Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 triple-five

blizny po oparzeniu

Polecane posty

Go艣膰 ja i moja blizna
do syluminka Nie tylko Ty stosowa艂a艣 takie cuda jak 艣cieranie pumeksem itp :P w desperacji 艣ciera艂am do krwi, ale to raczej nic nie dawa艂o. Jak ma艣膰?? stosowa艂a艣 ju偶?? ja na razie przerwa艂am,bo mam publiczne wyst臋py, sk贸ra wr贸ci艂a do siebie...jest ja艣niejsza i bardzo g艂adka, mo偶e mi si臋 wydaje ale si臋 z艂agodzi艂a...jak b臋d臋 mia艂a mo偶liwo艣膰 to b臋d臋 smarowa膰;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lenka...
5lat temu moja mama dzwoni艂a do jakiego艣 programu w sprawie moich blizn. I dzi艣 dzwoni艂a do niej kobieta z DZIEN DOBRY TVN. Chcia艂a 偶ebym wyst膮pi艂a we wtorkowym programie w Krakowie,pokaza艂a blizny i opowiedzia艂a swoja historie wraz z innymi osobami, kt贸re maja taki problem jak my. Ja sie na to raczej nie odwarze. Je偶eli kto艣 z Was jest na tyle silny i chce opowiedzie膰 w imieniu nas wszystkich o naszym wsp贸lnym problemie to zg艂aszajcie sie tam. Nie wiem mo偶e to co艣 zmieni..mo偶e nie. Ale musia艂am o tym tu napisa膰 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karola__43
Ze skrajno艣ci w skrajno艣膰 - od pumeksu po ig艂y. Da艂am si臋 nam贸wi膰 na mikronak艂贸wanie. No bo co tu mo偶na jeszcze zastosowa膰? U偶ywam Dermarollera. On powoduje, 偶e ta ohydna blizna si臋 sama z艂uszcza. U偶ywam peelingu, aby tylko pozby膰 si臋 tej osuszonej warstewki z艂uszczonego nask贸rka. Jedna z Pa艅 na forum mi go polecila i t臋 stronk臋 www.medikan.pl. D艂ugo go nie u偶ywam, ale ju偶 przebarwienie blizny zanika no i jest to z艂uszczanie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mimimimimimi
...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do karola_43
Piszesz o takim wa艂ku z igie艂kami? Ju偶 kto艣 mi gdzie艣 o tym m贸wi艂. I co, twierdzisz, 偶e pomaga? Na pisz co艣 wi臋cej. Ja ci膮gle wklepuj臋 sobie jakie艣 ma艣ci i kremy. Ale jak je odstawi臋 to wszystko to i tak powraca jak by艂o :///

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karola__43
No jest tak jak pisa艂am. Zmienia si臋 odcie艅 tej blizny na taki sam jak reszta sk贸ry no i jest widoczne 艂uszczenie. Powiem Ci, 偶e najwi臋kszy m臋tlik mia艂am z wybraniem tego rollera. Przemaglowa艂am chyba ca艂y internet i nie wiem dlaczego na niekt贸rych sklepach te same dermarollery (nazwa, wygl膮d) kosztowa艂y 80z艂 a na niekt贸rych 300z艂. Dopiero jakie艣 Panie gdzie艣 na forum poda艂y taki link http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=derma%20roller&IndexArea=Products&fsb=y i wysz艂o na 艣wiat艂o, 偶e to wszystko jest tak膮 tanizn膮 sprowadzan膮 z Chin etc. Posprawdza艂am sobie wszystkie te rolki kt贸rymi si臋 interesowa艂am wcze艣niej i one na tej stronie alibaba s膮 :( Dopiero po wielkich b贸lach pomog艂a mi kobieta,kt贸ra poda艂a mi adres do strony o kt贸rej pisa艂am wy偶ej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ajrin
mia艂am oparzenie drugiego stopnia nogi, okropna blizna, jak je藕dzi艂am na basen ratownik podszed艂 do mnie bo my艣la艂 偶e mam brudn膮 nog臋, wiele si臋 nacierpia艂am i mia艂am du偶o nieprzyjemnych sytuacji smarowa艂am blizn臋 scaldexem potem cepanem i ostatnio li艣膰mi aloesu i to aloes du偶o mi pom贸g艂 sk贸ra zrobi艂a si臋 ja艣niejsza delikatna i blizna prawie jest niewidoczna niestety na efekty trzeba d艂ugo czeka膰 ja zu偶y艂am setki li艣ci przecina艂am li艣膰 i smarowa艂膮m wn臋trzem ale najpierw obcina艂am zewn臋trze kolce 偶eby nie podra偶ni膰 sk贸ry.....powodzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamkaaaaaaaaaa
Jezuuu, juz mam dosc tego goraca i chodzenia w dlugim rekawku :( A to dopiero poczatek lata... Jak Wy sobie z tym radzicie?

