Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Gość jolkaaa123
Dianakarina gratuluje ciazy :) jakie wy jestescie szczuple dziewczyny:) temp niby jest ale wczoraj na tescie jedna krecha :(

Gość Kaatarina87
Hej Kochane! Musiałam dzisiaj pójść do lekarza, ponieważ nienajlepiej się czułam... Wczoraj brzuch mnie bolał, leżałam skulona na łóżku, ale wszystko jest ok. Szyjka na szczęście ok. Maluszek uparciuch nie chciał dać się zbadać... I wiecie okazało się, że będzie chłopak! Waży 1300g... kawał Chłopa:) Będę miała 3 facetów w domu... Mąż i 2 synków:) Mikoś napewno ucieszy się na braciszka:] Pozdrawiam Was wszystkie:) Buziaki

moni moni ja bym powtorzyla test jesli @ nie przyjdzie jolka brak @ to dobry znak a testy czasami nie wychodza Katarina to bedziesz rozpieszczana przez 3 facetow :) a moze nastepna bedzie dziewczynka :)

Gość jolkaaa123
czesc dziewczyny ja nadal okresu nie mam a to juz 20 dzien fazy lutealnej temperatura rano 37,2 w ciagu dnia jeszcze wyzsza . nie chce narazie testowac przedwczoraj robilam test i chce jeszcze kilka dni poczekac do nastepnego jesli nie przyjdzie. Myslicie ze taka temp w 35 dc moze byc? owulacja napewno byla 15dc bo lekarz ja potwierdzil. Tego testu nie robilam z porannego moczu ale to chyba nie ma nic do rzeczy nie? Bardzo bola mnie piersi wlasciwie od 28dc i caly czas mam duzo bialo mlecznego sluzu

JOLKA tempka piekna ja mialam tylko 36.8 i bialy mleczny sluz to super znaki a test trzeba robic z porannego moczu bo to wtedy jest najwieksze stezenie hormonu. Idz na bete wtedy napewno pokaze ci ciaze

Gość novynetkaa
Witam was. Otoz mam problem. w kwietniu zeszlego roku odstawilam tabletki anty. nie mialam okresu 2 meisiace poszlam do gin mialam przez pol roku brac duphaston od 16/25 dnia cyklu i tak bralam, okres zawsze mialam 27 dnia. w listopadzie odstawilam je i gin kazala czekac na okres. dostalam go 14 stycznia myslalam ze juz bedzie uregulowany a tu do dzis go nie dostalam, tydzien temu w poniedzialek zadzwonilam di gin kazala mi wykupic recepte i brac duphaston przez 5 dni po 2tabl dziennie na wywolanie. wszystko ok bralam do soboty myslalam ze w poneidzialek dostane @ ale nie dostalam.. bola mnie sutki pobolewaja jajniki ale @ nie widac. dzis robilam test wynik negatywny, co o tym myslicie ? gin kazala czekac do niedzieli a jak nie to przyjsc, spytala o ciaze ale powiedzialam ze wynik negatywny. dodam ze sie nie zabezpieczalismy.

novynetkaa, musisz uzbroić sie w cierpliwość :) też mam nieregularne cykle. ostatni okres mialam 18.02 i do dzis nic. a mam bóle podobne do Twoich. z takimi cyklami trudno cokolwiek przewidzieć, test raczej za pierwszym razem niczego nie pokarze. też robiłam 3 dni temu :( poczekaj trochę i idź do lekarza, chociaż usg może jeszcze nic nie pokazać.

Gość jolkaaa123
juszynka26 i jak u Ciebie? u mnie nadal okresu brak temperatura rano 37,2 owulacje mialam potwierdzona 1 marca to juz 22 dni.....

