Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temperaturkaaaa

temperatura przed miesiaczka

Polecane posty

babysweet2 ciekawa jestem czy juz cos wiesz?mnie sie wyjasni do 10 marca czy jestem w ciazy czy nie dzis moj 29 d.c. temp. 36,8

Gość gość54321
Mam pytanie jestem 1 dzień przed spodziewana miesiączka i temp podwyższoną miałam cały czas od owulacji 37,1 a dziś miałam 37,7 oprócz tego czuje dużą wilgotność. Tuż po owulacji strasznie bolało mnie podbrzusze,bolały mnie piersi, nie miałam apetytu, którego nie mam do dziś, byłam senna, zmęczona. Staramy się z mężem o dziecko. wiem, że mogę już zrobić test ale boję się rozczarowania. Jak myślicie czy jestem w ciąży i nie muszę obawiać się jednej kreski czy to za mało objawów. Dodam że nigdy mnie podbrzusze nie bolało, piersi też nie, ewentualnie w trakcie miesiączki ale to delikatnie a nie tak jak teraz przed.

Gość elska
cześć.ja mam to samo po jutrze mam dostać @ a temp mam 37.5 też sie zastanawiam czy sie urzyma :) zaznaczam że biore luteine do jutra!!

jak starasz sie o dziecko, to robisz test przed odstawieniem luteiny - inaczej mozna stracic ciaze

Gość MadzikXFX
Witajcie:) mam problem i po przeczytaniu waszych wypowiedzi myślę,że potraficie mi pomóc. Kilka lat temu miałam usunięty jajnik wraz z nowotworem, który na szczęście okazał się nie złośliwy:) Ale od operacji ciągle mam powikłania i stany zapalne mojego jedynego jajnika. 2 tyg. lekarze stwierdzili,że muszę jak najszybciej zajśc w ciążę bo nie ma już na co czekac. Tak też zrobiłam. 4 dni temu wykożystaliśmy dzień płodny i przystąpiliśmy wraz z moim chłopakiem do działania. Dzisiaj rano obudziłam się ze stanem podgorączkowym 37,2 - 37,5, boli mnie strasznie jajnik i łamie mnie w kościach. Okres powinnam miec pod koniec miesiąca. Czy jest możliwe aby to były objawy ciąży??? Czy to nie za wcześnie???

tego nie powie ci niktdni plodne wystepujazawsze na 12-16 dni przed miesiaczka, wiec albo nie wspolzylas w dni plodne, albo planowany okres przyjdzie (mialby przjsc) wczesniej

Gość MadzikXFX
Miesiączkę mam regularną. teraz powinnam dostac 24 marca. więc współżyłam raczej w dni płodne:) tak bardzo chciałabym zajśc w ciążę, że chyba za bardzo się staram...:(

Gość ciekawa5577
A ja mialam w 27dniu cyklu temp 37,0 i za jakies kilka godzin dostalam okresu,wiec z ta temka roznie bywa.

Gość ainer85
Cześć! u mnie jest jakoś dziwnie. okres mi sie spóźnia prawie 3 tyg, bóle brzucha -takie ciążowo -okresowe mam juz chyba z 2 tyg, piersi mnie lekko bolą i testy wychodzą negatywnie. i co tu robić? nie chce isc do lekarza za wcześnie, bo juz raz poroniłam w 4 tyg ciąży i się boje że takie grzebanie jest ryzykowne, bo można coś tam naruszyć i znowu dziecina ze mnie wyleci ,Laski,miała któraś też tak, że piersi mało bolały i testy nie wychodziły, a była to ciąża? temp nie mierze regularnie ale od jakiegoś czasu mam ok 37,3

7 kwiecień@ 8 kwiecien@-temp.36,7 9kw.-temp.@37,0 10kw.-temp.@36,7 11kw.-temp.@36,8 12kw.-temp.36,9 13kw.-temp.36,8 14kw.-temp.37 15kw.-temp.-36,8 16kw.-t.36,75 17kw-36,8 18kw-36,8 19kw.-36.6 20kw-36,8 21-22-23-24kw.-36,9 25-26kw-36,95 27-28-29-kw.-temp.-37,0 30kw-37,1 1-2maj-37,1 3maj-37,0 4maj-36,9-dostałam@ 5maj-37,05@ 6maj-36,99@ 7maj-36,9@ dlaczego mi sie znow nie udalo??

