Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina19

porod w Feminie w Lubinie,ktos rodzil ??

Polecane posty

Gość nina19

Jestem w 10 tygodniu ciazy,to moja pierwsza ciaza i chialam bym rodzic w "Feminie" w Lubinie.Ponoc jest to bardzo dobry szpital ze swieynym i doswiadczonym personelem.Czy ,ktoras mama juz tam moze rodzila i chciala by sie podzielic wrazeniemi z tego szpitala ?? Bylam bym wdzieczna za informacje :)

Gość lala la
przede wszystkim Femina to nie szpital, nie ma tam wiec specjalistycznego sprzetu itd

Gość nina19
Femina to Centrum zdrowia kobiet i jest tam szpital,bo sama lezalam tamna oddziale tam kilka dni temu.Maja sprzet i to bardzo dobry bo ostatnio dostali wyposarzenie najnowsze od Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy. Chyba za bardzo sie w tym nie porjentujesz al dzieki.Pozdrawiam :)

Cześć Nina. Femina to prywatna klinika.Miałam przyjemność już tam być,ale tylko na usg.Jest tam zupełnie inaczej jak w publicznym szpitalu.Właściwie można odnieść wrażenie że jest to bardziej hotel :-) Przy wejściu jest recepcja,jest bardzo czysto i przyjemnie,w tle słychać subtelną muzykę relaksującą.Ja będę rodzić w maju.Z początku też byłam zdecydowana na tę właśnie klinikę ale im bliżej do porodu tym coraz bardziej się waham.Sama nie wiem dlaczego.He he.Dokładnie nie wiem ale koszt pobytu tam to wydatek rzędu 500 zł,więc może stąd te moje wątpliwości.Moja szwagierka rodziła tam dwa lata temu i jest bardzo zadowolona.I poleca mi to miejsce. A skąd jesteś?

tak sie zajęłam pisaniem,że nie zwróciłam uwagi na Twój ostatni post ;-)

Gość nina19
dosia_25 wlsnie moja ciaza jest tam prowadzona i ostatnio tam lezalam jak wyzej wspomnialam jest tam naprawde bardzo fanie :) ogolnie to boje sie porodu a tez slyszalam na temet Feminy wiele dobrego. Ja jestem z Legnicya Ty ? 500zl czyli to za duzo czy jak ? Pozdrawiam :)

Ja jestem z Głogowa. Jeśli chce się rodzić w komfortowych warunkach to koszt 500 zl.nie jest aż tak duży.Ale z drugiej strony patrząc za taką kwotę mozna kupić sporo na wyprawkę dla dzidziusia. A poza tym też nie jest pewne że jak przyjdzie Twój czas to zostaniesz tam przyjęta.Moja znajoma była juz umówiona z lekarzem na konkretny termin,na cesarkę.Dwa dni przed tym terminem pojechała do kliniki z bólami porodowymi i ... nie została przyjęta z braku wolnych miejsc.Przetrzymano bowiem pacjentki bo dzieci miały żółtaczkę.Chcąc nie chcąc udała się do szpitala w Lubinie na Bema i tam urodziła.Jest bardzo zadowolona z pobytu tam.A koszt jaki poniosła to 100 zł.za poród rodzinny.Także różnica jest duża.

Czesc Dziewczynki! ja jestem w 23 tygodniu ciąży,temin mam na 18.06.2006. Jestem z Jawora ,wieć niedaleko Was. Co do Kliniki Femina,to słyszałam b.wiele pozytywnych opinii,rodzić jednak będe w Złotoryji (lekarz prowadzący jest ze Złotoryji). Wracając do FEMINY własnie się tam wybieram 1 marca.Lekarz zaproponował mi zrobienie specjalistycznego USG serca dziecka. Po ostatnim USG zauwazyl jakąś nieprawodłowośc. Przez jeden moment serduszko mojej dzidzi spowolniło akcję.Na 90 % ,jak powiedział lekarz,nic się nie dzieje,ale lepiej to sprawdzić. Polecił mi co prawda udac się do Wrocławia,ale tam nie ma miejsc...Kolejki na dwa tygodnie do przodu. Nie mogę tyle czekac. :) Pozdrawiam!!! :)