Gość juszynka26
no u mnie też brak okresu ale brzuch pobolewa troszke raz mniej raz wiećej jak na okres i taka sie czuje osłabiona nie wiem czy to przez wiosne czy oc co chodzi pozdrawiam

Gość natii:D
Witam ja podejrzewam ze chyba jestem ale raczej nie bo chyba po wyciągnięciu spirali to chyba raczej nie morzliwe prawda?ale caly czas senna jestem i tez nie mnie boli brzuch no i czasami mdłości mam ale rzatko proszę o odp Dziękuie i pozdrawima

Gość natii:D
a bardzo bym chciała byc wciąży ;D

Gość jolkaaa123
juszynka robilas juz test ? bo ja jeszcze nie

Gość jolkaaa123

Gość jolkaaa123

Gość juszynka26
przed wczoraj robiłam z wieczora ale 1 kreska także nie wiem o co chodzi a okresu nadal brak a jak u ciebie?jolka?

Gość jolkaaa123
ja od poniedzialku nie robilam testu ale jutro kupie i w niedziele rano zrobie . Szkoda ze robilas ten test wieczorem. a masz w miare regularne cykle ? ILe dni spoznia Ci sie juz juszynka??

Gość juszynka26
MI SIĘ spóźnia już 8 dzień cały rok miałam w miare regularny jeśli się spóźnał to poślizg max 2dni i już miałam okres! a teraz nie mam okresu,a brzóch pobolewa ,

Gość adzi218
Witam, jestem tu nowa. Aktualnie zgodnie z własnymi obliczeniami i testami ciążowymy jestem w 5 tyg ciąży. Mam pytankoie czy któraś z Was miała bole brzucha w postaci kłocia i takiego ciągnięcia w dół? trochę mnie to martwi, one są krótkie trwają kilka sekund ale zdarzają sie wiele razy w ciagu dnia. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!

Gość juszynka26
I JAK JOLKA SYTUŁACJA ROBIŁAŚ TEST?

Gość jolkaaa123
hej robilam test negatywny w piatek okresu nie mam nie wiem za tydzien do lekarza pojde a jak u Ciebie Juszynka?

Gość asiula15
Hej adzi218 ja na początku ciąży nie mialam żadnych bóli ale wiem z różnych wypowiedzi dziewczyn ze taki pobolewanie sie zdarza. Jeśli cie to niepokoi idz do lekarza albo spróbuj nospe (jest dopuszczalna w ciąży) weź sobie jedna i połóż sie powinno przejsć. A poza tym GRATULACJE :) Ja byłam wczoraj na wizycie i bałam sie troszeczke o te moją szyjke macicy przykrótka. ale lekarz mnie uspokoił od 3 tyg sie nie skróciła cały czas 2,5cm jest zamknieta i twarda wiec ok. a na obrazie usg całkowita długość (z wew do zew) ma 4,5 i wyraźnie widać że jest zamknieta wiec lekarz mnie bardzo uspokoił. cały czas kazał jednak na siebie uważać i sie nie przemęczać. wiec mam świetna wymówke na mycie okien na święta hehehe (biedny mąż) :) Kataarina dobrze ze twoja szyjka też ok a jak sie czujesz ogólnie? My też czekamy na synka KUBUSIA (imie juz nawet wybralismy :) A co tam u Ciebie DIANAKARINKA?????? Mam nadzieję ze cały czas w formie jak nie na ciążę :) Pozdrawiam wszystkie czekajace na dwie kreseczki i trzymam kciuki :):)

Gość asiula15
Hej adzi218 ja na początku ciąży nie mialam żadnych bóli ale wiem z różnych wypowiedzi dziewczyn ze taki pobolewanie sie zdarza. Jeśli cie to niepokoi idz do lekarza albo spróbuj nospe (jest dopuszczalna w ciąży) weź sobie jedna i połóż sie powinno przejsć. A poza tym GRATULACJE :) Ja byłam wczoraj na wizycie i bałam sie troszeczke o te moją szyjke macicy przykrótka. ale lekarz mnie uspokoił od 3 tyg sie nie skróciła cały czas 2,5cm jest zamknieta i twarda wiec ok. a na obrazie usg całkowita długość (z wew do zew) ma 4,5 i wyraźnie widać że jest zamknieta wiec lekarz mnie bardzo uspokoił. cały czas kazał jednak na siebie uważać i sie nie przemęczać. wiec mam świetna wymówke na mycie okien na święta hehehe (biedny mąż) :) Kataarina dobrze ze twoja szyjka też ok a jak sie czujesz ogólnie? My też czekamy na synka KUBUSIA (imie juz nawet wybralismy :) A co tam u Ciebie DIANAKARINKA?????? Mam nadzieję ze cały czas w formie jak nie na ciążę :) Pozdrawiam wszystkie czekajace na dwie kreseczki i trzymam kciuki :):)

