Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Zimowe starania 2005

Polecane posty

Własnie przeczytałam gdzies że castangus obniża prolaktynę... tylko nie wiem czy zacząć brać na własną rękę czy poczekać ten tydzień co powie gin... Castangus mozna brać od obojetnie którego dnia cyklu, co nie? Tak, czytałam tez że stres podwyższa poziom prolaktyny...

dzień dobry :) no... to Asik eobniży prolaktynę, Lucyjka wyleczy infekcje... a Fryzella pozbędzie się mandarynki i może uda się wykonać WIELKI PLAN MISIACZKOWEJ :D pamiętacie? do 200. strony wszystkie \"wystarane\"... Angela się wyłączyła z wielkiego planu... ale niech się nie wyłącza z wielkiego topiku :( pisz z nami czasem... bo my Cię kochamy!!! 🌻 Jagulka! nie właź do dołków! klapki są? pewnie już bardzo zasłuchana w sygnały z brzucha jesteś? gromadź energię (pozytywną) a to, co Cię gnębi... wyrzuć z Siebie! możesz tutaj :)

Elooo :) Gaardełko mnie boli 😭 I czo teraz????????? Gruby misiu ...RATUJ!!!!!!!! Tu pewnie wiesz co można na bolące gardełko w ciąży!!!!! plisssssssssss Asik....dobij dziada!!! A może ty masz nieco onne objawy, bo to nie jest gigantyczne przebicie normy, tylko takie, że coś blokuje i dlatego nie masz klasycznych objawów?? Eee nie znam się ;) Dobra spadam...ledwo żyję....i znowu mam problemy z babcią, ale tym razem nie czuje się winna nic a nic. Coś sobie wkręciła i ja nie mam zamiaru się \"spuszczać\" nad nia za kazdym jej fochem. Ideeee Miłego dnia :D

Misiaczkowa- może przez to mi pęcherzyk nie pęka... Bo miałam \"monitoring\" owulacji ale tylko do stwierdzenia czy pęcherzyk jest ale czy pęka to już nikt nie sprawdzał... Może to o to chodzi.

No i może o to chodzi :) Fakt, faktem, teraz biegusiem do gina i heeja do wyrka :D Dzidziola robić :D I jak to pisze Kasia...do 200 strony wszytskie mają się zafasolkować :D Qurcze jak mnie to gardło wkurza :o

Właśnie wyszperałam, że herbatka z lipy jest dobra na przeziębienie i z malin z cytryną....jeejuu a ja zamiast się wygrzewać muszę jechać do tej parszywej Zielonej Góry :o Asik, wiem że są specjalne leki na obniżenie prolaktyny, np. zdaje się bromergon, może poczekaj na wizytę u gina, ale wiem, że wiele kobiet bierze tego castaganusa..to chyba ziołowe jest??

No właśnie zastanawiałam się nad tym castagnusem, ale chyba poczekam do wizyty u gin bo może nie mozna tego łączyć z lekami jakie mi przepisze?

Asik ja słyszłam różne opinie, ale faktycznie jakoś tak jest, że nie można go z czymś łączyć, ale ja tak przelotnie o tym czytałam i niezbyt się orientuję. Najlepiej się gina poradzić :) Mój nieco nawala, bo powinien był wysłać mnie na badanie cukru z obciążeniem i nic nie powiedział, powinnam sama pójść i zrobić? Może pójdę, bo zazwyczaj mam i tak wysoki na czczo. A u nas w rodzinie jest cukrzyca, to lepiej dmuchac na zimne :)

Hmm, Misiaczkowa- skoro w rodzinie były przypadki cukrzycy to myślę że gin powinien ci dać bez żadnego ale skierowanie na to badanie. Może upomnij sie następnym razem.

misiaczkowa, na gardziołko- płukanki, z solą albo sodą, do ssania tymianek i podbiał, ewentualnie psiknąć tantum verde (czy jakoś tak) panie farmaceutki zawsze wciskają homeopatyczne homeocoś, ale mi to nigdy nie pomagało :( homeovox i homeogene... cukier sprawdź koniecznie, zwykle badanie obciążenia glukozą robi się koło 30. tygodnia i pewnie Twój lekarz zleci Ci je przy następnej wizycie, gdyby nie dał skierowania, to się upominaj! jak już będziesz musiała wypić glukozę (blee!) weź ze sobą cytrynę! łatwiej przełknąć ulepek, jak się go lekko dokwasi, a dla badania bez różnicy :) Asik, poczekaj! wiem, że byś chciała leczyć się natychmiast, ale lepiej nie robić tego na własną rękę! cierpliwości kochana! a może, jak w przypadku reniol, samo postraszenie @ lekami pomoże ;) uciekam! muuuszę kanapę przestawić... natychmiast :D

