Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość pitupitu
w kazdym miescie jest cos takiego jak szkola przekluwania ciala. wystarczy poszukac na necie.zapisujecie sie, wybieracie kolczyk i potem robia wam to za darmo w sterylnych warunkach. jesli jest jakas z lodzi to takie cudo znajduje sie w biurowcu przy placu dabrowskiego. Sterlinga 27/29

Gość Excha
Ja już kupiłam kolczyk do pępka i mam zamiar żeby mi go przebiła siostra

Gość Excha
Ja już kupiłam kolczyk do pępka i mam zamiar żeby mi go przebiła siostra

hej, radzę Ci to zrobić samej, będziesz miała lepsze wyczucie, ja sobie sama przekułam

Gość ewciabuziak00
Hej:)Ja tyle czasu też się zbierałam z odwaga,żeby sobie przekłuć pępek i to naprawdę sporo czasu.Bardzo bałam się bólu...Moja siostra przekłuwała sobie sama i mówiła ze nie bolało i ze może mi to zrobić.No aż wreszcie dzis się odważyłam.Rano poszłam do apteki i kupiłam najgrubsza igłę.W szoku byłam jak ją zobaczyłam i szczerze to mi się odechciało tego od razu:)Ale jak wróciłam do domu siostra mnie przekonała i się zgodziłam.włożyła mi tą igłę tak szybko,ze poczułam tylko jakby mnie komar uciął i po bólu...Dopiero później trochę bolało.Później przemyłam i tak już siedzę sobie i jestem zadowolona,że się zdecydowałam:)

Gość aż żal ściska
boże, czemu niektóre z was są tak głupie? znawczynie od siedmiu boleści! u kosmetyczki nie przekłują, bo kolczyki ma brzydkie :/ najpierw zapoznaj się z zasadami higieny przy przekłuciach, materiałami, czasem, po jakim rana jest wygojona i można zmienić kolczyk, a później myśl o przekłuwaniu :/ jak czytam takie posty to aż mi się włos jeży. Naprawdę - mam sporo kolczyków, kilka robiłam sama, ale pępka bym nie zaryzykowała. Pierwsza sprawa: wiesz, dlaczego w studiach używają tytanu albo stali do przekłuwania a nie srebra? jak nie wiesz - to nie kłuj, a lepiej poczytaj. 2: tribiotic jest antybiotykiem, stosujesz go tylko jak zaczyna się coś dzać, a nie na zasadzie "przekłuje i będę walić tribioticiem, bedzie super". Jezeli nie rozumiesz dlaczego antybiotyku nie stosuje się "profilaktycznie" - niech ci to wytłumaczy piercer albo chociaż pani w aptece :/ 3: sorry - osoba, która ma zerowe doświadczenie z piercingiem w zyciu nie zrobi tego dobrze, zarówno pod względem higieny, jak i kątu przekłucia. Zrobisz to krzywo - na bank pępek ci sie nie zagoi (btw, pępek jest jednym z ciężej gojących się miejsc, to, ze nie boli, wcale nie znaczy, że masz wygojony pępek). Zrobisz za płytko - migracji nie unikniesz. I inne takie, ale po co to pisać komuś, kto nie poświęcił nawet jednego dnia na zapoznanie się z tematem piercingu, w końcu jesteście najmądrzejsze i przecież trzeba być modnym za każdą cenę, nawet swojego zdrowia.. Na marginesie - gratuluję osobie wpychającej kolczyka na chama jak to sama ładnie ujęłaś; głupota ludzka nie zna granic. Mam nadzieję, ze miałaś pecha i rozszarpałaś skórę - życzę ładnej blizny. Naprawdę, radzę się udać z tym do studia piercingu albo do DOBREJ kosmetyczki. Jak odróżnić dobrą kosmetyczkę od złej? Zapraszam na jakieś forum piercingu, zeby zapoznać się z tematem. Dziewczyny, naprawdę, nie warto ryzykować - profesjonalnie zrobiony kolczyk daje wam prawie pewność, ze: a) bedzie się dobrze goił - piercer udzieli wam szczegółowych informacji jak pielęgnować i dlaczego b) będzie dobrze zrobiony, czyli PROSTO (i możliwe że bezboleśnie) c) będziecie miały założony kolczyk z najlepszego materiału i o odpowiedniej długości/grubości. Pozdrawiam.

