Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

kashi

Klub Milosnikow Kotkow

Polecane posty

Go艣膰 czarne sombrero
NoSpa---> mia艂a艣 racj臋, wet si臋 nie pomyli艂 i w zasadzie dobrze zrobi艂 ten zastrzyk. C贸偶 z tego, skoro preparat zwyczajnie nie dzia艂a, a kocina jak wariowa艂a tak wariuje:( Wet powiedzia艂, 偶e zaaplikowany preparat jest lepszy i mniej szkodliwy w por贸wnaniu ze 艣rodkami podawanymi kiedy艣 kotom. Da艂 mi dwie male艅kie tabletki, kt贸re maj膮 dzia艂a膰 podobno uspokajaj膮co. Mam jednak obiekcje, gdy偶 moja znajoma da艂a kiedys tak膮 tabletk臋 swojemu kotu i ten chodzi艂 po 艣cianach jak pijany:( Kurcze, juz nie wiem, co robi膰. M臋cz臋 si臋 i ja i kot:( A na sterylizacj臋 raczej si臋 nie zdecyduj臋 - gdy zobaczy艂am kiedys kotk臋 po takim zabiegu, by艂am przera偶ona!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
oui, no za te serca wieprzowe i surow膮 wieprzowin臋...mnie \"zjecie\":D Wiem, ze nie wolno... Oba moje koty reagowa艂y na imi臋. I Kicia p臋dzi艂a na to imi臋, i Azazell (a偶 mi wstyd przed s膮siadami gdy go tym imieniem wo艂am z tarasu, pretensjonalne i g艂upie ale.....jak si臋 tylko urodzi艂 wygl膮da艂 jak ma艂e diabl膮tko i dosta艂 to imie jak jeszcze by艂 mokry, no i tak zosta艂o). No Spa, dawaj foty! Do komentarz do nich da艂a艣 ob艂臋dny, hehehe!

Udost臋pnij ten post

Moj reaguje tylko na \"nie wolno\",bo g艂o艣niej mowione i chyba si臋 przestrasza,bo jak broi to jest skupiony mocno.Czy Wy te偶 wysypujecie 偶wirek i myjecie kuwet臋 codziennie czy tylko moje koci臋 taki czy艣cioch?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aKACJOWECZKA
Pomocy!!! Moja kotka ma 5 lat, nazywa sie Mia i jest najkochanszym kiciuchem na swiecie. Co roku w okolicaj kwietnia staje sie bardzo agresywna(?????), czy inni maja takie same problemy???

Udost臋pnij ten post

Jak tak Was czytam to az mi si臋 艂zy kr臋c膮 i s艂abiej widze...ale to z rado艣ci i wzruszenia ze s膮 jednak LUDZIE dla kt贸rych koty sa mi艂o艣ci膮. Ja chyba w pooprzednim wcieleniu by艂am kotem, a m臋zowi, kt贸ry nie przepada za zwierzakami w domu powtarzam: poczekaj jak tylko koty zaczn膮 rz膮dzi膰 艣wiatem - zginiesz!! ;)