Gość Lucyjka
Misiaczkowa, na gardelko polecam tantum verde do ssania albo w sprayu. Oj wspolczuje badania cukru. FUUUUUUUJJJJ. Pilam 3 razy 2 lata temu w lecie, bo za kazdym razem mialam inny wynik :P . I nie wolno mi bylo niczym zagryzc ani zapic. Slodkie jak diabli. :( Ale sie upominaj o to u gina! Z naturalnych metod: na obnizenie cukru mozna brac lyzeczke cynamonu dziennie. Moja tesciowka tak bieze juz ze 2 lata i jej pomaga. Asik, ja bym zaczekala na gina z tymi ziolkami na prolaktyne. Jesli dostaniesz leki, to gin pewnie przepisze dawke wedlug wynikow badania, a tak mozesz sobie w miedzyczasie obnizyc ziolkami i potem za duzo dostac innych lekow. No i moze nie wolno mieszac? Ten tydzien wytrzymasz bez leczenia, nie?

Witam serdecznie. Misiaczkowa na przeziębienie zrób sobie sok z cebuli, czosnku i miodu (lub cukry) niedobre to to ale pomaga, i poleżeć w łóżeczku chyba musisz troszke, nie daj się!!! A skierowanie na cukier napewno dostaniesz już niedlugo:) Asik> uważam że powinnaś poczekać z jakimikolwiek lekami do wizyty u lekarza. Jeśli chodzi o zwiedzanie porodówki to nie było tak źle:) nawet byłam zdziwiona bo był tylko jeden poród i to dopiero początek, a szpital wielki i mówi się że porody taśmowo (Centrum Zdrowia Matki Polki), a tam spokój cisza, marzenie aby tak trafić:) jedna rodząca i chyba z 10 położnych stało i czekały aż zacznie hihihih, ale trafiła szczęściara:) Ogólnie pokój do porodów rodzinnych fajny, do tego pomieszczenie z wanną sympatyczne, jednak zastrzegli ze porody w wannie tylko w dzien bo w nocy nie ma lekarza przeszzkolonego, hmmmm, i jak tu utrafić:)

Poczwarka- to fajnie będziesz rodzić, super warunki!:-) Szkoda że u mnie tak nie ma. Z lekami się wstrzymam, obiecuję!:-)

Cześć dziewczyny-mam ok 10. min. na porzygotowanie lekcji, ale najpierw musiałam, no po prostu musiałam zajrzeć na nasz topik:) miisaczkowa -❤️ ja wiem że nie pisałaś tego do mnie, ja też nie miałam pretensji, tylko przepraszałam za taką wpadkę, więcproszę, nie gniewaj się i jak zrobię byka to mów-poprawię się, obiecuję 🌼. No już-dawaj buziaka:) Asiku-tak się cieszę, ze juz wiesz o co chodzi!!!No to zachodzisz następna-nie ma co! Jak pisze gruby miś-reszta też podleczy wszytkie przypadłości i do 200 strony wszystkie będziemy zaciążone:) Dziś jestem dokłądnie w połowie 6 tygodnia, licząc od ostatniej @...wow. Ale jak tylko widzę albo słyszę słowo poronienie....to mam ciarki:( Dobra-zmykam expresowo przygotować lekcje.... misiaczkowa-😘 dla Ciebie jeszcze raz kochana:)

Piekna wizja... do 200 strony wszystkie które chcą- szczęśliwie zaciążone...:-)

cześć Asik ciągle jestem z Tobą i trzymam kciuki :) nawet jak się nie odzywam to czytam co się u was dzieje. Mam nadzieję że tylko prolaktyna jest przyczyną nie zachodzenia bo to mozna szybciutko wyleczyć. Ja zresztą mam ten sam problem chociaż w moim przypadku to nie jest chyba problem ponieważ przed zajściem w ciąże też już miałam podwyższoną prolaktynę a nie leczyłam tego i zaszłam w ciąże. Teraz lekarz się u mnie też do tego przyczepił no i biorę teraz bromergon. Napewno jak zaczniesz to leczyć szybciutko prolaktyna spadnie nie masz dużo podwyższonej u mnie to było aż 10 krotnie