Gość ewciabuziak00
No wiesz...Na "chama" jak Ty to nazwałaś to raczej Go nie wpychałam i nic takiego nie pisałam.Więc radze udać sie do okulisty:D A co do przekłuwania,to niech każdy zajmie sie sobą,a co do forum to tu wypowiadają się osoby,które mogą podzielić się jakąś radą dotyczącą tematu:"Jak samemu przekłuć pępek ??????"!! No to na tyle..nara

Gość aż żal ściska
ewciabuziak00 , ja się właśnie dzielę radami. Wiesz, wychodzę z założenia, że żeby coś zrobić, trzeba mieć najpierw trochę wiedzy, chociaż minimum. Tym bardziej, ze chodzi o wasze zdrowie, więc jak można tak bezmyślnie do tego podchodzić? Czy 80-100zł za profesjonalne przekłucie pępka w studiu to dużo jak za wasze zdrowie? Nie chce mi się powtarzać wszystkiego co napisałam wyżej; nie bądzcie po prostu głupie. Tym bardziej, ze przekłucie pępka nie jest tak proste jak uszu, osoba niedoświadczona ma małe szanse zrobić to dobrze. I chcę sprostować - sama przekłuwałam sobie uszy, nos, ale ja siedzę w tematyce piercingu długo na tyle, aby wiedzieć jak to robić w jakichśtam granicach małego zagrożenia. Moja podstawowa rada jest taka, że jeżeli już ktoś się upiera przy kłuciu sdamemu - niech się najpierw zainteresuje tematem.. Nie lepiej byłoby zapytać/przejrzeć forum, które się zajmuje piercingiem? Radzę to, bo większość dziewczątek kłuje się, gdyż piercing jest w modzie ;/ naprawdę, jak można kłuć się samemu nie mając ŻADNEJ wiedzy o rodzajach materiałów, rodzajach kolczyków, o tym, jaki kolczyk do jakiego przekłucia, jakiej średnicy igła.. Najlepszy przykład to to, ze pełno lasek kupuje srebrne kolczyki - sztangi, kółka (do pępka!), jak jakaś kupi banana to to naprawdę jest sukces. Już nie mówię o jakiejkolwiek higienie zabiegu i sposobie dalszej pielęgnacji. Tak więc - odrobinę logicznego myślenia nie zaszkodzi..

Gość zolkoska
u jakiej kur...kosmetyczki powaleni jestescie one nie sa szkolone do tego... to sie robi w salonie tatuazu najczesciej...ale ogolnie duzo mojich kumpel robi sobie same i zadna nie cierpiala z tego powodu

Gość malutka___
u kosmetyczki możesz zrobić jeżeli ukończyła taki sam kurs jak piercer. Są różne kosmetyczki, mam znajomą która pracuje w salonie kosmetycznym, bo na razie nie stać jej na założenie studia piercingu. A przekłuwa tak jak się powinno, nie zalicza się do grona różowych landrynek, które normalnie pracują w salonach (czuje się podobno bardzo wyobcowana :D). Zgodzę się, ze 99% kosmetyczek to laski które nie mają pojęcia jak to się robi, ale zdarzają się wyjątki, wiec powstrzymaj swoją krytykę kolego.

Gość sloneczko18
przekłucie pepka nie boli jak chcesz to zrobić sama to zrób tak jak napisała ta dziewczyna ja juz maam kolczyk 6 tyg i wcale mnie nie boli robiła mi go kolezanka ,nawet 1 dnia mnie nie bolał to nie przejmuj sie powikłaniami i do dziłeła...