Udost臋pnij ten post

moj maz twierdzi ze nie lubi kotow a ledwo wejdziemy do domu to od razu wola\" Wisienka, Wisiunia, kicikici\" :) Na dodatek jedyny moj nie-czarny kot wlasnie mojego meza sobie upodobal, lazi za nim, patrzy milosnie w oczy, gdzie Krzysiek tam Burak :) Wiec zeby juz nie bylo gadania \"bo te Twoje koty...\" to na urodziny sprezentowalam Buraka mezowi :) Z wieprzowina to jest tak - surowa jest potencjalbym zrodlem wirusa wscieklizny rzekomej - smiertelnosc 100%, wirusa zabija gotowanie. Ja swoim kotom daje wieprzowine i podroby i serca tez choc oczywiscie obarczone jest to ryzykiem. Jednak moim zdaniem prawdopodobienstwo jest male, przynajmniej taki byl stan dwa lata temu jak przekopalam internet w poszukiwaniu wiedzy na ten temat. Niemniej istnieje i lepiej wieprzowine gotowac albo z niej zrezygnowac. ---->Czarne sombrero, uwierz ze duzo gorzej niz kotka po operacji kastracji wyglada kotka umierajaca na ropomacicze. Jesli masz mocne nerwy to moge wkleic zdjecia macicy zdrowej oraz macicy po hormonach. Koszmar :( Dodatkowo neibezpieczne jest to, ze ropomacicze u kotek w wiekszosci przypadkow ma charakter zamkniety - kotka odchodzi w cierpieniach potwornych jesli wlasciciel nei zorientuje sie na czas ze kot np. jest osowialy a to przeciez nei zawsze budzi niepokoj. A sama operacja - uwierz, nie taka straszna. Ranka ma dlugosc 1,5-2 cm, rekonwalescencja trwa 10 dni. Nie chcialabym Cie straszyc ale skoro kotka nie zareagowala na tak duza dawke hormonow jaka podaje sie w zastrzyku to wskazywac by to moglo na klopoty hormonalne, guzy, gruczolaka - czyli bardzo powazne wskazanie do kastracji. Tylko z wetem musisz pogadac o tym i to dobrym wetem a nie paparuchem. Kotki podczas rui nie wolno operowac. Czy wiesz jaki lek dal Ci weterynarz? Te dwie tabletki? Cos uspakajajacego czy kolejne hormony? A nazwe zastrzyku znasz? akacjoweczka ----> jak wyglada ta agresja? czy kotka jest szczepiona, odrobaczona i badana u weterynarza? Czy jest wykastrowana? Kot robi sie agresywny z roznych powodow stad moje pytania pomocnicze. Ale sie rozpisalam :):):) I astra4=NoSpa, teraz jestem astra wszedzie, tylko tu sie wpisalam jako NoSpa zeby mnie AMita poznala :) I o kotach moge godzinami, o dobrych stronach, przyjemnosci i kociej milosci, o rozczulajacych czyli kociej starosci ale neistety tez o tych strasznych: smierci, chorobach, kalectwie... Takie kocie zycie....

Udost臋pnij ten post

a apropos kocich imion: nasza poprzednia kocica miala na imie TUPA. Trzeba bylo widziec miny tcyh, ktorzy slyszeli pierwszy raz to imie :):):)

Udost臋pnij ten post

No to jak kocio- mi艂o zacz臋lismy dzie艅, wklejam co艣 艣misznego... Kocie przykazania * Nie b臋dziesz wskakiwa艂 na klawiatur臋, kiedy cz艂owiek 艂膮czy sie przez modem. * Nie b臋dziesz wyci膮ga艂 kabelka telefonicznego z gniazdka w modemie. * Nie b臋dziesz rozwija艂 ca艂ej rolki papieru toaletowego. * Nie b臋dziesz siada艂 przed monitorem ani telewizorem, jakby艣 by艂 przezroczysty. * Nie b臋dziesz rzuca艂 pawia balistycznego ze szczytu lod贸wki. * Nie b臋dziesz wchodzi艂 do jadalni tylko po to, 偶eby wyliza膰 sobie ty艂ek. * Nie b臋dziesz si臋 uk艂ada艂 z zadkiem przed ludzk膮 twarz膮. * Nie b臋dziesz zeskakiwa艂 z wysoko艣ci na ludzkie genitalia. * Chocia偶 jeste艣 szybki, nie dasz rady przebiec przez zamkni臋te drzwi. * Nie b臋dziesz 艂azi艂 po budziku i wy艂膮cza艂 go. * Nie b臋dziesz w艂azi艂 do 艣mietnika z obrotow膮 pokryw膮, bo wpadniesz i zatrza艣niesz si臋 w 艣rodku. * Nie b臋dziesz wskakiwa艂 na kibel, kiedy cz艂owiek ju偶 na nim siedzi. * Nie b臋dziesz wskakiwa艂 艣pi膮cym na brzuch o czwartej nad ranem. * Zechcesz zauwa偶y膰, 偶e dom nie jest wi臋zieniem, z kt贸rego si臋 ucieka przy ka偶dej nadarzaj膮cej si臋 okazji. * Nie b臋dziesz sie podstawia艂 ludziom pod nogi, nawet je艣li id膮 za wolno. * Nie b臋dziesz otwiera艂 drzwi 艂azienki, kiedy go艣cie s膮 w domu. * B臋dziesz pami臋ta艂, 偶e jeste艣 drapie偶nikiem, a kwiatki nie s膮 z mi臋sa. * B臋dziesz okazywa艂 skruch臋, kiedy ci臋 besztaj膮.