🖐️ kobietki! Witaj Emilciu dawno cię nie było. Asik to teraz tylko zastało się szybko podleczyć i proszę wskakiwać na wygrzane miejsca w II tabelce . Wyszłam z dołka . Klapki kupione ale chyba w złym kolorze bo skurcze chwilowo nie chcą się ujawnić a specjalnie wziełam w różowym no chyba , że to chłopczyk :D Misiaczkowa jak tam lepiej z tym gardełkiem? Poczwarko ale ci dobrze , w tym szpitalu napewno się tobą zajmą :) Wczoraj wieczorem próbowałam posłać posta ale mi się nie udało . Godzine się męczyłam :( aż w koncu zrezygnowałam. Dzisiaj naszczęście jest już ok :)

Wita nadworny topikowy leń...Postanowiłam nie iśc jutro na jedne zajęcia...bo nie chce mi się przygotować prezentacji...Musiałabym siedzieć nad nią ze 2 godz, a po prostu po dzisiejszym dniu mam już dość wszystkiego, więc spokojnie przygotuję ją w weekend. Proszę, napiszcie, że nie jestem takim najgorszym leniuchem pod slońcem... Lekcje minęły dziś nadspodziewanie dobrze...nie było najgorszego ucznia i od razu udało się nad resztą zapanować:) uznam to za swój malutki sukcesik;) Aha-jeszcze pytanko: czy którejś z koleżanek zaciążonych lekarz też zabronił pić mleko? Wiecie może dlaczego? I czy mogę wypić kubek maślanki w związku z tym? Bo mam ochotę na ziemnaczki z patelni (właśnie dochodzą) z maślaneczką.....mniammniam;) Kuuurcze-bez seksu cały pierwszy trymestr na pewno, a może i dłużej...ciężko czasami 😭 Ale będziemy twardzi i wytrzymamy:) dziś 40 dc... Pozdrawiam i zmykam PS.Misiaczkowa-mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz...😘

Gość Lucyjka
Reniolku, pierwsze slysze o nie piciu mleka w ciazy. Ale maslanka ci nie zaszkodzi. Spotkalam sie pare razy z opinia, ze mleko (slodkie, swierze) moze byc niewskazane przy roznych schorzeniach. NIektorzy maja sensacje zoladkowe. Moze zebys nie miala mdlosci?? Ale przetworzone mleko typu jogurty, maslanka, kwasne, sery jest jak najbardziej OK. :D

Gość Lucyjka
Aha, Reniu, wcale nie jestes leniem !! 🌼. Ja cie podziwiam, ze biegasz na zajecia, studia i do pracy! ❤️

Elooł :) Reniu, to ja się cieszę, że nie widzisz we mnie jakiegoś potworka polonistycznego, ja chciałam dogryźć temu pomarańczowemu, że śmie świeżą mamunię szkalować. Ja sama walę błąd za błędem i luzik, nie chciałabym wprowadzać jakieś paranoi na topiku :D Kiedyś na początku pisalam na innym topiku z taką naczelną polonistką, koszmarnie było, strasznie mnie wkurzała a efektem tego wkurzenia jest nasz topik :D Dlatego, nie mam zamiaru nikogo poprawiać :D A dla ciebie wielki całusek 👄 Moje gardełko jest czerwone i piecze 😭, już się spoiłam herbatą z miodem, mlekiem z miodem, herbatą z lipy, sosem czosnkowym z tostami (wiem tosty były zbędne - samo tak wyszło ;) ) i teraz czekam na efekty :D Jeszcze poszukam czegoś w wielkiej księdze - Internecie i spadam do wyrka się wygrzać :D Too paaaaaaaaa 👄 Gruby misiu a jak ty się czujesz? Nadal spotykasz się z wucetem? ;) Sabcial - no piszta jak się czujecie bo ciekawa jestem :D Buuuuuuzioleee 👄

żołądkowe przypadłości i senność powoli mijają :) za to (niestety) łączę się z Tobą misiaczkowa, w bólu gardła :( mąż mi tantum verde nabył... może pomoże... kładę się... do jutra...

