Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Gość sylwka87
Ja jestem już w 3 ciaży i przy żadnych ani razu nie wymiotywałam . U mnie leci 9 tydzień i czuje się wspaniale bez dolegliwośći na początku towarzyszyły ból jajników i kręgosłupa teraz ok.

Gość sylwka87
Ona _ - co tam u ciebie ? wiadomo już czy coś jest ?

Gość Ona _
Sylwka, okres mi sie spóźnia juz 7 dni, wiec w pt robie test ciazowy. narazie mam bole kregoslupa i wczoraj strasznie mi sie zakrecilo w glowie po tym jak wyszlam z solarium , wiec moze jednak ciaza? w piatek sie przekonamy !

Gość sylwka87
Ona _- ty nie chodz na solarium jak nie jesteś pewna w 100 % że ciąża daj luzu . Ja pójdę w poniedziałek jak narazie nie miałam czasu żeby iśc .Daj znać jak testy ci wyszły :).

Gość MAAAAAAAAgda
Heh, każda by chciała wiedzieć że objawy, które ma to na pewno objawy ciążowe :) A z tym jest różnie i zwykle trzeba poczekać do terminu miesiączki a nawet dłużej. U mnie kolejny cykl starań zakończył się ... okresem. Jestem już zmęczona. Chyba jakieś 7 cykli starań za mną. Wiem że to jeszcze nie jest dużo... Tak obiektywnie patrząc... Ale dla mnie to już za dużo. Nie zwalniałam się z pracy, której nienawidzę, bo myślałam, że zajdę w ciążę. Teraz już podjęłam decyzję, że pod koniec stycznia składam wypowiedzenie. Nie wiem co będzie dalej, będę szukać czegoś innego. A jeśli w trakcie szukania Bóg zechce obdarować nas dzieckiem... to nie wiem jak damy radę z jednej pensji. Wiem jednak, że nie mogę zostać tu gdzie jestem i nie mogę podporządkowywać życia staraniom o dziecko. Bo zwariuję. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dużo miłości :) Niech macierzyństwo stanie się Waszym udziałem. Jeśli kiedyś coś zmieni się w mojej sytuacji - dam znać. Papa

cześć mam mały problem, biorę tabletki oc-35 od pięciu miesięcy, ostatnio dostałam okres 9 dni za szybko a teraz mi się spóźnia ;/ do tego zaczęły bolec mnie piersi, jajniki i gdy poczuje dziwny zapach zaczyna robić mi się nie dobrze. proszę powiedzcie mi czy to mogą być jakieś objawy ciąży? podczas stosowania tego środka anty?

Gość sylwka87
lillou- wątpię żebyś była w ciąży jak się zabezpieczasz środkami anty . Najlepiej idz do ginekologa , może powinien ci zmienić tabletki anty . Ja też kiedyś brałam i było mi nie dobrze, może po prostu musi ci dobrać odpowiednie. A i spróbuj zrobić test ciazowy jeśli ci miesiączka się spóżnia . Powodzenia .

Gość Ona _
Zrobilam testy ciazowe. Dwa roznej firmy ( juz nie pamietam jakiej niestety). zrobilam dwa dni roznicy miedzy testami, jeden wyszedl negatywnie a drugi pozytywnie..(ten robiony pozniej) . wiec sama juz nie wiem co o tym myslec

Gość sylwka87
Ona _- Bo są różne testy ,jedne są te lepsze co wykrywają odrazu (hCG) hormonu, który występuje w moczu u kobiety w ciąży .Ja robiłam strumieniowe 2 testy jeden z popołudniu a drugi z rana i oby 2 pozytywne :) . Postaraj zrobić jeszcze jeden to chyba powinien być już wiarygodny .Lub wybierz się na wizyte do gina chodz u mnie na początku nie stwierdził zwykłym usg ,tylko dopochwowym ,ale to już prywatnie 80zł byłam bo normalnie NFZ nie posiadał gin sprzętu .

Gość Ona _
jutro zrobie jeszcze jeden test. ten powinien byc juz wiarygodny

Gość Ona _
zrobilam test, jest negatywny. a okresu wciaz brak (juz dwa tyg)

Gość a7lesi7a
Ona, okres sie moze spoznic, czasem tak sie zdarza z wielu powodow. Ale pewnie ze to nie jest normalnie, jak juz to jest ciaza, to to 4 tygodni ma byc (2 po zaplodneniu jak minimalnie, kazdy test to pokaze juz), jakis symptom juz mialas zlapac.. Ja radze Ci nie tracic pieniadze na testy tylko pojsc do lekarza, on jest w stanie powiedziec czy jestes w ciazy czy nie a jak nie to moze masz cos z hormonami lub z jajnikami, to bedziesz wiedziala co. Powodzenia!

Gość beeerrryy
czy po stosunku pare godzin krwawienie to ciąża??