Udost臋pnij ten post

Szczerze? nie radzimy, w pracy odb臋bniam swoje 8 godzin meki potem do domu i szybko ubrac cos cienkiego przede wszystkim kr贸tkiego! naprawde lato to hard core w najgor臋tszym wydaniu! oby do wrzesnia.... mam dosyc tych ekaw贸w d艂ugich spodni i tego ciaglego pytania czemu tak chodze ubrana...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamkaaaaaaaaaa
Majusjoanna doskonale Cie rozumiem. To moje drugie takie lato i naprawde jest mi ciezko je przetrwac. Mam poparzon膮 prawa reke od nadgarstka az po lokiec (cala dookola), a lewa cho膰 wyglada lepiej niz prawa, tez jest dosc mocno poparzona :( Mam strasznego dola.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batik
Hejka! pisa艂y艣cie co艣 o derma rollerze :) dla mnie to rewelacja! dajcie jakie艣 namiary na to co stosujecie do rolowania. Ta terapia przynosi genialne efekty. Szkoda, 偶e tak p贸藕no si臋 o nim dowiedzia艂am. Generalnie kobietki na forum wizazu sobie troch臋 tam plotkuj膮, wi臋c polecam poczyta膰 :) http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=34304585#post34304585

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 morfo
do Don Kichot Wszyscy mamy blizny psychiczne. Ja na pewno :) To forum daje mi poczucie, 偶e nie jestem sama z tym problemem, w rzeczywisto艣ci tego forum m贸j problem to norma, wi臋c mo偶na o nim swobodnie rozmawia膰. Pocieszaj膮ce... Czasem sobie my艣l臋, jak fantastycznym pomys艂em by艂oby na przyk艂ad, 偶eby na basenach by艂y godziny zarezerwowane dla ludzi jak ja. Wtedy na pewno umia艂abym p艂ywa膰! Wyobra偶acie to sobie? W drzwiach by艂aby jeszcze selekcja, 偶eby ci doskonali nam si臋 nie wpraszali na nasz膮 godzin臋 :D I jeszcze przysz艂o mi do g艂owy, 偶e fajnie by艂oby spr贸bowa膰 przenie艣膰 t臋 wirtualn膮 rzeczywisto艣膰, w kt贸rej nagle moje d艂ugie r臋kawy latem i bolerka na weselach s膮 normalne, do rzeczywisto艣ci, w kt贸rej 偶yj臋. Kr贸tko m贸wi膮c - jestem z 艁odzi, gdyby kto艣 chcia艂 si臋 spotka膰, pogada膰, poczu膰, 偶e wreszcie kto艣 go rozumie i w og贸le, nie wiem, razem pomy艣le膰, jak si臋 z tym problemem upora膰 - to ja bardzo ch臋tnie. M贸j numer gg to 2786566.

