Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość Siwucha
Dzisiaj jestem radosna, gdyż mam zafarbowane wlosy i nic nie widać. ale to tylko przejściowe. Jozefinka - co będzie za 3 tyfg/miesiąc? Znowu farbować , a włosy coraz slabsze i coraz mniej. I mężczyzna, którego bardzo lubię, a którego bardzo będize mi brakować, bo przecież nie wybierze siwego łba za przeproszeniem, tylko będzie szukac dalej - NORMALNEJ!!!

Gość strabismusek
oj siwucha ja po 10 dniach mam odrosty wiec ciesz sie ze ty masz je po 3 tyg lub miesiacu :-) dzis kupilam henne brazowa bo orzecha laskowego nie bylo. poza tym musiasz wzmocnic czyms te wloski zeby nie byly slabe np pic porzywe, jesc rzezuche smarowac sokiem z czarnej rzepy wszystkie te metody sa dobre i przynosza efekty jesli sie systematycznie stosuje. henna tez je wzmacnia sa po niej takie ladne blyszczace

Gość Siwucha
Już pierwsze srebrne kolory, połyski widać tak naprawdę po 1,5 - 2 tyg.Ale można jakoś do miesiąca dotrwać. Robię maseczkę na włosy 1x tydzień, łykam drażetki na włosy, kupiłam szampon z wyciągiem z czarnej rzodkwi, jem cebulę (wczoraj tak się najadłam, że było mi nie dobrze i ten zapach..). Może następnym razem spróbuję henny.

Gość L.H
WITAM a ja myślę że słabe włosy to też wina genów,mojej babci też podobno całe życie włosy wychodziły,ale nigdy nie była łysa,może ze mną też tak będzie

Gość Siwucha
L H = l.h? Oczywiście, ze za siwienie w dużej mierze odpowiedzialne są geny. mnie w rodzinie niektórzy wczesnie siwieli i iestety ja przejęłam te cholerne geny. I chyba tylko ja. rodzeństwo - ani jedengo siwulca. Kuzynostwo też nic. Ciotki -gdzieniegdzie siwe niteczki.

Gość l.h
czyli to tak jak ja,moja siostra prawie 40-stka nie ma żadnego siwka,a ja chciałam tylko powiedzieć że nie tylko samo siwienie ale i rodzaj włosów,wypadanie-to też geny,i możemy stosować cuda na głowie i połykać witaminy,ale czy to coś zmieni jak za tym 'stoja"geny..?

Gość Siwucha
geny genami, ale to chyba nie jest normalne że człowiek siwieje w wieku 20 lat (w moim przypadku) i że łysieje (albo mam problem z megawypadaniem włosów). Ne można biernie patrzeć, trzeba cś stosować, by zahamowac wypadanie. Wiadomo, że nie dotyczy to siwienia. Nie można tego zwalczyć, tylko "tuszować" sprawę ze tak się wyrażę

Gość l.h
a tak na marginesie,powiem wam że mi już chyba"odbija' na punkcie siwych włosów,patrze na wszystkich i doszukuje sie siwych włosów,Jak ujrze u kogoś młodego to mi lżej na sercu że nie jestem sama,choć wiem że to nic nie zmienia,chyba już mi coś siadło na głowe..

Gość l.h
pewnie że nie wolno siedziec z założonymi rękami i czekać aż wlosy nam wypadną,tylko w moim przypadku nie wiem czy to coś da,ale coś trzeba robić bo nie ma wyjścia

Gość Siwucha
l.h ja mam dokładnie to samo. Szukam u innych siwych włosów. Jak znajdę wtedy trochę robi się leżej. Ale znowu jak widzę babe lub faceta po 40ste z gęsymi nie przyprószonymi siwizną wtedy mnie coś trafia. Mam młoda twarz tzn nie wyglądam na swoje lata a tu siwe włosy - coż co "przypisane" jest ludziom starym.

Gość l.h
nawet mój mąż się zaraził,ja na wszystkich patrze,a on jak automat za mną,ostatnio mnie zapytał dlaczego sie tak przyglądam facetowi kóry stał w kolejce do kasy..,albo rozmawiam z kimś i nawet się nie skupiam na rozmowie tylko patrze mu nad uszy i w myślach się zastanawiam czy to farba ?czy to naturalne?

Gość l.h
albo mam koszmary ,śni mi się że wchodze do pracy-cała głowa biała i wszyscy przerażeni moim widokiem!straszne..

Gość Siwucha
Ja jeszcze koszmarów z siwizną w roli głównej nie miałam. Ale l.h. ja cały czas powtarzam, ze masz faceta. On wie, ze siwiejesz, kocha cie i ty go kochasz więc aż tak nie musisz się przejmować. Wiem, że jest to dla Ciebie problem. Ale pomyśl co by było gdybys miała ten problem i była sama. Poznajesz faceta i co robisz..Uciekasz czy zdobywasz się na odwagę i mówisz, że masz kupe siwych wlosów?