Gość nina19
dosia_25 a ja za bardzo chyba nie moge rodzic w Lubinie na bema skoro mieszkam w Leginy a swoj szpital widze z okna... a z tu w Legnicy w szpitalu nei chce,juz wolala bym w domu :P Vivia na pewno z serduszkiem dzidziusia bedzie wszystko dobrze :) A jeszcze jedno ....boicie sie porodu ?? bo ja sie tyle zeczy tu naczytalam ze normalnie az koszmar,a jak rozmawiam ze znajomymi to nei jest az tak zle jak tu pisza, a Wy co na to ??

nina19 =>dzięki za dobre słowo... Co do legnickiego szpitala...też się zastanawiałam,ale chyba raczej nie (nasłuchałam się trochę),ewentualnie Świdnica! Chociaz koleżanka,która jest też w ciąży,a będzie rodzic tydzien przede mną,wybiera się do L-cy. Ja bym się chyba bała!

Gość nina19
Vivia odradz to kolezance,naprawde tak jak wspominalam ten szpital widze z okna doslownie musze tylko przejsc przez ulice,ale naprawde to by byl chyba ostatnio szpital w ktorym bym rodzila za przeproszeniem,ale tam jest smrod,brud i ubostwo.Odradzam naprawde. Ajak to jest mozna sobiewybrac szpital w ktorym chce sie rodzic np. jak ja mieszkam w Legnicy to moge rodzic w Lubinie ??

Vivia : Trzymam kciuki za maleństwo.Myśl pozytywnie a wszystko będzie dobrze. Jeśli chodzi o poród to jeszcze o tym tak bardzo nie myślę.Być może dlatego ,że będzie to mój pierwszy raz ,he he, a poza tym nie byłam jeszcze pacjentką żadnego szpitala ,więc tak naprawdę nie wiem co mnie czeka :-) A co do szpitala.U nas w Głogowie też jest szpital.Ale lepiej go omijać z daleka.Ponoć ma być zamknięty bo nie spełnia żadnych wymogów UE,także to mówi samo za siebie jak tam jest.Nic dodać,nic ująć.W Lubinie,z tego co wiem,jest b.dużo pacjentek z Głogowa.Zresztą stwierdzam to też na przykładzie mojej najbliższej rodziny. Także spokojnie Nino możesz rodzić w Lubinie w szpitalu.Zresztą porozmawiaj jeszcze ze swoim lekarzem.Mój lekarz proponował mi nawet Wrocław.Tam można rodzić w basenie i ponoć pacjenki to sobie chwalą. Pozdrawiam Was i wasze maleństwa

Wlasnie ja chciala bym rodzic w wodzie ponoc porod jest o wiele latwiejszy i zadiej robi sie naciecie krocza :) A to jest odplatnie czy jak ? orientujesz sie moze ? Jak nie rodzilas jeszcze w szpitalu to w domu :)

Gość patusiaaaa
ja rodziłam na Alejach Kraśnikich baaardzo dobre warunki sali porodowek (łazienki w pokojach) świetna opieka

czesc patusiaaa :) a co to sa te Aleje Krasnikich ?? bo nei mam pojecia :P Pozdrawiam :)

Gość myszkamiki
przepraszam przecztałam w lublinie

dosia_25 no nic,moze jeszcze sie zastanowie nad tym szpitalem na Bema :) myszkamiki: nic sie nei stalo :) Pozdrawiam

Gość fijolek
hej dziewczyny. ja nie rodzilam jeszcze ale znam przypadek jednej dziewczyny ktora wlasnie rodzila w feminie. porod byl ciezki i byly komplikacje poobno z winy jednego z lekarzy. pisze podobno bo nie chce sklamac a nie wiem jak skonczyla sie ta sprawa. w kazdym razie mama mowila , ze ta dziewczyna bardzo źle to wszysto wspomina, jesli chcecie o szczegoly moge wypytac mame. pozdrawiam

O Feminie słyszałam dobre rzeczy, choć sama rodziłam w Głogowie , nie było najgorzej. Nina19 ja na twoim miejscu bym rodziła w Legnicy. Ja mialam tego pecha że moja córeczka urodziła się miesiąc przed czasem i na szczęście została przewieziona do specjalistycznego szpitala w Legnicy. Więc dla bezpieczeństwa dziecka bym się zdecydowała na Legnicę. Tam są lepsi lekarze i sprzęt.