Udost臋pnij ten post

TAK! to co nas spotka艂o tylko my tkaie osoby jestesmy w stanie pojac- moja mama- ostatnio stwierdzi艂膮 ze ona by sie nie przejmowa艂膮 opiniami innych i nosi艂a kr贸tkie koszulki;D 艂atwo jej mowic, nie ma pojecia co ja przechodze z d艂ugim r臋kawem co dopier oodwazyc sie ubrac kr贸tki i wyjsc do miasta-KOSZMAR. do :za艂amkaaa: ja poparzone mam obie rece do 艂okci a prawa 艂acznie z d艂onia- takze d艂. r臋kaw to podstawa, poza tym mma ma艂e blizny na dekolcie.....upa艂y daja popalic i w moim przypadku jakakolwiek wieksza grupa obcyhc ludzi wok贸艂 mnie....stres non stop!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zalamkaaaaaaaaaa
Moja mama uwaza tak samo jak Twoja, ze powinnam po prostu odslonic te rece i nie przejmowac sie innymi. Ja oczywiscie sobie tego nie wyobrazam i juz wole ten dlugi rekaw niz, zeby ludzie sie przygladali moim bliznom z obrzydzeniem czy litoscia :( Ciesze sie, ze moge sie tu wyzalic i "porozmawiac" z osobami, ktore cierpia tak, jak ja...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hexononx
To prawda 偶e zrozumie膰 osob臋 poparzon膮 mo偶e tylko osoba poparzona. Niestety cz臋sto ludzie ulegaj膮 wypadkom w wieku dzieci臋cym, a odmienno艣膰 potem krzywi ca艂e 偶ycie, bo w towarzystwie jeste艣my odbierani jako aspo艂eczni dziwacy (zw艂aszcza latem). Zawsze my艣la艂am 偶e okrutne s膮 tylko dzieciaki, 偶e osoby doros艂e w jakim艣 mentalnym sensie nie zwr贸c膮 na te blizny wi臋kszej uwagi, niestety tak nie jest. Co bardziej dociekliwym nie wystarczy samo oznajmienie 偶e s膮 to blizny pooparzeniowe, wi臋kszo艣膰 zaraz oczekuje zwierze艅 i szczeg贸艂贸w. Wtedy po raz setne powtarzane pytanie 鈥瀘jej, a co ci si臋 sta艂o w r臋k臋? potrafi wyprowadzi膰 z r贸wnowagi. Ja mimo 23 lat nadal nie potrafi臋 sobie z tym poradzi膰 (poparzy艂am si臋 jako dziecko, oko艂o dwuletnie), krew mnie zalewa jak s艂ysz臋 kiedy dziewczyny si臋 skar偶膮 na jakiego艣 siniaka czy przebarwienie, robi膮c z tego 偶yciow膮 tragedi臋. Przez te blizny i przeszczepy sk贸ry nie tylko nie chodz臋 w sukienkach, ale wp艂yn臋艂o to tak偶e na rozw贸j ca艂ej mojej osobowo艣ci (mam wiele m臋skich cech charakteru, w og贸le uwa偶am 偶e facetom du偶o 艂atwiej jest 偶y膰 z bliznami). Mam ca艂kiem niez艂e cia艂o, kt贸re wstydz臋 si臋 pokaza膰 na pla偶y z powodu czego艣 co sta艂o si臋 tak dawno temu, czego艣 na co nie mia艂am 偶adnego wp艂ywu, i co towarzyszy mi przez ca艂e 偶ycie (tych blizn nie pr贸buj臋 nawet niczym 鈥瀢ywabi膰, ale gorsze od nich jest spustoszenie w psychice, zachwiane poczucie w艂asnej warto艣ci, nieufno艣膰 i pogarda wobec innych ludzi).

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich:) d艂ugo zastanawia艂em si臋 czy co艣 napisa膰. Dobrze wiedzie膰 ze s膮 ludzie, kt贸rzy si臋 wspieraj膮 i rozumej膮. Mam 19 lat 8 miesiecy temu mia艂em wypadek i jestem oparzony. Obawiam sie tego co b臋dzie dalej. Mo偶e mi co艣 doradzicie. Szukam r贸znych sposob贸w. Pewnie znacie preparaty lub inne metody aby z艂agodzi膰 uczucie pieczenia i 艣ci膮gania sk贸ry. Czasami jest nie do wytrzymania;( Pr贸bowa艂em welu rzeczy i raz jest lepiej raz gorzej. Ostatnio dokopa艂em sie do informacji na temat masci z wyci膮giem ze 艣limaka i jakie艣 z aloesem Alhydram czy jakos tak. Znacie mo偶e te preparaty mo偶ecie podzieli膰 si臋 swoimi opiniami? Bardzo dzi臋kuj臋. Jak tak zacz膮艂em pisac to jakos mi tak lepiej si臋 zrobi艂o. Pewnei jeszcze tu zawitam:) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Dok艂adnie, rodzicom jest 艂atwo m贸wic wogole 艂atwo m贸wic osobom kt贸re maja u艂ozoe zycie maja dzieci m臋偶贸w 偶ony... a ja? a my? ludzie w wieku lat 20stu? czekam na jakis cud, p艂acze do dzis pomimo tego ze to juz dwa lata od wypadku.. lato to najgorszy czas jestem sama z tym wszystkim.najgorsze jest to ze na codzien ludzie uwazaja ze jakos mnie to nie przyt艂acza nikt po prostu nikt nie chce pogadac ze mna, mam zal straszny zal

