Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerowiczkaaaa

a ja mam pytanie dotyczące roweru

Polecane posty

Gość rowerowiczkaaaa

Czy jeżdżąc na rowerze tak pól godzinki dziennie nogi stana się smuklejsz, czy bardizej umięśnione?

Gość rowerowiczkaaaa
nikt nie wie?

To zalezy. Masz na mysli rower stacjonarny czy normalny? Zakladajac, ze stacjonarny, to wszystko zalezy od przelozenia. Jesli ustawisz sobie duzy opor i bedzie pedalowac dosyc wolno, to miesnie beda rosly. Jesli opor bedzie maly a pedalowanie szybkie, to nogi beda sie wysmuklaly.

Gość no ja te jestem maniaczka
jesli chodzi o reower....całe lato przejezdziłam ...zauważyłam ,że nogi mi sie umięsmiły i jakies takie wieksze uda sie zrobiły :/

Gość biegaczka
zdecydowanie -przyrost masy mięśniowej..ale próbuj na małym obciążeniu..smuklejsze-hmm-jeśli nie masz nadmiaru tk. tłuszczowej w tych partiach, może biegi? zdecydowanie uwidocznią się Tobie mięśnie na nogach..plus ruch na świżym powietrzu (czyste rejony) działa dobrze na zdrówko jak i duszę.. pozdrawiam

Gość rowerowiczkaaa
tak, tyko ze biegi to dopiero jak bedzie cieplo. A jak chce zrobic cos z moimi nogami wlasnie do tego okresu

Gość biegaczka
hmm-fakt, jeśli nie biegałaś wcześniej, pogoda może zniechęcić.. wiesz- możesz też 'biegać' w miejscu w domku..ewent. skakanka..bo nie wiem czy ty masz już rowerek czy zamierzasz go dopiero kupić..

Gość rowerowiczka
rowerek mam od bardzo dawna i jazde na nim od jakiegos czasu zawsze okolo 7-8 kilometrow dziennie i wlasnie zauwazylam umiesnienie lydek .. ale skakanke tez sprubuje :) a latem pobiegam, bo przyznam, ze w tamte lato biegalam prawie codziennie. A ile czasu dziennie powinien trwac taki bieg na poczatku?