Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość czterdziestolatek
Ja zaczalem siwiec tuz po 20-ce a teraz to juz tylko z tylu mam takie niecalkiem siwe. Reszta jest juz cala siwa. Ale nie o tym chcialem pisac, dobra nowina jest taka, ze brytyjscy naukowcy odkryli w zeszlym roku, ze powodem siwienia wlosow jest wytwarzajaca sie w organizmie kazdego czlowieka... woda utleniona. To ze normalnie wlosy nam nie siwieja to zasluga enzymu zwanego katalaza, ktory rozbija wode utleniona na wode i tlen. Problem jest w tym, ze u niektorych ludzi wytwarzanie tego enzymu z roznych powodow ustaje. Podobno teraz to juz tylko kwestia czasu az wymysla sposob na to, zeby ten enzym zaczal sie znowu wytwarzac. Dzieki temu zaczna nam znowu rosnac wlosy z barwnikiem. Pozdrawiam

Gość Q.
Gdzie mozna kupić ten olejek kokosowy ?

Gość Slodkaanulka91
Witam . Chcialabym sie dowiedziec czy podczas brania antybiotukow mozna farbowac włosy ? Leki na bolerioze biorę :( juz 2 tydzien a musze brac jeszcze 2 tyg. nazwa to Unidox . Byłabym wdzieczna gdyby ktos odpowedzial mi na moj komentarz. Pozdrawiam ;)))

Gość Do dzieła
Witam wszystkich (zarówmo załamanych/ne jak i pozytywnie nastawionych/ne). Mam 26 lat i też mam ten problem od dość wczesnego czasu - pierwsze siwe od 18 roku życia, teraz jest ich może jakieś 15-20%, choć przyznam że są masakrycznie widoczne z powodu moich bardzo ciemnych naturalnych włosów. Wkur... się dość mocno bo uważam że to jeszcze nie czas na siwki, ale nie mam z tego powodu jakiś koszmarów czy też całkowitej palmy na tym punkcie więc bez obaw wychodze z domu itd bla bla. Stąd regularnie grzebie w necie w poszukiwaniu różnych specyfików, nowości bądź zabiegów itp tu pozdrawiam - chlopak123 za podejście do tematu;). To co testowałem tyczy się oczywiście bardziej facetów : Grecian 2000(płyn) - badziewie, efekt minimalny krótkotrwały i lipny zapach, SilverStop - podobnie jak poprzednik, Re-Nature Schwarzkopfa - tu już lepiej bo przynajmniej nie było tego smrodu ale sam efekt ciemnienia dosłownie minimalny. Z preparatów witaminowych pod kątem włosów silica i skrzyp polny jakieś 2 miechy regularnie - być może przychamowały rozwój siwych

Gość Do dzieła
Oprócz tego od 5 lat regularnie chodzę na siłownię i biore odżywki oraz supelmenty witaminowo-mineralne (oczywiście nie zawsze) więc mogło się to także przyczynić do spowolnienia siwienia (niestety nie zatrzymało). Co do produktów które wymieniłem wcześniej zacząłem olewać nowości tego typu które wychodzą na rynek bo dają bardzo krótkotrwały efekt (podobnie jak farbowanie) bądź wcale go nie dają. Dlatego teraz rozglądam sie już za nowościami z dziedziny medycyny itp. Znalazłem dwa artykuły w których jest krótki opis iskierki nadzieji;) : http://kosmetologia.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&catid=5:nauka&id=433:sposob-na-siwe-wosy&Itemid=708 http://www.poradnia.pl/uroda/wlosy/470-dlaczego-wlosy-siwieja Być może dla części z was to żadna nowość ale nie wyśledziłem tu takich linków jeszcze a z opisu nie tylko tych artykułów wynika że to już bardzo bliska sprawa więc buźka mimowolnie mi się cieszy;)