Udost臋pnij ten post

:D Dodam z zycia przykazania kolejne : * nie bedziesz zalewa艂 wod膮 z miski ca艂ej kuchni , a ze szklanek sto艂贸w * nie bedziesz depta艂 pilota i oglada艂 telewizji pod nieobecno艣膰 gospodarzy * nie bedziesz skaka艂 na klamke i otwiera艂 drzwi * nie bedziesz skaka艂 na w艂aczniki swiat艂a i robi艂 w nocy pe艂nej iluminacji * nie bedziesz rozwala艂 si臋 a telewizorze i udawa艂 ,ze Tw贸j ogon nie zas艂ania widoku * jak kopiesz w kuwecie wykopuj do艂ek odpowiedni wielko艣ci膮 - 呕WIRU JEST W SAM RAZ - nie potrzeba po艂owy wywalic na zewnatrz ;) aKACJOWECZKA - Twoja kotka jest po sterylizacji ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarne sombrer0
astra4--> No to mnie teraz nastraszy艂a艣:( Moja kotka dopiero drugi raz przyj臋艂a zastrzyk. Kilka miesi臋cy temu mia艂a cesark臋 i mo偶e st膮d wynikaj膮 obecne problemy? Wet kaza艂 da膰 jej sedalin. Poda艂am jej p贸艂 tabletki i spokojnie przespa艂a ca艂膮 noc. Wydaje mi si臋, 偶e z samego rana by艂a jaka艣 taka jakby weselsza. A teraz znowu zaczyna koncertowa膰 i marudzi strasznie:( Chyba wybior臋 si臋 z ni膮 do innego lekarza, ech:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarne sombrero
Jeszcze przypomnia艂o mi si臋 a propos zastrzyku hormonalnego. Wet stwierdzi艂, 偶e jest on lepszy w por贸wnaniu z preparatami podawanymi kotu wczesniej (jaki艣 nowej generacji). Nie znam nazwy, ale wiem, 偶e troch臋 w trakcie injekcji kota troch臋 szczypie. Kurcze, ale jestem w kropce:(

Udost臋pnij ten post

czarne sombrer0 - czy Twoja kotka to kotka hodowlana tzn. rasowa i z licencj膮 ? Jesli nie to po tym co przeczyta艂am normalnie mnie przytka艂o . Wet zrobi艂 cesarke i nawet nie zasugerowa艂 sterylizacji ? Wiesz chyba jedyna s艂uszna rada to konsultacja u jakiegos innego. \"A na sterylizacj臋 raczej si臋 nie zdecyduj臋 - gdy zobaczy艂am kiedys kotk臋 po takim zabiegu, by艂am przera偶ona!\" - Jesli Twoja kotka mia艂a cesarke to widok po sterylizacji jest taki sam , tyle ,ze u zdrowej kotki jest to mniej obciazajacy zabieg . Jesli jest powik艂any np. ropomaciczem zwieksza sie ryzyko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarne sombrero
oui---> moja kotka to dachowiec, ale za to wyj膮tkowo pi臋kny:) Natomiast co do sterylizacji, to przed cesark膮 wet nawet nie zaj膮kn膮艂 si臋 na ten temat. Dopiero po fakcie powiedzia艂, 偶e mo偶na by艂o za艂atwi膰 te dwie rzeczy naraz:(

Udost臋pnij ten post

czarne sombrero - nie panikuj tylko dzialaj :) Idz do innego weta, pogadaj o swoich obserwacjach i watpliwosciach i bedzie dobzre :)Skad jestes? I ciecie u kotki po kastracji jest mniejsze niz po cesarce, z oczywistych wzgledow :) Mam kilkanascie kociat teraz, po pieknych kotkach dachowcach, kolejne siedza w piwnicy bo nie ma co z nimi zrobic :( Czesc z nich umrze... Z sedalinem trzeba ostroznie, zreszta to lek objawowy i nie dziala na przyczyne problemu. Naprawde, idz do innego weterynarza dla spokoju sumienia.

