Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość aneszek...orzeszek
Mogę Wam powiedzieć tak, ja nie byłam u kosmetyczki.... Kolczyk dostałam niedawno na 18-stke i koniecznie chiałam go wypróbowac. wiec przekłukam sobie ale igła....nie dałam rady sama włożyć kolczyka wiec mama mi pomogła... Ale mam pewnosc ze jest dobrze jakas kosmetyczka moglaby zrobic krzywo albo poprostu na odwal, a mamuska krzywdy swojemu dziecku nie zrobi:) Do gojenia polecam triobiotic

Gość Coax
Co wy ku*rwa jje gadacie.! Słuchaj lala.! Nie przebijaj se sama.! Idź do kosmetyczki albo poroś koleżankę która umie coś takweio robić tzn jeżeli taką masz.! I tak wg to pzrebij se welflonem.! Eloo.! ; **

Gość ilonka XD
Co musisz kupić: * jak najgrubszą igłe ( w aptece) * kolczyka za stali chirurgicznej * kolczyk łańcuszek (taki jak się wkłada w ucho... z mały łańcuszkiem i perełką na końcu) * coś do odkarzania Jak już kupiłać wszystko przechopwuj w zamrażalce (oprocz leku do odkarzania) Jak to zrobić: * odkarz miejsce przekucia * no i od dołu przekuj pępek * w dziurke wsadz kolczyka z łańcuszkiem * wyciągnij igłę tak aby kolczyk został w dziurce Co po tem: * cały czas odkarzaj pepek * ruszaj kolczykiem ( z góry na dół) Jak już Ci się trochę zagoi wsadz drugiego kolczyka ( ze stali chirurgicznej) nie zrób tego z apóźno... NO I GOTOWE!! ***sama tak robiłam*** jak już przekułaś to napisz na e-maila jak Ci poszło TO NIE BOLI!!!

Gość Aniaaaaaaa
Ja sobie przekulam za 90 zl fakt bolalo i to ze znieczuleniem, ale facet powiedzial ze mam wyjatkowa twarda skore chociaz jestem szczupla. a kiedys moje kolezanki bawily sie w przekuwanie - jedna sie upila i chciala zeby druga jej przekula pepek he he wiec tamta sie zgodzila, pchala na sile i nie mogla przekuc he he a tamta w ogole nie bolalo... dopiero rano co sie dzialo gdy przetrzezwiala to szkoda gadac...

Kolczyk z łańcuszkiem? :/ Kto to wymyślił? :P Szczerze... Odradzam... Kolczyk z łańcuszkiem nie ma kształtu takiego, jaki powinien mieć kolczyk do pępka. Jeżeli włożysz od razu kolczyk ze stali chirurgicznej - oszczędzisz sobie problemu, bo po jakimś czasie chodzenia ze zwykłym kolczykiem \"do ucha\" jak to napisała jakaś dziewczyna... Otwór na kolczyka zmienia kształt i ciężko będzie wsadzić wygiętego kolczyka (takie są sugerowane przez specjalistów). Pozdrawiam :)

Gość Roxia
Hej! Ja sama mam kolczyka od ponad roku. I jestem z niego zadowolona. Nie miałam powikłań i goił mi się aż miesiąc. Oczywiście odradzam samemu przekówania pępka, ponieważ mogą być jakieś powikłanie. Radze Ci aby przebiła Ci kolczyk kosmetyczka. Ona po prostu wie co robi. Przekówanie pępka tak praktycznie nie boli. Ale możesz mieć stan podgorączkowy i boleć Cię brzuch ale nie przejmuj sie to po pewnym czasie minie. Przekówanie pępka kosztuje od 70-80zł. Ale najpierw przemyśl sobie tą decyzje zanim ją podejmiesz. Abyś potem nie żałowała.

Gość PatuSia *
Mi kolezanka zrobila tydzien temu.... Po jakim czasei mozna zmienic kolczyka??

