Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 triple-five

blizny po oparzeniu

Polecane posty

Go艣膰 ona te偶 to ma
hej hej.. ma kto艣 poparzenie na piersi ? bo musze z kim艣 takim porozmawia膰.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 olusia 34
tak m贸j adres znajdziesz na 49 stronie mamy ten sam problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BINIA82
NIENAWIDZ臉 LATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sylwia1310
Mejren A nosisz ubranie uciskowe? Je艣li masz bliznowca, to chyba powinna艣 od tego zacz膮膰. Pod ubranie usikowe - plaser silikonowy dla lepszego efektu. A czym si臋 oparzy艂a艣? Mia艂a艣 przeszczep? Nie wiem, czemu wiele os贸b ze 艣wie偶ymi bliznami my艣li, 偶e lepiej czeka膰 na operacj臋. 艢wie偶e blizny w ci膮gu dw贸ch lat bardzo szybko si臋 zmieniaj膮, a operacj膮 nie osi膮gniesz takiego efektu jak dzi臋ki leczeniu zachowawczemu tj. ma艣ci, plastry silikonowe, ubrania uciskowe. laseroterapia, jonofereza itp, itd Mo偶e nie s膮 tanie, ale nie A呕 tak drogie 偶e nieosi膮galne 艣rodki, a daj膮 艣wietne efekty. Pewnie s艂ysza艂a艣 o Katie Piper? Ona np nosi艂a mask臋, aby uciska膰 blizny, 偶eby nie ros艂y. A Piotr Skupin to bardzo znany lekarz. Nie wiem, czy dobrze kojarz膮, ale chyba wyst臋powa艂 w naszej polskiej edycji "chc臋 by膰 pi臋kna".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 binia82
dzisiaj troch臋 ch艂odniej...od razu mam inny humor... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamana bliznami
Troszke ch艂odniej, ale nie na dlugo. W weekend upaly - ma byc ponad 30 stopni :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Leonardo
Witam Was,jestem Lechu, mam bia艂膮 lew膮 nog臋 po oparzeniu 3 st., 艣ledz臋 to forum od kilku lat, pisz臋 raptem drugi raz oczywi艣cie po to, 偶e jestem z Wami, mimo 偶e momentami jest ci臋偶ko trzeba szuka膰 pozytyw贸w, plusik dla Syluminki - ja te偶 nic nie zakrywam, pomimo 偶e jestem 偶ywym muzeum wszyscy moi znajomi rodzina sasiedzi itd znaja moje szramy (czasami m贸wi臋 偶e to po Iraku hehe).wydaje mi si臋, 偶e pomaga to mi unika膰 bolesnych rozczarowa艅 i g艂upich sytuacji. Trzymam za Was wszystkich kciuki, naprawd臋 warto walczy膰 o swoje samopoczucie, komfort 偶ycia i pozytywne poczucie w艂asnego ja. przy wsp贸艂czesnym rozwoju medycyny by膰 mo偶e blizny za nied艂ugi czas b臋d膮 w ko艅cu "drobnostk膮" do wyeliminowania. uszy do g贸ry i zawsze do przodu!!!gdyby kto艣 chcia艂by pogada膰 jestem do dyspozycji pod gg:2440203. pozdrawiam Was)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 binia82
u nas w niedziele i poniedzia艂ek nawet po 35 stopni ;) yupi siedzenie w omu opr贸cz tego 偶e w pn musz臋 isc do pracy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syluminka
Osoby, kt贸re przesz艂y juz takie zabiegi laserowe, prosz臋 opowiedzcie co艣 wi臋cej, czy warto wydac te pieni膮dze na stare bliznowce z przebawieniami ... ? jak d艂ugo goj膮 si臋 rany? jak szybko po za biegu da sie to pokaza膰 na 艣wiatlo dzienne..?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 binia82
zagl膮dam trzeci dzie艅 z kolei ...nikt nic nie pisze... hej :( u was te偶 takie upa艂y w lubelskim masakra i zn贸w nie chce si臋 偶y膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syluminka
No w艂asnie, ja te偶 zagl膮dam codziennie i ani be ani me :P, nikt nic nie pisze :D czy偶by wszyscy na urlopy powyje偶d偶ali ? :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 binia82
Kiedy sko艅cz膮 si臋 te upa艂y;( masakra jaka艣. nie ma umiarkowanej temperatury tylko albo 15 albo 35 C

