Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyrka.

Gdzie w Poznaniu kupić WYPRAWKĘ?

Polecane posty

Gość pyrka.

Poznanianki co polecacie? Czy jest może jakieś jedno, jedyne miejce gdzie można skompletować całą wyprawkę? Jakiej firmy polcacie wózek, ubranka czy kosmetyki?

Gość Perełka35
w Akpolu na Kraszewskiego- tam gdzie Modena

Gość pyrka.
dziękuję Perełko :) Czy to jest jakiś sklep, jakiej nazwy szukać? Jaki mają asortyment?

Gość Perełka35
hurtownia Akpol- szyld wielki jest jak wejdziesz w brame głowna do Modeny.....trafisz!

Gość patimarks
polecam sklep pati & marks na polnej - rzeczywiscie maja wszystko a co do cen to nie porownywalam wiec nie wiem czy tanio czy drogo... ale chetnie sie dowiem gdzie jest najwiekszy wybor wozkow... interesuje mnie deltim albo x-lander.

Gość pryka.
dzięki Perełka :) patimarks jak wybiorę się na zakupy i taki wózek jakiego szukasz zobaczę zapiszę sobie gdzie i za ile i dam znać. A próbowałaś na Allegro? Tam ponoć też można kupić nowe. Dlaczego zdecydowałaś się na taki model? Podpowiedz trochę niedoświadczonej koleżance ;) pozdrawiam dziewczyny :)

Gość Poznanianka
Ta hurtownia w dawnych budynka Modeny na ul Kraszewskiego jest naprawde super ... asortyment i ceny chyba najlepsze w Poznaniu ... powiem szczerze ze jezeli chodzi o wyprawde to kupilam tam wszystko ... wszystkie ciuszki i akcesoria potrzebne na poczatek dla dzidziusia i mamy ... podpaski majty jednorazowe i kosmetyki Mozna tam tez kupic wozki i lozeczka Ale lozeczka kupilam na Allegro bo najtansze a wozek od znajomej bo tez korzystniej Calkiem ok sklepy sa tez na narozniku Polnej i Szamarzewskiego PATI i MAX oraz w King Crossie ... Gluck chyba ale ta sa znacznie drozsze Fajny jest tez komis MATI (chyba) na ul Hetmanskiej miesci sie w bloku na przeciwko MC Donalda maja dobre ceny na wozki i lozeczka (w wiekszosci nowe) Pozdrawiam

Gość pryka.
A słyszałyście coś na temat hurtownii w Komornikach? Coś mi w uszach dzwoni ale nie wiem w którym kościele ;) PS czy rzeczywiście trzeba kupić to wszstko co podają takie strony, jak ta? http://podsercem.webpark.pl/varia/wyprawa.htm Mam jeszcze pytanko odnoście mebli- typu komoda ze szufladami i co tam jeszcze jest potrzebne?

Gość =fvswgklpsmai

Gość Poznanianaka
O hurtowni w komornikach nie slyszalam ... ale po drodze do komornik (tak 4 km przed Komornikami) przy ul. Glogowskiej jest hurtownia dziecieca ale nie obsluguje klientow indywidualnych Mam swoja firme i chcialam kupic na rachunek ale i tak trzeba bylo kupic zbiorcze opakowania no. 10-15 skarpetek I chba byl jakis limit ze powyzej 500 zl Mozesz sprobowac ... powodzenia :-)

Gość mamajasia
a ja polecam sklepu internetowe, tutaj nie musisz sie martwic o to, czy jestes z Poznania czy nie, zamawiasz i dostajesz , bez ruszania sie z domu, ja tak wole. Polecam www.mamitati.pl

Gość jestem szalonaaa
ze sklepami internetowymi bym uwazala, ogladalam kilka, porownywalam - niektore ciuszki znajdziesz w sklepach taniej niz w tych internetowych tak samo allegro - ludzie maja dostep do tanszych ciuszkow, a sprzedaja po tyle ile kupisz w sklepie lub drozej! ja proponuje jechac do mniejszego miasta, ceny nizsze niz w poznaniu, no chyba ze te hurtownie polecane, m.in. na kraszewskiego

Gość jestem szalonaaa
a co do mebli - łóżeczko+miejsce do przewijania/pielęgnacji - są przwijaki, ale bez przesady nie musi być coś specjalnego - wystarcz stół, szafka na ciuszki maluszka

Gość piekneone
butik PETRA na Św,Marcinie (blisko Kociaka) najlepsze ciuszki w Poznaniu,m in Sanetta

w Komornikach kupiliśmy wózek - właśnie x lander, o którym pisałyście, była tam o wiele niższa cena. Obsługa bardzo mila i duży asortyment. poza tym akpol matuś na hetmańskiej pati i maks przy polnej - nie polecam, drogo i trafiłam na niemiłą obsługę, za to pati i maks na zamenhofa w rondzie - miła obsługa, ale ceny również dość wysokie

pati i maks, no i jeszcze fajne komplety body, spiochów itd z serii cherokee, oplacalne sa te opakowania i super gatunkowo. (na sali tesco)

można jeszcze w Glucku w king crossie - tam jest jednak drogo. jest jeszcze dość duży sklep w tesco na opieńskiego, nazywa się dyzio - tam kupiłam wózek :) w akpolu kupisz wszystko co potrzebne, ale w pati i maksie mają większy wybór wózków. jeśli chodzi o kosmetyki i tego typu rzeczy, to trudno znaleźć odpowiedź na forum - nigdy nie wiesz co podpasuje Twojemu dziecku, co go nie będzie uczulać itd (mojego syna np bardzo drażnią chusteczki bambino) ciuchy na wyprawkę z czystym sumieniem polecam w tesco - komplety po kilka sztuk boby, pajacyków czy śpiochów kosztują koło 30 zł i są wg mnie bardzo dobrej jakości. mogę Ci jeszcze doradzić - jeśli chcesz komodę niekoniecznie szukaj w sklepach dziecięcych, tylko np w meblowych - zazwyczaj kupisz taniej :) pozdrowienia z lotniczego zakątka ;) Kamila