Gość kwiat20
Ja jutro rano przekłuwam pępek w studio tatuażu, nie boję sie samego przekłucia bo od tego się nie umiera tylko ewentualnych powikłań tzn..babrania się i ropienia bo kolczyki w pępku nawet do roku czasu się czasem goją:/ to wszystko zalerzy..odradzam przekłuwania u kosmetyczek bo one nie są w tym kierunku przeszkolone, żadnym pistoletem nie przekłuwa się pępka!!!! Musi to zrobić profesjonalista!! nie wspomne już o przekłuwaniu samemu bo to czysta głupota!!! ja szczerze mówią już niemogę się doczekać efektu wiem że będzie się długo goiło ale mam nadzieje że w wakację będę mogła już spokojnie odsłonić brzuszek:)

Gość kwiat20
Jest to studio tatuażu a zarazem piercingu, także wiem że moim pępkiem zajmą się profesjonaliści, za całość zapłace 130zł z kolczykiem, płunem do dezynfekcji i maścią, ale wolę zapłacić te pieniądze i wiedzieć, że jest to dobrze zrobione, swego czasu sama sobie przekłuwałam uszy a nawet nos ale to było nic, pępek to inna sprawa, zawsze chciałam mieć tam kolczyka i w końcu się zmobilizowałam i jutro już będzie:)) nie mogę się doczekać:)))

Kolczyka można wymienić wtedy, gdy masz pewność, że wszystko Ci się już zagoiło. Od razu radzę się nastawić na ok. 2-3 miesiące. Nawet jeśli pępek wygląda na zagojony, czasami po zmienieniu kolczyka zaczynają się komplikacje. Więc... radzę się z tym nie spieszyć :) Pępek po przebiciu i wsadzeniu kolczyka może goić się nawet do 6 miesięcy. Jeżeli w ciągu tak długiego czasu rana nadal będzie obolała i będziesz widziała że nie ma poprawy - wyciąg kolczyka. Będzie to oznaczało, że Twój organizm nie toleruje kolczyka. Radzę z doświadczenia :D

Gość Beatkaemo
Hey wam..ja sama miałam przebijany pępek przez koleżankę..było dość zabawnie, bo kupiłam pomarańczowy wenflon, wodę utlenioną i kolczyk..to tyle..krew trochę leciała, ale najlepszy wątek, to taki, że miałam robionego na schodkach przy second handzie i jakaś babka wychodziła..prawie zawału dostała jak zobaczyła, że mam igłe w brzuchu...szczerze powiedziawszy czuć coś w stylu przepychania czegoś w skórze jakby ktoś ją rozciągał..nie bolało.chyba tylko pośrodku..nie miałam żadnych powikłań, miałam bardzo dobrze zagojone po kilku tyg, ale niestety przez moją piżamke siostra zobaczyła i kazała wyciągnąć:( po 20 minutach zarosło, ale nie narzekam, bo mam zamiar jeszcze raz zrobić..ps...szczerze, to nie radzę przepychać kolczykiem dziurki na siułę jeśli zarośnie, bo boli jak cholera;)powodzenia;*nie ma się czego bać...pozycja najlepiej taka, aby oprzeć się na łokjciach i uważać żeby było prosto i NIE łAPAć MAłO SKóRY!!! nie radzę, bo 6to grozi przerwaniem skóry, co nie wygląda zbyt ładnie xD

ja przekłułam pępek 6 lat temu jak byłam w gimnazjum i poszłam do kosmetyczki, wybuliłam 100zł ale co? Przekłucie i włożenie kolczyka trwało dosłownie sekunde! ból troche był ale tak krótko ze łatwo było przezyc...krwi pociekła KROPELKA zagoiło sie w miesiac całkowicie, nic nie paskudziło i do tej pory wygląda super, teraz jak widze pępki bez kolczyków to az dziwnie mi to wygląda a jak swój to już całkiem go nie poznaje:P koleżanka 4 lata temu przekłuwała u poleconej znajomej...i co - przekłuwała jej z pół godziny(2 razy bo raz za długą dziure zrobiła), zdezynfekowała kolczyk \"w perfumkach\" a znieczuliła ją lodem (dobrze ze nie zamarznietym miesem:O:O) nie mogła dobrze wsadzić kolczyka (wtrafić w środku dziury). ciezko jest samemu przekluc sobie cos bo igła do pępka (to nie płatek ucha!) musi być bardzo gruba i to boli, w ogole ciężko samemu... ja zrobiłam sobie sama krzywde jak przekłułam sama nos...dałam rade, męczyłam sie z godzine, płakałam, kolezanka i siostra juz wytrzymac nie mogly takie histerie odstawiałam:P a kolczyk któregos razu co? poprostu mi WYPADŁ i już wiecej nie mogłam go wsadzic:O nie mam śladu zadnego za to innym razem przekłułam sobie nad wargą (u kosmetyczki) i wtedy i ona miała problem bo ten kolczyk jest maluśki i ciezko go wsadzic i zakrecic. długo mi sie nie goil a niepotrzebnie zmieniłam za szybko ten długi(ktory mi przeszkadzał w smianiu się:P)...spaskudził sie i któregos razu postanowiłam wyjac bo działa sie tragedia jeszcze by mi sie jakis syf na buzi zrobił, niestety została mi blizna w postaci kropki takiej wklesłej która sie \"ujawnia\" przy mimice ust i mam nauczke:P bo juz nic nigdy sobie nie przkekłuje...pępka nie żałuje, jest super ale na tym kończe:D zmieniłam koncepcje na dziarke jakąś:D ale z przekłuwaniem nie ma żartów, lepiej zrobić to profesjonalnie to przynajmniej wieksza gwarancja ze wszystko dobrze pójdzie. pozdrawiam