Udost臋pnij ten post

Jasna dupa. teraz ztwierdzilam ze nas jest wuchte i prawda jest taska ze jak MY przestaniemy sie uzalac nad tym i zracac uwage to i inni przestana. Wiadomo beda tacy w autobusie pociagu na ulicy beda sie patrzec no ale co z tego?? To chyba nie dziwne. Ja tez bym sie spojrzala . Nowe rzeczy ciekawia i to jest odruch BEZWARUNKOWY!!!! Trudno ja mam zamiar odslonic te blizny w lato ale dop. wtedy jak bede mogla bo jeszcze nie moge ich opalac. Ostatnio na imprezie nie wstydzilam sie i pokazalam i wiecie co bylam zaskoczona reakcja. Chlopak sie zapytal co sie stalo? Wiadomo. Pozniej chcial dotknac i powiedzial ze to urocze. Mnie to nie zdenerwowalo a wrecz przeciwnie. Ludzie ja wam radze przestancie narzekac bo niektorych to moze przytloczyc na tej stronie, zdolowac. Pracujcie nad wlasnym JA i nie pozwolcie by cia艂o (rzecz materialna) zrujnowalo wam zycie. Upaly beda zawsze i mam wrazenie ze niektorzy z was sie nakrecaja bez sensu. Po co? pytam. To ma wam pomoc?? Radze tez wszystkim aby zrobili co mogli czyli leczyli na rozne sposoby a pozniej ZAAKCEPTOWALI. pozdrowienia od osobki ktora tez ma ten problem =)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syluminka
Teraz to w og贸le si臋 ju偶 nikt nie odezwie... hihihi :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syluminka
Podzielam zdanie, jednak s膮dz臋, 偶e zdrowo jest czasem troch臋 si臋 po偶ali膰, szczeg贸lnie osobom, kt贸re mog膮 Ci臋 zrozumie膰, potrafi膮 wys艂ucha膰 i wesprze膰 Ci臋. Potem w realnym 艣wiecie jest nam jako艣 l偶ej, nie czujemy si臋 osamotnieni z naszym wsp贸lnym problemem. :) Proces akceptacji jest d艂ugotrwa艂y, na pocz膮tku potrzeba du偶ego wsparcia innych os贸b. Ja ju偶 ten etap przesz艂am, nie jest idealnie, ale nie wstydz臋 si臋 pokazywa膰 moich blizn, a to du偶o. Spojrzenia innych s膮 coraz mniej kr臋puj膮ce. Nie wstydz臋 si臋 "tego", a czasem si臋 "tym" chlubi臋, powa偶nie.. Trzeba dba膰 o to, smarowa膰, itd.a ten "balast", czy te偶 los, nie wiem... cokolwiek - na pewno si臋 odwdzi臋czy. Trzeba to pokocha膰, pokocha膰 po prostu siebie. :) Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 binia82
ja nie umiem ;( nie umiem , zbyt wiele przez to przesz艂am do tej pory pamietam jak nan mnie wio艂ali w dzieic艅stwie i zosta艂 mi uraz co nie kt贸rzy sie 艣miali do tego stopnia 偶e wypisywali r贸偶ne r贸zno艣ci na moj temat na 艣cianie. mama jak by艂am ma艂a zakrywa艂a mi te bluzny skutecznie koszulkami 3/4 wiec i tak mi zosta艂ao. wiem, 偶e mama zle mnie z tym wychowa艂a teraz to wiem. gdyby to ona mi wpoi艂a ze tego nie trzeba si臋 wstydzi膰 by艂oby na pewno inaczej. teraz jestem nie 艣miala okropnie, e艣li chodzi o jakie艣 nowe towarzystwo milcz臋 jak gr贸b.az wstyd ale juz tak mam. uraz trauma z dzieci艅stwa.poprotu nie moge si臋 przem贸c 艂azi膰 z tym na wierzchu...to tak jak jakby ktos kaza艂 mi wyjs膰 na miasto z golymi cyckami :) :) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieskomplikowanie zwyczajna
