Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Gość asiula15
Hej Diana Ja już dziś zaczęłam zaczęłam 22 tydzień ciąży, a ruchy zaczęłam odczuwać tak w środku 18 tygodnia (czułam je tylko ja sama tak od wewnątrz, takie drgania i lekkie popukiwania)Mój M niestety nie mógł nic poczuć, ale juz w 19 tygodniu jak w domu było cicho i spokojnie i leżałam to można było czuć lekkie kopniaki od zewnątrz-cudowne uczucie. No niestety musisz troszke jeszcze poczekać ale zobaczysz szybko minie. generalnie czas w ciąży szybko mija. Jak na tę chwilę przytyłam 7 kg nie wiem czy to dużo czy mało waże w tej chwili 64kg i zostało 18 tyg wiec pewnie jeszcze duzo kg przede mna. ale sie nie martwie (moja siostra przytyła 24 kg w ciąży a juz rok po mniej niż przed ciąża).... Ja już musze szukać ciuchów większych b talii bo brzuszek już widoczny- w ogóle lekarz mi mówił że brzuch zaczął mi szybko rosnąć, z czego sie bardzo cieszyłam bo już sie go doczekać nie mogłam.... :) Wszystkie kobietki ,Którym się w tym cyklu nie powiodło -- GŁOWA DO GÓRY ZAWSZE PO KOLEJNYM @ PRZYCHODZI NOWA NADZIEJA :) Ja sie na swoje szczęscie naczekałam ponad 2 lata (i nie obyło sie bez cieżkich chwil (2 poronienia) :) POZDROWIENIA dla Forumowiczek :)

Gość Kaatarina87
Hej Dziewczyny:) u nas 29 tydzień ciąży... Czas leci nieubłaganie... Jeszcze 11 tygodni i Maleństwo będzie z nami:) ostatnio jakoś nienajlepiej się czuje, coraz częściej boli mnie brzuch... Czuję jakiś wewnętrzny niepokój, nie wiem z czym związany... Maleństwo jest dość aktywne najbardziej w nocy. 26 mam wizytę u gina. Zobaczymy co i jak u dzidzi. Dziewczyny, które się starają o Dzidzię dajcie sobie czas, może potrzeba go więcej... Wiem, że to niełatwe, ale ciągłe odliczanie i doszukiwanie sie objawów ciąży przed @ tylko pogorszy Wasze samopoczucie... Czasami trzeba tak poprostu wrzucić na luz... Miałam tak przy pierwszej ciąży. Wkoncu musi się udać!:) A jak tam Przyszłe Mamusie? Jak samopoczucie? Pozdrawiam Was wszystkie Kobietki:)

Katarina i Asiula jak ja wam zazdroszczę:) Z ,moja pierwsza ciąża było tak był pomysł i marzenia o dziecku jedno przytulanko i już piękne maleństwo 9 mies później było na świecie:) Teraz ma 3 latka i bardzo chce mieć siostrzyczkę a my z mężem drugie maleństwo a tu od pół roku nic nie wychodzi, nawet z testami owulacyjnymi a ostatnio nawet jajeczkowanie potwierdzone przez lekarza podczas badania. Nie wiem co jest. moja pani doktor mówi że napawano się z mężem za bardzo spinamy...mąż stara się zdrowiej odżywiać i pić dużo wit c :) oby w końcu się udało bo marze już żeby mu móc powiedzieć ze jestem w ciąży. Już nawet 2 kreski na testach mi się śnią:) staram się nie myśleć o tym ale czasami jest to silniejsze ode mnie pozdrawiam was kobietki:)

aha nela u mnie gdy temp spadnie do poniżej 37 stopni na drugi dzień pojawia się @ niestety

lISAVETA ja mialam cykle 30-32 dniowe i testy owulacyjne robilam tak od 12-go dnia az dopoki nie pokazaly ze owulacja. W sumie to fuks bo tylko dwa razy sie staralismy i sie udalo. Akurat trafilo w te dni. Podobno sluz najwazniejszy a ja w jeden dzien mialam strasznie duzo sluzu wlasnie i wtedy sie kochalismy dzien przerwy i jeszcze jeden raz i sie udalo. Juszynka daj znac jak tam test. Trzymam kciuki Nella taki spadek to jeszcze nie spadek. Ja dostawalam @ jak spadala do 36.6 i 36.4 Asiula u mnie jutro 12-ty tydzien sie zacznie. Tzn 11 i 1 dzien. Spac w nocy nie moge ostatnio. Nic mnie nie boli ani to przez mdlosci po prostu budze sie wczesnie i nie moge spac... Katarina no to juz poznasz dzidzie niedlugo

