Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BaSiCa

JAK ZROBIĆ COŚ Z NICZEGO ?!

Polecane posty

Gość izzzya35
TOREBKA - PIŁKA To nie jest mój pomysł, ale znalazłam takie zdjęcie w internecie. Dla fanek piłki nożnej: najlepiej użyć miękkiej (bez powietrza) przedziurawionej piłki. 1. Wyciąć łatkę, na której znajduje się wentyl (ja przecinałam nożykiem do tapet szwy) 2. Wyciągnąć ją razem z dętką, tak aby piłka w środku była pusta 3. Wyciąć jeszcze 2 łatki, dla powiększenia otworu 4. Piłkę odwrócić na 'lewą' stronę. (trochę się przy tym namęczyłam ;p) 5. Najlepiej wyprać, żeby nie śmierdziała ;p i była w miarę czysta 6. Trzeba jedynie doszyć lampasy, lub zrobić uszy z innego materiału 7. Można jeszcze ponaszywać jakieś naszywki/metki 8. Od środka także można zrobić sobie podszewkę I oto torebka gotowa :)

Gość koksik0903
jutro dzien chlopak:) moze macie jakis fajny pomysl na prezent?? bardzo bym prosila:))

Gość Justiii x3
jutro? u mnie w sql obchodzi sie 2 dni po dniu kobiet czyli 10 marca. ;p. a chodzi Ci o taki prezent dla Twojego chlopaka czy tak dla kolegi np. z klasy?

Gość koksik0903
tak jutro u nas zawsze obchodzi sie 30 wrzesnia:) a 10 marca z tego co pamietam to jest dzien mezczyzn:) dla chlopaka:)

Gość Justiii x3
no coz, troche za pozno weszlam na forum. wątpie zebys cos jeszce zrobiła, chyba ze masz na cos pomysl, bo ja niestety nie ;/

Gość koksik0903
no raczej nie mam:( trudno bedzie trzeba cos kupic:)

Gość Justiii x3
i co kupiłas? oczywiscie jesli mozna wiedziec ;> jak tam Wam idzie robienie "z niczego" ?

Gość wikta_
Nawet fajna ta choinka ;) Ale teraz to ja nie myśle o śwętach ;p Zaczne coś kombinowąc pod koniec listopada ;p

Gość Ewelincia172
Dam wam pomysł na torebkę ze starych jeansów:) Otóż bierzemy sobie jeansy, odcinamy im nogawki, czyli zostają nam takie jeansowe majtki z kieszeniami. Wywracamy te majtasy na lewą stronę i zszywamy dół, tak, żeby był równy, tzn w linii prostej. Jeżeli miejsca po biodrach są bardzo wypchnięte, to przeszywamy je tak, żeby brzegi torebki były proste, nie zaokrąglone, ale tez lekko pod skosem/ Z nogawek wycinamy dwa dość długie paski. Brzegi paska łączymy ze sobą (po lewej stronie oczywiście) potem drugiego paska też, wywracamy na prawą stronę, zaprasowujemy, żeby były płaskie i doszywamy do torebki:) W ten sposób powstaje bardzo oryginalna torebka:) nikt takiej jak wy nie będzie miał, bo mimo tego, ze wzór torebki jest ten sam, to każda z nas z pewnością użyje innych spodni... no i zawsze można doszyć jakieś bajery :D

Gość Justiii x3
fajny pomysl. ostatnio na wizaz.pl czytalam duzo wątków o przerabianiu ubran ;) bardzo fajne pomysly lubie maja ;)

Gość Justiii x3
hejka. mam malutki problem. jak klej nadaje sie np. do sklejenia kartonow po mleku?

Gość agakuki
ja sklejałam klejem na gorąco to jest taki niby pistolet a klej jest taki w laskach.Ten był najlepszy i najlepiej trzymał.Ale jeżeli mają to kleić dzieci to lepiej pod nadzorem kogoś dorosłego.Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Gość Ewelincia172
Justi, jak nie masz kleju na goraco, to najlepiej bedzie trzymac kropelka lub super glue

Gość Justiii x3
dzieki za odpowiedzi. taki pistolet to w sklepie budowlanym bedzie? i za ile mozna go kupic? i te wkłady czy jak to nazwac? PS. moj tata ma taki pistolet, tyle ze on jest taki metalowy i do niego trzeba wkladac tube kleju. i ten pistolet to nie jest do kontaktu podłaczany tylko taką rączką trzeba wyciskac klej. czy są tuby z klejem na gorąco?