Te偶 mam tak, 偶e to mama nauczy艂a mnie zakrywania tego wszystkiego i tak zostalo. Choc na dzien dzisiejszy przemoglam sie i w upaly zdecydowa膮艂m odslonic moje blizny na szyi. Jakis postep jest, ale ci臋偶ko sie przyzwyczaic ....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaangelika
dziewczyny a czy znacie lekarza (dobrego), kt贸ry ma doswiadczenie w usuwaniu blizn potradzikowych na biuscie laserem???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syluminka
binia82 R贸b wszystko ma艂ymi kroczkami. Nie pozw贸l by Twoje 偶ycie zale偶a艂o od innych: wychowania przez Twoj膮 mam臋, otaczaj膮cych Ciebie os贸b. Wybieraj tych, z kt贸rymi czujesz si臋 dobrze. Chyba wszyscy z podobnym problemem przechodz膮 przez to wszystko. Moi rodzice w dzieci艅stwie r贸wnie偶 starali si臋 zatuszowa膰 swoj膮 nieumy艣lno艣膰 w niedopilnowaniu swojego dziecka. Do tej pory, gdy jestem ju偶 doros艂a, a ja w ko艅cu niemal pozby艂am si臋 tego wstydu, gdy mam wszystko poodkrywane, a najgorzej gdy wie 偶e kto艣 mnie tak zobaczy moja mama widz膮c mnie, m贸wi.. "mo偶e lepiej zakryj te ramiona.. " - a na dworze upa艂 . Wtedy opadaj膮 r臋ce.. Ale zawsze m贸wi臋 sobie, o nie ! B臋d臋 silna, b臋d臋 taka jak膮 siebie wywalczy艂am, b臋d臋 sob膮 i jak zawsze b臋d臋 si臋 dobrze bawi膰. Wszystko w naszym 偶yciu wymaga naszego osobistego wysi艂ku. Od miesi膮ca w firmie, gdzie pracuj臋 pojawi艂a si臋 nowa kole偶anka. Wczoraj, b臋d膮c ze mn膮 na zmianie nie wytrzyma艂a i zapyta艂a si臋, co mi si臋 sta艂o w szyj臋 i w ramiona. Zn贸w w 艣rodku si臋 gotowa艂am, ale zrobi艂am oddech.. i po raz trilionowy powiedzia艂am .. "No.. wyla艂am na siebie gor膮c膮 herbat臋, gdy mia艂am roczek 偶ycia". Na co ona " o kurde.. to chyba ca艂a posz艂a, coo.. ? " . Jeszcze bardziej si臋 we mnie zagotowa艂o.. Ale zachowa艂am spok贸j. Powiedzia艂am jej, 偶e.. "Ech.. nie pami臋tam a偶 tak bardzo. W m艂odo艣ci stanowi艂 to dla mnie problem, ale teraz zupe艂nie si臋 tym nie przejmuj臋, nawet gdy ci膮gle musz臋 t艂umaczy膰 innym co mi si臋 sta艂o i pami臋ta膰 o tym wydarzeniu ca艂e 偶ycie oraz, 偶e ludziom zdarzaj膮 si臋 o wiele gorsze rzeczy. Na co ona wyczuwaj膮c pod艣wiadomie, 偶e jest to jednak dla mnie trudny temat, zamy艣li艂a si臋 i powiedzia艂a: "Tak, wiem to po sobie... Ludziom zdarzaj膮 si臋 o wiele gorsze rzeczy. Musz臋 Ci powiedzie膰, 偶e od 6 lat borykam si臋 z przerzutami w piersiach. Mia艂am kilka operacji i ci臋te piersi, a to wci膮偶 powraca, a na dodatek ostatnio ginekolog wykry艂 u mnie endometrioz臋 w macicy, b臋d臋 mia艂a operacj臋, kt贸ra mo偶e grozi膰 tym, 偶e nigdy nie b臋d臋 mia艂a dzieci". Kole偶anka ma 25 lat. Zrobi艂o mi si臋 w贸wczas troch臋 g艂upio ...