Z tego wynika że ile kobiet tyle opini.A czas leci i w końcu trzeba będzie się na coś zdecydować.Ale na pocieszenie powiem tylko tyle: najgorszy jest zawsze pierwszy raz.Później już będziemy wiedziały co i jak :-)

Gość lala la
nina19 Femina to wlasnie centrum zdrowia kobiet, ale nie szpital!!! i wiem ze nie maja tam specjalistycznego sprzetu, dlatego wlasnie gdy cos jest nie tak, wzywana jest karetka i przewozi sie rodzaca i malenstwo na Bema albo do Legnicy, a karetki dla noworodkow sa w naszym wojewodztwie chyba 2, w tym jedna we Wroclawiu, wiec troche trzeba na nia czekac ja nie mowie, ze zawsze dzieje sie cos zle, ale czasem tak, a wszystkiego nie mozna przewidziec i nie chodzi mi o to, zeby Cie odwodzic od pomyslu rodzenia tam, bo sama tez pewnie wybralabym przytulniejsze miejsce (a nie szpital), tylko powinnas byc wszystkiego swiadoma, widzialam jakies tematy o feminie na regionalnym lubinskim forum gazety wyborczej, polecam poczytac

Ja rodziłam dwa razy. Raz w Legnickisz szpitalu (brrrr-odradzam) bo jestem z Legnicy i też widze szpital z okna:) a drugi raz w Feminie. Tam to jest prawdziwa opieka, naprawde jest super, pokoje jak w domu, jedzenie pyszne, położne kochane i na każde zawołanie. I klinika ma renome bo przyjeżdzają tam nawet ludzie z Wrocławia. Naprawdę polecam Femine!! Pozdrawiam

Gość dagula
Ja jestem w 27 tygodniu ciąży i z doświadczenia (szkoła rodzenia) FEMINA jest na pewno lepsza od szpitalu na bema pod względem jedzenia czy wystroju sal ponieważ jest to nowy szpital ale UWAGA gdybyśmy na start płaciły 500 zł w każdym innym szpitalu to znalazły by się pieniążki na te owe "rarytasy"... A to co najważniejsze od położnej a także z relacji innych kobiet wiem że femina w wielu przypadkach i tak odsyła do szpitala na ulicy bema bo nie mają np. specjalistycznego sprzętu mam tu na myśli np. wcześniaki ... Ja będę rodzić na bema - zamiast 500 zł wydam tylko 100 - 150 na poród z moim mężem ... A jeśli chodzi o jedzenie każda osoba przychodząca w odwiedziny napewno przyniesie jakieś pyszne jabłuszko czy soczek. Niby to samo ale koszty mniejsze i w razie wypadku wiesz ze twoje maleństwo nie będzie nigdzie transportowane bo nie ma sprzętu ...

Dagula witaj!!! Ja zastanawiałam się nad rodzeniem w Feminie ale chyba jednak zdecyduje się na Bema, te pare dni przezyje bez luksusów a najważniejsze jest bezpieczeństwo.

