Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Selli

Naprawdę nikt nie biega? Nikt nie uprawia sportu?

Polecane posty

Ja ciągle jestem na etapie 3 min marszu + 3 min biegu. W porównaniu z Wami to ja jestem ostatnie chuchro ale początki są trudne. Jezor to mam do pasa po tych moich marszobiegach :D No i planuję zainaugurowac sezon rowerowy niebawem, po goda jest idealna na pikniki rowerowe :)

no nie biegam z zegarkiem na reku ale 15 min tak mi wychodzi. troche stara jestem wiec nie wiem czy moge sie od razu rozedzac :) zdecydowanie kondycja ,figurke mam swietna:) wczoraj mnie bardzo w trakcie biegu bolały oba kolana i nie wiem o co chodzi???

Gość kachna7
Pyrko- żadne chuchro-żadne chuchro!!! Jasne-początki sa najgorsze..ale pomyśl ile masz w sobie wytrwałości i mobilizacji, że ruszasz kolejnego dnia i idziesz 'walczyć' o swoje zdrowie fiz. i psych. :) bo biego cholernie oczyszcza psychikę- pisząc obrazowo. Zero - moim zdaniem-a własnie też jestem po takiej 'diagnozie kolanowej'_p r z e r w a konieczna..plus na bolące podczas biegu kolano znawca zalecił mi obkład lodem co 2 - 3 h po 10 - 15 min. Poza tym wydaje mi się, że zaczęłaś od za wysokiego progu..na początku szybki marsz..potem marszo biegi a hen hen dalej bieg_plan na stronie bieganie.pl. a całość trwa tygodnie_łatwo się nabawić kontuzji- a to wielka szkoda-bo jak załapiesz bakcyla do bieganei to potem trudno usiedzieć w domu i patrzeć na bolące nóżki. Pytanko o buciki-przystosowane do biegania? pozdrawiam

Buciki nieprzystosowane :) Używam jakichś starych adidasów, a potem chce skoczyć do marketu i kupic jakąś parę za 29,99 ;) Na razie u mnie to jest raczej marsz niz bieg więc nie mam co kupowac sobie jakichś \"wyczynowych\" butów...

zobacze co dzis bedzie zkolanami moje buty nie wiem czy do biegania, w moim przypadku maja mocno trzymac kostkle i takie sa:) wiec dla mnie lux nie ebde wydawac 300 zl na buty poniewaz nie wiem jak dlugo moj zapal potrwa

Witam Panie :) Ja jestem namietnym marszownikiem, bo na bieganie jestm za cienka :D Szczegolnie lubie maszerowac pod gorke (mam taka w okolicy) a ostatnio zamiast 1h co drugi dzien maszeruje codziennie 30 minut z pracy. A dzis wlasnie kupilam sobie nowe buty, ale nie wiem jak to bedzie to sa bajecznie mieciutkie w srodku i obawiam sie czy beda amortyzowac... :/

Gość kachna7
Murcielago -witaj :) Zero-nikt nie każe wydawać 300 są też tańsze..też tak myślałam na początku jak Ty..no i mam-kolanko już trzeszczy. To nie jest kwestia trzymania kostki, tylko amortyzacji-tak jak wspomniała Murcielago. podczas biegu kolana są najbardziej obciążone więc obpowiednie buty pomagają przenosić ciężar ciała i chronią nasze kolana. .. mimo wszystko powinnas zrobic przerwę...albo iść na spacer ale nie obciążać dziś kolan. pozdrawiam

Gość
Witajcie biegaczki: Ala... najlepiej wydłuzac bieg i biegac truchtem a nie sprintem:P Ja mam od 3 lat te same buty.... niestety kosztowały pow 300 ale sa typowo do joggingu.... pozdrawiam

ja tam sbie na razie nawet nie wyobrażam innego biegu niż truchtu :P I to jest taki trucht wpadający w chód bo naprawdę wolniutko biegam a i tak kolki mnie czasem łapią :o Dziś miałam następna porcję biegów. A potem sobie spożyłam trochę izotonika z przepisu ze strony podanej przez kachne :D

moje amortyzuja napewno, ale czemu wspominam o kostce ktora musze trzymac a temu ze mialm powazna kontuzje i nie moge sobie pozwolic na plytkie buty, na buty ktore nie beda otulaly kostki w przypadku biegu, ja tez biegam truchtem, wydaje mi sie ze temo mam jednakowe, nie robie zwrywow w przypadku przyplywu energii. jak wstaje to rano fajna pogoda, czasem mam ochote rano pobiegac i chyba jutro to sprawdze:) jak sie biega rano

Mi się za to rano nie chce biegać, rozespanie wygrywa i zostaję w domu ... Wolę tak w godzinach południowych: między 11 a 14... Chociaż w lecie pewnie będe musiała to zmienić bo słońce bedzie prażyło i jeszcze jakiegoś udaru dostanę :)

