Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkaIIIroku

Miłość a wykształcenie?!! Błagam o radę!!!

Polecane posty

Ja znam różne przypadki: mam 2 kuzynów, jeden jest po jakiejś marnej szkole, chyba nie ma matury, ani wykształcenia zawodowego (chociaż nie jestem pewna, nie widziałam do od lat), wyjechał do Wielkej Brytanii, znalazł pracę, dobrze zarabia, ma znajomych, świetnie sobie radzi - już tu raczej nie wróci. Jego brat - wyższe wykształcenie i... bez pracy, nie ma co ze sobą zrobić. Tamtem czasem go do siebie ściąga na parę miesięcy jak jest większa robota na budowie czy cuś- ale on się tam nie czuje dobrze,nie potrafi się odnaleźć. Aktualnie chyba obaj są samotni, ale nie wiem, który będzie widziany jako lepsza partia ;-) Nie mgr przed nazwiskiem świadczy o człowieku. Ale... z drugiej strony wykształcenie może samo w sobie nie świadczy o wartości człowieka, ale coś o nim mówi - czy chce mu się uczyć, czy ma takie ambicje, czy chce się rozwijać itp. Często idą z tym w parze inne zainteresowania i sposób patrzenia na świat. Dla mnie osobiście nie miałoby znaczenia, jakie facet ma wykształcenie, ale jakoś nie podjrzewam (choć może to zbyt stereotypowe myślenie), żeby mężczyzna bez wykształcenia(który tego wykształcenia zdobywać nie zamierza, a nie tylko chwilowo go jeszcze nie ma,bo zajął się w życiu czymś innym) był bardzo intgeligentny, zaradny, interesował się kulturą, polityką i dążył do samorozwoju itp. żebym mogła z nim rozmawiać o tym, co mnie interesuje i żeby był dla mnie partnerem. Autorko! Jeśli lubiecie spędzać razem czas, macie podobne pasje i nigdy nie kończą się wam tematy do rozmów i czujesz, że on jest dla Ciebe dobrym partnerem, to żaden tytuł nie ma znaczenia. Ale jeśli z brakiem tytułu wiąże się też brak w innych dziedzinach (a tak często bywa, więc obserwuj), to się zastanów.

Gość ludzie co to
za problem? nad takimi rzeczami to się można było zastanawiać 20 lat temu, kiedy dostać sie na jakąś wyższą uczelnię nie było tatwo, ale dziś? dziś niestety tytuły nie są żadną miarą poziomu człowieka, bo wystarczy mieć pieniądze by pokończyć wszelkie dostępne uniwersytety... I magister, doktor - niewiele znaczą, często są to po prostu papierki, które drogo kosztowały

do wypowiedzi powyżej: tytuł magistra o niczym nie świadczy, ale czy brak tego tytułu też??

Gość ludzie co to
może świadczyć o bardzo wielu rzeczach, niekoniecznie o tym, że ktoś ma niski poziom umysłowy - tak jak tytuł magistar może być zmyłką, bo spodziewasz się człowieka na poziomie a często...

Gość po studium
do autorki topiku-twoi goscie zaraz wyjda,moze gospodyni zajrzy na chwile,bo sami sobie zrobimy te kawe...

Gość a Ty chyba jeszcze
nie skonczyłas stud.?prawda. Przeciez w Polsce mamy taki system kszałcenia ,że można się uczyć do SMIERCI. Wiec w czym problem? A mało to pan po studiach jedzie na szmacie w Anglii czy stoi na kasie w Biedronce. Moja dobra rada maja droga martw sie o siebie DBAJ O SIEBIE ,bo nawet slusarz na Ciebie nie popatrzy .

Gość A ja jestem hydraulikiem
i za mna lata nauczycielka , a mi ona zwisa całkowicie jest taka jakas niekształtna .

Gość tak jest to bardzo istotne
nie tyle chodzi o posaidanie dyplomu magistra, co o kwestie czy dana osoba byla kiedykolwiek studentem!! student ma inny status, obraca sie w innym srodowisku, jego swiatpoglad zmienia sie pod wplywem zarowno wzorcow jakie czerpie z otoczenia, jak i kontaktu z wykladowcami, kontaktu z wiedza ktorej nie beda posiadali ludzie ktorzy tego nie doswiadczyli! wiele osoba opowiada ze to nie ma znaczenia, ale glownie sa to osoby ktore studentami nigdy nie byli! sa to klasyczne bzdury wynikajace z kompleksow... jedno wiem napewno! kazdy czlowiek ktory nie byl studentem, badz tez nie skonczyl studiow, MA ZAWSZE KOMPLEKS BRAKU WYZSZEGO WYKSZTALCENIA!! a to chyba mowi wiecej niz jakiekolwiek deklaracje?