Udost臋pnij ten post

witajcie, mam ten sam problem co chyba ka偶dy tutaj. od 14 lat mam blizny po oparzeniu, samego wypadku dobrze nie pami臋tam, ale mia艂am robiony przeszczep sk贸ry. mam straszny uraz do moich blizn kt贸re mam na klatce piersiowej, ramionach oraz r臋kach + lekka blizna na szyi i prawym udzie w艂a艣nie po przeszczepie. ci臋偶ko mi z tym 偶y膰, na codzie艅 nie pami臋tam o tym gdy偶 wszystko to kryj臋 po ubraniami lecz gdy przychodzi czas lata, dekold贸w, rami膮czek czy te偶 kostium贸w kompielowych - ja nie mog臋 sobie na to pozwoli膰 gdy偶 strasznie wstydz臋 si臋 moich rozleg艂ych i bardzo widocznych blizn. od jakiego艣 czasu my艣l臋 o likwidacji mojego problemu lecz niestety nie wiem ja, jestem w stanie przecierpie膰 ka偶dy b贸l, jestem w stanie czeka膰 oraz zap艂aci膰 du偶膮 cen臋 aby moje cia艂o wyglada艂o dobrze. bardzo prosz臋 o porady na kt贸rych bardzo mi zala偶y. nie mam ju偶 si艂 dalej uporywa膰 si臋 z moimi bliznami kt贸rych nienawidz臋. s艂ysza艂am o laserach/wstrzypywaniu pod sk贸r臋 tzw. ekspandera/艣cieraniu. kt贸ry spos贸b jest najskuteczniejszy? z g贸ry bardzo dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r贸偶oweokulary
do carriep musisz poszuka膰 DOBREGO chirurga plastycznego, p贸j艣膰 na konsultacje i pod jego okiem zacz膮膰 leczenie blizn. Niestety nie jestem Ci w stanie nikogo polecic, poniewa偶 sama jestem aktualnie w trakcie szukania i nie mam poj臋cia do kogo p贸j艣膰:( zycz臋 Ci powodzenia i wytrwa艂o艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KTOODPOWIENAMOJEPYTANKO
TYCH STARYCH BLIZN NIE DA SI臉 USUN膭C ...

Udost臋pnij ten post

Da sie usunac stare blizny- czywiscie nie do takiego staniu zeby cia艂o wyglada艂o jakby by艂o nigdy nie dotkniete, ale dobrzy lekarze plastycy usuwaja blizny przykurcze ja mam dwu letnie blizny usuwane sa systematycznie co kilka miesiecy po operacji wcieram contractubex i jest lepiej mam g艂adk膮 reke nic nie odstaje- jasne ze kolor nie jest perfekcyjny no ale... poza tym mam znajoma z mojej miejscowosci ktorej usunieto w zesz艂ym miesiacu blizne z piersi ktora mia艂a 20lat... po zabiegu u dobrego plastyka i wcieraniu masci i masowaniu miejsca w ktorym podjeto sie usuwania blizny naprawde mozna uzyskac fajny efekt!!

Udost臋pnij ten post

Witam! D艂ugo ju偶 czytam to forum i dopiero teraz odwa偶y艂am si臋 napisa膰,jak wszyscy tutaj mam problem z bliznami ,jak by艂am ma艂a chyba 2-3latka poparzy艂am si臋 denaturatem chcia艂am co艣 si臋gn膮膰 ze stolika a moja babcia chcia艂a opali膰 kure z pi贸rek tak si臋 kiedy艣 na wsiach robi艂o (noi wysz艂y mi wakacje na wsi;-) ) Mam blizny na lewej r臋ce na dekolcie i brodzie. Zamierzam wybra膰 si臋 do Siemianowic chc臋 zacz膮膰 zabiegi laserem co2 troch臋 si臋 boj臋 poniewa偶 moje blizny s膮 stare mam 25 lat i nie wiem co b臋dzie gdy lekarz rozk艂adaj膮c r臋ce powie 'Nic nie da si臋 zrobi膰'.Raz by艂am w jednej klinice laserowej kilka lat temu lekarz powiedzia艂 偶e jak chcemy to mo偶e nam wciska膰 bajki 偶e to pomo偶e ale on nie widzi szansy .Pami臋tam 偶e cie偶ko mi si臋 by艂o potem pozbiera膰,ale spr贸buj臋.Je艣li kto艣 mia艂by ochot臋 pogada膰 ,ch臋tnie wespr臋 w tej naszej trudnej sytuacji;-) My艣l臋 偶e du偶o daje pozytywne my艣lenie i otaczanie si臋 normalnymi lud藕mi i niezawracanie sobie g艂owy jakimi艣 kretynami;-)