Gość Flanelówka
ja sobie za chwilę przekłuwam. Biorę: *lód *wacik *szpilkę i jadę! pozdro ;*

Gość Zakłopotana ale szczęśliwa
Hey ;* właśnie wróciłam z apteki kupiłam wenflon , sól fizjologiczną i trybiotyk mam nadzieje ze sie uda ;]

Gość Kolczykowaa
Hm...nie radze samej przebijać. Ale...sama przebiłam sobie kiedyś, i zrobiłam to równo, miałam wyczucie. Byłam do tego przygotowana:) ale musiałam wyjąć kolczyk, bo...miałam w szkole baseny, i musiałam ćwiczyć-to było konieczne. Przebijałam koleżankom, też równo. Tzn...ja zawsze radze przebijać tylko i wyłącznie z igłą z pomarańczowym venflonem...bo inaczej to się człowiek męczy:) Za 3 dni, też będę sobie sama przebijać. A więc, mam wysterylizowany kolczyk:) ( standart) igłę z venflonem , ok. od 2.50 do 5 zł. sól fizjologiczna..ale to jak już przebiję, jak już będę mieć kolczyk. -tribiotic, na dalsze gojenie, jak będzie już naprawdę źle. -Spirytus, tym przemyje brzuszek, przed przebiciem i po. i to tyle chyba:) Ale nie przebijajcie same... Nie sugerujcie się tym co ja piszę. To,że mi się zawsze udaje, to nie znaczy,że wam ma sie udać;] ;*

Gość Flanelówka
hej! Mam serdecznie dosyć.Właśnie teraz przekłuwam sobie i to cholernie bloli! Krew trochę leci.Jest mi słabo i za chwilę zemdleję.O Bosh X_x Papa ;*

Gość onA15
ja sobiE sama przekluwalam juz dwa razY... wiec najpierw rade ci pozadnie zamrozic pepek bo jesli tego nie zrobisz to moze bolec...ale jesli do pozatkuy zamrozisz to nic czuc nie bd:) pozniej bierzesz skore tak okolo 1cm moze troszke mniej i wbijasz igle (musi byc to igla tzw konska jest gruba i odpowiednia do przebijania pepka bez problemu kupisz ja u weterynarza) i bardzo uwarzaj zeby sobie krzywo nie przebic bo to potem glupio wyglada jak jest krzywy..samo przebijanie wsumie nie boli poetm jest troche gorzej bo moze zaczac ropiec ale nie kazdemu ropieje to zalezy od pepka mi przynajmniej zaczelo ale ropialo przez tydzien ale nie bolalo za bardzo smarowalam mascia (TRIBIOTIK) i przestalo ropiec potem super wyglada i jesli chcesz sobie przebic to nie boj sie tylko to zrob bardzo polecam!!!POWODZENIA

Gość ewelinka9017
Siemka;] ja sama przkuwalam sobie pepek tydzień temu...jest wszystko super ok;]... najpierw odkzailam kolczyka wsaadzialm go by polezal w wodzie utlenionej potem brzuszek i wszystko po kolei... ale jak przebijalam kupilam igłe z welfronem 1.7 i kurcze byla za mała;/ nie chcial mi przejsc kolczyk nawet jak wyjelam igle;/ wiec poszlam do apteki kupilam sobie igle 2.0 i poszlo świetnie wiec jak bedziecie sie zabierac za przebijanie to igla 2.0;] Polecam super wyglada... a jeszcze jedno jesli sie robi samemu to wcale krzywo nie wychodzi...tylko trzeba poprostu wyczuc jak sie kuje;];d...tylko z deczka boli...ale w sumie to normalne;]

Gość Beatkaemo
O jeej..ludzie umieram!właśnie kilka minut temu miałam przebijany drugi raz!bolało jak cholera, prawie zemdlałam, ale krwi było mło, na szczęście tym razem mam prosto zrobionego i jestem z siebie baaaardzo dumna:D moje cudeńko kochane..tęskniłam za tym:D buziaki:*