Gość Do dzieła
a jako dodatkowy dowód tego (możecie wierzyć lub nie) że jest już bardzo blisko, jakieś 3-4 lata temu był taki doktorek u mnie w mieścinie który zajmował się własnie siwieniem. Dzwoniłem nawet na numer który dostałem od rodzinki i potwierdził że zajmuje się tym itd ( tłumaczył że polegało to w pierwszej fazie na jakimś naświetlaniu a później na braniu tabletek przezs jakiś czas i podobno całkowicie eliminowało siwizne). Rodzinka potwierdziła na przykładzie gościa sporo po 40-tce od którego dostali numer. Niestety wtedy olałem sprawe raz- nie było tyc siwych wtedy aż tak dużo, dwa-życie(brak czasu,kasy itp). Jakiś rok temu może z hakiem próbowałem dzwonić na ten numer ale niestety był nieaktywny i słyszałem też pogłoski że gościu może i nawet kojtnoł(był sędziwy). Ufffff wiem wiem rozpisałem się ale mam nadzieje że przynajmniej pare osób po tym odzyska wigor spróbuje też intensywnie przeczesać przynajmniej sieć a może szybciej uda się osiągnąć wspólny cel. Sory za błędy. Pozdrawiam!

A czy farbowałaś wcześniej włosy? Bo jeśli tak to możesz mieć za mało witamin i włosy nie wyrzymały tych farb wszytskich! A jeśli nie farbowałaś To to może być genetyczne i z pokolenia na polkolenie bardziej się pogłębia zapytaj mame lub babcie kiedy osiwaiły! A przy oakzji zajżyjcie na moje pytanie jak sprawić a spalona skóra zeszła w 9 dni lub jak ją zakamuflować

Witam , szczególnie \"do dzieła\" , bardzo fajne posty widzę że mamy podobne podejście , ja już mam olejek bhangra , więc zaczynam go stosować i zobaczymy , czas minimum3- 5 miesięcy bo dostałem info że po takim okresie stosowania siwizna ustępuje ( zobaczymy) , ogólnie olejki na pewno mają spora moc , Adam już pisał o olejku kokosowym że mu pomógł, a w necie kiedyś wyszperałem świetny artykuł o eclipsie ( olejek bhangra) gdzie właśnie jakiś lekarz leczył nim wszelkie choroby włosów ... a może wreszcie naukowcy już dojdą do sedna(skoro są już tak blisko) i wymyślą coś gotowego, póki co jeszcze mam trochę czasu , a jak nie to maszynką na 1-3mm i będzie git :):) Pozdrawiam Wszystkich serdecznie za parę miesięcy się odezwę :d

Hej Ja tez mam duzo siwych wlosow choc jeszcze na to za wczesnie:) Plucze wywarem z pokrzywy i siwe zyskaly miedziany kolor Nie jest to moj naturalny ale lepszy niz siwy:) Przepis na wywar: 2 lirty wody i garsc suchych pokrzyw Mocze wlosy przez chwile, splukuje wywarem i wycieram recznikiem. Efekt po okolo 1 miesiacu przy myciu co drugi dzien. Zamierzam wyprobowac plukanke z orzecha wloskiego dam znac czy dziala.

