Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina19

porod w Feminie w Lubinie,ktos rodzil ??

Polecane posty

Gość gumiber
Witam ja rodziłam kilka lat temu na Bema i bardzo sobie ten pobyt chwalę. Obsługa była ok, a z resztą pobyt w szpitalu to tylko kilka dni, więc da się wszędzie przeżyć, tym bardziej, że człowiek nie jest już sama, a w ciągu dnia odwiedzaja go bliscy. Wydaje mi się, że e pieniądze, które płaci się za Feminę można lepiej sporzytkować. No chyba, że ktoś ceniu sobie zupełną prywatność. Ja byłam kilka razy u koleżanek, które rodziły w Feminie i sama nie bardzo chciałabym tam rodzić. Głównym powodem nie są w moim przypadku pieniądze, ale pomoc. Poród o którym piszę był moim pierwszym, więc nie trudno się domyślić, że po urodzeniu dziecka bez względu na to co ktoś czytał zawsze ma się takie czy inne kłopoty. Mam tu na myśli kokretnie, np. przewijanie takiego maleństwa, karmienie i takie tam. Dzięki temu, że byłam na sali z koleżankami, które miału już doświadczenie w wychowywaniu dziecka, mogłam się wiele nauczyć i na bieżąco pytać i rozwiewać nurtujące mnie pytania. Polecam sale kilku osobowe - oczywiście są wyjątki z pseudo koleżankami. Najlepsza szkoła to praktyka, a do tego pod okiem osoby, która także jest już doświadczoną matką, wiele potrafi doradzić i podpowiedzieć nawet na ten czas kiedy zostanie się juz wypisanym z dzieckiem do domu. Dziewczyny korzystajcie z Państwowych szpitali one naprawdę niekiedy nie są gorsze o prywatnych. Czasem szkodzą im tylko troszeczkę przewrażliwione pacjentki.

Gość IVONE
Witam wszystkie przyszłe mamy.Ja urodziłam swoje dzieciątko w szpitalu w Lubinie i jestem bardzo zadowolona.Personel,położne,lekarze-OK.Aż sama się zdziwiłam... Jeżeli chodzi o Feminę,to niestety lata świetności ma już za sobą.Moja siostra przez całą ciążę chodziła do Feminy, a jak przyszedł czas porodu to nie było dla niej miejsca.... Ponadto nie mają tam specjalistycznych urządzeń jeżeli chodzi o noworodki.Jeśli z dzidzią coś się dzieje,to odsyłają do szpitala i wtedy robi się niewesoło.Pozdrawiam!

Gość monia s-ch
a ja zapraszam panie oczekujace dziecka do udzialu w mojeje szkole rodzenia-europejski model,zajecia prze i po porodzie z maluszkami.ucze masowac,pokazuje profilaktyczne cwiczenia.zapraszam.omowimy wszystkie szpitale w okolicy i przedstawimy ich dobre i zle storny.mozliwosc kursow weekendowych.zapraszam.511271152 szkola rodzenia BABY

Gość aga-a1000
Bzdura.Jak może wypowiadać się kobieta która nie rodziła w Feminie. Powiem krótko szłam rodzić do feminy silnie przestraszona, gdyż słyszałam tez wiele opini tylko najdziwniejsze własnie, że od tych Pań które tam nie rodziły. Do samego końca finału miałam pietra. Po porodzie puściły mnie nerwy ryczałam jak.... A to chyba ze szcęścia. Krótko mówiąc Opieka genialna, warunki super, sprzętu i specjalistów mogą pozazdrościć inne szpitale. Gorąco polecam. Kierujcie się własnym rozsądkiem i nie słuchajcie ploteczek. pozdrawiam i dodoaje odwagi przyszłym mamą, Pomimo bólu poród w Feminie to wielki przezycie i przyjemność.

Gość Ela 22
Drogie moje kobietki, mam pytanko: skąd wzięłyście tą kwotę 500 zł? z tego co się orientuję, (informacje mam z feminy), to poród tam kosztuje 1000 lub 1500zł. w zależności od tgo czy w pokoju po porodzie leżysz sama czy z drugą kobietą... zaraz tam zadzwonię, żeby się upewnić.