Gość beeerrryy
czy po stosunku pare godzin krwawienie to ciąża?? Kiedy po storunku zachodzi zapłodnienie??

Gość a7lesi7a
beeerrryy, zaplodnenie zajmuje gdzies do 36 godzin (pokiedy zyja plemniki), wtedy mozesz miec pare kropli krwi ale to nie wczesniej niz za 12 godzin po stosunku. Ale to ma daleko nie kazda kobieta, ale za pare godzin to jest dziwnie. Jak sie powtorzy lub bedziesz sie czula zle to idz do lekarza, a jak myslisz ze mozesz byc w ciazy to przez 2 tygodni zrob test. Pozdrawiam

Gość sylwka87
U mnie 10 tydzień . Beta 151403 . Ginekolog mnie trochę postraszył miałam tomografie komputerową nie wiedziałam o ciąży w 2 tygodniu . Mam nadzieje że wszystko się ułoży czekam tylko na zapis na USG. Chociaż teraz mam braki objawów . Jak jest u was ?

Gość nju
Czytam, czytam i już sama nie wiem. Moje cykle są nieregularne, ale zwykle ok. 34 dni. Ostatni miałam 7.12. Zrobiłam 3 testy ciążowe dzień po dniu licząc od soboty. Kreska kontrolna wyraźna, 2ga pojawiała się po minucie i była ledwo dostrzegalna. Myśłałam, że ją widzę tylko w głowie, ale chłopak też ją widział. Jakoże 2 pierwsze testy były z moczu popołudniowego, w poniedziałek zrobiłam z porannego i sytacja znowu się powtórzyła. Każdy test był innej firmy. Dzisiaj oddałam krew na betę, jutro wynik. To co u siebie teraz obserwuje to bóle podbrzusza, głównie przy wstawaniu, truchcie. Trwają do 40 sekund. Szybko się zgrzewam gdy idę. Piersi sa obolałe, bardzo tkliwe, widać żyły bardziej niż wcześniej. Mam mętlik w głowie, początkowo byłam pewna, że jestem w ciąży, a teraz coraz mniej..

Gość nju
zrobiłam kolejny test przed kilkunastoma minutami .. kreseczka widoczna, różowa ;)

Gość koniczynkakr30
nju-gratulacje, bardzo chciałabym zobaczyć tą drugą kreseczkę u mnie w końcu:) za kilka dni znowu kolejna szansa może się uda. Pozdrawiam

od 2-3 tygodni bolą mnie jajniki bardziej lewy. Piersi mam pelniejsze i bardzo wrazliwe. najpierw bolaly mnie sutki a teraz piersi. Sutki są "wystajace" no i gruczoły, których nie było. Mam ogromny apetyt. Okres powinnam dostać 27.01.11 co Wy na to?

Gość Koniczynkakr30
5g - myślę że powinnaś zrobić test:) i życzę dwóch kreseczek

Test zrobię w piątek lub w sobote rano.

Gość KOniczynkakr30
ja bym nie wytrzymała:) zawsze sobie obiecuje że będę ignorować wszystkie objawy przed terminem spodziewanej miesiączki i zawsze kończy sie tak samo:) robie test 2 dni przed. Ale muszę przyznać że Twoja cierpliwość moze się opłacić bo dzisiaj może jeszcze nie bedzie 2 kresek a w sobote lub niedziele mogą się już pojawić. Życze tego z całego serca. Ja spodziewam się @ dopiero 7 lutego tzn nie spodziewam się:) Trzymajcie kciuki by nie przyszła. To nasz 3 cykl starań:)

Trzymam kciuki za Ciebie:)) Już robiłam chyba z 4 testy ale negatywne bo to jakies 1,5-2 tygodni temu, więc za wcześnie. Piersi bolą niesamowicie. W nocy spać nie mogę (ale to nie przez piersi).

Gość Koniczynkakr30
koniecznie daj znać jak wyjdą weekendowe testy:) Pozdrawiam

Hej dziewczyny:* Tak, tak jestem tutaj nowa :) Nigdy wcześniej nie pisałam na forum. Czytałam wasze wypowiedzi na temat objaw ciąży :):) Ja mam bardzo podobne do Waszych między innymi ból w podbrzuszu, (kłucie jajników od czasu do czasu) zatrzymanie miesiączki, poranne nudności i wymioty, nadwrażliwość i huśtawka emocjonalna. 5 dni temu robiłam test i........... 2 wspaniałe kreseczki :) co prawda okres spóżnia się dopiero 4 dni Dzisiaj idę do lekarza:) Zobaczymy co powie:) A wam wszystkim życzę tych dwóch upragnionych kreseczek :) 3majcie się cieplutko :)

Gość koniczynkakr30
Jutka20 gratuluje!! to cudowna wiadomość:) nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszczę:) cierpliwie czekam na moje 2 kreseczki. Pozdrawiam serdecznie

robiłam przed chwilą test. Wyszły dwie kreski. Ta druga troche bladsza.