Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

U mnie też druga dzidzia będzie więc też już wiem jak to wygląda:D

teacher ja robiłam test dwa dni po spodziewanym @ i ta druga kreska była ledwo widoczna.Poczekaj chociaż do dnia spodziewanej @ i wtedy testuj.

Gość sabkaaa
ehhh to żeście mnie pocieszyły.... :) To tylko ja taki "świeżak" :) Do testujących: Lepiej poczekać kilka dni dłużej i dopiero testować, bo tak tylko będziecie się denerwować i zastanawiać, a może za wcześnie zrobiłam itp. Ja osobiście 3 zrobiłam, bo tez mi nie dało:))

Gość czika 299
dziewczyn mam zagwostke,jutro mam dostac okres, mam 25-26 dniowe cykle, mam goraczke bardzo zle sie czuje , zrobilam betahcg z krwi, norma w moim laboratotum jest do 1 a mi wyszlo 1,73 hmmmmmmmmmm???? co o tym myslec? prosze poradzcie:(

Teacher ale jesteś jeszcze przed spodziewanym @ więc test mógł wyjść negatywny,odczekaj parę dni i testuj ponownie.Nawet jeśli teraz się nie udało to nie możesz się poddawać i smucić tylko działać dalej:)

Odczekam, bede cierpliwa poki co testow nie robie i mam odgomna nadzieje ze sie udala mimo wszystko :)

Testy robi się w dzień spodziewanej @ ale widzę że bardzo się nakręcasz ja też robiłam co miesiąc testy bo miałam objawy a za każdym razem test był negatywny.Nie ma się co nakręcać za bardzo bo potem bardziej się przeżywa rozczarowanie.Odpuść sobie na razie i czekaj cierpliwie co ma być to będzie.Ja zaczynam 15tydzień i źle się czuję jestem chora w dodatku i pobolewa mnie brzuch cały czas a usg dopiero w kwietniu jak ja wytrzymam to ja nie wiem najchętniej co tydzień bym robiła usg hihi.

wiem Kinia wszystko wiem, ale przed @ też czasem wychdza testy i ja tak bardzo tego chcialam ze musialam spróbowac :) niedziela już tuż tuż :D

Gość madzialenka1234
Ja dziś zaczełam 35 dc testy dziś jakby negatywny bo spojrzałam na niego troche póżniej jak po 5 minutach spieszyłam się do pracy i zapomniałam o nim gdy póżniej spojrzałam na niego była jasna druga kreska nie wiem co mam myślec.Pozdrawiam Was dziewczyny

hej ! mam takie pytanie, dzisiaj powinnam dostać miesiączke i się nie pojawiła a zamiast niej mam od wczoraj lekki różowawy śluz. bolą mnie okropnie piersi, mam podwyższoną temperature i właściwie tyle jeśli chodzi o jakieś ewentualne objawy, kupiłam test ,ale był jakis trefny, bo żadna kreska się nie pojawiła..jutro zrobie nastepny tylko chcialam zapytac co moze oznaczac taki różowawy śluz ? nigdy takiego nie miałam. zawsze dostawałam okres rano jak wstałam do toalety...

Gość powiększarka,,
musli różowawy śluz miewałam przed okresem kilka razy już

powiększarka ja nigdy wczesniej nie mialam takiego śluzu przed okresem...poza tym zawsze przed @ bolało mnie podbrzusze, a teraz nic...dodam, że ze swoim partnerem nie zabezpieczamy sie wogole od jakiegos czasu..zawsze we mnie kończy...