Udost臋pnij ten post

do :POSZUKIWACZ_19 jesli chodzi o sciaganie sk贸ry to trzeba ja nawilzac, np LINOMAGIEM. poza tym ty masz bardzo swieze oparzenie.za dwa trzy lata bedzie mozna mowic o naprawde dojrza艂ej bliznie. nie zycze powodzenia- poniewaz wiem jak wyglada zycie poparzonych. jedynie moge radzic ,trzyamc sie lekarzy szkuac masci lek贸w wyjsc konsultowac sie i mimo wysztko jakos zyc;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syluminka
hexononx Sama prawda.. ja te偶 nienawidz臋 odpowiada膰 po raz setny na takie pytania "Rety!Co Ci si臋 sta艂o..?". Albo, po d艂u偶szym czasie znajomo艣ci z jak膮艣 osob膮 "Wiesz, nie mia艂em/am ODWAGI nigdy zapyta膰, ale ..,", Teksty niby mi艂e, a jednak.. : "PODZIWIAM Ci臋, ja na Twoim miejscu nigdy nie mia艂abym odwagi to pokazywa膰 ludziom.." :/ albo "Bardzo Ci wsp贸lczuj臋, jak bym tak nie da艂a rady maj膮c to.. ". Bywa艂y te偶 chamskie komentarze i m贸wienie w prost: "Paskudnie to wygl膮da" , "Wygladasz jak frankensztajn" :>, a tak偶e zabawne np. od takiego dziadka "O, jakie pi臋kne powojenne blizny. W kt贸rej bitwie Pani walczy艂a?" :P M贸j ch艂opak na pierwszej naszej oficjalnej randce, gdy ubra艂am kr贸tszy r臋kawek by wygl膮da膰 sexy ;) zacz膮艂 dotyka膰 te blizny i m贸wi膰 : "Ale to fajne, a偶 mam dreszcze" :D Ach, mo偶na by艂oby o tym pisa膰 ksi膮偶ki.. :) Ja uwa偶am, 偶e takim ciekawskim osobom trzeba naprawd臋 wybaczy膰. Kto艣 musi by膰 m膮drzejszy na tym 艣wiecie. :P Te osoby nie chc膮 nas zrani膰, trzeba im jedynie wsp贸艂czu膰 niekiedy g艂upoty i braku taktu. :] Poparzeni jak ja, trzymajcie si臋 jako艣 i walczcie o swoje poczucie warto艣ci, bo zawsze warto. D艂uga jest droga do samoakceptacji, ale znajd藕cie si艂臋 i sens. Ja "to" odkrywam i korzystam z lata, nie mam ochoty si臋 m臋czy膰 i mam za przeproszeniem w ty艂ku gdy kto艣 PATRZY. Do ja i moja blizna: kupi艂am sobie ma艣膰, ale inn膮 ni偶 Ty, bo nie by艂o w aptece. Zastosowa艂am na razie raz i ta ma艣膰 zmi臋kcza, ale ma艂o z艂uszcza. Jaka艣 lipna.. ;) ale b臋d臋 pr贸bowa艂a dalej. Bardziej drastyczne metody zostawiam na jesie艅. :P Pozdrawiam, syluminka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hexononx
