Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenna21

PROSTOWANIE WLOSOW METODAMI NATURALNYMI

Polecane posty

Gość xenna21

witam wszystkich:) od razu wyjasniam, iz wiem, ze nie da sie wyprostowac wlosow bez uzycia prostownicy, po prostownicy mamy efekt super prostych wlosow, uzywam prostowicy, ale... wlosy mi sie niszcza:/ zreszta to taki efekt uboczny, o ktorym kazdy wie;) chcialabym sie przestawic na jakies naturalne metody, wiem, ze wlosy nie beda takie proste, ale zeby chociaz ladnie sie ulozyly i byly wygladzone, troche prostsze, nie mam kreconych, mam raczej takie "falowane" wlosy, jak je zostawie, zeby same schly to wtedy mam bardziej widoczne fale, natomiast jak susze suszarka wtedy sa mniej widoczne, ale sa jakies takie... zalezy mi na czyms co ladnie je ulozy i pieknie wygladzi!! moga to bys metody naturalne, albo jakis srodek do kupienia w sklepie, slyszalam, zeby zagotowac siemie lnianie i nakladac na wlosy, bez splukiwania i tak suszyc, robilam to kiedys i efekty jakies byly, ale to takie klejace bylo, troche zabawy z tym bylo:) moze sa jeszcze jakies efekty?? piszcie wszystko co wiecie na ten temat!!:)

Gość xenna21
podnosze, wypowiadajcie sie!:)

witam zawsze miałam kręcone włosy... bedąc w podstawówce (a było to troche czasu temu)miałam takie kręcone włosy, ze czesałam sie tylko dwa razy w tyg. bo nie mogłoam ich rozczesac na sucho ( zaznaczam, ze wtedy były trudne czasy i nie było balsamów do włosów)i wtedy fryzjerka mojej mamy powiedziała, żeby kupic płyn do trwałej nałozyc na włosy i przez 15 min rozczesywac we wszystkie strony. tak tez zrobiłysmy.. zabieg powtorzyłam jeszcze dwa razy i włosy wyprostowały sie ... mionęlo ładnych pare lat a ja mam włosy bardzo podatne na układanie.. leciutkie, ale naprawde leciutkie fale i przede wszystkim krótkie włosy co było moim marzeniem... fakt nie sa on eproste jak druty ale ładnie układajace sie .. polecam

Gość xenna21
orzeszek dziekuje Ci bardzo za wypowiedz:) slyszalam rozne rzeczy, ale o tym nigdy... nigdy nie robilam sobie trwalej, wiec nie wiem nic o tych plynach, czy mozesz mi napisac czy taki plyn do trwalej niszczy wlosy? czy jest on wlasnie po to, zeby wlosy zregenerowac po zabiegu?? nalozyc i trzymac 15 min i rozczesywac we wszystkie strony... grzbieniem oczywiscie najlepiej tak? i we wszystkie strony, ale to chyba glownie wzdluz wlosow od nasady ku dolowi tak? bo w sumie inaczej sie nie da:) tylko Tobie chodzilo pewnie, ze raz do tylu zaczyseywac raz bardziej do przodu, itp.?? napisz jeszcze cos o tym prosze Cie bardzo:)))) skoro mialas tak mocno krecone wlosy a teraz masz delikatne fale... to moje delikatne fale powinny sie ladniej wyprostowac:) i co jaki czas powtarzalas ten zabieg?? mam nadzieje, ze jeszcze tu zajrzysz, bo jak nie to zaloze specjalny oddzielny topic dla Ciebie:P czekam z niecierpliwoscia...:)

Gość kozak mamyy
ja uzywam mleczka sansilk i szamponu przeci puszczeniu sie efekty widoczne s adop po prostownicy:)

Gość xenna21
kozak mamyy: sunsilk jest super! slicznie pachnie, oczywiscie mowie o tym fioletowym, uwielbiam go!:) jednak raczej nie widz epo nim efektu wygladzenia... orzeszek ciagle czekam!!!!!!!!!!!!! prosze odpisz!!

Gość upupupupupuppupupupup

HMM ALE TRAKTOWANIE WŁOSÓW PŁYNE DO TRWAŁEJ TO CHYBA NIE EJST ZA BARDZO METODA NATURALNA :P JA PROSTUJE WŁOSY PROSTOWNICĄ JUŻ OD JAKEIGOS CZASU, ALE SĄ TAK ZNISZCZONE, UHHH....... :[ ZASTANAWIAM SIĘ CO IM BARDZIEJ ZASZKODZI, CZY TAKIE CODZIENNE PROSTOWANIE, CZY MOŻE LEPIEJ JAK ZROBIE SOBIE TRWAŁĄ PROSTUJĄCĄ? A KOSMETYKÓW PROSTUJACYH JESCZZE NIE WYPROBOWYWAŁAM, JAKOŚ SCEPTYCZNIE EJSTEM NASTAWIONA...

no trwała to na pewno nie jest "naturalna metoda" :) ja też byłam sceptyczna wobec wszystkich nowinek na rynku (od paru lat ;) ) ale wychodzę z założenia, że jak się nie spróbuje to się nie wie... więc zaczęłam próbować. część była stworzona na pewno nie dla mnie, kilka serii przypadło mi do gustu :) aktualnie nie mogę narzekać na gamę specyfików, których używam, by moje włosy były gładkie i się nei puszyły, zwłaszcza przy takiej pogodzie, jaką mamy za oknem :)

Gość carmenn
mi wystarcza szampon loreala do wslowow puszacych sie w zoltej przezroczystej bbutelce a potem odzywka nivey aby wyprostowac wlosy. taka mieszanka z roznych firm ale dziala. nie uzywam juz tak czesto prostownicy

Gość carmenn
idealnie gladkich jak po prpstownicy nigdy nie bediesz miala. mozesz je jedynie wygladzac wlasnie szamponami i odzywkami

Gość mikka;)
Ja także mam włosy w kształcie sprężynek i aby temu zapobiec w naturalny sposób przed jakimś ważnym wyjściem moczyłam suche włosy następnie rozczesywałam i zawiązywałam w mocny kucyk.Co chwile przygładzałam je ręką i przeczesywałam nie sciągając gumki do włosów.Czekałam tak do momętu aż wyschną -efekt proste włosy. 2 sposób:(jeśli masz włosy długie lub półdługie)rozczesz włosy, następnie zwiąż z górnej części głowy i koło uszu w kucyk pozostale włosy czyli te które swobodnie opadają zaplącz w warkocz.włosy ktore wystają przypnij wsówką.Po 3-5 godzinach rozpuśc włosy -wierz mi bez urzycia prostownicy włosy będą proste;)

Gość gość
dziewczyny, u mnie efelt prostych włosów daje wypłukanie ich po umyciu woda z octem jablkowym (lyzka na litr)

Gość gość
Moje włosy są bardzo kręcone. Gdy chce wyprostowac związuje ję w kitkę po umyciu, na samym dole grubą, frotową gumką. Nastepnie przewiazuje jeszcze 3 takie gumki, jedna pod drugą. Rano, gdy rozpuszcze włosy, wystarczy je lekko przeprostowac na końcówkach gdzie nie były związane.