Udost臋pnij ten post

U mnie to w艂a艣nie m膮偶 chcia艂 mie膰 kota.Od dawna sugerowa艂 przygarni臋cie.Ja nie chcia艂am 偶adnego zwierzaka,oprocz rybek i chomikow.Kot czy pies to straszny obowi膮zek.Mia艂am kiedy艣 wilczura przez niemal 14 lat.A nie wyobra偶am sobie odda膰 zwierz臋 kiedy mi si臋 znudzi lub chc臋 jecha膰 na urlop.Chyba wola艂abym psa,bo mniej k艂opotliwy.C偶,postanowi艂am si臋 po艣wi臋ci膰,bo jednak temu mojemu m臋偶owi te偶 co艣 si臋 nale偶y od 偶ycia.W ko艅cu ci臋偶ko pracuje i w zasadzie spe艂nia moje fanaberie bez s艂owa(tzn,z艂ego s艂owa,bo komentarze to czasem ma niez艂e)On twierdzi,偶e pies to nie ma charakteru,a kot ma swoje zdanie i ju偶.

Udost臋pnij ten post

Wiadomo,偶e i tak wi臋kszo艣膰 obowi膮zkow b臋dzie moja,ale co to za robota otworzy膰 puszk臋?Niepokoi mnie za to co innego.Ten gadznek robi艂 pi臋knie do kuwety,a wczoraj zrobi艂 kup臋 obok brodzika.A rano nawali艂 do wiaderka z resztk膮 kleju do kafli.Wczoraj,oki,mo偶e mia艂 brudno,ale dzi艣 ?呕wirek czy艣ciutki,艣wie偶ute艅ki.Co gorsze,nie widz臋 偶eby sika艂 do 偶wirku.Czy jemu si臋 odwidzia艂o???Trzy dni fajnie a teraz fochy?

Udost臋pnij ten post

amita, a zwierz odrobaczony jest? Pytanie tylko pozornie bez zwiazku :) Powod robienia poza kuweta moze byc bardzo prozaiczny - to male kocie dziecko, w nowym miejscu, samo i na obcym terenie - moze kociak po prostu sie gubi? W takiej sytuacji bardzo by pomoglo ograniczenie mu terenu do - powiedzmy - jednego pokoju na jakis czas. Koty to bardzo czyste stworzenia wiec jakis powod musi byc ze omija kuwetke. A zwirek jaki ma? Taki sam jak u poprzednich wlascicieli? I nie bede udowadniac wyzszosci psow nad kotami i odwrotnie ale jako \"uzytkowniczka\" od lat kilkudziesieciu i psow i kotow uwazam, ze o niebo mniej klopotliwe sa koty. Zwlaszcza jesli nie jest to jeden kot lecz min. dwa. Mozna je zostawic na weekend same i dadza sobie rade :) (oczywiscie z woda i kuwetami i suchym jedzeniem). W wakacje od biedy - mozna kota zostawic i poprosic przyjaciol/rodzine zeby raz dziennie zagladneli wyczyscic kuwete, nasypac suchego i wody dac. Amita, fajnego masz meza :)

Udost臋pnij ten post

Tam mia艂 chyba karton.I matka nauczy艂a go na nim robi膰.Przywioz艂am go w niedziel臋,w poniedzia艂ek dosta艂 偶wir i kuwet臋 i bezb艂臋dnie tam robi艂.A偶 do wczoraj.My艣la艂am,偶e mo偶e mia艂 \"brudno\"ale dzi艣 nowka z metk臋 偶wirek.

Udost臋pnij ten post

Odrobaczony nie by艂,cholerka,nie mam czasu ale chyba trzeba b臋dzie si臋 jak najszybciej z nim wybra膰.

Udost臋pnij ten post

Amita a moze tu tkwi problem - zwirek nowka z metka i maly sie nei zorientowal? Tak sobie kombinuje - moze na razie zostawiaj mu w kuwecie kawalek zuzytego zwirku? Jaki uzywacie?

Udost臋pnij ten post

\"Szcz臋艣liwy kot\".Jak mu zostawi艂am za mocno zu偶yty to usi艂owa艂 zakopa膰 po kaflach.W 艣wie偶ym usi艂owa艂 spa膰,ale potem u偶y艂 do celow toaletowych.A wczoraj i dzi艣-pora偶ka.I siku jeszcze nie zrobi艂(mam nadziej臋,偶e nie sikn膮艂 gdzie艣 w k膮cie)

Udost臋pnij ten post

Rano zrobi艂 kup臋 na kafle,a teraz zobaczy艂am,偶e wysika艂 si臋 do miski.No,nie,ja si臋 tak nie bawi臋.Odbi艂o mu czy co?Wcze艣niej miska sta艂a w pokoju i si臋 w niej bawi艂 a teraz stoi pod prysznicem.Mo偶e on tylko przypadkiem trafi艂 wcze艣niej do 偶wirku?Jak ja mam go nauczy膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja kicia
by艂a wysadzana na kuwet臋.U mnie zadzia艂a艂o.Te偶 jej sie zdarza艂o zrobic niespodziank臋 ale z tego wyros艂a. A i moja c贸rka uczy艂a ja grzeba膰 艂apk膮 w 偶wirku.