Gość piotrnet
Próbowałem na siwe włosy różne preparaty z Allegro. Z natury miałem włosy w kolorze ciemny brunet, a przy bakach czarne. Moje małe podsumowanie preparatów: farba odpada bo daje efekt hełmu na głowie, do tego te odrosty... Youthair - nie doczekałem kuracji do końca, przy trzeciej próbie nałożenia, duszący zapach przypalonej siarki wywoływał u mnie efekt wymiotny więc buteleczkę wyrzuciłem. Doczytałem, że zawiera metale ciężkie - ołów. czyli jak poprzez zanieczyszczone dłonie bądz ranę dostanie się do organizmu mamy dodatkowy problem zatrucie organizmu i skutek wypadanie włosów. Grecian - właściwie skład ma podoby (robią już bez ołowiu) i też cuchnie na kilka metrów już od pierszego zastosowania, a zalecają myć włosy nie częściej jak raz na tydzień. Włosy nabierają koloru rudawo jasno brązowego. Przy moich czarnych bakach możecie sobie wyobrazić jak wyglądałem. Na szczęście eksperymeny robiłem tylko w czasie urlopu. NOGREY - nie zawiera ołowiu. Producent włoski więc efekt końcowy jest dobry dla osób o urodzie włoskiej. W dniu nałożenia właściwie nie można wyjść z domu bo cuchnie się mieszanką siarki z octem. Właściwie to nie wiadomo kiedy to aplikować chociażby raz w tygodniu, bo próbowałem po aplikacji przewietrzyć się, przeszedłem 5km przy lekkim wietrze i dalej cuchniałem okropnie. Musiałem umyć włosy szamponem wbrew instrukcji, żeby wyjść do ludzi, a szkoda bo efekt odsiwienia mi odpowiadał. Re-Nature Schwarzkopfa - niestety ale wszyscy zauważyli że coś robiłem z włosami więc niestety w moim przypadku odpadł. Wella SP Pigment Mousse - wybrałem czarną. Całe nałożenie to 5-minut. Nakładamy piankę podobną do pianki do golenia na włosy. Po 5-minutach spłukujemy i prawie gotowe, bo kolor stopniowo pod wpływem tlenu w powietrzu wytwarza się do 30-godzin od spłukania. Niestety kolor wypłykuje się z każdym myciem. czyli z czarnego po tygodniu mamy jaśniejszy. Ponadto na końcach włosów kumuluje się kolor, a odrosty są jaśniejsze co wygląda nie naturalnie. Najlepszy efekt wygląda na włosach przystrzyżonych nie dłuższych jak zapałka, a nawet nieco krótszych. Właściwie to nie nakładam na włosy na 5-min zgodnie z instrukcją, a na 3minuty raz na tydzień. Czyli zostawiam włosy lekko niedofarbowane bo wygląda lepiej i naturalniej, przy tym ograniczam mycie do max 2razy w tygodniu. Pianka Wella nie cuchnie nic. Wady - jest problem taki, że w sklepach (galeriach handlowych) z halogenami widać że coś z włosami było robione - niestety. W świetle dziennym, świetlówkach i domowym wygląda naturalnie. Pozdrawiam

Gość krzysiek18
mam 18 lat od roku przybyło mi jakie 20% siwych wlosów, bardzo mnie to dreczy bo koledzy i kolezanki mowia mi ze juz siwieje prosze pomozcie mi...!!!

Gość do chlopak 123
jak stosowac tą bhangre ile razy w tygodniu?i czy codziennie mozna sobie myc glowe szamponem stosujac bhangre?i czy to smierdzi ?z gory dzieki za odpowiedz:)

Witam ja olejek stosuje co 2-3 dni zostawiam go na głowie ok 1-2 godziny , można go spłukać szamponem ale najlepiej mydłem z nanosrebrem , letnią/zimną wodą , ja zamawiałem olejek z tej strony http://www.jiaogulan.pl/bhangra.html , miła Pani wytłumaczyła jak używać ten olejek ;) , można chyba stosować też codziennie , ogólnie jednorazowo wsmarowuje się w głowę ok 5ml czyli jedną łyżeczkę . Olejek ma zapach ale nie umiem powiedzieć jaki , choć dla mnie nie jest to problem bo jak się umyje głowę to już jest ok. zresztą najważniejsze by jakiś efekt był ... Pozdrawiam

Gość Johnny25
witam, stosuje juz od miesiąca preparat a Allegro Silver Stop , efekt jest niezadowalający , delikatnie przyciemniały , ale i tak są , preparat jest w sumie nie smierdzący , nawet przyjemnie pachnie ( tak jak u fryzjera), skuteczność 20-30%

Gość Poszukajcie informacji
poszukajcie informacji o PABA czyli kwasie para-aminobenzoesowym. Inne stosowane nazwy to: witamina Bx, witaminaB10 , witaminaH1 , PABA, kwas para-aminobenzoesowy - dba o kolor włosów , zapobiega przedwczesnemu siwieniu itp. Poczytajcie dokładne informacje o działanu i stosowaniu

