Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość bzdura_
only w profesjonalnych studio tatoo i piercingu, mam od 10 lat i nigdy nie miałam problemów...

odradzałabym samodzielne przekłuwanie! możesz nabawić się zakażenia lub jeszcze jakiegoś innego świństwa. lepiej idz do profesjonalisty. inna sprawa z uszami, bo też sobie sama przebijałam, ale z pępkiem nie ryzykowałabym.

Gość asica 13 latek
wŁaŚnIe przebijam w tej chwili opepek boje sie jak cholera

Gość asica 13 latek
jes udałoi mi sie ale baloło i dalej boli

Gość osiemnastolatka18
kup sobie welfron ten pomaranczowy i przebijaj od dołu skóry ;) jak sie boliisz bólu to jest w aptece taka masc zneieczulajaca cena ok 30 zł ale nic nie poczujesz odradzam ci jednak przekuwac samemu gdyz mozesz sobie poprostu krzywo przebic

Gość osiemnastolatka18
a na zagojenie ran najlepszy jest tribiotic!!! 1.50 w aptece po 3 dniach jest wszystko ok

Gość ewelina 15
ja bym chciała sama sobie przekłuć ale sie strasznie boje bólu!!!!! to boli?????

Gość gandziusiaaa
pepka nie nalezy przekuwac samemu... jezeli juz to powinna ci go przebic osoba która umie to robic.... nie koniecznie musi byc doswiadczona ...

Gość gandziusiaaa
przekucie pepka boli to fakt ale nie bardzo... da sie ten ból przezyc :)

Gość gandziusiaaa
pem pek nie koniecznie u profesjonalisty..... mi robiła kolezanka i jakos jest wszystko ok...;/

Gość gandziusiaaa
jejq co wy tu wypisujecie........... matko... jak to czytam to tu praktyczne same złe rady.... igła nie powinna byc najgrupsza...!! jak chcecie wiedziec cos ne ten temat to gg 7220564

Gość gandziusiaaa
Karol Darwin : igła powinna byc gruba ale nie najgrubsza!!

Gość Karol Darwin
ale mi chodziło o pisownię... matko:(

Gość AgUsiaCzEK
hm...też bym bardzoo chciała sobie przebić pępek,ale boje się to sama zrobić.Nie chodzi o ból,bo wytrzymam,ale chodzi o to,że zrobie to źle i krzywo.Koleżanka może mi przebić,albo kosmetyczka,albo specjalista.Tylko problem w tym że u specjalistów trzeba mieć 18 lat skończone:/ hehe a ja mam 15:p Nio...a kosmetyczka??trzeba mieć 18 latek,czy nie?ODP!!

Gość stolat
idiotki ktore sobie sme robia takie zabiegi pozaluja predzej czy pozniej ehhhh :O

Gość AgUsIaCzEk*
Niom...ja sobie sama przebijałam.Tak naprawdę,nie zwracałam uwagi na ból!! Aż tak źle niejest:P teraz mam taki ładny śliczny kolczyk;) i nie żałuję:D

Gość CENTYMITER
nom ja tez sobie sama przekluwalam;) kupialm igle w aptece.. niesttey byla zbyt cienka i troche bolu przy tym bylo,ale nie wpsominam tego niemilo..kolejne pozytywne doswiadczenie mowie wam bol czasme przynosi przyjemnosc bo efekt byl niesamowity...bolalo mnie yylko,gdy przekladalam kolczyk bo pchalam go "na chama";)) heh ale przezylam i zadowolna;)

Gość Strusiaczek
Po po pierwsze jeśli komuś się "wyrwał" kolczyk nie oznacza to "nie wiem czemu: tylko był za płytko zrobiony. Po drugie jeśli ciało "wypycha" kolczyk jest to tzw. migracja. Migracja nie zawsze jest efektem odrzucania kolczyka przez ciało -może to być efekt zbyt płytkiego przekucia bądź niewłaściwego kolczyka -do gojenia w pępku używa sie TYLKO tytanu i stali chirurgicznej, a jeśli chodzi o dobranie kolczyka to tylko i wyłącznie kolczyk typu "BANAN" broń boże sztanga!!!! zrobiłam wpis o tym -przeczytajcie dokładnie wszystko tam zawarłam: http://struska.org.jogger.pl/2007/02/23/piercing/ w komemtarzach możecie zadawać pytania -na wszystkie odpowiem. Pozdrawiam Marta