Gość l.h
najpierw chciałabym by mnie poznał,póżniej bym mu powiedziała,jakby miał mnie gdzieś to przekonałabym się że mu na mnie nie zależy,bo np.zakładając odwrotnie-gdybym przed ślubem poznała mojego obecnego męża ,a on by mi powiedział że ma siwe włosy to i tak bym z nim była,to wszystko zależy od ludzi,od charakteru i od tego co dla kogo jest ważne,jeżeli się Twój znajomy(?)dobrze z Tobą czuje,umiecie się dogadać to naprawde nie wierzę by na wieść o Twoich włosach odszedł w siną dal,daj mu szansę byś mogła się o tym przekonać!!!

Gość Siwucha
Gdyby to było takie łatwe..Zobaczymy co będzie, ale znając swoje "szczęscie" w miłości raczej nic z tej znjomości nie będzie. Ale dzięki za odpowiedź

Gość jozefinka
Kochac - to znaczy zapomniec o sobie. Ale jesli bedziesz myslala przy nim o swoich wlosach i o sobie to........ Nie pomylcie drogie panie kruszenia sie wlosow z wypadaniem - wyglada podobnie. Warto do szamponu dodawac czasami zoltko jajka- zrodlo naturalnych witamin, wzmacniajaco.

Gość Siwucha
Jak tu nie zapomnieć o tych kłakach??? Nie da się. A nawet jak zapomnisz i idziesz do lustra to one już czekają (w odbiciu lustrzanym). Żółtko, cebula, tabletki - to wszystko już było...Efektów u mnie jak narazie nie widać.

Dziewczyny, a jak się ma henna do włosów farbowanych normalną farbą? Czy jak zrobię henną to będzie jakas różnica na farbowanych końcach? Prosze, napiszcie, bo może to by było lepsze od farby?

Gość jozefinka
Jesli kuracje zewnetrzne nie pomagaja na wypadajace wlosy to polecam MUMIO- 2 tab na noc i ssanie oleju- takze na stany zapalne wokol glowy - wg dr Gornickiej.

Gość jozefinka
cd

Gość jozefinka
cd

Gość Siwucha
czyżby Panie już nie przejmowały się swoim "siwym" problemem?

Gość l.h
witam! ja zaczełam tak się przejmować ze z tych nerwów boli mnie żoładek,teraz moja kolej na poważnego doła,minął miesiąc od mojego farbowania,jak dziś zobaczyłam ile mi Tego przybyło na grzywce i z tyłu,że aż nic mi się już nicnie chce,jak to w takim tempie rośnie,to ja chyba będę miała oprocz siwkow wrzody na żoładku z tych nerwów!

Gość l.h
Czy ta czarna rzepa coś pomogła?

Gość Siwucha
Hej l.h. mnie czeka dół za tydzień może dwa. Aż boję się myć głowę (im cześciej się myje tym kolor też blednie etc) a ja niestety muszę myć codziennie. Bardzo przetłuszczają mi się włosy (a raczej resztki, które jeszcze wisza na głowie). Nawet spinka mi spada z włosów, bo jest ich za mało!!! Bez sensu się powtarzać, dla mnie nie ma ratunku. PEwnie za jakiś czas coś złego ze mną się stanie. Mam szampon z wyciągiem z czarnej rzodkwi. I tak nie pomoże..Nawet nie umim umyć nim głowy, nie chce się pienić . Zaraz idę spać, bo jestem zmęczona. Jak dobrze, że jutro można się wyspać!!!

Gość Siwucha
Hej l.h. mnie czeka dół za tydzień może dwa. Aż boję się myć głowę (im cześciej się myje tym kolor też blednie etc) a ja niestety muszę myć codziennie. Bardzo przetłuszczają mi się włosy (a raczej resztki, które jeszcze wisza na głowie). Nawet spinka mi spada z włosów, bo jest ich za mało!!! Bez sensu się powtarzać, dla mnie nie ma ratunku. PEwnie za jakiś czas coś złego ze mną się stanie. Mam szampon z wyciągiem z czarnej rzodkwi. I tak nie pomoże..Nawet nie umim umyć nim głowy, nie chce się pienić . Zaraz idę spać, bo jestem zmęczona. Jak dobrze, że jutro można się wyspać!!!

Gość l.h
ja ide do pracy..tam znowu bede w nerwach ze ktoś urzy moj sekret!mi tez wlosy wypadaja

Gość l.h
co to ma znacyć ; Coś złego się stanie? Jak tam znajomy?

Gość l.h
właśnie co do mycia mam blond pasemka-tak doradzila mi fryzjerka,a teraz po tylu myciach(3 razy tyg)jakby ta farba-rozjaśniacz sie zmył i mam taki stalowe włosy,które jeszcze się świecą i stoją w wszystkie strony.Najchetniej użyłabym henny,ale na rozjaśniacz nie wolno,blond farba-odrosty wyjdą żółte,a rozjaśniacz je dobija-sa suche,rozdwajają sie,cienkie i wypadaja.Może pomoże mi jakaś fryzjerka coś doradzić,albo ktoś siwowłosy-taki jak ja,z ciemnymi i pasemkami.dobranoc!

Gość strabismusek
ale biadolicie u mnie minelo 2 tygodnie od farbowania i mam juz mostwo siwych bo wlosy rosna mi szybko i na dodatek farba sie szybko zmywa