Beata_27 wiem ,co czujesz, ja tak samo nie moglam doczekac sie pierwszego in vitro. My rowniez nie mozemy zajsc naturalnie. Jaka u Was przyczyna? 3mam kciuki! Dianka, super ze nie masz mdlosci:)) mozesz w pelni cieszyc sie ciaza:) U mnie nadal brak @. Kontaktowalam sie z moja doktor z kliniki, kazala zrobic hcg, ktore ciaze wykluczylo (ponizej 2), wiec lada dzien powinna @ przyjsc. Jesli jedna nie zawita to za 2 tygodnie na wizyte i pewnie jakies hormony dostane na wywolanie. Pozdrawiam! miluchnaaa31 nie wiedzialam o tym, ze nie mozna przy takiej ilosci robic inseminacji. Fakt, jakby sie wszystkie zaplodnily? To by bylo dopiero, no ale chyba wiedza co robia kurcze. sippelsweg gratuluje! Jasne ze mozesz:) Witamy kolejna przyszla mame:) Katarina87 tak niestety z gynalginem jest, mialam to samo, nie martw sie to normalne. Dosiach pewnie juz brzuch spory co? Jak sie masz? sabkaaa a Ty jeszcze lbizej! 3mam kciuki! teacher26 ile sie starasz? Mam nadzieje ze jednak sie uda! Kaatarina nie strasz dziewczyn ;P czika to nie oznacza ciazy, moze jedynie jakis biochem wyszedl i tyle, ciaza to nie jest na pewno. No chyba ze @ sie spozni powiedzmy chociaz z tydzien to powtorz bete jeszcze raz. Pozdrawiam kolezanki z pracy jednej z Was (ktore mi kibicowaly, nie pamietam czyje to byly-przepraszam) musli nie chce Cie martwic, ale jwydaje mi sie ze po prostu @ sie rozkreci. Ja tez mialam juz w ciagu swojego zycia wiele przypadkow odstajacych od "normy", niestety @ przychodzila normalnie. W ciazy sluz powinien byc bialy i powinno byc go duzo, uczucie mokrosci caly czas. Chociaz tez to nie jest normą, bo nie ktore dziewczyny maja zupelnie inaczej. Poczekaj na rozwoj wypadkow, jak @ nie bedzie to zrob test, 3mam kciuki!

Drugi cykl próbujemy, w pierwszym najprawdopodobniej było samoistne poronienie :( :( :(

Dziewczyny a powiedzcie mi taką rzecz.. Generalnie nie robię wykresów temperatur ale w tym miesiącu od tygodnia mierzę z ciekawości (wiem że to nie ma sensu) ale Wygląda u mnie to tak, że rano mierzę ok 6-7 w pochwie i na zmianę pokazuje mi 37,1 i 36,8 tak generalnie co drugi dzień. Z ciekawości tez mierzę sobie w ciągu dnia czyli tak jak teraz np kolo południa, wyczytałam że po porannym pomiarze temp raczej spada (średnio 1 stopień na godzinę do uzyskanie "normy" a u mnie wzrasta!! Co jets? Dziś o 7 miałam 37st a teraz przed chwilką 37,6 w pochwie (pod pachą 36.3!!!!! Wie któraś co to znaczy?? Może dzień przed planowaną @ to dobry znak?? Czy raczej zły? :( poradźcie proszę :)

Witajcie dziewczyny wczoraj byłam u swojej pani doktor na kontroli czy wszystko jest ok gdyz boli mnie jajnik,mówiłam jej ze narazie chcemy z mężem odczekać kilka miesięcy po 5 nie udanych próbach zajsci w ciąze i chciałam żeby przepisała mi tabletki anty (ponoc po odstawieniu jest się bardziej płodnym,tak było z moja 1 ciążą)a pani doktor odradziła mi to gdyż.....zaniepokoiło ja to co dzieje sie z prawym jajnikiem,nie umiem dokladnie opisac tego jak ona to okresliła ale wygląda tak jakby wogóle nie produkował jajeczek i powiedziala że na moim miejscu nie zwlekala by z próbami zajścia w ciąze jesli chce miec jeszcze dziecko. Nie wiem co mam teraz robic troche sie martwie,czy któraś z was miala taki przypadek????

Gość Unfabulous
Witam:) Ja wprawdzie jeszcze nie mam pewności,czy jestem w ciąży,w pon idę zrobić betę(z polecenia ginekologa),ale zastanawiam się,czy po prostu za bardzo się nie nakręcam...Otóż cykle mam 27 dniowe,wspłżyłam w 12 i 13 dc(owulacja była 14 dc,potwierdzone przez lekarza).Przyznam,że śluzu płodnego było bardzo mało(tj.w 12 dc,natomiast w 13 było go już trochę więcej).Już 4 dni po owulacji zaczęły się mocne bóle podbrzusza(jak na @)-nie tylko skurcze,ale wrażenie 'rozciągania',kłucie jajników,obrzmienie piersi.Wiem,że to może być mylne,ale tego typu objawy obserwowałam zawsze jakieś 5,6 dni przed @,a nie prawie 2 tyg!Do tego doszło okropne zmęczenie,senność,rozdrażnienie,podwyższona temperatura(każdego dnia nieco wyższa).Do tego sprawa stanu mojej cery-zwykle na tydzień przed @ obserwowałam wysyp krostek,teraz natomiast-nic,za to skóra jest potwornie wysuszona(a nie zmieniałam niczego w pielęgnacji)....Mam nadzieję,że to będzie właśnie TO,ale z drugiej strony,nie chcę być rozczarowana....Czy któraś z Was miała podobne objawy,a potem okazało się,że ''przyczyną''była właśnie ciąża?:)

