Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BaSiCa

JAK ZROBIĆ COŚ Z NICZEGO ?!

Polecane posty

Gość agakuki
wiesz w mojej rodzinie zawsze na Mikołaja pod poduszką zostawia się słodycze a dla najmłodszych dzieciaczków jakieś drobne upominki za to pod choinkę są to już większe prezenty.Moje dzieci piszą zawsze list do Mikołaja (jeden ma 8lat a drugi 12l)Dzięki temu nie maja niespodzianek typu puzzle czy inne niechciane zabawki.Spróbuj może tak to pod choinką może znajdziesz coś co będzie ci się podobać.Pozdrawiam i powodzenia.

Gość wikta_
Kasiu, ja nie jestem dużo starsza od ciebie (za 20dni skończe 14 :D ) i również dostałam słodycze i jakiś tam mały drobiazg. A ty puzzle możesz potraktować jako coś z czego możesz tworzyć :D Ja ostanio widziałam w necie super kolczyki własnoręcznie robione właśnie z pomalowanych puzli. Fajne to wyglądało. Może znajde link to wam pokaże.

Gość Kasia30516
Wow.!!! Nigdy w życiu bym na to nie wpadła ja to raczej (te puzzle) miałam amiar dać mojej kumpeli, która ma 2 młodsze siostry. A tu takie rzeczy.. no no.. Tylko ze jest taki problem . Gdize kupić te zatyczki do uszu no iwecie co sie wkłada do dziurki od ucha.? P.S. JA przez cały miesiąc mówiłam rodzicom co chce dostac.. :(

Gość wikta_
Ja troche zajmuje się kolczykami i ostanio zamówiłam chyba 65 par bigli (czyli to co się wsadza do ucha :D ) za 1zł na allegro. Ale myśle, że ci tyle nie potrzeba :) Wcześcniej kupowałam w pasmanterii (nie pamiętam ile doładnie płaciłam ale chyba 70gr za pare) Możesz też zapytać w jakimś dobrze rozwiniętym papierniczym, w którym też można znaleść koraliki itp. A co do twego prezentu- nie przejmuj się! Pewnie dostaniesz ten wymarzony pod choinkę. Ja też zawsze dostaje fajniejsze prezenty na wigilię. :)

Gość wikta_
No albo jeszcze możesz ze starych , zepsutych albo niepodobajacych ci się kolczyków sobie te bigle odczepić i już. :)

Gość Kasia30516
Właśnie zrobiłam sobie takie kolczyki jak mowiłyscie z puzzli a te "bigle" wziełam ze starych ;) Szukałam na allegro ale tam drogie sa .. JAk mi wyschna kolczyki to dam zdjecie.

Gość Kasia30516
a z tymi wysyłkami.. Boje sie troche tam pisze ze razem z przesyłka 8 zł. ale za 1 pare.. GDzie ty znalazłas ze za 65 par 1zł.? boje sie ze potem sie okaze koszt np. 50zł

Gość Kasia30516
jest tu kto.? :(

Gość wikta_
Jeśli się interesujesz takimi kolczykami to kupuj! Ja zaraz ci sie postram znaleść tam gdzie ja kupowałam. :)

Gość wikta_
Jakoś nie umiem znaleść tego sprzedawcy u którego kupowałam :( No ale myśle że ci się baaardzo opłaca kupić te bigle- gdyby normalnie w pasmanterii kupić 100 par po 70gr to byś zapłaciła 70zł. A tak to 8zł. Ja jednak radze byś sobie coś do tego sprzedawcy jeszcze kupiła- tylko raz płacisz za przesyłke no i bardziej ci się tak połaca. Jakieś koraliki czy coś. Moge ci powiedzieć, że bardzo przydaje się do robienia kolczyków drucik i to najlepiej 2- jeden grubszy a drugi cieniutki i bardzo gientki. No i oczywiście szczypce okrągłe :D No a tak wgl to fajne i nietypowe rzeczy wychodzą z modeliny. :)

Gość Mrk
Dokladnie, z modeliny wychodza cudenka!:D ja ostatnio zaczelam sie bawic modelina, tzn. bizuteria z niej, a glownie to kolczyki. Sa siczne, i samemu mozna zrobic co tylko sie chce, ja zrobilam np. sloneczniki, zawijaski, slimaki, kostki takie jak do gdy tylko ze kolczyki:D, i pare innych fajnych rzeczy. Mozna tez zrobic wisiorek do kluczy, zawieszke, ozdobic kubek, olowek i tez zapiekac raze. pozdrawiam;))