Asiula super ze dobre wiadomosci :) U mnie nie ciazowo - zygalam cale 3 razy i poza tym dobrze. Teraz poczatek 13-go tygodnia. W pracy staram sie o awans i mam teraz stresy bo jak mi dadza to 2 miesiace i musze im powiedziec o ciazy i nie beda szczesliwi. Ale taka szansa mi sie dluugo nie trafi

Gość Adżi218
Dziękuje za odpowiedź Asiula! Pozdrawiam wszystkie oczekujące.

Beata u nas tez nie dlugo mina 4 lata, wiem co czujesz...Mam nadzieje ze jednak nam sie poszczesci i tez uda sie urodzic zdrowe malenstwo. Pozdrawiam!

Gość Beata_27
Aisha ja w sob mam 2 iseminacje.Zobaczymy.Teraz dostałam inne tabletki na stymulacje Ferara(przed 1 iui było clo).Te ponoc nie wpływaja negatywnie na endometrium jak clo. A ty kiedy próbujesz nastepny raz?. Ja postanowiłam teraz dac na zupełny luz po iui tzn.nie mierzyc temp,nie czytac o objawach,a wrecz musze sie zajac czyms pozytecznym co by mi zaprzatnelo całkowicie mysli. Juz pare razy myslalam ,czy nie isc do jakiegos psychologa pogadac poprostu o tym , bo czas 4 lata zrobił mi w głowie straszny pesymizm.Boje sie ,ze wszystko to niewypali a na in vitro nie mamy kasy(juz spłacamy 2 kredyty). Dianka bardzo gratuluje śledziłam od początku Twoją historie.

Beatka ja mam to samo! pelen pesymizm. Teraz po drugim podejsciu (in vitro IMSI) o i le lekarz pozwoli bede zachowaywac sie najnormalniej w swiecie- jak ma sie udac to sie uda, jak nie to nie. Nie raz juz przechodzilam zalamania, mysle ze psycholog to bardzo dobre rozwiazanie. Warto z kims pogadac, moze to pomoze. Teraz moja siostra stara sie o dziecko, w zeszlym roku poronila....ja poronilam w styczniu....co sie na tym swiecie dzieje? Tragedia. Widzisz, my pragniemy maluszka z calych sil a taka matka Madzi?- patrzy na ceny trumien 2 dni przed domniemanym porwaniem dziecka! Eh...nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie.

Gość asiula15
Aisha i Beata Bardzo Wam życze pozytywnych myśli... Sama wiem że jest ciężko bo tez przeszłam swoje i byłam bardzo negatywnie do tego wszystkiego nastawiona. wolałam mysleć i mówic że jak sie nie uda to nie i koniec (ale w duchu wierzyłam że przecież musi sie udać- i za trzecim razem sie udało) a Udało się mam wrażenie tylko dlatego że przestałam o tym mysleć. cos w tym musi byc próbowaliśmy rok po drugim poronieniu i nic a jak zaczeła nam sie przeprowadzka i urzadzanie mieszkania nie było nawet czasu na rozmyslania codziennie tylko o jednym i sie udało :) wiem że jest ciężko nie mysleć tylko o jednym ale spróbujcie zająć sie czymś innym (nie wiem siłownia, basen, wiosene przątanie itd....), być może wtedy okaże sie ze macie mniej czasu na myslenie tylko o Dziecku..... Pamiętajcie trzymam za Was kochane kciuki, bo Wam sie należy i wierze że sie uda :) :) :)

Hej:) U mnie 32 tc,mała wczoraj ważyła 2 kg ale muszę znowu leżeć bo szyjka się skróciła a Zuźka ma bardzo nisko główkę :\ Moja gin powiedziała że muszę chociaż kwiecień przetrwać w dwupaku.