Gość po studium
hm...cos w tym jest,czesciowo sie zgadzam

Gadasz głupoty i tyle i te Twoje wykrzykniki jak to piszesz . Ludzie maja kompleksy z róznych powodów . Pewnie ,ze w zyciu jest fajnie miec wszystko wykształcenie ,pieniadze ,urode ,milosc ,ale tj. nie mozliwe . A po studiach po kilku latach pracy maja wtórny analfabetyzm !!!!zrobie tak jak TY :)

I co z tego ,ze moja nauczycielka ma wyzsze Podtyka mi niby przypadkiem jakieś ksiazki a ja mam cofke jak mnie caluje .

Gość po studium
oczywiscie,ze w zyciu fajnie jest miec wszystko,ale jesli masz juz urode i kase-co Ci szkodzi zdobyc do tego wyksztalcenie?!

ooo i wlasnie mamy kolejny przyklad:) wrecz modelowy:) do hydraulika: alez ja nie kwestionuje tego ze jestes dobrym czlowiekiem, jedynie to ze jest poprostu niewyksztalcony! to Twoj problem, trzeba bylo pojsc na studia, a nie teraz bzdury opowiadasz! a od moich wykrzyknikow sie odklep.

NIE wiec pisze ,ze w polsce mozna sie kształnic do smierci Gdyby autorka pozwoliła sie wykazac chlopakowi zamiast szukac tutaj odpowiedzi to chyba byłaby milosc.

Gość po studium
ps.jak masz ,,cofke",to po co do niej chodzisz?Poszukaj sprzataczke

Gość Do A ja jestem hydraulikiem
Ciekawe po co się łaskawie dajesz całować.

DARUJ SOBIE TE BZDURY faceci lubia te ładne jak bedziesz brzydka ,otyła kazdy facet ucieknie .

Nie daje sie całowac ,ale czasami nie wiem co zrobic z napieciem :) ale małzenstwem nie bedziemy zawsze jej to mówie układ jest jasny .

a od moich wykrzyknikow sie odklep. OK ,ale chodz na drika pojezdzimy sobie zagram Ci na gitarze :) Daj e-maila IDZIEMY NA WÓDKE mała :)

pedal? nie zauwazyles ze jestem facetem?

NO NIE z moja orientacja wszystko w porządku . Kurwa ,który facet uzywa slowa ODKLEP udajesz ,ze jestes facetem ;) Jak naprawde jestes facet wklej fote postawie Ci johny wvoltera skrzyne!!!

Gość po studium
robi sie wesolo.Nie przesadzacie z tym alkoholem,panowie?!

Chłopie w zyciu liczy sie wyglad i kasa . Po kilki latach zycia z facetem nieudacznikiem kobieta wieje do innego . A on po informatyce pracuje w gazecie 5 rok za 800 zł . Tak sie nie da zyć mężczyzna przedewszystkim musi być zaradny .

Myślisz ,ze ja mam kompleksy z tego powodu ,że daja sobie świetnie w zyciu rade? Ja bym nie pozwolił rodzinie z 2 dzieci życ za 800 zl . Ambicja nie pozwoliłaby mi na to ,żeby moja rodzina przymiera głodem . A takich jak on sa setki i nie przyjdzie mu do głowy ,ze mozna pracowac fizycznie za większe pieniadze .

Gość kij w mrowisko
zaradny - czy może tak? w domu porządny, pewnie nawet praktykujący katolityk, a na zewnątrz kawał skur...syna?! taki mamy teraz etos: cwaniactwo i kasa, dla niej nawet największe świństwa, a na dodatek kobieta też to doceni ..a to Polska właśnie

Nie rozumie co piszesz kij w mrowisko. Są sady ,policja ,prokurator jeżeli ktoś łamie prawo jest na to rada .

Gość kij w mrowisko
prawo i etyka nie zawsze idą w parze, to jest właśnie furtka dla każdego skur...syna

Gość po studium
bez obrazy,ale ja chyba wolalabym mezczyzne wyksztalconego,ktory w kryzysowej sytuacji nie balby sie chwycic za lopate.Bawcie sie dobrze,czesc!

Bo jesteś młoda życie Cię jeszcze nie wystawiło na próby masz prawo szukac w takich męzczyznach . A ,jak bedzie to samo życie pokaze tylko jakos trudno uwierzyc w to ,że chwyci za łopate . Jedziłem po swiecie i wiem ,że w życiu możan prawie wszystko mieć za pięniadze Oprócz prawdziwej szczerej MILOSCI .

Gość po studium
Jeszcze uslyszalam na odchodnym.Z ta miloscia masz racje.Sorry,ile Ty masz lat?