Gość Olunia1234
ja też sama robiłam :) TZN KOLEŻANKA. ale nie wiem jak bo zamknęłam oczy w po krzyku. pOTRwało to z pięć sekund i jest pięknie :) była to igła - wenflon pomarańczowy :) najpierw około 15 minut mroziłam brzuch lodem i za dużo bólu nie było :)) polecam warto :) teraz polewam spirytusem salicynowym :) na razie się nie babrze

Gość Dyciaa
Odradzam jak źle przebilesz i trafisz w czuly punkt w pepku to mozesz zendleć

Gość olka1234
w pępku jest mało nerwów więc nie ma dużo czułuch punktów :) oczywiście może sie zdarzyć :P

Gość NO WŁAŚNIE JA TEŻ
Pizdę sobie przekłuwam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Klauudusqa
Ja wam powiem tak ... Przekłuwałam pępek w najlepszym salonie piercingu w moim mieście ... [tak myslalam] teraz mam kolczyk juz półtora roku. Skóry miałam przebite w sam raz ... ale okazało się że na grubość było jej jednak za mało [tak mi się wydaje]... Stopniowo ilość skóry mi się zmniejszał .. :( aż wreszcie teraz ... ma ok.1mm ... nawet boję się założyć jakiś wiszący kolczyk, bo moze on byc za ciężki... Dlatego prosze was o rade !!! -czy powinnam wyjąć kolszyk i pozwolic zeby zarosl, a pozniej przebic jeszce raz ? bo baredzo chce mic kolczyk w pępku ... :| -czy moze nie zaszkodzi mi jesli bez czekania teraz przebije go jeszce raz [ skoro poprzednia dziurka ma 1mm] ???? Zbliza sie lato .. jade na kolonie za granice i jesli go zdejme bede miec szrame a jesli przebije jeszce raz bede miec dobrze wszystko ... [Mam nadzieje] Wracając do tematu to .... PAMIĘTAJCIE !! nie zawsze sprawdzony najlepszy salon piercingu w mieście moze Ci przekłuć pępek lepiej niż gdy przekłujesz sobie go sama ... Ja teraz planuje zrobić to samej .. skoro salon mnie zawiódł .... :( Pozdro ... Proszę o pomoc ..

Gość Olka1234
Nic takiego samemu przekłuć :) To o czym mówi Klauudusqa to nie przyjęcie kolczyka przez ciało ... Rana zarasta sie od środka i wypycha kolczyk do przodu. Powinnaś czekać aż rana się zagoi i przebić jeszcze raz. Co prawda lepiej przekłuwać w profesjonalnym salonie, jednak mi przebiła kumpela i wsi jest ok :) Radze ci poczekać aż rana się zagoi, bo i tak kolczyk w końcu się urwie :( I będziesz miała bliznę :/

Gość Siuniaaa
Ja sobie sama brodę przekłuwałam za pierwszym razem wenflonem a za drugim zwykłym kolczykiem do ucha nic strasznego a co do pępka to tak samo jest tylko chyba bardziej boli potrzeba wenflon czerwony i przebijasz później kolczyk wkładasz i i gotowe chociaż ja osobiście jutro do studia idę bo to pewniej jest i przynajmniej prosto będzie;)

Gość Dziudziu
Moja koleżanka przekuwała sobie pępek 6 razy i za każdym razem krzywo...więc odradzam .Ja też chciałam iść do kosmetyczki żeby mi przekuła ale jak ona mi powiedziała że 100 złotych to od razu odechciało mi się tego.Ale gdy koleżanka mi powiedziała że mi przekłuje(ta po wyżej co o niej pisałam)za darmo to się zgodziłam i kupiłam pomarańczowy wenflon i kolczyk no i oczywiście tą maść na T.I teraz ładnie mi sie wygoiło i wszystko jest okej ;)

Gość Madziktg65
Hej :) ja juz 2 razy przebijałam :p 1 raz to niewiem tak mnie wzięło ale za mało skóry wzięlam i bluzka mi zachaczyła a po kolczyku ? :/ hmm przerwało mi skóre. 2 raz to przed telewizorem nosiłam go ale musiałam sciągnąć bo starsza się wydzierała...Mam zamiar kupic sobie igłe z welfronem i kolczyka jakiegos odpowiedniego.. :) to nic takiego ale wiecie trzeba miec to wyczucie :/ ja przebijam i nic mi nie jest :p a ostatnio sama igła zwykła przebiłam kolezance nos i powiem ze super mi to wyszło :):)pozdrawiam