Gość Unfabulous
Aaa,zapomniałabym:zauważyłam bardzo dużą ilość śluzu(jak nigdy!),a przedwczoraj miałam male plamienie-dosłownie kropla krwi.

Gość Kasiula29l
Ja dokładnie mamto samo co Ty ;) po owulacji może 3 dni zaczął mnie boleć brzuch tzn podbrzusze i na przemian jajniki ;( też satram się od 3 lat o dzidzi pierwszą 3 lata temu poroniłam w 7tc a teraz nic mam nadzieję że to ciąża bardzo bym chciała ale dowiem się w przyszły weekend choć cykle mam nieregularne a cały czas czuje w pochwie plum plum i plum oby to była ciąża ;) no zobaczymy ;)

Gość Unfabulous
Wiesz,ja z początku myslałam,że to wina cysty na jajniku(prawym),gdyż od samego początku tych bóli to właśnie on dokuczał mi najbardziej.No ale dowiedziałam się,że po cyście nie ma już sladu,wchłonęła się,natomiast z owego jajnika odbyło się jajeczkowanie.Mam nadzieję,że się uda:) Czego Tobie(i sobie:P) bardzo życzę:) Przy okazji,nie wiesz może,jakie są wskaźniki(?) bety,które pokazują,czy wynik jest dodatni czy ujemny? Ja w tym temacie jestem kompletnym laikiem,a co forum,to co innego piszą...

Zobaczyłam dziś dwie kreseczki... po jednej na każdym z dwóch testów :( Dzidzi nie będzie :(:(:(

Gość Kasiula29l
nie mam pojęcia jakie beta :( niestety w tym Ci nie pomogę ;( ale napewno bedzie dobrze wierze że tak będzie ;) ja miałam robione usg i wyszło że wsyztsko jest oki dlatego wydaję mi się że te bóle które też masz wątpie żeby była to wina cysty może tak ma być i fasoleczka będzie ;) u mnie się okaże w sobote lub w niedziele ale jakoś nie chche mi się w to wierzyć ;( tak mnie boli kręgosłup i podbrzusze że wydaje mi się że okres dostanę jutro choć dopiero byłby to 21dc ;( ale chce iść zrobić jutro progesteron i zobacze czy wszystko jest oki jeszcze tylko progesteron i ekstradiol i zobaczymy bo 3 lata się starań to coś musi być nie tak ;(( a jak Ty miałaś robione badania hormonalne?? tzn FSH LH Prolaktyna itd?? bo wiem że jeżeli się człowiek stara i nic nie wychodzi to warto zrobić takie badanka ;)

Gość Unfabulous
Tez mam taką nadzieję,już we wtorek wszystkiego się dowiem:) U mnie też od wczorajszej nocy dały o sobie znać bóle krzyżowe,czuję się tak samo,jakbym miała miesiączkę...A jej termin przypada na 8 marca...Do tego mam wrażenie,że moje piersi za chwilę eksplodują-tak strasznie nabrzmiały i bolą...Wiesz,nie miałam robionych takich badań,to dopiero pierwszy cykl starań,ale chciałabym mieć dziecko:) Nie martw się,Tobie tez na pewno się uda:)

