Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość daria14
dziewczyny ja czytalam zo juz na ten temat i rozmawialam z inna kolezanka mama moja wyjedzie teraz na dwa miesiace a ona przyjdzie jej tez kolezanka przebila a ona mi przebije tylko ja bede dla niej 1 hehehe juz pieniadze mam wszystko tylko igly nie mam ale w tym tygodniu bede miala boje sie tylko zeby sobie nic nie zrobic!!boje sie reakcji mamy jak sie dowie!!jeszcze mam pytanie cz trybityk spirytus wystarczy??ile trzeba miec zaklejony pepek plastrem tylko jeden dzien??

Gość ysuniaaa
Nie musisz zaklejać plastrem pępek ja wogóle go nie zaklejałam i mi nic nie było tylko nie możesz go przeziębić czyli np teraz jak jest takie zimno chodzic w krutkich bluzkach takich zeby było widac pepek xD Wiesz co powinnien wystarczyc trybiotyk po tej masci powinien sie zagojic pępek po 3 tyg. juz tak całkiem hm... w 1 tydzien bedzie cie troszke blolec i musisz uwazac na pępek oraz nie wysilać sie bardzo fizycznie np na w-f ;p w 1 tyg a potem juz bedzie wszystko ok przynajmniej tak powinno byc ;D A i nie masz się czego bać jeżeli kolezanka zna sie na rzeczy czyli na przebijaniu to powinno być oki ;D a i kup sobie najlepiej igle 2.1 w tedy lepiej kolczyk wejdzie.. a i nie uzywaj wody utlenionej bo moze ci kolczyk przyrosnac do ciala ;/ takie przypadki tez były niestety ;///// eh pozdr a i jak bedziesz miala jakies pytania jeszcze to pisz ;***

Gość daria14
juz postanowilam ze zrobie.. tylko ze prosialym zebyscie mi krok po kroku dokladnie to opisali zalezy mi na tym a troche sie boje!! dlaczego myslisz ze igla 2.1??SORY ZE WAM CZAS ZABIERAM ALE zbytnio nie wiem jak to zrobic zeby bylo super. Prosze wytlumacz mi wszystko krok po kroku tak abym zrozumiala jak wsadzic kolczyk jak to wszystko wyglada.Potrzebuje rady!!jak mozesz odezwij sie do mnie na gadu to moj numer 5093793 ZALEZY MA NAPRAWDE NA TYM!!

Gość zabaaaxd
Hejj.. ! Mam pytanie.. Czy jest tutaj jakaś osoba z Łodzi,która mogłaby przebic mi pepek .??? Alboo chociazby pomoc wszystko kupiic. !? Kompletnie sie na tym nie znam a bardzo chcialabym miec kolczyk w pepku !!!!!!!!! Prosze piszcie do mnie na gg : 10015108 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! z góry dziekuje =** i czekam na odpowiedz.!!

Gość zabaaaxd
czy jest tutaj ajkas osoba z lodzi ktora moglaby przebic mi pepek albo chociaz pomoc kupic wszystkie potrzebne rzeczy .?!!!!Piszcie:10015108 !!!!!!!!

Gość Ysuniaa
Więc tak myśle że igła 2.1 jest odpowiednia dlatego że gdy już przebijesz pępek musisz ruszać tym kolczykiem by nie przyrósł do skóry a 18 może być nie tak odpowiednia jak 2.1 hm... nie martw się nie zależy od igły czy będzie boleć więcej czy mniej ;D Więc tak masz igłe noo nie? a na gg ci jeszcze napisze wszystko od początku do konca ;D

Gość daria14
w sumie wasze rady mi bardzo pomagaja juz mi tylko igla zostala i kolczyk do kupienia. rozmawialam z kolezanka i jeszcze musze z kuzynka porozmawiac bo planowalam zeby ona mi przebijala a moja kuznka jej przytrzyma jak ja bede lezec. kupilam rekawiczki 2saszetki trybiotyku wode i spirytus i olastry jeszcze musze kilka rzeczy kupic. dobrze zrobilam piszcie pomozcie mi!!to moje gadu 5093793

Gość zabaaaxd
kaka nie madruj sie ... kurna ciebie pytam ??? Cmokaj mnie w duppee !!!!!! A wiec znajdzie sie taka osoba z łodzi ktora przebije. .?? Pisac:10015108 !!!!!!!!!!!!!

Gość daria14
hej!!ja juz podjelam decyzje ze robie pod koniec miesiaca po kryjomu wiec ciii nikomu ani slowa hehe mam pieniadze na kosmetyczke albo kolezanka mi zrobi ona umie tylko nie wiem co wybrac!!co jest the best??

Gość Syś
Ja mam 13 lat i przebiłam sobie sama pępek Igła 1:8 i jest WszystkO oki ..:)) POwodzenia

Gość Syś
Ja mam 13 lat i przebiłam sobie sama pępek Igła 1:8 i jest WszystkO oki ..:)) POwodzenia

Gość dariam14
ja juz mam wszystko i przebije w piatek po szkole hehe jeszcze tylko pare dni i tez bede miala hehehe:):):):)w piatek wam napisze czy mam czy nie:):)czesc 3majcie sie

Gość magdunia12
cześć wszystkim możecie mi wszystko krok po kroku napisać jak mam sobie przebić pępek niewiem czy sama czy z kolezanką i co potrzebuje prosze bardzo mi zależy ****

Gość magdunia12
to mój nr gg 10575768 odezwijcie się prosze

Gość yachiru12
hejka dziewczyny. chcę sobie sama przekłuć pępek. Robiłam to już sto razy, ale u koleżanek. U siebie jeszcze nie miałam,a le nie o to chodzi, bo przebijać umiem.. Chodzi mi tylko o to, że za ok. 2 miesiące gdzieś w grudniu chcę jechać na basen. Czy jakbym sobie teraz przekuła to będzie to dobre??