Gość do Eli
zauważ, że ten topik został założony w 2006 roku zatem ceny zapewne poszły w górę;)

Gość do Eli
a w ogóle mam pytanie: jesteś może z Lubina? i na kiedy masz termin? bo ja też będę rodzić w Feminie, w sierpniu:) napisz też czego się dowiedziałaś:)

Gość Ela 22
jestem z Legnicy. dzwoniłam, ale się nie dodzwoniłam. będę jeszcze próbować. jak się czegoś dowiem, to napiszę. termin mam na 21 maj.

aga-a1000 z tego co sie orientuje w roku 2007 Femina nie byla wyposazona w sprzet ratujacy zycie wczesniakom. A wiem to stad,ze sama chcialam rodzic w tej klinice, tyle, ze moja ciaza byla zagrozona wlasnie porodem przedwczesnym:-( I z tego wzgledu odpuscilam sobie Femine. Rodzilam w szpitalu w Legnicy. Polozna byla przy mnie przez caly porod,mimo ze nie dostala ode mnie ani grosza i z czystym sumeniem moge powiedziec,ze gdyby nie ona chyba wylabym na porodowce jak bobr;-) Faktem jest,ze na oddziale dla noworodkow opieka jest do bani, ale jakos idzie przezyc te kilka dni. A co do doskonalych opini o Feminie to tez slyszalam tylko same pochwaly, rodzilo tam kilka moich kolezanek:-) Natomiast od osoby, ktora tam nie rodzila slyszamam, ze 2 dzieci zostala zarazona tam SEPSA ale ile w tym prawdy to nie mam pojecia. Wiem, ze kolejne dziecko tez bede rodzic w Legnicy tyle, ze zmienie sobie lekarza prowadzacego;-)

Gość do Eli
ja będę miała robione usg 3 D w Feminie 31 marca więc dam znać czego ja się dowiedziałam:)

Gość do Eli
o rany, ale wyszło z tym "ja" 10 razy:D

Gość jaaiwa
witam, ja mam termin na 20.04 i pytanie, co jest za te 1000 zł w feminie, rozumiem, że warunki lepsze, opieka a poza tym, mąż przy porodzie, znieczulenie dodatkowo płatne czy nie?

Gość to mają ten sprzęt
do ratowania dziecka w razie komplikacji przy porodzie czy nie???????

Gość hajdi12
dziewczyny nie przesadzajcie z takimi głupimi opiniami wrzyciu bym nie rodziła w panstwowym szpitalu a w szczegulnosci w legnicy ten szpital jest do dupy ja rodziłam w feminie 2005 roku i teraz bede rodzic 2 raz ruzne plotki chodzo na temat feminy ale wiadomo to jak z karzdym raz lepiej raz gorzej np . fryzjera tez macie jednego kosmetyczke tez i tak ze wszystkim jak komus cos podpasuje zawsze bedzie miał miłom opieke moja kolezanka rodziła w feminie i ma złe wspomnienia bo chodziła do nowickiego i była bardzo roszczarowana no widzicie niewiadomo kogo słuchac ja poszłam do kazziego bo jest bardzo miło mnie przyjał dobrze zawsze był na kazde zawołanie pozdrawiam macie głowy to pomyscie ze niektóre laski zle opisza femine dlatego ze czemu macie miec lepiej od nich poprostu zazdrosc ze cie stac na femine a innych nie

hej ja nie rodzilam w Feminie ale mialam laparoskopie Polecam ten szpital. W zeszlym tygodniu zostalam wypisana wiec dane sa jak najbardziej aktualne. Gdyby przyszlo mi rodzic po raz kolejny wybralam bym wlasnie Femine Pozdrawiam

Gość violet_hill
do stokrotki czy mogłabyś napisać mi mailowo (nie chcę zaśmiecać tej dyskusji) jak wygladał zabieg laparo w Feminie? U którego lekarza byłaś na wstępnej wizycie i ile razem to kosztowało? Mój mail violet_hill@gazeta.pl

Gość fiziak150
w pokoju 2-osobowym pobyt kosztuje 1000zł, a w 1-osobowym 1500zł :)

Gość nibi
witam, tez usilnie statam sie od kilku miesiecy dowiedziec wiecej na temat Feiminy i ku mojemu zaskoczeniu, otrzymuje bardzo skrajne opinie. Mowi sie ze Femina nie ma sprzętu jednak nikt nie potrafil mi podac konkretnego przykladu. wszystko to mam wrazenie opiera sie na plotkach nie do konca rozumiem czym spowodowanych. ROzmawialam na temat sprzetu z lekarzem oraz recepcjonistka z Feminy i oboje zapewniaja ze maja wszystko co potrzebne by zagwarantowac nam bezpieczenstwo w trakcie porodu. Ja mam termin na grudzien wiec mam jeszcze troche czasu ale powoli przekonuje sie do Feminy, poniewaz procz bezpieczenistwa (jakie niby gwarantuje kazdy szpital) mam tam takze zagwarantowane warunki godne wydarzenia jakim jest porod.

Gość A JA MAM PYTANKO
czy w feminie wykonuja za oplata cc na zyczenie??

Gość tak i kosztuje to 2500zł

Gość chrupcio anglia
dziewczyny macie faks do feminy?prosze podajcie numer!