Gość agakuki
tak w sklepie budowlanym dostaniesz i wkłady tez powinni mieć.Ja kupowałam taki pistolet w tamtym roku i płaciłam jakieś niecałe 30 zł ale są i tańsze.Czasami w zestawie z pistoletem jest parę wkładów już.A co to takiego będziesz sklejać z tych kartonów jeżeli oczywiście można wiedzieć?Pozdrawiam i udanego tworzenia życzę.

Gość Justiii x3
dzieki za odp. a ten pistolet to trzeba do kontaktu podłaczyc co nie? a czy taki pistolet sklei mi makaron czy co kolwiek co wpadnie mi do glowy? oczywiscie ze mozna wiedziec. znaczy sie do konca nieweim co skleje ale na tej stronce duzo jest instrukcji (niestety po chinsku ale są obrazki). wszystko jest wykonywane z kartonow po mleku + jakies materialy http://photo.163.com/photo/chmd-319/#m=1&ai=34074977&p=1&n=24&cp=1

Gość Justiii x3
a i jeszce jedno pytanie. czy jak powiem pistolet na gorąco to bedą wiedzieli o co chodzi?

Gość natti
ej mój tata ma niedługo imieniny i nie wiem co moge dla nie go zrobic (mam12 lat). prosze odpowiedzcie szybko.

Gość Justiii x3
natti, moze ksiega zyczen? tu masz instrukcje http://www.cafeart.pl/20070509480/misz-masz/Prezenty_na_rozne_okazje/Ksiega_zyczen.html jesli nie masz drukarki to najpierw napisz recznie zycenia a dopiero potem przyklej tą kartke znalazlam takie zyczenia dl taty. byly w dzaile na dzien taty no ale co za roznica ;) W dniu Twojego święta, Twoja Córka o Tobie pamięta. Oczywiście składam życzenia, szczęścia, zdrowia i zadowolenia!

Gość wikta_
Justiii x3 genialna jest ta księga :) Przy najbliższej okazji zrobie taką :)

Gość Justiii x3
no to fajnie ze ci sie podoba ;)

Gość Justiii x3
bardzo fajna czeska stronka http://www.rucnivyrobky.eu/ jesli ktos lubi papierowa wikline to polecam zajrzec po lewej stronie na dole nafocené postupy. bardzo duzo instrukcji na ten temat ;)

Gość wikta_
A ja zaczełam robić kolczyki z modeliny ;)) Kupiłam taką zwyklą modeline, drucik posrebrzany, bigle i zaczełam tworzyć ;)) Fajna sprawa! Dziś zrobiłam kolczyki z baranami i zieloną 'płytkę' na której z boku jest taka mała marchewka ^^ Polecam!

Gość Justiii x3
tez bym sie pobawila, ale gdzie mozna kupic (oprucz internetu) bigle i drucik posrebrzany ? modelina powinna byc w sklepie papierniczym?

Gość wikta_
Tak, modelinę znajdziesz w pierwszym lepszym papierniczym a co do bigli i drucików posrebrzanych to ja je znalazlam w sklepie z mulinami, kordonkami, koralikami ;)) No poprostu w pasmanterii. Ja kupowałam modeline firym 'mona' po 4,20zł, drucik posrerzany (co prawda nie wiem jaka grubość, ale powiedziałam w sklepie, że chce do robienia biżuterii) po 6 zł, a bigle byly za 1 sztuke po 64gr- 1,28zł za parę. To nie był najtańszy sklep widząc po cenach np. muliny, któa tam była po 2,30 (normalnie 1,10) więc myślę że pewnie znajdziesz tańsze te przybory ;))

Gość Justiii x3
modeline znajde, ale reszte? u mnie nie ma pasmanterii ;( muline kupuje w takim sklepie dla gospodyn np. plyny do naczyn i takie tam. no coz, nie pobawie sie ;/

Gość wikta_
No to może tam się zapytaj? Abo jak nie będzie to przez internet albo np. poproś koleżanke, ciocię, babcie, siostre albo kogoś innego i jeżeli mieszkają w innej miejscowowść i mają tam taki sklep to niech ci kupią. Jeśli nie zdobędziesz bigli to może uda ci się zrobić je z drucika? Ucinasz, zginasz i już ;) tylko że w tedy nie będą miały tego.. chym..z tyłu co tam się wsadza końcówke... nie wiem jak to się nazywa ale mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi ;D