Heh no ja niestety mam full opcj臋 z tymi bliznami, praktycznie nie mam cz臋艣ci cia艂a bez nich, wygl膮dam naprawd臋 jak weteran wojenny, nie wyla艂a si臋 na mnie kawa, lecz wpad艂am z rozp臋du we dwa wiadra wrz膮tku. Mam poparzon膮 stop臋, prawe udo, troch臋 klatk臋 piersiow膮 i r臋k臋 po wewn臋trznej cz臋艣ci 艂okcia, reszta to 艣lady po przeszczepach. 20 lat temu wszyscy si臋 cieszyli 偶e w og贸le lekarze mnie jako艣 pozszywali do kupy, nikt pewnie nie my艣la艂 jakie to wstr臋tne brzemi臋 wygl膮da膰 jak Frankenstein przez reszt臋 偶ycia. Moje blizny s膮 ju偶 stare, ale ci膮gle je czuj臋, sw臋dz膮 mnie, mam ci膮g艂膮 艣wiadomo艣膰 偶e nadal mnie oblepiaj膮. Tak naprawd臋 nie pami臋tam swojego cia艂a innego, czasami zastanawiam si臋, czy w og贸le kiedykolwiek wygl膮da艂o "normalnie". Nie wierz臋 we wsp贸艂czucie i dobre ch臋ci innych ludzi, tak naprawd臋 cz臋sto sami chc膮 si臋 w jaki艣 spos贸b dowarto艣ciowa膰 czyimi艣 niedoskona艂o艣ciami. Ich pytania nie wynikaj膮 z troski lecz z chorej ciekawo艣ci, rado艣ci z babrania si臋 w czyjej艣 traumie. Przecie偶 nie s膮 na tyle g艂upi 偶eby nie wiedzie膰 jak wygl膮da stara blizna i wiedz膮 偶e jest ona skutkiem wypadku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lenka...
a mo偶e by tak ekspander? mia艂 kto艣? szukam i szukam i nie mog臋 znale藕膰 偶adnej kliniki;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syluminka
Bardzo dobrze, 偶e powsta艂o takie forum, jak widz臋 ju偶 dzia艂a ono od 2006. To znak, 偶e jest nas wielu i mo偶emy si臋 wspiera膰. hexononx nie jeste艣my osamotnieni w tym temacie, czy opr贸cz tych przeszczep贸w poddawa艂a艣 si臋 jeszcze jakim艣 innym zabiegom? stosujesz jeszcze jakie艣 ma艣ci? czy ju偶 da艂a艣 sobie spok贸j.. Je艣li medycyna, nie potrafi znale藕膰 sposobu na wyleczenie tego, to niech kto艣 m膮dry sp贸buje chocia偶 znale藕膰 jaki艣 kosmetyk, kt贸rym mo偶na to dobrze zamaskowa膰. Ja w te najbardziej widoczne miejsca stosuje korektor tudzie偶 podk艂ad dobrany do koloru skory, 偶eby cho膰 troszeczk臋 zamaskowa膰 nienaturalny koloryt. Mnie si臋 wydaje, 偶e da si臋 z tym wszystkim co艣 zrobi膰. W Stanach co艣 by zaradzili. Jedyn膮 rzecz膮, kt贸ra stoi na przeszkodzie to s膮 pieni膮dze..