Gość Iska80
Witam :)Mam taki problem,,,,okres spoźnia mi sie o ok 6 dni...Powinnam miec ok 8 maja.Temperatura,ktora wlasnie zmierzylam to 37,3 (nigdy nie wiem jak to jest z ta temperaturka..hihih)Wczoraj robilam test ale wyszedł negatywny.Jednak słyszałam,ze nieraz jesli robi sie test zbyt wczesnie od ewentualnego momentu zaplodnienia poziom hormonu,ktory uaktywnia test jest zbyt niski-ale szczerze mowiąc nie jestem tej informacji pewna.Co prawda nie robilam go rano tylko wieczorem ale sama nie wiem co o tym myslec...Ewentualne zaplodnienie moglo mic miejsce ok 1,5 tyg temu(bo jesli wczesniej to nie wiem kiedy:D)No a do tego wszytkiego mialam 2 dni leciutkiego brudzenia ok tyg temu).Jestem umowiona z ginekologiem ale dopiero 19go....ps.Piersi bola niemilosiernie:)) Ktos ma na to wszystko jakis pomysł???????pozdrawiam!!

Gość jaszczurkaxxx
Witam. Mam podobny problem do wszystkich tutaj aktywnych... Od tygodnia czekam już na @ a zawsze miałam normalnie po 30 dniach. Od wczoraj mierze temp. w pochwie mam ok 37.2 a pod pachą normalnie 36.6. W sumie zawsze przed @ bolały mnie piersi a teraz nic, jakieś bez czucia... miałam też zawsze powiększony brzuch przed okresem i na początku, miałam teraz większy ale juz zrobił sie płaski a okresu dalej nie widać:/ Zawsze tydzięń przed też bolało mnie podbrzusze a teraz nic. Wydzieliny tez jest mało a jak już jest to biała i gęsta. Dzisiaj zauważyłam że częściej niż zwykle musze chodzić siku, prawie co godzine z tym że leci po troszku jakby chciało a nie mogło i tak co godzine. hmmm.... Może to mieć coś wspólnego z ciążą?? W sumie to nawet bym się cieszyła:) Dzięki i czekam na odpowiedź;*

Gość Iska80
Hm.....moze coś konkretniejszego a nie kupowanie książek????

Gość myszka12
dziewczyny mam problem miałam miesiączke 6 maja kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia 28 maja znów mam plamienia czerwone tak jakbym miała miesiączke od wczoraj i mam podwyzszona temperature 37,3 barddzo sie boje co moze mi byc?:(

czesc dostalam @ 4 czerwca dzis jest 2 lipiec i moja temperatura w pochwie 37,1 bola mnie piersi, biore antybiotyki ale nie mam goraczki skad ta wysoka tempka?ktos tak mial? dzieki za odpowiedz

Gość dzasty86
czesc alexia, ja mialam @ 12 czerwca mam okolo 6 dni do @, moja temperatura wynosi 37,

Gość dzasty86
mnie tez bolą ale nie cale piersi tylko sutki, a podczas dni plodnych doszlo do stosunku?

Gość dzasty86
a z jakiego powodu bierzesz antybiotyki? bylas moze przeziebiona albo cos w tym rodzaju? bo jesli tak to moze byc z tego powodu

Gość dzasty86
a z jakiego powodu bierzesz antybiotyk

Gość ew86
hej potrzebuje waszej rady ,moja temp w pochwie to 36,7 ,a w południe 37,5 to jest mój 18 dzień cyklu . Za to temperatura ciała mnie martwi rano mialam 36,2 a w południe 36,8 , staramy się z mężem o dzidzi dlatego to dla mnie tak ważne może któraś miała takie skoki temperatury ,dodam jeszcze że mam mocne kłucie w jajniku prawym .. ,z góry dziękuje za odpowiedź :)

Gość czarnulllka
nie liczy sie temperatura mierzona popoludniu chyba ze wczesniej porzed zmierzeniem spalas min 3 godziny i po przebudzeniu zmierzylas temp. jeju czy wy wogole tu cos czytacie. tu mozna pisac a i ak kazdy pyta w kolko o to samo zamiast sobie poczytac wypowiedzi. w pierwszej fazie cyklu tzn od okresu do owulacji temp jest niska. po owulacji temp wzrasta i utrzymuje sie az do okresu. prze3waznie obniza sie dzien przed okresem lub w dzien okresu. co do ciazy to mozna ja podejrzewac jesli temperatura pochwy z tej podstawowej jest wyzsza o jakies 0,5 stopnia i utrzymuje sie minimum 18 lub 20 dni i dluzej. wiec jesli mialyscie temp 36.5 to w czasie ciazy powina utrzymywac sie 37 i wiecej. a jak mialyscie temp 36.2 to podwyzszona bedzie wynosic 36.7 czy to tak trudno zrozumiec?? zamiast sie martwic o ciaze itp to tempo nie jest sposobem na okreslenie ciazy. najlepiej zrobcie test albo idzcie do ginekologa nie sadzicie ze to latwiejsze??