Gość wejdź na strone Feminy
tam na pewno znajdziesz i telefon i fax

Gość chrupcio anglia
sprtawdzalam jest tylko numer tel.wyslalam meila,ale nie wiem czy doszedl poczekam czy dostane odpowiedz,dzieki:)

Gość i znowu ja się wypowiem
Witam. Po raz kolejny muszę napisać coś o Feminie. Nie będę wypowiadać się na temat Bema szpitala miejskiego bo nie rodziłam tam i trudno porównywać warunki. Jedyne jakie wrażenie mam po Bema to gdy koleżanka pokazała mi swoją bliznę po cc, rana wyglądała tak jakby ktoś chwycił skórę brzucha z jednej i drugiej strony i zszył na okrętkę z czego powstał brzydki gruby pas skóry taki walek który odstaje od reszty brzucha. Z żalem patrzyła na moją bliznę cienką kreseczkę - w Feminie wykonują cięcie i szycie bardzo kosmetycznie. Femina ma sprzęt do ratowania noworodków wszystko jest tak jak w każdym szpitalu tyle że bardziej luksusowo. Położne są przesympatyczne, pediatrzy, nenatolodzy również. Opieka fantastyczna. Wszystko pod ręką, nic ze sobą nie trzeba mieć, ani pampersów, ani ubranek. Dziecko pod stałą opieką. Matka również. Mają również usg 3 D lub 4 D nie pamiętam dokładnie bo rodziłam w 2006. Co do koleżanki powyżej która pisze że nie było miejsca dla jej kuzynki która wcześniej była pacientem Feminy to owszem Femina jest tak bardzo czystą zadbaną placówką że jest wiele chętnych rodzących które chcą dobre warunki i dobre traktowanie. Ale nie sądzę żeby odeslali kogoś z kwitkiem w to nie wierzę. Jeśli chodzi o poród ja w 2006 r płaciłam 500 zł miałam cc z konieczności ale leżała ze mną dziewczyna która miała cc na życzenie i zapłaciła 1500 zł. Ceny się tam bardzo szybko zmieniają!!! Co do Bema i plotek o Feminie braku sprzętu do ratowania noworodków. Rozmawiałam z lekarzem nie związanym z Feminą ani nawet z ginekologią lecz pracującym w szpitalu miejski na Bema. Powiedział że tylko Legnicki szpital dysponuje świetnym sprzętem i oddziałem patologii noworodków. Więc jak się coś dzieje Femina i ci z Bema wiozą dziekco do Legnicy i to normalna sprawa. A Femina jest tak samo wyposażona we wszystko tylko nieco nowocześniej. A i jeszcze jedno, w Feminie jest lekarz naprawdę z wielkim sercem i świetnym wykształceniem to Robert Nowacki w 2006 roku został wyróżniony przez samych pacientów tytułem ulubionego lekarza :) szczerze polecam bo to świetny lekarz gdyby więcej takich było :( ech........

Gość chrupcio anglia
do i znowu ja sie wypowiem popieram cie dr.nowacki to dusza czlowiek zawsze chetnie pomoze!imam prosbe czy masz meila do dr.nowackiego?ja mam ale nie chce mi wyslac przychodzi spowrotem do mnie i pisze ze wiad.nie moze zostac wyslana,nie wiem moze zly.mam nr.do doktora,ale nie chcem juz dzwonic,przeszkadzac,umowilam sie ze wyniki mu wysle na meila:)

Gość i znowu ja się wypowiem
nie mam maila ale prywatną kom. niestety nie mogę ci jej napisać bo nie wiem czy życzył by sobie tego. Mi ją dał na potrzeby gdyby coś się działo nie tak z moją ciążą. Na szczęście nie była mi potrzebna. Poszukaj na naszej klasie bo napewno jest zalogowany i tam wyślij wiadomość. Lub zadzwoń do Feminy może tam ci podadzą.

Gość chrupcio anglia
ja tez mam jego numer prywatny dzwonilam i powiedzial zebym wyniki mu na meila wyslala,ale cos mi wyslac nie chce,a na naszej klasie zlikwwidowalam konto,trudno ,dzieki:)

Gość kfiatuszek85
nigdy przenigdy nie rodzilabym juz w feminie!!wolalabym urodzic na ulicy niz w tym niby"szpitalu". rodzialm tam 3 lata temu i to co przezylam to koszmar na tyle mocny ze jak sobie przypomne to placze

Gość no bardzo ciekawa jestem
co to za koszmar jaki i kiedy? ja rodziłam tam w sierpniu tego roku i następne dziecko urodzę tylko w FEMINIE!!!

Gość niby
ja tez jestem bardzo ciekawa tego koszmaru. przygotowuje sie do porodu w Feminie i byłam na 100% przekonana co do słuszności tej decyzji. Kfiatuszku85 czy mogłabyś dodać coś więcej? bo Twój post brzmi dramatycznie...