Gość ...o.n.a.
Elo :) !!! Mam na imie Ania ... no i sama przekłuwałam przeróżen części ciała np . łuk brwiowy , uszy ( kilka razy) .... Oczywiście do przekłuwania pępka nie wolno używać jakichś zwykłych igieł tyko igły do szczykawki ... nie znam dobrego rozmiaru bo różnie bywa ... ale trudno jest samemu przekłuć pępek ... najlepiej zrobic to w salonie ! ale jeśli masz taką zachciankę to nie mam nic przeciwko ja z kolczykami zaczęłam od 12 lat ... ale tych "dodatkowych nie tylko po jednym na uchu ! ... ja jestem tylko dośwaidczona w przekłuwaniu uszów ! Ale ostrzegam : TO BOLI ! samemu przekłuwaniu trzeba pościecić conajmniej 2 godziny (samemu) ja tak mialam i reszta moich koleżanek ...

Gość Strusiaczek
...o.n.a. naisałaś coś żenującego: "ja z kolczykami zaczęłam od 12 lat ... ale tych "dodatkowych nie tylko po jednym na uchu ! ja jestem tylko dośwaidczona w przekłuwaniu uszów ! Ale ostrzegam : TO BOLI ! samemu przekłuwaniu trzeba pościecić conajmniej 2 godziny (samemu) ja tak mialam i reszta moich koleżanek ... " po pierwsze USZU a nie jak piszesz uszów... Poza tym żadne przekłuwanie nie trwa dłużej niż 30 sekund (wliczając czas na zmianę kolczyka) przez 2 godziny można sobie tylko krzywdę zrobić ... Nie pisz i nie doradzaj na forum jeśli nic nie wiesz na temat piercingu, bo to może tylko innym ZASZKODZIĆ !!! Polecam oddać się w ręce profesjonalisty, bo z tego co tu widzę, to niektóre osoby w ogóle nie wiedzą jakie niesie zagrożenia za sobą źle przekłute miejsce ... Przeczytajcie to: http://struska.org.jogger.pl/2007/02/23/piercing/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gandziusiaaa
ja jestem tylko dośwaidczona w przekłuwaniu uszów ! Ale ostrzegam : TO BOLI ! samemu przekłuwaniu trzeba pościecić conajmniej 2 godziny (samemu) ja tak mialam i reszta moich koleżanek .... Po 1.... wydaje mi sie ze jest to fotum na temat "Jak samemu przekłuć pępek ?????? " a nie jak samemu przekuc ucho... ;/ po 2... jezeli mówisz jush o przekuwaniu teko ucha... to... chyba tylko ty i twoje kolezanki przebijacie ucho przec 2h.... ale spoko widac zdolna jestes :D ZGADZAM SIE Z OPINIA " Strusiaczek " POzdro PA

Gość cdgfd
A czy można sobie przebic pępek, ale o góry, a nie na dole?

Gość cdgfd
tzn. na odwrót, bo przebija sie u góry, a czy mozna na dole?

dziewcznyny NIE przekuwajcie same pepkow! zrobicie sobie krzywde trzeba naprawde wiedziec w ktorym miejscu mozna przekuc !!!!!!

Gość longerek
ej mam pytanko jak zerwal mi sie kolczyk w pepku moge go jeszcze raz przebic?? bo kosmetyczka mi nawet dobrze go nie przebila tylko tak plytko...teraz mam blzne to sie stalo jakies 2 tygodnie temu jak cos to piscie na moj numer gadu 8882813

Gość strachliwa
ile tak na oko kosztuje sój fizjologiczna????? odpowiedzcie pliska!!