Gość Kasia30516
Ja moja koleżanke poprosze zeby mi to kuiła przez allegro bo ja tam mam konto ale zapomniałam hasła nicku ;( ale mi sliczne kolczyki wyszły. mowie wam ;) Puzzle z "nodiego" nadały sie super.! Pomalowałam czerwona farba tylko nie akrelowa tylko taka specjalna co mi kiedys wujek kupił... I cały czas w nich chodze ach... ;) Pozniej wstawie zdjecie bo mi si eteraz aparat ładuje;P Dziekuje jeszcze raz bardzo za wszystko i dobranoc;*

Justynko (mam nadzieję że się tak nazywasz :P ) (justynka95pl@o2.pl) Wysłałam przed chwilą Ci te zdięcia :) mam nadzieję że dojdą

Gość wikta_
Hej! :) Mam prośbe... Mogłybyście mi podrzucić jakiś fajny pomysł na zaproszenie na urodziny? Nie chce jakiegoś bardzo skomplikowanego, ale efektownego.. :D Czekam na wasze pomysły. :)

Nie wiem czy cytałaś książkę Olsenek bo stąd mam pomysł Możesz kupić płyty CD jakieś najtańsze, w wordzie zrobić jakieś fajne zaproszenie i dodać muzę , ozdobić płytę i wręczyć komuś płytę w opakowaniu (tym na płytę (nie wiem jak się nazywa)) podpisać imię i nazwisko Moim zdaniem pomysł super! Ja nie wiem czy się podoba innym bo nie robię imprezek urodzinowych bo mam w wakacje i zazwyczaj przycodzi 1-2 osoby więc nie ma sensu :( :P

Gość wikta_
Super pomysł z tymi zaproszeniami na płytkach! No ale ja niezbyt takie rzeczy umiem robić i wgl :( Wolałabym zrobić tradycjnie- z papieru... jak jeszcze macie jakieś pomysły to piszcie :)

Gość wikta_
Hej! :D Ja już zrobiłam te moje zaproszenia :) Takie baardzo proste ale podobają mi się. Pociełam kartke A4 na 3 równe części i zgielam od dołu ta dluzsza czesc tak na troche ponad 2 cm (mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi :D ). Wydrukowalam tresc zaproszenia a na tym zgietym kawalku przykleilam napis "zaproszenie" Mi sie ono podoba. Nie jest pracochlonne a fajnie wyglada.

Hello ludzie.! Nie całe dwa tygodnie do świat a tu co... pstro... nikt nie gada... :( Smutno nam... gdzie te pomysły wasze co tak globaluzuja nasza przestrzeń ;P

Gość ally1021
ech, przepraszam, ze az tyle razy sie moj wpis powtorzyl...

MAm super pomysł sama go bede roic.. ;P Jesli macie zamiar zrobic kartke na swita (ale nie wysyłaC tylko wreczyc osobiscie) to ja polecam zrobic taka mega wielka. BArdo duza kartke zgiac na pół i w srodku napisac zyczenia itp.\ a na głownej wycinamy z kartki dłonie z zielonego kolory i przykljemy tak zeby wygladała jak choinka i dajemy brokaty piszemy Mery Christmas itp. wyglada super.

Gość natalica
nie wiem czy sie wam to przyda ale ja lubie robic taki ,,stary papier'' parze dzbanek mocnej lisciastej herbaty. czekam az ostygnie na tyle zebym mogla tam spokojnie wlozyc reke. szykuje kilka kartek bialego papieru, byle nie takiego sztywnego. herbate z fusami wlewam do blachy takiej jak do ciasta. wkladam kartki do herbaty pomiedzy nimi musza byc fusy. po ok. 20 min. wyjmuje kartki ostroznie aby nie podrzec ich klade na kaloryferze. gdy wyschna klade miedzy ksiazki aby wyprostowac. dle lepszego efektu mozna podpalic przegi

Gość wikta_
Fajny ten pomysł na 'stary' papier :) Ja dziś robiłam w szkole reklamówki na prezenty. Nawet fajnie wyszły :D Jak będzie ktoś chciał instrukcje jak taką zrobić to może uda mi się taka przesłac jak tylko porobie fotki :)