłam małe rzeczy z resztek włóczek lub nawet ze sprutego sweterka takie jak breloczek konik,miś,kotek na prezenty.Zrobiłam też dużą chustę z różnych resztek włóczki które zalegały-wyszła piękna, oryginalna i aż żal było mi ją oddawać ale robiłam ją na prezent-bardzo udany. Nic więcej nie daje mi się przypomnieć bo w tej chwili nie mam już czasu na te wspaniałe robótki,a szkoda....

ja mam pomysł na skarbonkę można się pobawić i zrobić ( coś takiego jak ktoś już mówił z wazonem) bierzemy balon pompujemy i zawiązujemy (tylko nie zadurzy) robimy klej składniki: Wymieszaj 1 część mąki z około 2 częściami wody , aż do uzyskania konsystencji podobnej do konsystencji kleju. Jeśli to konieczne dodaj trochę mąki lub wody. Dodaj kilka łyżek soli, aby zapobiec spleśnieniu.) rwiemy szarą gazetę (na małe kawałki) i na ten balon kładziemy gazetę każdą gazetę do o koła balona i nakładamy klej (robimy kilka warstw, jak najwięcej) i pozostawiamy aż wyschnie robimy z gazety uszy i nos. A na koniec malujemy normalnymi farbami> na razie nie mam zdjęć.

ja mam pomysł na skarbonkę można się pobawić i zrobić ( coś takiego jak ktoś już mówił z wazonem) bierzemy balon pompujemy i zawiązujemy (tylko nie zadurzy) robimy klej składniki: Wymieszaj 1 część mąki z około 2 częściami wody , aż do uzyskania konsystencji podobnej do konsystencji kleju. Jeśli to konieczne dodaj trochę mąki lub wody. Dodaj kilka łyżek soli, aby zapobiec spleśnieniu.) rwiemy szarą gazetę (na małe kawałki) i na ten balon kładziemy gazetę każdą gazetę do o koła balona i nakładamy klej (robimy kilka warstw, jak najwięcej) i pozostawiamy aż wyschnie robimy z gazety uszy i nos. A na koniec malujemy normalnymi farbami> na razie nie mam zdjęć.

Gość wikta_
Fajna ta skarobnka I twoje pomysły sssrubka również :) Macie jeszcze jakieś fajne pomysły?

Hej wszystkim :) Nareszcie udało mi się przeczytać wszystkie wasze posty (czy coś tam :P ) Macie wiele fajnych pomysłów :) Wiele już z nich zrobiłam. Jak wymyślę coś nowego to napiszę :)