Udost臋pnij ten post

A kiedy go wysadza膰 jak robi艂 wieczorem a teraz rano?My艣la艂am,偶e cho膰 z sikaniem mam spokoj.On lata po ca艂ym mieszkaniu,w艂azi do 艂azienki.W 偶wirku si臋 teraz k艂adzie i chce si臋 bawi膰.No szlak by to trafi艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja kicia
Trzeba troszke cierpliwo艣ci.Moja Kicia mia艂a 3 tygodnie jak do nas trafila.Nikt jej nie zda偶y艂 nauczy膰 gdzie si臋 to robi.Zreszt膮 to kotka z dzia艂ek i pewnie tam nie ma kuwet:D C贸rka ja wysadza艂a kilka razy dziennie i przy niej siedzia艂a,I moja kicia po zmianie 偶wirku tez potrafi si臋 w nim po艂o偶y膰:D Pami臋taj 偶e koty s膮 m膮dre i czyste Chyba pisa艂a艣 偶e w poprzednim domu mia艂a piasek?Mo偶e to jest metoda?Ja u偶ywam Benka tego najdrobniejszego.Jak zmieni艂am raz 偶wirek na silikonowy to Ki膰ka bardzo d艂ugo trzyma艂a:P-nie podoba艂 jej sie

Udost臋pnij ten post

Nie piasek a karton.Mama go nauczy艂a i u mnie te偶 pocz膮tkowo robi艂.Mo偶e da膰 mu r臋cznik papierowy?Na ogolnym kto艣 pisa艂,偶e kot robi na r臋cznik papierowy do kuwety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja kicia
Mozesz spr贸bowa膰,na moja r臋cznik nie dzia艂a艂 Juz wiem skad Ci臋 pamietam-z zagrody babuszki-lubi臋 czyta膰 tamten topik:D Kot mojej sasiadki za艂atwia艂 sie do nocnika.To kwestia treningu,Miejsca w kt贸rych sie za艂atwi艂 dok艂adnie wyszoruj bo podobno zapach przyciaga je ponownie. On jeszcze ma艂y jest to sie nauczy,cierpliwo艣ci 偶ycz臋

Udost臋pnij ten post

No,mo偶e by膰 problem,bo mog臋 mu wszystko wybaczy膰 ale nie za艂atwianie po k膮tach.Nawet je艣li w 艂azience.

Udost臋pnij ten post

Po wczorajszej wpadce pod prysznicem,gdzie nie tylko narobi艂 ale i zagrzeba艂 na po艂 艂azienki dzi艣 jest dobrze.Mam nadziej臋,偶臋 ,tak b臋dzie ci膮gle. Na opakowaniu karmy pisze,czy rozpuszcza sier艣膰?Bo jako艣 nie mog臋 si臋 doczyta膰. Problem nowy-moja dracena!Upar艂 si臋 na ni膮.Owin臋艂am foli膮 ale to nic nie daje.Teraz pryskam na niego wod膮 ze spryskiwacza,a wody to on nie lubi.Czy robi臋 dobrze?Mog臋 go tak zniech臋ci膰?

