Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Destina

zapytaj o poradę fryzjerską

Polecane posty

hello ? czy na tym forum ktoś jeszcze doradza? Proszę o poradę 1) farbuję włosy od 10 lat na bardzo jasny blond, są zniszczone. Bardzo przeszkadza mi to że po umyciu i wysuszeniu (naturalnym lub suszarką - bez znaczenia) są potwornie puszyste, coś jakby sianowate. Marzę o tym aby były proste, błyszczące i lejące się - coś jak w reklamach Pantin proV - tylko że ten produkt nie działa na moje włosy. Czy możesz mi polecić co robić z włosami żeby się nie puszyły? Czym je odżywiać? a może są jakieś dobre farby do włosów nie niszczące włosów? 2) Całe włosy mam ufarbowane na b.jasny blond a marzy mi się zmiana, a konkretnie, średni lub ciemny blond (takie są moje naturalne) + dużo jasnych pasemek. Co zrobić żeby mieć ciemny blond? jak wrócić do swoich naturalnych włosów nie czekając parę lat aż odrosną lub jak i czym ufarbować bardzo jasne farbowane włosy tak żeby wyszedł mi średni lub ciemny blond a nie zielone (kiedyś tak mi wyszło jak chciałam się pszefarbować na ciemno) Z góry dziękuję za porady.

up up Straciłam już nadzieję na poradę, a tak bardz mi zależy, Destino gdzie jesteś???

Gość kluska....
hej a ja ze swoimi to juz rady nie moge dac Puszą sie po umyciu wyglądam jakbym miała siano ale juz następnego dnia rano są tłuste O co chodzi? Chce zaznaczyć ze miałam jakiś czas temu robiłam sobie pasemka blond rozjasniaczem Joanna tzn nie ja tylko fryzjerka rozjasniałam tak włosy przez ok 2 lata ale juz od sierpnia powiedziałm dośc bo miałam popalone włosy zaczełam stosować maseczki i balsamy regenerujace ale tylko ze spłukiwaniem aby nie obciazac włosów Tak w grudniu przefarbowałam włosy farbą Garnier bo miałam mega odrosty a nie chciałam juz rozjasniac i ich tak niszczyć Prosze pomusz mi ja juz moge mysc codziennie te włosy ale nie chce miec siana !!!!!!!!!!!!!!!

Gość odswiezam

dziewczyny sorrki siadł mi komp ;( poczekajcie jecie torche cierpliwie :(

Gość hennelore
witam :) mam dlugie lekkie wlosy, kolor ciemny blond...ostatnio stracily one na jakosci :p i na barwie, stały sie matowe i ''szare''....od pewnego czasu mysle o technice Sunlight wykonywanej w salonie Jean Louis David...przypominam ze nigdy nie mialam do czynienia z farbowaniem badz rozjasnianiem wlosow...co o tym sadzicie? czy ktos z was korzystal z tego zabiegu? opis techniki Sunlight: Dzięki technice Sun Light* rozświetlamy włosy, by ożywić ich naturalny kolor o Na początek wykonujemy Kontrast*. Zabieg ten należy zastosować od połowy długości i na końcówkach włosów, w paśmie wyznaczającym koronę wokół głowy. Farbowane włosy oddzielamy od reszty przy użyciu folii celofanowej. o Chcąc nadać włosom naturalnego wyglądu, charakterystycznego dla Sun Light, nakładamy produkt Diacolor L'Oréal Professionnel na pasma włosów już rozjaśnione. Diacolor nadaje dodatkowego blasku nie niszcząc włosów. Rezultat: Efekt jest ciepły i naturalny! Twarz zyskuje nowy blask.

Witam, co moze mi pani polecic na wycierajace sie koncowki. Mam dlugie wlosy, na koncach cieniowane, po miesiacu od podciecia z koncow zostaja cienkie niteczki i dlugosc wlosow wraca do tej sprzed miesiaca, od roku zapuszczam wlosy i mam ciagle do polowy plecow.Dodam, ze rozjasniam wlosy i sa tez troche przesuszone na koncach. Bardzo prosze o porade, jakie kosmetyki ewentualnie stosowac na konce. Z gory bardzo dziekuje.

Gość magdzia3
czy mogłabyś doradzić mi jakiś porządnie nawilżający szampon i odżywkę.Mam zniszczone włosy ciągłym rozjasnianiem i prostowaniem.Dodatkowo moje naturalne włosy kręcą się.

Gość sanbru
Witam Jaki kolor i jaka farbe użyć aby uzyskac kolor włosów jak Rosie Huntington- Whiteley w nowym Vogue lub dla sesji dla Vistoria Secret?

Gość gość
Witam. Mam długie (za biust),gęste i kręcone włosy. Są koloru ciemny brąz. Kilka dni temu byłam u fryzjera, ponieważ marzyłam o ombre. Fryzjerka nałożyła mi na końcówki farbę blond na bazie mleczka. Efekt końcowy-mało widoczna różnica przed i po fryzjerze. Praktycznie nie widać,że mam zafarbowane włosy. Różnią się o kilka tonów. Zapłaciłam za usługę,a efektu nie ma. Trochę szkoda, bo włosy na czymś takim cierpią... I oto moje pytanie- czy możliwe jest,że końcówki mi bardziej zjaśnieją, czy kolor się wypłucze po czasie i powrócą do ciemnego blondu? Zastanawiam się nad używaniem jakiegoś szamponu rozjaśniającego, ale z kolei mam tendencje do suszenia się włosów i nie chcę mieć na głowie siana. Bardzo proszę o pomoc :)

Gość abulabu
Mam pytanie dotyczące farbowania włosów tonerami. Moje włosy są brązowe (ciezko okreslic czy jasne czy ciemne) czy musze rozjaśniac wlosy ??? Chce zafarbowac na jasny fiolet

Witam potrzebuje pomocy:( w tym momencie mam wlosy miodowy blond i chciala je przyciemnic zblizyc kolor do moich naturalnych ciemnego blondu jakiej farby najlepiej uzyc

Gość gość
Jak rozjaśnic włosy z takiego blondo-rudego na blond ?