Gość maarta22
HEJ JESTEM TU NOWA. aLE OD DZISIAJ ZACZEŁAM SOBIE MIERZYĆ TEMPERATURĘ I TO JEST 5 DZIEŃ CYKLU I MOJA TEMPERATURA TO 37 STOPNI CZY TO JEST PRAWIDŁOWA ??

Gość Martusia19d
Witajcie.:)Okres mi sie spóźnia z 6tyg.robilam 2 testy i wyszly negatywnie.Ale mam objawy ciazy,podwyzszona temp.,zawroty glowy ,zwiekszony apetyt,upławy,bol sutków.Kłucie w jajnikach,bol w placach- czasami.Wahania nastrojów. Jestem za granica,nie moge jak narazie isc do ginekologa. Czy jest mozliwosc bym byla w ciazy,a testy wychodzily negatywnie? Dodam,ze odstawilam tabletki anty.jasminelle,po nich mialam jeden okres bardzo delikatny(co normalnie mam bardzo obfity). Ps dodam,ze mialam kiedys problemy z nerkami,np.zapalenie miedniczek nerkowych,piasek w moczu,zapalenie nerek. Nie wiem co mam myslec:(Pomozcie. Dodam,ze temeratura pochwy 37,5stopni;/

Gość zimnaemilia
jesli na 4 dni przed okresem moja temperatura wynosi 37.5 to oznacza ze moge byc w ciazy staram sie o dziecko bo pierszze moje umaralo zarazpo poradzie

witajcie ja jestem 3 dni po @ i moja ostatnia @ trwała dziwnie krótko 3 dni i była mało obfita i bezobjawowa,a zawsze bolały mnie piersi na tydzień przed@ a dziś co prawda wstałam na 2 minutki ale jak zmierzyłam temp.to wynosiła ona 37.Robiłam test jeszcze gdy miesiączkowałam i był ujemny,czy powinnam powturzyc test? czy to morze byc ciąża? ps. z mężem staramy się o dzidzie już 4 miesiąc

Gość mignon
trochę mnie dziwi że mierzy się temperaturę do badania cyklu pod pachą...z tego co mi wiadomo - pochwa, odbyt ewentualnie usta. moze jest jakas metoda obliczania roznicy temperatur o czym z reszta byla mowa we wpisie, ale sama badam swoje cialo - metoda objawowo -termiczna, czasem Roezera i wiem że te obszary ktore wyminialam sa bankowo odpowiednie, co do pozostalych - nie wiem. polecam stronkę z ktorej korzystam - bardzo konkretna i łatwa w obsłudze - 28dni.pl. pozdrówka wszystkim ;)

Gość minia83
witam! z mężem staramy sie od 4 miesięcy o dzidzie:) od jakiś 3 dni zauważyłam że mam powiększoną jedną pierś jakby spuchnięta, wieczorami męczy mnie zgaga no i od wczoraj mierzę temp. z rana 36.8 a ok 18 godz. 37.1 11 .10 mam dostać okres . proszę powiedzcie mi czy mogę mieć nadzieję że te objawy mogą oznaczać ciąże? moja normalna temp.to 36.6 z tym że nigdy nie mierzyłam i nie zwracałam uwagi jaką mam temp.przed @ ,ale z tego co się naczytałam to temp.przed okresem powina spadać no nic 11.10 robię teścik mam nadzieję że będzie pozytyw:) pozdrawiam wszystkie kobitki starające się o dzidzie:)

Skoro nigdy nie mierzyłaś, to żadna odpowiedź z kafe nic ci nie pomoże. Ktoś tu już pisal powyżej: można 100 razy napisać o zasadach mierzenia temperatury i jak grochem o ścianę. Podstawowa zasada: temperatura mierzona o różnych porach i pod pachą nie jest wiarygodna jeśli chodzi o ustalanie dni płodnych.

Gość Mircalla24
hej dziewczyny, ja mam problem, kochałam się z mężem w 23 dniu cyklu, czyli w zasadzie w dzień bezpłodny. Po stosunku lekko krwawiłam, miałam upławy podbite krwią przez 2 dni, temperaturę 36,8. Dzisiaj powinnam dostać okres, a nie mam już upławów, czuję suchość, temperatura wzosła do 37,3! Nie wiem o co kaman :| Pomóżcie, czy to normalne?