Udost臋pnij ten post

Amita, dracene trzeba pozegnac - neistety jest to kwiatek smiertelnie niebezpieczny dla kota, nawet maly kawaleczek listka moze wyprawic malucha na tamtem swiat :( Ja uwielbiam rosliny i uwierz - nei namawialabym Cie na rezygnacje z rosliny jesli nie byloby to konieczne. Dracena jest o tyle neibezpieczna ze ma waskie liscie, bardzo kuszace dla kota. Nie upijnujesz i nie oduczysz kota... Inne smiertelnie niebezpieczne rosliny to: dracena, kroton, fikusy, tulipany, hiacynty ale te nie sa tak atrakcyjne jak dracena dla kota ze wzgledu na pokroj lisci. Toksyczna jest tez cebula, aspiryna, czekolada. Karmy dla kociat nie maja odklaczacza w sobie o ile pamietam - tu wiekszy nacisk polozono na wartosci odzywcze, bez dodatkowych wodotryskow. Opowiem Wam o moich kotach, tych moich-moich, ktore ze mna sa i zostana. To jedna kategoria bo w moim domu sa tez moje - tymczasowe koty o ktore dbam jak o wlasne i walcze jak o wlasne ale nie zostaja u mnie na stale. Moje koty to koty z problemami, wziete z roznych dziwnych miejsc: parking, worek z rzeki, wysypisko smieci, las. Mam tez koty z internetu :) Najpierw opowiem Wam o Lunie, najstarszej wiekiem a najmlodszej stazem w moim domu. Bedzie tu akcent pewnie w Waszych oczach nieludzki - ale niestety brutalne jest zycie i straszne wybory... Byla sobota - poczatek grudnia. Pojechalismy z mezem do salonu samochodowego, obejrzelismyco bylo do ogladniecia: wyszlam juz na zewnatrz bo w srodku goraco bylo. Oczywiscie rozejrzalam sie z przyzwyczajenia i zobaczylam Ja. Siedziala skulona pod autem, mala i czarna. Zagadalam do niej a ona zalosnie zapiszczala. Dokladnie tak - bo Luna nie umie miauczec a ja nawet nie chce myslec co i kto jej zrobil ze stracila glos... Chwile pozniej rozmawialam z ochroniarzem ktory opiekuje sie wolnozyjacymi kotami w okolicy. \"Moja\" kotunia mieszkala w salonie kilka dni, ktos ja tam wypuscil i odjechal. A ona czekala... Zapakowalam kocice do transporterka i pojechalismy do domu, kotka wygadala na ciezarna :(. Brzuch byl tak wielki ze obawialam sie ze sie wykoci w nocy, co godzine zagladalam do jej klatki. Rano popedzilismy do weterynarza w celu sprawdzenia czy mozna ja wykastrowac (tak, to ten brutalny akcent :( ). Kotenka nie byla w ciazy nawet, ten wielki brzuch to bardzo opuchniete nerki, badania wykazaly mocznice a ogledziny - polamany ogon, zebra, naderwane ucho, wybite zeby, czec zebow do wyrwania, stan zapalny w oku. Leczenie, kroplowki, dieta - kotka odzyla, jest ze mna. Oczywiscie nie szuka domu, zostala jako absolutnie nadprogramowy kot w moim domu - ale ktoz oprocz swira wezmie do domu stara (10-12 lat), bardzo chora i niekoniecznei atrakcyjna kotke? To byl wlasciwie wstep do tego co naprawde Wam chce opowiedziec. Luna to kotka ktora bardzo duzo w zyciu przeszla, czlowiek duzo jej krzywdy zrobil a na koniec - porzucil jak stary smiec. I wiecie? Tego co umie i chce mi dac ten kot to ja nawet nie umiem slowami opisac. Milosc starego kota to najpiekniejszy rodzaj uczucia i wiezi czlowieka ze zwierzeciem jaki znam. Stary kot wie, ze zycie jest trudne, ze boli, ze glodno i chlodno.. Stara kotka na pewno nie raz urodzila dzieciaki ktore zaraz pozniej ktos jej odebral i zabil... Stara kotka wie, ze dotyk to czesto bol, ze malo dobra spotyka kota od ludzi.. Stare koty maja inne oczy od kotow wychowanych od kociaka w domu. Luna jest malenka dziewczyna - wazy niewiele ponad 2 kg. Pozwala mi zrobic wszystko ze soba - prawie wszystko bo panicznie boi sie brania na rece, nie ma nic przeciwko zastrzykom i kroplowkom, nigdy nie protestuje i nie marudzi, nawet u wterynarza podczas pobierania krwi mruczy. Luna chodzi przy mojej nodze jak pies. Siedzi przy mojej nodze kiedy pracuje w kuchni, na krawedzi wanny kiedy sie kapie, kiedy budze sie w nocy to zawsze Luna jest kolo mnie. Wiem, ze Luna jest ze mna tylko na chwile - uszkodzenie nerek jest dosc powazne, wiele czasu jej nie zostalo. Bardzo szuka mej bliskosci a ja daje jej to, czego w zyciu niewiele zaznala. I tylko tak strasznie mi zal, ze mamy tylko chwilke.....

Udost臋pnij ten post