Udost臋pnij ten post

tez s膮dze ze cos da sie zrobic w tym temacie, stare blizny fakt chyba gorzej sie leczy. moja jest 2 letnia dopiero ;/ a co do kosmetyk贸w to fakt trzeba sie troche naszukac, zeby jakos przyzwoicie wygladac. teraz u mnie tzn w krakowie pochmurno ch艂odno, takze nie trzeba sie az tak kryc;) we wtorek ide na zabieg wytna mi w rydygierze jedna blizne z d艂oni juz nie moge sie doczekac!!!! pozdrawiam was!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 morfo
Fakt, doskona艂a pogoda jak na czerwiec, nie s膮dzicie? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieskomplikowanie zwyczajna...
Witam! Pierwszy raz jestem na tym forum. Moja historia jest calkiem podobna do wi臋kszo艣ci z was. Poparzy艂am si臋 wrzatkiem jak mialam p贸艂 roku, obecnie mam 19 lat i wgl nie widze dla siebie 偶adnego sesnu. 呕ycie kompletnie mi sie nie uk艂ada, mimo 偶e naprawd臋 pr贸buj臋 sobie wszystko poukladac. Kiedy s艂ysz臋 teskty os贸b, 偶e strasznie to wyglada wez si臋 zakryj lepiej to mam lzy w oczach. Jeszcze na dodatek teraz lato a ja musze chodzic w bluzkach z d艂ugim rekawem, albo jaki艣 cienkich swetrach i do tego apaszki obowiazowo. Dodam, 偶e blizny mam na dekolcie szyi i lewej r臋ce. Wkurzaj膮 mnie tekstu rodziny, 偶e po co ja to bd zakrywac, 偶e powinnam chodzic ubrana jak 'normalni' ludzie. ALE SI臉 NIE DA!! Po czesci uwa偶am, ze m贸j brak odwagi ubrania sie w lato w normalny spos贸b jest spowodowany przez rodzic贸w, odk膮d pami臋tam zawsze ubierali mnie w dlugi rekaw i zawsze, ale to ZAWSZE mia艂am co艣 zawi膮zanego na szyi, ewentualnie ubrania szyte na miar臋. Kiedy osi膮gn臋lam juz pewien wiek stwierdzi艂am, 偶e oni wstydza sie 偶e maj膮 takie dziecko i dlatego tak kaza mi si臋 ubierac i tak zosta艂od o tej pory. Jedno wiem napewno, 偶e NIGDY, ALE TO NIGDY im nie wybacz臋 tego. Obwiniam ich za to, gdyz powinni mnie pilnowac, to wlasnie robi膮 rodzice, jeszcze przy dziecku ktore ma p贸艂 roku.... Wracaj膮c do sprawy to r贸wniez znajommi. Znajomych mam, ale oczywi艣cie jak ostatnio stwierdzilam w moich rozwa偶aniach nocnych kiedy ryczalam do poduszki to "Jestem jak muzeum' tzn, 偶e do muzeum za pierwszym razem p贸jdziesz ch臋tnie sam, pozniej ju偶 nigdy tam nie wrucisz chyba 偶e kto艣 ci臋 do tego zmusi. W艂a艣nie tak jest ze mn膮. Sko艅czy艂am liceum miesi膮c temu i jak do tej pory NIKT si臋 do nie nie odezwal, znowu zosta艂am sama. O facecie nie wspomne, jak do tej pory nikogo nie mia艂am i raczej si臋 na to mnie zapowiada. Na mojej 100dn wynik艂a taka sytuacja wpewnym momencie, ze partnerzy kolezanek i w tym m贸j partner (kt贸rego mi jedna znich 'zalaywila' bo oczywi艣cie nie mia艂am z kim i艣c) zaczeli si臋 tak dziwnie na mnie patrzec i nie wiedzieli czy maja sie o cos pytac czy nic niw mowic, poprostu sie patrzyli, a mnie bylo strasznie glupio, bo oni nie wiedzieli jak ja wygladam albo raczej jak 'nie wygladam'. Te偶 g艂upio bylo mi przed tym ch艂opakiem z ktorym poszlam, bo zdaje mi sie ze powinnam wczesniej mu powiedziec atak to na 100dn myslalam ze mi sie wydaje ze prawie wgl nie patrzys sie na mnie tylko odwraca wzrok a na parkiecie rozglada sie dookola, jednak po obejrzeniu filmu si臋 utwierdzilam w tym. Glupio mu by艂o i tyle. Wi臋c jak widac, rodziny raczej nigdy nie zalo偶e gdzyz zawsze b臋dzie to komu艣 przeszkadza艂o. Nie wiem co mam teraz robic, Zaczynam niedlugo studia i znowu nowi ludzie i znowu pytania. Mo偶e jakie艣 rady?? Jesli kto艣 chcialby pogadac, wymienic kilka maili to moj adres: zwykla@onet.eu