Gość kachna7
Hej Ala, Pyrko z rańca :)_jak Wam zazdroszczę..bo muszę siedzieć na dooopce i czekać by kolanko doszło do siebie..ale i tak mam złe przeczucia, że na domowych sposobach się nie skończy :(.Wczoraj polowałam na buty-bezowocnie. Heh-obiecajcie, że na dzisiejszych biegachj potruchtacie 5 min za mnie ;););). bo już mi tego brakuje. Zostają siłowe.. pozdrawiam serdecznie i udanych biegów życzę :)

witam:) ja chyba jakas narazona na rozne cuda jestem wczoraj po biegu bolala mnie vbardzo w miejsc gdzie sa nerki ale tylko z prawej strony,w trakcie biegu nie:) zauwazylam tez ze chyba sie szybciej mecze, bo oddycham jeden na jeden:) jakbym nie byla w stanie zaczerpnac powietrza do pluc

Gość kachna7
Alu-też tak mam-dlatego oddycham 4 na 4 :) nie biegamy sprintem więc oddech powinien być spokojny..czasami wchodzę 3 na 3 po około 40 min biegu..ale i tak zdarza się, że muszę wziąć głębszy oddech..ponoć oddech sam się reguluje podczas biegu, tak samo jak nie można na siłę kształtować postewy sylewtki podczas biegu-bo każdy ponoć intuicyjnie i zgadnie z budową organizmu 'dobiera ją' sobie indywidualnie.. hmm-mocno bolało, nie miałas nigdy problemów z nerkami? pozdrawiam serdecznie

to bede sie koncentrowac dzis na liczeniu krokow:) zastanawiam sie tez nad tym czy w koncu pobiec ta dluzsza trase, muusze jakis zegarek z sekundnikiem kupic:) a co do bolu to owszem moze nie bolalo mocno ale sprawilo klopot z siedzeniem na fotelu, obrocenie sie w nocy w lozku, w ogole przy takih prozaicznych czynnosciach a moze ja sie poprostu starzeje i dlatego nie wyrabiam z oddechem???

Jasna cholerka, od paru dni (konkretnie od czwartku) nie biegam - taka byłam zawalona w weekend że normalnie NI SEKUNDY!!! No więc nie mogę przerzucić się juz na więcej minut bueganie a mniej chodzenia bo byłby to za duży szko :D chyba w tym tyg. będe sie jeszcze trzymać wersji 3na3... W ogóle ostatnio codziennie TAK MI SIĘ SPA Ć CHCE że nie wiem co!! Mam jakąś anemię..? Prawie zasnęłam dziś na swoim absolutorium :D

Gość kachna7
Pyrko-ja też od kilku dni na urolpie 😭, tyle, że przymusowym. Kolano wymaga fachowej opieki. :( Jaki to ból chcieć a nie móc. Dlatego uważajcie na swoje kolanka, zapewniajcie im odpowiednią amortyzację.pozdrawiam.

Gość twórcza
ja biegam i jeżdżę na rowerku jak łądna pogoda i jak nie jestem chora :( niestety teraz siedzę w domu i smarkam... buuuu

hej:) dawno tutaj nie zagladalam hmm bo juz dawno nie biegalam:(ale weekend spedzilam w zakopanym i ostro chodzilam po gorach, a teraz wybieram sie z kolezanka na silownie. mam nadzieje ze w ten weekend juz znajde czas aby znowu moc pobiegac:) pozdrawiam wszystkich

a ja wczoraj: gimnastyka w domu, rower ponad 2 godziny..Spalam jak kamien. Na dodatek moj kochany tak sie na mnie napatrzal, jadac z tylu za mna na rowerze.. ze nie mogl biedny zasnac.. no wiecie bez czego! Dzis chce pobiegac. Widze, ze nie ma slonca, dobrze, bo nie cierpie biegac ze sloncem uderzajacym w twarz. Tutaj, tj. w Wenecji wszyscy rowerem jezdza. Kurcze, kiedy ja kupie sobie te rolki w koncu? Jest gdzie jezdzic na nich. Pobiegalam sobie kilka dni z moim. Kurcze, myslalam, ze jestem lepsza. Albo to on byl za skromny, mowiac, ze biega niewiele. Zrobilam zaledwie 35 min i bylam niezywa. Moze to slonce tutaj, moze dlatego, ze juz ze 2 tygodnie nie biegalam. Nie wiem.. wiecej systematycznosci potrzebaby bylo. Mielego dnia wszystkim sportowym dziewczynom!

Gość kachna7
:(..i prawdopodobnie koniec z bieganiem w tym sezonie :( kolano odmówiło posłuszeństwa. Ortopeda powiedział NIE biegać. Dawno nie miałam takiego doła. Umawiam się na kolejną wizyte u innego specjalisty. Moja przestroga-uważajcie na przetrenowanie. Ambicje do kieszeni i powoli budować formę. Bo uczucie niszczące- chciać biegać a nie móc :(.

witam was ponownie , dawno juz tu nie zagladalam ale to nie znaczy ze zrezygnowalam z biegania. idzie mi coraz lepiej, dzisiaj juz cala trase przebieglam prawie bez zatrzymywania sie:)ah i uwielbiam to uczucie takiej lekkosci na duchu:)pozdrawiam wszystkich