Witam w mrozny poranek u nas był przymrozek brr, szybko czas leci,juz niedługo bedzie naprawde zimno. Super pomysł zebysmy wszystkie zaszły do 200 stronki ,napewno tak będzie ;) Misiaczkowa jak gardełko ? pij miodzik,płucz solą i ciepło owijaj gardełko :D Reniol jak sie czujesz .teraz mozesz sobie pofolgowac ,nawet odrobina lenistwa tobie sie nalezy :D Lucyjka mam nadzieje ze powoli doleczasz swoje infekcje :D Sabcial jak sie czujesz 🌼 Gruby misiu to super ze juz nie masz romansu wucetem Ja za tydzien ide do gina ,ciekawe co mi powie,denerwuje sie jak przed egzaminem.Oby juz zniknęła na dobre mandarynA juz i tak za duzo :D [Asik moze jednak sama nic nie łykaj poczekaj na wizyte,najwazniejsze ze masz juz tego dziada w pułapce,troszke podleczenia i zniknie ,a pózniej do dzieła Zapraszam na kawunie ,na rozgraznie w ten zimny dzien Sorki za rozciągnięcie stronki,nie gniewajcie sie 🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼 🌼🌼 🌼🌼 🌼🌼 g

Dzieńdoberek:) misiaczkowa-😘 Ten czoasnek we wczorajszej kuracji był dobry-duuużo czosnku!!!No i płukanie:mój mąż ma niezawdone sposób, tylko nie wiem, czy każdy ze składników można stosować w ciąży: pół szkladnki wody, łyżeczka soli, łyżeczka sody oczyszczonej i 4 krople jodyny...smaczne to o nie jest, ale baaardzo skuteczne, polecam. Wczoraj złapałam mega-doła i chyba uznam go za mój pierwszy i jak na razie jedyny objaw ciążowy. W momencie mnie zlapało: płacz, narzekanie, marudzenie, że sobie nie poradzę w pracy, że nie dam rady na studiach, że nie dam rady napisać pracy, no i oczywiście ze coś będzie nie tak z kropkiem... Mąż kochany mnie pocieszał, tłumaczył i w sumie pomógł, ale sam dołekbył dziwny-krótki ale bardzo wyczerpujący i intensywny:( Dziś już lepiej. Dobrze się czuję, brzuch tylko od czasu do czasu ciśnie jak na @, ale już jakby mniej. Poza tym cisza....tak szczerze chciałabym jakiś chociaż malutki objawik mieć.... Ziiiiiiiiiiiiiimnooooooooooo 😭 Ja chcę lato!!!!!! Wiecie co-te boćki to straszne lenie, osobiście jak tu byly to mi paczki donieść nie mogły, dopiero z podróży przysłały pakunek...myślę, że trzeba teraz pisać petycje o dużo przesyłek z Afryki-pękatych i płaczących;) Pozdrawiam serdecznie i idę coś wsunąć, bo strasznie mnie ssie (objaw?) Fryzelko-to ja się na tą kawunię piszę, słabą, z cukrem i mleczkiem poproszę-zaraz będę, poczekaj, tylko płaszcz znajdę...... 🌼 na dobry dzień:)

Heloł gerls:D Na przeziębienie proponuje wygrzanie za pomocą męża :D i na chorobę ci inne środki :D . No chyba , ze chwilowo zabronione to trzeba przerzucić się na słabiej działające leki . Ja za niedługo zacznę wywoływać poród z mężem bo już się nie mogę doczekać a skurcze ustały . Już za niedługo tralala tralala :D Na kawusie też się piszę !

EMILCIA26- bardzo się cieszę że o mnie nie zapomniałaś i nadal trzymasz kciuki!:-) Myślałam że juz się znudziłaś tym czekaniem, mnie brakuje cierpliwości w oczekiwaniach ... Ale teraz jak znam przyczynę to za niedługo będę skakać pod sufit na naszym topiku:-) Oby tak było. Udało mi się przerejestrować do mojej gin juz na jutro bo zwolniło się miejsce:-) Także szybciej będę wiedziała co i jak i szybciej zacznę kurację:-) Emilcia- napisz co u Ciebie!!! Twój Mężczyzna już wrócił z dalekiego kraju czy jeszcze nie? I jak wypadła wizyta u niego? Zwiedzałaś trochę czy byliście zbyt zajęci?:-) Jesli nie będziesz chciała pisać na forum to pisz do mnie na maila!:-) Naprawdę bardzo się ucieszyłam że dałaś znak życia i pamięci o mnie i w ogóle o nas:-)

Hej dziewczyny, u mnie mega zimno jestem przyzwyczajona do ciepła. Ide dziś do ginekologa potem Wam opisze co z moją dzidzią :) Mam obawy i radość w sercu ;)

Sabcial- będzie dobrze! Czekamy na relację!:-) Jagula- u was też będzie dobrze, widze, że nie możecie się doczekać narodzin maleństwa:-) Fryzella- ty też się szybciutko wyleczysz i obie będziemy szczęśliwe 2w1:-)