Gość shara
powiem wam szczerze że TRIBLIOTIC to dobra masc ale możecie byc na nia uczuleni!!! i jezeli posmarujecie rane ta maścia moga być bardzo bolesne konsekwencje... mi została widoczna blizna;/ Najlepiej pepek i inne czesc iciala przekuwac igla 2.1 sa one dostapne tylko w sklepach medycznych. Jezeli sama chcesz sobie przekuc, zrob to na raz - wbijajac igla 2- przebijajac na 2 strone 3- wsadzajac kolczyk w igle i wyciagajac, nie warto przeciagac bo mozna sie nabawic zoltaczki pamietaj rowniez to tym ze IGLA musi byc CZYSTA przed przekluciem tak samo jak kolczyk i SKORA. Zajmuje sie przekuwaniem wiec troche na ten temat WIEM!! 3maj kciuki

Gość martys
mi pepek przekuwala kuzynk szarym weflonem (czyli najgrubszy)

Gość Piięęknna
wy dziewczyny jakies nie normalne jestescie jak czytam te wsze teksty to smiac mi sie chce...jesli chcesz sama przebic sobie pepek to nalepiej welflonem,kupisz w aptece ale nie polecam i tak to krzywo zrobisz. A bul przy przebijaniu pepka jest no ale mozna przezyc ja mialam 3 razy przebijany pepekwiadomo zawsze bedzie sie papralo ropa bedzie leciala itd ale puzniej jest lepiej ja zaplacilam 30 zl u kosmetyczki ale ogolnie to nie polecam przebicia lepie nosek,nos sobie sama przebilam az 4 razy i dla mnie bardziej boli przebicie nosa niz pepka.a ty dziewczyno bedziesz nie normalna jak sama sobie przebijesz pepie widac ze jeszcze nie doroslas i glupoty ci w glowie

Gość KwiateQ16
hmmm ja tez chcialabym bardzo miec przekłuty pepek ale sie tez cykam ostro...Przekłuwalam i ucho i nos to tez bardzo czesto z 5 razy ale nie wazne mowimy o koclzyku w pepku a nie nosie;).Nom wiec ja bym Ci radzila od gory .I moim zdaniem raz sie zyje xD jezeli mieszkasz w Warszawie czy jakims wiekszym miescie to nie warto samemu...Lepiej isc do kosmtryczki czy innej doswiadczonej osobie.Ale jezeli mieszkasz w jakiejs wsi albo odludziu co nic nie ma wogole ^^ tak jak np ja mieszkam w malym miescie i tylko przekluwa np jezyk jedna kosmetyczka;/.Wiec jesli mieszkasz w malym miescie to zrob sobie sama (ale zeby nie bylo na mnieP722056 jak cos sie zwali) Ile ja mam znajomkow co przekłuwaja sobie same swoje cialo to szok;o;o Ja to sobie mysle co moze sie stac jesli sie przekluje kawalek skrorki?^^ Wiem ze sie myle bo duzo mozesie stac ale ja raczej mysle pozytywnie :D i co ma BYC to BEDZIE!!:> Wiec zycze powodzenia :D i raz dwa i bedzie po sprawie:D a jeszce dodam moim kumpekom przekluwa taka dziewczyna co ma 12 lat^^ haha ...przeklula im BREW!! PEPEK!! no wiec wziela normalnie igla i kolczyk i wyglada loox:D.Nie wiem czy warto na tym forum zadawac takie pytania typu" jak samemu przekluc pepek": bo wiekszac to CIE kroto mowiac Ujme"jaka ty głupia jestes""tępa" itp ;] ciekaewe jacy oni są;/ pozdrowionka Lalcia dla Ciebie :* i powodzenia :-)):* jak sobie przeklujesz to napisz:D:)

Gość _________
shara, zajmujesz się przekłuwaniem a nie wiesz, ze tribiotic (skoro tak się znasz, to czemu nawet nazwy nie napiszesz poprawnie :/) jest antybiotykiem i NIE STOSUJE SIĘ jeżeli nie ma stanu zapalnego? Jak chcesz szpanować na forum i udawać piercerkę to najpierw poczytaj trochę bo razisz niewiedzą jak na razie :/ KwiateQ16, ciekawe czy ta 12-latka miała jakiekolwiek pojęcie o tym, jakiej grubosci fałd skóry przekłuwać i co to w ogole jest migracja. Bardzo wątpię - a źle (za płytko) zrobiony kolczyk w pepku na pewno wymigruje. Powodzenia.

