Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się

kiedy budzi sie INSTYNKT MACIERZYŃSKI?

Polecane posty

Gość zastanawiam się

Jestem w ciąży, ale nie czuję się nadzwyczajnie, mimo iż to planowana ciąża:( Widzę jak niektóre kobiety przeżywają ciążę i zastanawiam się czy ze mna jest wszystko ok. Nie jestem tym faktem specjalnie jakoś zachwycona. Czy zahamowanie instynktu może być powodem stresu? Strasznie martwię się by dziecko nie urodziło się chore. Może to nie pozwala mi cieszyć się ciążą? Pomocy!!!

ale nie potrzebnie sie w ogóle przejmujesz..który to tydzień??cieżko czuć sie rewelacyjnie w ciązy, jak sie ma np. mdłości, wszystko cie denerwuje, twoje ciało sie zmienia i ty nie masz wpływu na to,a dodatkowo o istnieniu dziecka wiesz tylko z testu lub usg-ale nie czujesz ruchów itp. Ja poczułam naprawdę, ze mały jest, ajk zlapałam go któegoś dnia za wystajacą stópke...to już 20 którys tydzień był, ale dopiero do mnie dotarło, ze nie tyle ja jestem w ciąży, co on jest w moim brzuchu-żywy i prawdziwy. I na pewno to, ze nie przeżywasz jakichś transcendentnych uniesień nie zaszkodzi dziecku- ani w drugą strone, to ze nic nie czujesz, nie znaczy, ze z maluchem jest coś nie tak. Odwagi, pozdrawiam

To chyba dobrze, że nie dostałaś głupawki jak niektóre dziewczyny, bo czasem to przeradza się w paranoję, ciągle myślą, czy mogą coś jeść, pić, paznokcie malować, CIFU używać (ostatnio był taki topik, ale chyba słusznie zlekceważony) i w ogóle oddychać. I to wcale nie znaczy, że masz instynkt zachamowany . Ja też tak miałam, normalnie żyłam, pracowałam, nie zamęczałam środowiska opowieściami, nie miętoliłam brzucha przy ludziach itp. To chyba nie ma nic wspólnego z instynktem macierzyńskim, po prostu traktujesz swój stan normalnie i ok.

trudno okreslic ten moment kiedy budzi sie instynkt. Według mnie to długa \"droga\" nic nie nastepuje nagle, to nie jest taki proste na to trzeba czasu po to jest 9 mies, ciaży aby ze wszystkim sie oswoic i dojrzec. on moim zdaniem juz sie w Tobie budzi, jeszcze tego niedostrzegasz, z kazdym dniem wiazesz sie z dzieckiem wiesz nawet jak dziecko sie juz urodzi możesz uwazac ze to jeszcze nie to , po urodzeniu dziecka tez miłość z dnia na dzien jest silniejsza. I nie przejmuj sie, żyj normalnie wszystko bedzie dobrze ! pozdrawiam

Gość mama78
Mysle ze dla wiekszosci mam ciąża związana jest ze stresem i lękiem o dziecko. Wydaje mi sie ze chwila narodzin, pierwszy dotyk, spojrzenie bardzo silnie na nas wpływają:) Życzę dużo radości z maleństwa! :)