Gość do chlopak 123
dzieki za odpowiedz :) a widac juz jakies malutkie efekty chociarz jakies przyciemnienie wlosow?:)

Witam Na razie nie widzę żadnych efektów ale zacząłem dopiero od początku sierpnia , do tego ja mam bardzo czarne włosy więc pewnie same włosy które mają kolor jeszcze bardziej się nie ściemnią(bo chyba nie ma skali już :) ) a siwe te które mam pojedyncze chyba nadal mają taką samą barwę , myślę że na ocenę będzie trzeba poczekać minimum 2 do 5 miesięcy , będę informował o sytuacji ;) , jak ktoś coś osiągnął zapraszam do dzielenia się ( najlepiej naturalnymi sposobami) :) Pozdrawiam

Gość do chlopak 123
jeszcze raz dzięki:) a moze to mydelko naturalne z nanosrebem samo przywraca naturalny kolor hmmm..jak myslisz?

Szczerze mówiąc nie wiem :) , ale o samym nanosrebrze słyszałem masę świetnych opinii w sensie że ma bardzo szerokie zastosowanie i dużą skuteczność , więc być może i na włosy działa choć nad tym będę się zastanawiał gdy zobaczę efekt na włosach , na razie pozostaje cierpliwie czekać ... być może też nanosrebro pomaga w działaniu olejkowi z bhangry lub przyśpiesza jego działanie , ale to takie moje przemyślenia , zresztą dopóki nie pomoże to chyba jeszcze nie ma co za dużo o tym myśleć ;), bo jeszcze się może okazać że to też klapa :d Pozdrawiam

Niedobór żelaza doprowadza do niedokrwistości niedobarwliwej oraz uszkodzenia troficznego włosów, skóry i paznokci (cienkie, łamliwe, rozdwajanie się płytki paznokciowej i końcówek włosów). Objawami niedoboru są także: bezsenność, uczucie zmęczenia, zaburzenia koncentracji i zapamiętywania, brak łaknienia, bladość powłok skórnych, zespół zimnych dłoni i stóp u młodych dziewcząt z blednicą twarzy, przedwczesne siwienie włosów, szum w uszach, zawroty głowy, częste omdlenia, zmiany zanikowe języka, dziąseł i błon śluzowych gardła (ból przy przełykaniu śliny) oraz żołądka, utrata smaku i węchu, zmniejszenie siły mięśniowej. Spośród ziół dużo żelaza zawierają: mięta, kozieradka, tymianek, majeranek, koniczyna, lubczyk, bylice, pokrzywa, hyzop, pietruszka – liść, seler – liść. Z produktów spożywczych dużo żelaza posiadają: nerki 7,9 mg/100 g, wątroba 6,6 mg, drożdże 18,2 mg, szpinak (żelazo słabo przyswajalne) 3 mg/100 g, śliwki suszone 3,9 mg, płatki owsiane 4,5 mg, serca 4,6 mg, fasola biała 6,9 mg, pomidory 9,7 mg, jabłka 10-13 mg, maliny 3,9 mg, żółtka jaj 6 mg, liście kapusty 17 mg, poziomki 9 mg. Dzienne zapotrzebowanie na żelazo zależy od intensywności przemiany materii i wynosi 6 mg/1000 kcal.

Gość Weru
Cześć Czy mogły by się wypowiedzieć te osoby którym pomógł olejek kokosowy i tabletki onozis czy dalej jest efekt ? Pozdrawiam i dziękuje z góry za odpowiedź

Gość Monia do chlopak 123
czy ta elipta przyciemnia siwe wlosy tak ze sie rzuca tak w oczy?

Gość anastazja1234
ja sądze ze mozesz miec za duzo męskich hormonów

Gość lysosivy
czy ktos odpowie mi konkretntnie ,czy uryna pomaga na siwienie i wypadanie wlosow:tak lub nie?

