Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaabbbccc14

Jakie balsamy w czasie ciaży?

Polecane posty

Gość aaabbbccc14

Jestem dopiero w 7 tygodniu ciaży, ale juz teraz chcizłabym zacząć dbać o swoje ciało. Doradzcie mi jakich kosmetyków powinnam uzywać (balsamy nawilżajace, kremy itp.)

Gość acha26
bardzo dobre są kremy Mustela. niestety nie są najtańsze, ale skutecznie przeciwdziałają rozstępom i nie szkodzą. dostępne w aptekach ok. 80 zł. duża tuba.

na pewno mozesz stosowac dove z algami morskimi jest to seria ujedrniajaca i jest polecana dla kobiet w ciazy... mustela oczywiscie jest dobra- ale to juz konkretnie na rozstepy... a prawda jest taka ze jak masz sklonnosci do rozstepow to nawet kapiele w balsamach z najwyzszej polki nie pomoga... gratuluje potomka w brzuszku :)

Gość widziałam
w Rossmanie całą serię kosmetyków dla kobiet w ciąży, nie drogo :)

A ja stosowałam oliwkę Jonsona na mokrą skórą.Tą oliwke w żelu.I nie mam rozstępów.Teraz jestem drugi raz w ciąży i od początku,dwa razy dziennie smaruję się tą oliwką i jak na razie jest ok. Tyle,że jeżeli masz skłonności do rozstepów,to nawet najdroższy specyfik Ci nie pomoże. Pozdrawiam.

Co do kosmetyków z algami... Moja kosmetyczka uswiadomiła mnie, że od trzeciego miesiąca nie wolno ich używać, bo algi przenikaja do łożyska. Ja całą ciążę używałam balsamu na rozstępy z firmy ATW (hypoalergiczny, delikatny), a dziś pani w drogerii namówiła mnie na krem soraya Beauty Creator Body Intensywne Ujędrnianie. 200 ml kosztuje 13 zł. Podobno świetny dla kobiet w ciąży, nie doipuszcza do rozstępów i wchłania nadmiar tkanki tłuszczowej, wytworzonej w czasie ciązy. Polecany od czwartego miesiąca. Zobaczymy jak z efektami, dzis zaczynam :-)

Gość w gorę

ja mysle ze wszystko jednak zalezy od genetyki..mam kilka kolezanek w ciazy i sama dobijam do ostatnich tygodni:)..one kupowaly bardzo duzo roznych balsamow ..specjalnych i nie..ja natomiast zawsze kapalam sie z oliwka ..a po kapieli nacieralam sie balsamem..jaki lubie i jaki mialam pod reka..a zmieniam je ciagle bo co chwila odkrywam cos nowego...ja nie mam jednego rozstepiku..a one maja(oczywiscie nie wszystkie) tak wiec mysle ze powinnnas odszukac cos co ma ladny zapach i jest dla twojego cialka mile ...i po prostu stosowac codziennie dwa razy dziennie.. a do kapieli naprawde polecam dodawac oliwki..:)))

Najlepszy jest krem na rozstępy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Ja używałam go od samego początku regularnie na biust, brzuch i uda. Jaki jest efekt? Zero rozstępów i piękne ciało. Koniecznie kup ten kosmetyk.