Witam wszystkie panie. Ile pań tyle opini. Ja nie dam złego słowa powiedzieć o Feminie. Po pierwsze mają wszystko, leżałam na ich oddziale 2 razy. Po drugie lekarze wykwalifikowani tacy jak w szpitalu. Po trzecie położne super, lekarze oddani (może poza młodym Sobolewskim), personel super, pokoje czyste, jedzenie dobre. Jeśli chodzi o dziecko przebadane, również jeśli chodzi o słuch, zaszczepione, wszystko dostępne, kaftaniki, rożki, pampersy, ubranko potrzebne dopiero jak wypisują do domu. Przed wypisem przyszła pediatra, jeszcze raz zbadała dziecko, przyniosła książeczkę, kazała zadawać pytania, rozmawiałyśmy 2 godziny, rady i informacje były bardzo pomocne zwłaszcza że u mnie to pierwsze dziecko. Jeśli pytasz to uczą cię wszystkiego, dają rady odnośnie karmienia. W każdym pokoju jest elektryczny laktator Madeli, co pomaga sama się o tym przekonałam. Przy łóżkach są dzwonki jeśli się źle poczujesz, jeśli potrzebujesz coś przeciwbólowego nie robią problemu, w łazienkach również są dzwonki gdybyś się źle popoczuła, położna przybiega od razu. Oczywiście obchód poranny i wieczorny jak w każdym szpitalu, codziennie też przychodzi pediatra i bada dziecko. Ja chodziłam do lekarza w Feminie, z prowadzenia ciąży byłam bardzo zadowolona a można by powiedzieć zachwycona. Robert Nowacki naprawdę dusza człowiek a do tego świetny specjalista. Teraz Femina dysponuje też usg 4 D, co też jest dodatkowym plusem. Podczas ciąży były momenty gdy się źle czułam, jechałam do Feminy, badał mnie lekarz dyżurny, oczywiście za wizyty dodatkowe nie płaciłam. Obecnie cały czas korzystam z usług Feminy, tabletki anty załatwiam przez telefon bez konieczności wizyty, dzwonię na recepcję mówię u jakiego lekarza jestem, podaje dane osobowe, i co potrzebuję, recepta po dwóch dniach czeka na mnie w rejestracji oczywiście bezpłatnie, wizytę wykonuję raz do roku. Ogólnie polecam.

Gość dagula
Stokrotka__26 to prawie to samo co w szpitalu ... Tylko, że taniej ... Nie zgadzam się z tym, że mają wszystko bo moja koleżanka a dokładnie jej niemowlę zostało transportowane na bema z powodu braku specjalistycznego sprzętu dla wcześniaków i jaki z tego morał ??? Nikt jej tego 500 zł nie zwrócił a za taką sumę mogła bynajmiej w połowie wyprawić maleństwo ... Po za tym na oddziale położniczym też jest miły personel który pomoże, ostrzeże i przygotuję matkę i jej maleństwo na pierwsze i resztę życia. Piszesz że pokoje czyste a czy w jakimkolwiek szpitalu jest dopuszczany brud lub nieład ??? Chyba nie więc to lekka przesada - masz rację napewno lepsze jedzenie ale tak jak pisałam wcześniej - dając na start pół tysiąca masz to gwarantowane ... Dalsza część twojego listu opiera się na tym że w feminie są dzwonki i przy łóżkach i w łazienkach, leki bez problemów, specjalistyczna opieka dla ciebie i dziecka - to wszystko jest również w szpitalu. Wydaje mi się, że matki które wybierają poród w feminie to panie które bez luksusu ani rusz - ale UWAGA TO NIE MY JESTEŚMY TU NAJWAŻNIEJSZE ALE NASZE PEREŁKI !!! Skoro nie ma tam specjalistycznego sprzętu i moje dziecko miałobybyć transportowane to dla mnie wybór feminy jest poprostu śmieszny !!!

Gość dagula
madalena hej :) Ja też się zastanawiałam żeby tam rodzić na początku ciąży ale teraz nawet mi to przez myśl nie przejdzie. Miałam przodujące łożysko co groziło wcześniejszym porodem więc za żadne skarby nie naraziłabym mojej córeczki na takie niebezpieczeństwo !!! Teraz łożysko mi się podniosło i wiem, że mam szanse na normalny poród ale mimo wszystko femina odpada za dużo nasłuchałam się w szkole rodzenia i od moich koleżanek :) A skąd jesteś ???

Gość F.B.
Ja rodziłam w szpitalu na Bema.Jestem bardzo zadowolona z pobytu i opieki. Mnie poród kosztował 200 zł,gdyż dla komfortu psychicznego wynajęłam sobie izolatkę. Myślę,że to jest lepsze rozwiązanie niż Femina.Nie mają sprzętu specjalistycznego i często dzieci przewożą na Bema lub nawet do Legnicy. Moją koleżankę zarazili najprawdopodobniej sepsą,wypuścili z gorączką do domu. To bardzo przykre,ale dziecko wychowuje się bez mamy,a sprawa trafiła do sądu. Rok po urodzeniu dziecka leżałam w Feminie i nie polecam.