Udost臋pnij ten post

Witam. Szczerze szukam pomocy bo nie radze sobie z bliznami. Mam je juz od ok roku. Ja siebie sama postrzegam jako potwor. Mam poparzone 18% ciala. g艂ownie prawa reke do tego stopnia ze mam przykurcze w prawej d艂oni miedzy kciukiem a palcem wskazujacym. Blizny bledna ale i tak sa okropne bo to typowy bliznowiec. jezeli ktokolwiek ma podobny problem prosze powiedzcie mi czy sa jakies metody ktore daja dobry efekt na ich "usuniecie" i jak sobie z tym radzic.... Mam okropne mysli i licze na odrobine zrozumienia i wsparcia od osob ktore zmagaja sie z podonym problemem. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Chcialam jeszcze dodac ze mam poparzona tez prawo czesc twarzy co juz w ogole mnie przytlacza ale mimo to wychodze do ludzi zaslaniam twarz wlosami. Mam silny instynkt samozachowawczy ale zauwazylam ze jest coraz gorzej w tym sensie ze coraz czesciej o tym mysle nie wiem czy wplyw ma na to pora roku czy co ale mi naprawde nie chce sie zyc... I tak jak sobie sledze to forum i czytam wpisy osob ktore maja swoje blizny juz po parenascie lat i nic sie nie zmienia w sensie takim ze nadal swedza i sa utrapieniem to w ogole nie pomaga. Masakra.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syluminka
Merjen, napisz sk膮d jeste艣. W Poznaniu polecam Ci dobrego i szczerego chirurga, do kt贸rego zje偶d偶aj膮 si臋 ludzie z ca艂ej Polski. Nazywa si臋 dr Piotr Skupin. Wizyta kosztuje u niego 150z艂, ale jest to lekarz godny zaufania, bardzo mi艂y i wyrozumia艂y. Warto si臋 do niego przejecha膰, b膮d藕 te偶 wys艂ac mu zdj臋cia blizn drog膮 mailow膮 je艣li daleko mieszkasz, cho膰 najlepiej oczywi艣cie si臋 pokaza膰. Poza tym nie wiem czy s艂ysza艂a艣 o szpitalu w Polanicy Zdr贸j, a konkretnie o Szpitalu Chirurgii Plastycznej w Polanicy Zdroju. Dla "poparzonych" jest to do艣膰 dobrze kojarzone miejsce. Sama by艂am tam kilka lat temu, mia艂am wycinane zgrubienia i mia艂am korekcj臋 blizn. Trzeba pami臋ta膰, 偶e mimo wszystko ka偶dy przypadek jest indywidualny. Dlatego tak wa偶na jest konsultacja ze specjalistami. Twoje blizny s膮 jeszcze 艣wie偶e, wi臋c ja wierz臋, 偶e da si臋 w znacznym stopniu poprawi膰 ich wygl膮d i je wyleczy膰. Oczywi艣cie wszystko wymaga czasu. Jesli masz przykurcze mog艂aby艣 si臋 postara膰 r贸wnie偶 o leczenie na NFZ. Co innego, gdy kto艣 oparzy艂 si臋 20, 30 lat temu, w贸wczas lekarze wzruszali tylko ramionami i nie chcieli podejmowa膰 si臋 leczenia. M贸wili, 偶e samo zejdzie, a nie zesz艂o.. Ze 艣wiezymi bliznami jest o wiele 艂atwiej co艣 zrobi膰. G艂owa do gory!

Udost臋pnij ten post

do: MERJEN ja mam swoja blizne 2 lata tak wiec mniej wiecej ten sam czasookres, blizny smaruje mascia contractubex blizny sa duzo mieksze niz 2 lata temu poza tym przykurcze usuwaja chirurgicznie np. ja mia艂am usuwanie przykurcze z palc贸w i nadgarskta w Krakowie polceam i to miasto przede wszystkim dr.Anne Chrapuste. tak jka tutaj wszyscy pisza powinnas udac sie do lekarza gdyz to jest swieza i jeszczeniedojrza艂a blizna. Trzymaj sie!!

Udost臋pnij ten post

Dziekuje wam bardzo. Troche poprawi艂 mi sie humor szczegolnie dziekuje za polecenie dr. z Poznania bo z tad wlasnie jestem. Napewno sie udam ; ) . Mialam juz dwie operacje na usowanie przykurczy i jest zdecydowanie lepiej jesli chodzi o sprawno艣膰 ale wiadomo jestem kobieta i wyglad tez ma dla mnie ogromne znaczenie i skoro mowicie ze te operacje pomagaja to sie bardzo ciesze. W Polanicy zdroj by艂am i mialam konsultacje jednakze na operacje w celu upiekszenia bylo za wczesnie a jesli chodzi o przykurcze polecil mi to zrobi w poznaniu bo tego typu operacje sa tam przeprowadzane od lat i powinnam zaufac zespolowi na kurlandzkiej i nie targac sie przez pol Polski do niego. Jeszcze jedno pytanko apropo dermabrazji, pilingu chemicznego mial moze ktos z was i jakie sa po tym efekty??

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