Gość emma26/27
Trzeba szukać, zależy kto czego potrzebuje, gdzie ma bliżej itp. Kraszewskiego Akpol ma duży wybór ciuszków, kocyków, rożków, pościeli, kosmetyków, wanienki... Mało łóżeczek. Polna Pati i Maks polecam, bo spory wybór łóżeczek i "sprzętu" do nich, prawie wszystko dostępne j.w. w Akpolu (ciuszki, kocyki, rożki, butelki, smoczki, kosmetyki i art.pielęgnacyjne, wanienki, przewijaki itp.), butelki właśnie i tego typu akcesoria tu kupiłam, niektóre taniej niż w innych miejscach. Naprawdę różnie - jedna rzecz w jednym miejscu jest tańsza, inna droższa, wybór do Was należy. Skarpetki, śliniaczki można dostać w tanich sklepach, ciuszki podobnie.

Gość emma26/27
A właśnie - meble piekielnie drogie w takich sklepach. Lepiej w zwykłych meblowych szukać. Jysk, Abra, na os. Lecha "Orle Gniazdo" mają fajne meble. Napewno każdy coś wyszuka i przyda się to na później :) Udanych zakupów!

Gość memphis90
Hmm, taniej w małych miastach....? Specjalnie pojechałam do teściów w Lesznie, mając nadzieję na niższe ceny- okazało się jednak, że jest ZNACZNIE drożej, niż w Poznaniu- a przynajmniej mebelki, akcesoria... Jeśli masz taką możliwość- pod Wrocławiem (jadąc od P-nia) jest duży sklep BabyMaxx, mają b. korzystne ceny, wystawiają też produkty na allegro i mają sprzedaż wysyłkową. Fotelik samochodowy kupiłam tam o połowę taniej, niż kosztował w pati i Maxie czy sklepach w centrach handlowych (King Kross, Pestka)... Jeśli chodzi o ciuszki, to jest już Mothercare - w Plazie, mają niezłe promocje na komplety bodziakow czy pajacow, jakościowo są b. dobre.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość Młoda mamusia:)
Ja kupilam wszytsko w Dyziu na Opienskiego, naprawde duzy wybor maja tanie wozki, ubranka, foteliki samochodowe, i naprawde mila obsluga:):)

Gość Karotinka0987
Cześć, ja kupiłam całą wyprawkę w sklepie internetowym www.niemowle-sklep.pl super ceny i produkty. Kupiłam tam też kosmetyki dla dzidziusia 100% naturalne-bez tych różnych świństw, które teraz dodają. W zwykłym sklepie zapłaciłabym pewnie raz tyle a mam to samo. Pozdrowienia dla wszystkich młodych Mam:)

Gość mama misia
Cześć mamusie i przyszłe mamusie!!! Jestem tu nowa, przypadkiem znalazłam to forum. Myślę, że są tu jakieś mamusie z Piątkowa i okolic... Ostatnio odkryłam bardzo fajne miejsce gdzie można kupić wszystko dla Waszych dzieci i sprzedać wszystko po Waszych dzieciach. Jest to komis dziecięcy na osiedlu Śmiałego 18. Trafiłam tam przypadkiem jak chciałam pozbyć się nowego wózka, który kupiłam i zupełnie mi nie pasował. Znalazłam ich stronkę w interneciewww.smialego18.pl , zaniosłam wózek i sprzedał się "od ręki". Od tego czasu bardzo często tam zaglądam ale już jako kupujący. Naprawdę polecam nawet tym, którzy nie lubią rzeczy używanych, bo można tam znaleźć bardzo dużo rzeczy nowych... Pozdrawiam!!!!!!!!

Gość ninulaa
polecam hurtownię w komornikach na słonecznej 11. my tam za jednym razem kupiliśmy wszystko a teraz jeżdżę po ubranka dla naszej dzidzi. przy płatności gotówką dostaliśmy rabat. śpiochy i kaftaniki itd polecam z firmy bobas albo koala (mają tam), super są, nie spierają się, nie rozciągają itd

Gość ninulaa
aha chciałam jeszcze dodać, że miałam dużo czasu, więc odwiedziłam większość sklepów w poznaniu typu akpol, pati & maks itd i rzeczywiście wybór jest znacznie większy niż w komornikach, ale i ceny znacznie wyższe. a że nie należę do osób które cierpią na nadmiar kasy, a chciałam kupić niuni wszystko nowe, to zakupów dokonałam właśnie w komornikach. kosmetyków tam nie mają, ale kupowałam je na stronie apteki www.doz.pl gdzie raz, że rzeczy są tańsze a dwa, że są różne promocje. gdyby ktoś znał jeszcze jakieś fajne tanie miejscówki z odzieżą dla niemowląt to chętnie się dowiem. pozdrawiam wszystkich nowych rodziców :)

Gość mama_Bartosza
Witam wszystkie mamy a ja całą wyprawkę kupiłam w internecie, w sumie tylko wózek kupiliśmy w sklepie gdzie słono przepłaciliśmy. Jest masa sprzedawców gdzie można tanio kupić np akcesoria wszystkie i to bardzo tanio. Z ciuszkami jest ciężki wybór bo jest tego tyle.............. ale mam sprawdzonego sprzedawcę gdzie do dziś ubieram małego człowieka, może komuś przydadzą się gatunkowe angielskie ubranka to polecam http://thisway.na.allegro.pl/