Gość dariam14
czy ktos z was mieszka w okolicach koszalina/bialogardu piszcie do mnie na gadu 5093793

Gość niunia15
hmmmm ja przekuwałam sobie pępek 4 razy zwykłą grubą igłą nie bolało tak bardzo....ale nie mogłam włozyć kolczyka więc dałam sobie spokój...dzisiaj kupiłam igłe z wenflonem i siostra mi przekuła xD jest ok:) jak chcecie żeby nie bolało prawie wcale około 5 min przed przekłuciem przykładać sobie lód do pępka....:):):) mój ojciec nie ma pojęcia że ja i moja sis mamy kolczyki :):))

Gość LeeeLka
Ja przekłówam wkońcu raz się żyje i trzeba wszystkiego spróbować!!!!!!

Gość Asia16
mi przebijał mój chłopak. Trzeba kupić Szary węflon ( nie w każdej aptece mozna go kupic).. przemyc pępek i kolczyk spirytusem ( jeśli jest mozliwość wysterylizowac go). Następnie trzeba rozpakować węflon (nie dotykać 'igły' zeby nie bylo na nim bakterii). jak juz przekłujesz to przytrzymaj plastikować rurke ktora jest juz w pepku i wyjac igłe.. do rurki włożyc kolczyka i przeciagnac przez pepek. To ostatnie jest najbardziej nieprzyjemne. ale ogólnie sie oplaca to zrobic. mam kolczyka jakies 2 miesiece i goi sie badzo dobrze. wyciągam go sobie codziennie i go dokladnie czyszcze spirytusem. w ogóle mi nie ropieje. oczywiscie nie mozna moczyc tego w mydlinach. czyli gdy sie kapiemy to nie siedzimy w tej wodzie pół godziny tylko myjemy sie pod prysznicem. Dziekuje ^^ :) aha i jak sie przemywa wodą utlenioną to dziurka bardzo sie "slimaczy" bardziej radzilabym maść "Polseptol" ktora wysusza rany. oczywiscie nienakladamy jej nie majac kolczyka poniewaz na nasteny dzien zrobi sie taki strupek ze sie nie przebijcie xd

13 latki robią kolczyki w pępku , to juz niedługo każda 15-latka będzie miała kolczyka na cipce ;] taka jest niestety prawda

13 latki robią kolczyki w pępku , to juz niedługo każda 15-latka będzie miała kolczyka na cipce ;] taka jest niestety prawda

Gość madziktg65
Hej dawno nie pisałam ^^ heh nie było czasu...u mnie kolczyk spoko goi sie super...Ja przebijałam wenflonem ale pomarańczowym...i musiałam go zamówić z allegro :p a przebijanie jak kolezanka wyżej napisała :) pozdrówka

Gość Natiiiiiiiiiiiiiiiii
Czesc jesli ktos ma 13 lat moze to zrobic??

Tojak mi radzicie?

Gość Emilka p
Ejj.. a ja mam jeszcze jedno pytanie.. czy do przekłucia pępka trzeba mieć igłe medyczną taką specjalną tzn wygięta czy też można zwykłą igłą medyczną przebić..?

Gość JastaG
witam was ... juz od miesiąca chcem zrobic se kolczyk w pepku nigdzie nie ma igły ani salonu tylko kosmetyczka... do ktorej sie nie wybieram bo nie zna sie kompletnie na rzeczy. chcialam sie zapytać jak ma wyglądać kolczyk ? i czy tylko sie przebija u góry czy tez i u dalo

Gość JastaG
witam was ... juz od miesiąca chcem zrobic se kolczyk w pepku nigdzie nie ma igły ani salonu tylko kosmetyczka... do ktorej sie nie wybieram bo nie zna sie kompletnie na rzeczy. chcialam sie zapytać jak ma wyglądać kolczyk ? i czy tylko sie przebija u góry czy tez i u dalo

Gość Klaudia*xD
Moze komus sie przyda to co tu napisze bo uwazam ze cos wiem na ten temat. Wiec tak mam kolczyka jakies pol roku nie bede sie z nikim klocic czy stall chirurgiczna jest dobra bo to zalezy od skory. Jesli ktos ma alergie na nikiel (obecny w stali chirurgicznej i srebrze) to w zadnym wypadku nie powinien zakladac kolczyka z takiego materialu! to czy masz alergie mozesz stwierdzic np zakladaja do ucha kolczyka ze srebra i zobaczyc czy swedzi i czy ropieje jesli tak to jestes alergikiem ale nie martw sie ja tez jestem. Wystarczy w studiu powiedziec zeby zalozyli kolczyk z tytanu lub bioplastu. Nawet po zagojeniu nie nalezy wkladac kolczyka z innego materialu przekonalam sie na wlasnej skorze, wlozylam srebro i pepek zaczol rpiec i poprostu wypychac kolczyk skora zaczela robic sie ciensza i ciensza i w koncu sie urwie:( tak powiedziala mi pani w studiu dzis wszystko przez to srebro raczej nie da sie tego uratowac pewnie bede musiala przebic jeszcze raz ale trzeba odczekac 3 miesiace :(