Gość fuuuuu
a wez to juz jest niemodne :/ pfff

Gość a jak a tak na opak
skora na pepku jest zupelnie inna tkanka, niz ucho, czy platek nosa. jest absolutnie nieporownywalna. z tego powodu, aby go przebic nalezy miec wiedze - nie bez przyczyny w salonach piercingu pracuja ludzie, ktorzy sie tego ucza. mozesz sobie napytac biedy. bedziesz sobie plula w brode, ze chcialas zaoszczedzic 50pln takim kosztem. Kwiatku, jetses mlodziiutka dziewczynka, nazywasz siebie optymistka - a brakuje Ci po prostu wyobrazni, wiec moze zachowaj swoje rady dla siebie. Dziewczyno, nie przekluwaj pepka sama - ani nie zrobisz tego prawidlowo, ani ladnie (rowno), ani tak, zeby miec pewnosc, ze nie nabawisz sie jakiegos swinstwa. Poczytaj na forach piercingowych, tam wiele ludzi pisze o wielu zwiazanych z przekluciami przygodach - moze to Cie przekona.

Gość doortaka
e tam ja chce zeby mi przekula ciocia co ejt pielegniarką...ona zna sie na igłach skorze itd. pozdro..sammeu nie radze ale jesli jet przy to bie ktos dosiwadczony to ok..

Gość doortaka
a tak wogule to...jaka pora roku ejst najlepsz na przebicie pepka?? o lato to nie chociza sa wakacje ale..niewolno sie kąpac itd..a w roku szkolnym to tez nie za bardzo..ja juz sama nie wiem.. powidzenia zycze pap całuski ..!:*

Gość amy P
1) biezesz lód z lodówki i dajesz go na brzuch ok15 min. -kiedy lód stopi sie całkiem wycierasz woge(pozostałą z lody)recznikiem i dokładnie wysuszasz.. 2) biezesz igłę najlepiej wenflon 2mm-do kolczyka 1,6mm wybierasz odpowiedzni fałd skóry.nie za mało (to mosze spowodowac urwanie sie pepka) ani nie za dzo (w tedy mozesz trafic na jakies nerw albo cos) musisz wyczuc.. 3) wbijasz igłe (w czesniej ustalony fałd skury) 4) w przypadku weflona ucinasz go z jednej i drugiej strony 5)w srodek wenflona wkładasz koncówke kolczyka i pociągad igłe z króra idzie kolczy 6) wyjmujesz wenflon zakrecasz kolczyk 7)przemywasz solą filozowiczną..albo szarym mydłem 8)idziesz do lustra i cieszysz sie nową ozdobą..

Gość KwiateQ16
A mam pytanie...?czy mozna przekluc pepek zwykla igla lekarska?bez welflona?Jesli tak to prosze napiszcie jak;( :)pozdrawiam;*

Gość KwiateQ16
*welfrolna

Gość amy P
"wenflona" no mozna tylko ze o wiel wygodniej jets wenflonem.. a tak wogule to u góry masz instrukcje jak przebijac pepek pozdro papa

Gość Sandii
mi pępek bedzie przebijać kolezanka. nie boje sie. niektórzy tu piszom ze to głupi pomysł z tym przebiciem ale jeżeli ktoś chce miec kolczyka w pempku to jego wybór!! moim zdaniem to wygląda ładnie ale nie u wszystkich.ktoś napisał ze jezeli zle sie przebije i wyciągnie sie kolczyk bo morze sie paprać to potem zostaje blizna i nie wiedomo co jeszcze..!!..a czy jak komuś zarasta dziurka w uchu to zostaje nie wiadomo jaka blizna??..na poczatku przebicia najlepiej mieć mniejszy kolczyk tom"kulke" a dopiero po jakims czasie założyć wiekszy kolczyk jaki komu sie podoba;D do przebicia potrzebna jest igła 2,0 z wenflonem, można jom kupić np. u weterynaza. ja zapłaciłam za niom1,50.. życze powodze wszyskim którzy bedom przebijac pępek;* niech sie szybko goji;**

Gość dooooooroooota
soory ten link jets zły nie dział sorry

Gość SarahNelc
najlepiej nożem kuchennym, albo wiesz co... może od razu sobie rozpruj falki, co?

Gość sweet-lol
a ja mam pytanie 5 min temu przekulam pepek i wsadzilam kolczyk ale plastikowy czy to jest ok???

Gość iwoneczka
te wasze wypowiedzi są poryte ja sama sobie przebijałam pryłozyłam dwie kostrki lodu i wbiłam weflon i po krzyku nawet nie bolałao pozdr