Gość sabkaaa
hejka, Ja juz 37 tydzien:) Brzuch daje we znaki, rozstępów też przybywa... 3 dni temu przeprowadzilismy się i nie wszystko jeszcze zrobione, to firanki musze dokupic, dywan, pare dupereli... A dzidzi tuż tuż, jeszcze ze 3 tygodnie. Teraz ruchy maleństwa stały się mocniejsze, czasami az zaboli tak się rozpycha:) Torba do szpitala spakowana :) w sumie już bym mogla rodzić:))

Gość nellaaa
u mnie przed @ mam temp 36,5 czasem kreske mniej...

Gość juszynka26
witajcie ja dziś zrobiłam test ale 1 kreseczka , a okresu nadal brak ,w którym tygodniu e testy wkazują? pozdrawiam wszystkich

Gość jolkaaa123
czesc jestem tu nowa , Od 2 miesiecy jestem na CLO bo mialam cykle bezowulacyjne przez moje nieszczesne PCO:( teraz czekam na okres dzisiaj 33dc i go brak zrobilam test niestety jedna krecha:( 15 dc mialam owulacje potwierdzona monitoringiem:) nie wiem czy test moglby sie mylic to juz 33dc jesli bym byla w ciazy to by pokazalo juz nie??

Gość jolkaaa123
juszynka26 a ktory dzisiaj masz dzien cyklu ?

Gość sabkaaa
Dianakarina: Na początku miałam szybkie tempo tycia, a od ok miesiąca waga stanęła + moze jakies 2kg. A ogólnie to 12 kg przytyłam, chyba nie tak strasznie:)

Dianka ja tez od 12 i w 15/16 ukazały się 2 kreski na tescie owulacyjnym... Dziś temp 37,1 od wczoraj wzrosła o 1 kreseczke.. mam nadzieje, że nie spadnie..

Gość juszynka26
jolka123 _>ja mam 32dc

Gość jolkaaa123
no to jestesmy w podobnej sytuacji tez dzisiaj testowalam i nic:( a wiesz kiedy moglas miec owulke? mierzysz temp?

Gość juszynka26
jak pare miesięćy wstecz miałam monitorowaną owulacje to przypadało mi na koniec mieciąća a początek nowego,i ja odczuwam ból owulacyjny,ale miałam paleminia w tym cyklu połączone z bólami brzucha jak na okres i one mi przechodziły,dziś tż pobolewa trochę brzuch ale okresu nie mam

Gość jolkaaa123
to moze jeszcze za niskie stezenie hormonu . mysle ze powinnas byc dobrej mysli

Gość juszynka26
no zastanawiam sie czy jestem czy nie ale może faktycznie masz racje a ty sie starasz o dzidzie?masz jakieś lekkie bóle brzucha jak na okres?

Gość jolkaaa123
tak staram sie o dzidzie . tylko ze milam 15dc potwierdzona owulacje a dzisiaj juz 33dc a na tescie jedna krecha :( piersi bola od dobrych kilku dniu brzuch tak jak na okres chociaz teraz juz mniej

Gość juszynka26
moze jeszcze trzeba poczekać z tydzień do tych testów jak nadal będę miała 1 kreske i brak okresu to będe musiała zgłosić się do gina