Udost臋pnij ten post

* do r贸偶oweokulary : wybra艂am klink臋 w 艁odzi i mam nadziej臋, 偶e uda mi si臋 pozby膰 chociaz czesci moich blizn, nie d艂ugo bede sz艂a na swoja pierwsza wizyte czego troche sie obawiam poniewaz strach przed zlymi wiesciami mnie przeraza, mam na mysli to ze moze mi powiedziec ze nic z tym nie da sie zrobic. ale trzeba byc dobrej mysli! dziekuje i rozniez zycze szczescia i aby udalo Ci sie zrealizowac cel! * do pozytywna1987 mam blizny dokladnie w tych samych miejscach co Ty i szczescie w nieszczesciu, ze moge je zakryc ubraniami tak aby ludzie nie musieli na nie patrzec bo nie lubie rozmawiajac z kims patrzec jak bezczelnie gapi mi sie w blizny, poniewaz ludzka ciekowosc taka juz jest, niestety chyba jeszcze mimo ze minelo juz tyle lat nie oswoilam sie z tymi bliznami c贸偶 nie jest to proste zadanie. ale slyszalam ze laser o ktorym pisalas jest dobry nie daje efektu usiniecia calej blizny ale czytalam ze jest dobry. powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 LOLITENCJA
hey MAM 17 .LAT MAM BLIZNE NA NODZE CO WYGL膭DA JAK BYM ODERWALA P艁AT SKORY ! Z NOGI KIEDYS PRZEWR脫CILAM SIE NA ROWERZE I OD TEGO SIE ZACZE艁O NIE LUBIE CHODZIC W KR脫TKICH SPODENKACH BO BOJE SIE ZE B臉D膭 SIE 艢MIAC ZE MNIE .... SIOSTRA CI膭GLE NABIJA SIE ZE MAM BLIZNE ...A JA SIE JEJ WSTYDZE I JEJ NIE LUBIE ... MAM JA JUZ 8 LAT I JESZCZE NIE NAUCZYLAM SIE Z NIA ZYC !NA BASEN NIE JEZDZE BO NIE CHCE ZEBY MNIE OBGADYWALI TO KREPUJACE ! KAZDA DZIEWCZYNA Z MOJEJ BY艁EJ KLASY NABIJALA SIE Z MOICH NOG ! CZUJE DO NICH WSTRET BO WYDAJA MI SIE BRZYDKIE...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieskomplikowanie zwyczajna
DZIEWCZYNY ODWAGI!!! Powiem Wam, 偶e w pewnym stopniu w moim 偶yciu nastapi艂 prze艂om. NARESZCIE! Zrezygnowa艂am ju偶 kompletnie z apaszek, poszlam na zakupy i zainwestowalam w nowe ubrania, takie jakie nosz膮 "normalne dziewczyny". Poza zmienilam fryzur臋, czesciej wychodze z domu, nie stroni臋 od imprez i wypad贸w ze znajomymi. Nawet zacz臋艂am biegac i zapisa艂am si臋 na fitness! Jednym slowem: ZMIANY! I to chyba na lepsze, potrzebowa艂am czego艣 takiego. Powiem Wam,ze mimo 偶e pokazuj臋 'publicznie" moje blizny na szyi sta艂am si臋 w pewnym sensie pewniejsza siebie i bardziej 艣wiadoma swojej warto艣ci. Wiem, 偶e moga spotkac mnie w przyszlo艣ci przykre sytuacje, ale narazie nie przejmuj臋 si臋 tym, nie teraz. Wiem, 偶e jesli ja siebie zaakceptuje to inni tez tak zrobi膮 i b臋d膮 uwazac mnie za bardziej otwart膮 osob臋. Teraz wszyscy m贸wi膮 mi, 偶e wreszcie zacz臋艂am si臋 cieszyc z 偶ycia, chocia偶 najbardziej nadal krepuje mnie pokazywanie tych blizn w gronie m臋skim, gdy np. dziewczyny s膮 ze swoimi chlopakami to oni strasznie gapia si臋 na te blizny. Coz, jednak faceci s膮 wzrokowcami. Mo偶e kiedy艣 mi to minie i mam tak膮 nadziej臋. I chocia偶 nadal jestem sama, narazie sie tym nie przejmuje. Teraz wiem, 偶e byla to najlepsza decyzja w moim 偶yciu! Przestanie zakrywania tych bliznna szyi tak jak rodzicie od dziecka nakladali mi apaszki i nauczyli wstydzienia si臋 tego co mam na swoim ciele. I chocia偶 nadal jak wychodze z nimi na miasto czy do kina to za kazdym razem slysz臋 "wez za艂o偶 sobie apaszk臋, zakryj ta szyj臋" to nie robie tego. Moze i na zlo艣c? Ale czuj臋, 偶e w spewnym sensie wstydza si臋 pokazywac z tak膮 "mn膮" w艣rod obcych ludzi. Ale to ich wina, oni do tego doprowadzili. I dopiero po 19 latach zdecydowalam si臋 na zmian臋 i poj艣cie w dobr膮 stron臋. Mam nadziej臋, 偶e dobr膮 stron臋. ; )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gygfrdkijnn
witam wszystkich posiadam bardzo skuteczny krem na keloidy i bliznowce kazdego rodzaju po tym kremie keloidy pszestaja rosnac zainteresowanch prosze o kontakt na meila armaniix@wp.pl

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