Gość lekkosiwa
Auksyny - Dihydroxyl-5 ,6-indol (stosowana miejscowo) odwraca siwe włosy. This occurs via dihydroxyl-5,6-indole functioning as a precursor molecule for the production of melanin via a slow oxidation process. Dzieje się tak poprzez dihydroxyl-5 ,6-indol funkcjonować jako cząsteczka prekursorów do produkcji melaniny poprzez powolny proces utleniania. This compound is not yet commercially-available. Ten związek nie jest jeszcze komercyjnie dostępny. Imatinib Mesylate - reverses gray hair (this drug causes many toxic side effects). Metanosulfonian imatinibu - odwraca siwe włosy (ten lek powoduje liczne skutki uboczne). Anticancer drug Gleevec - reversed hair depigmentation as a side effect in some people in a study reported in a letter to the New England Journal of Medicine. Przeciwnowotworowych leków Gleevec - odwrócona pigmentacji włosów jako działanie niepożądane u niektórych osób w badaniu odnotowano w liście do New England Journal of Medicine. Hair stem cell replacement therapy – unproven as yet. Stem Cell włosów terapia zastępcza - niesprawdzone jeszcze.

Gość lekkosiwa
6-24 g PABA dziennie przez sześć tygodni spowodował zmianę koloru włosów, porost włosów u 5 pacjentów na 20. With markedly grey hair (hair color returned to grey within three to four weeks of ceasing PABA treatment). Z wyraźnie siwych włosy kolor włosów wrócił w ciągu trzech do czterech tygodni od zaprzestania leczenia PABA). HGH - there are many reliable anecdotal reports claiming that human growth hormone replacement therapy has restored normal hair color to grey hair. HGH - istnieje wiele wiarygodnych niepotwierdzonych raportów, twierdząc, że ludzkiego hormonu wzrostu terapia zastępcza może przywrócić normalny kolor włosów. Omega 3 rich shampoo - works by penetrating deep into the hair follicle to deliver unprecedented nutrition to keep the hair follicle in its original colour.

Witajcie! Ja mam 24 lata i trochę siwych włosów. Posiwiały mi najprawdopodobniej od stresu, a jak ustąpiły problemy, to w zasadzie przestałam siwieć (natomiast o powrocie siwych już włosów do dawnego koloru raczej nie ma mowy). Przestałam więc się tak bardzo tym siwym kolorem martwić i raczej się staram dbać o nie żeby były gęste i zdrowe. A teraz moje rady: olej kokosowy można kupić w sklepach z indyjską żywnością (w Wawie są co najmniej 2) i przez internet, na przykład tutaj: http://www.helfy.pl/list_products.php Częste masowanie skóry głowy naturalnymi olejami (kokosowym, sezamowym lub oliwą) zdecydowanie wzmacnia włosy i może zapobiegać ich dalszemu siwieniu. Poza olejem kokosowym stosuje się w Indiach produkty zawierające Amlę (Embilica Oficinalis), zarówno na włosy jak i doustnie (Chyavanaprash), które też bez problemu można kupić w sklepach internetowych. Słyszałam też, że pocieranie o siebie paznokci obu dłoni (poza kciukami) w szybkim tempie przez 5-10 minut dziennie czyni cuda, ale nigdy nie miałam tyle samodyscypliny żeby to regularnie robić, więc nie wiem czy to prawda. Na pewno pomocna jest też joga i medytacja.

Gość hej siwe wloski
czy komus pomogl olej kokosowy. mam 32 lata i wlsciwie w 90 procentach siwe wlosy. nie daje juz rady z farbowaniem ktore ponadto strasznie oslabia wlosy. musze zaczac szukac jakis naturalnych mniej inwazyjnych sposobob niz farba. boje sie stsowac tego olejku bo mam raczej cienkie wlosy i boje sie ze beda jeszcze bardziej tluste i przyklapniete po nim ale jesl i mialoby to pomoc na siwizne to zaryzykuje