Gość asiula15
Saabka przytyć 12 kg to moje marzenie ja jestem w 22 tyg a przytyłam już 7 (teraz waże 64) a tu jeszcze prawie drugie tyle ..... nie żebym sie martwiła o wagę ale bardziej o rozstępy (bo nigdy tyle nie ważyłam) a używałaś jakiś kremów???? ja juz od dawna smaruje brzuszek biodra i piersi (jak na razie nic nie pęka a skóra jest miekka)..... Kaatarina 87 ja też mam wizyte 26 :) i mam nadzieję dowiedzieć sie jak tam moja szyjka czy przypadkiem sie bardziej nie skróciła.... nie mam żadnych bóli w podbrzuszu ani plamień generalnie wszystko ok czuje sie bardzo dobrze ale i tak dużo odpoczywam i leże jak tylko mam chwile.... a wiesz czy bedzie synuś czy córcia? u mnie ponoć na 100 synuś :) Diana to już zaraz wam minie 3 miesiące czyli najgorszy okres za wami .... :) Pozdrowienia dla wszystkich aktywnych i trzymam kciuki za wszystkie ciąże....

Lisaveta ta stronka nawet facetom ciaze przepowiada hi hi Asiulka u mnie bedzie w nastepna srode 12 tydzien i jeden dzien czyli poczatek drugiego trymestru. :) Czuje sie super. Wcale nie ciazowo. A podobno drugi trymestr jeszcze lepszy. U mnie w pracy jest konkurs na wyzsze stanowisko i duuzo wiecej kasy i sie zglosilam 3 tyodnie temu i bede miala rozmowe. Tu nie trzeba mowic o ciazy az do 24-go tygodnia wiec jak dostane ten awans to bylaby bajka. Potem im powiem ze jak sie zglaszalam do konkursu to nie wiedzialam o ciazy i tyle

Gość Monimoni92
Cześc dziewczyny:) Czy to ciaza? Seks uprawialam 28 stycznia, 5 dni później dostalam okres, potem za kolejne 20 dni, jak nigdy. Bo zawsze miewalam cykle po 23-24 dni. Teraz mineło juz 29 dni a okresu wciaz nie ma... Dodam ze boli mnie podbrzusze, a gdy wstaje rano odczuwam silny ból nerek i dosc czesto sikam, ale nie mam zadnej wydzieliny, mam tez hustawke nastrojów, zrobiłam test i wyszedł negatywny, tylko ze zrobiłam go wieczorem. Jak myślicie to pierwsze objawy ciaży?

Gość juszynka26
jolka123 i jak tam sytułacja?pozdrawiam

Gość sabkaaa
Asiula: Ja zawsze ważyłam ok 50kg, teraz ok 62kg, Smaruję się też od początku, mam taki niby specjalny olejek przecie rozstępom: Little angel for mum, maternity stretch mark oil (ale ja mieszkam w UK to nie wiem czy w PL jest akurat taki). Moja położna powiedziala ze najlepeij naturalny Bio Oil kupić w aptece. Mam jeszcze COCOA BUTTER FORMULA, tutaj w UK to chyba jest najpopularniejszy specyfik. Ale smaruje się też E45. Tak wlasciwie nie wiem które pomaga:) Chodzi chyba tylko o to by nie dopuścić do przesuszenia skóry, jak będzie nawilżona to mniejsze szanse na pęknięcia. Na piersiach mam sporo rozstępów i to wyskoczyły szybko, ok 2-3 miech, wtedy sporo się powiększyły, bolały itp i skóra nie zdążyła się rozciągnąć więc są krechy. Ale to bardziej z dołu piersi, więc nie widać:) Na brzuchu mam może ze 4 ale takie tycie i to wyskoczyły niedawno, wydaje mi się, że maluch juz nie ma miejsca i strasznie się rozpycha, myśle, że to przez to albo czasami mam taki twardawy brzuch, nabuzowany i wtedy też może pękać skóra. Zawsze byłam chudzielcem i ogólnie mam tylko sporą piłkę, jak zacznie opadać w dół to spodziewam się kolejnych krech:) Ale takie uroki ciąży:)

Gość jolkaaa123
juszynka nadal nie mam okresu piersi bola i caly czas temp powyzej 37 a jak u Ciebie?

Gość juszynka26
no ja też nie mam jeszcze okresu ale taki lekki ból brzucha a temp nie mierzyłam bo ta po brzebudzeniu się liczy tak?

sabkaa ale z ciebie chudzielec. Ja waze tak 55-56. Teraz poczatek 12-go tyg i 57.5 wiec niezle. jolkaa tepka super :) juszynka tak po przebudzeniu