Gość Beata_27
Do Aisha_23 U nas problem to kiepska ruchliwosc u mojego m.Wczoraj miałam 1 iseminacje i od wczoraj kluje mnie w prawej pachwinie.Czuje to jak jakis dziwny dyskomfort.Pierwszy monitoring po clo pokazał chyba z 10 pecherzyków, ale dzien przed iseminacja miałam juz tylko 2 dojrzałe reszty nie było juz widac.Wchłonely sie czy co? Te 2 pecherzyki były 1 na prawym jajniku drugi na lewym. w dniu kiedy miałam miec iseminacje okazalo sie ze mimo zastrzyku Ovitrelle nie były pekniete i cała iseminacje przeniósł mi dr. na dzien nastepny, gdzie juz było widac ze oba pekły.Zastanawiam sie czy to dobry moment, czy lepiej na peknietych ,czy nie? Zielona jestem w tym temacie lub dopiero poczatkujaca.Nie napalam sie ze to sie uda, bo mozna schizowac. Nigdy nie brałam zadnych hormonow i zastanawiam sie tez jak one teraz wpłyną na mój organizm. Za 2 tyg mam zrobic Bhcg i wtedy sie wyjasni. Aisha mam nadzieje ,ze kiedys bedziemy tulic swoje malenstwa.

Gość wtrace sie :-)
U mnie objawem byl brak objawow :-) brzuch i plecy bolaly mnie jak na okres,w dniu spodziewanego okresu nawet tabletke przeciwbolowa wzielam,tak bolalo.bylam pewna ze zaraz @ dostane i tak przez kilka dni,a potem bol minal a okresu nie bylo.piersi mnie nie bolaly,nie powiekszyly sie,bylam strasznie glodna czasami,ale zawsze tak malam przed zblizajaca sie @ :-) siostra mnie meczyla,ty w ciazy jestes rob test,a ja uparcie ze nie jestem,tylko sie mi @ spoznia :-) ale w koncu zrobilam i 2 krechy :-) staralsmy sie rok i co miesiac sie nakrecalam, mialam typowe objawy:bol piersi,mdlosci itp i oczywiscie nic z tego :-( a w miesiacu gdy sie udalo bylam pewna ze to nie to he he :-) teraz mala ma prawie dwa m-ce i wlasnie spi przy cycu :-) zycze wam powodzenia :-)

Gość Unfabulous
Ja już jestem po badaniu,jutro mam pójść po wynik:) Piersi nadal bolą tak,jak bolały,nawet stanik mi przeszkadza,ból jajników trochę się zmniejszył,natomiast podbrzusze dalej boli tak,jakbym miała @.No nic,wszystkiego dowiem się jutro,ale mam cichą nadzieję,że to jednak dzidziuś:)

Unfabulous jasne ze moze to bycciaza, ale nie musi. Nasz organizm daje rozne sygnaly z roznych przyczyn, nie koniecznie ciazy. 3mam ednak kciuki za pozytywna bete, dawaj znac czy to malenstwo tak dokucza:) Unfabulous duzo sluzu do dobry znak, kropla krwi tez moze byc przyczyna zagniezdzania sie malenstwa:) Kasiula tez poronilam w styczniu tego roku:( Staram sie o dzidzie 3,5 roku. Mam nadzieje, ze Ci sie udalo! Unfabulous wskazniki bety? hm, zazwyczaj jest tak, że jesli jest powyzej 3 lub 5 to jest ciaza. Bedziesz miec na wyniku wszystko widoczne, nie martw sie, na pewno sie zorientujesz czy to ciaza czy nie. teacher26 przykro mi:( Mam nadzieje ze w mastepnym cyklu sie uda. Kasiula idzcie do kliniki nieplodnosci i niech najpierw maz zbada nasienie. podstawowe badanie kosztuje jakies 150zl (okolo). U niego tylko z tym moga byc problemy, Ty jak zaczniesz badania to konca nie bedzie! Beata_27 twoj M pali papierosy? Jesli tak-niech rzuci, moj jak tak zrobil to wszystkie paramerty ruchowe i ilosciowe weszly w norme:) Jesli nie pali to moze jakies leki? Ale na pewno juz nie beda potrzebne, bo inseminacja sie powiedzie:) Zawsze robi sie na pękniętych pecherzykach :)) Hormony hm, oprocz ovitrele cos jeszcze? mdlosci moga Cie wziac, zawroty glowy, ale nie bedzie tragedii. Jak bys brala dluzej to bys na wadze przybrala. Tez mam nadzieje ze bedziemy je tulic! wtrace sie :) Mnie tez bardzo bolal brzuch jak zaszlam, bylam pewna ze nici a jednak:)

Gość Unfabulous
Niestety,nie udało się,nie jestem w ciąży:( Objawy dalej się utrzymują,ból podbrzusza jest naprawdę nie do wytrzymania. Za godzinę mam wizytę u lekarza. Tak mi smutno:(