Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość justynka 16
Heej Na prawdę i z całego serca odradzam wam przekłuwanie pępka w domowy spobób. Sama rok temu miałam taki zabieg czyli przekłucie domowym sposobem, teraz tego żałuje ponieważ nie udało mi się wygoic kolczyka a teraz mam wielką bliznę która jest bardzo widoczna. Ale to nie wszystkie konsekwencje, kiedy rano przemywałam kolczyk zemdlałam i uderzyłam głową o kafelki. Zabrało mnie pogotowie 5 dni leżałam w szpitalu ponieważ wdało mi się zakarzenie, na szczęscie było ono małe więc szybko mnie wyleczyli. Mam niemiłe wspomnienia z tego okresu :( Najlepiej będzie jeśli przekłuwając pępek udasz się do salonu gdzie robia to specjaliści. Pozdrawiam Justyna

Gość justynka 16
Heej Na prawdę i z całego serca odradzam wam przekłuwanie pępka w domowy spobób. Sama rok temu miałam taki zabieg czyli przekłucie domowym sposobem, teraz tego żałuje ponieważ nie udało mi się wygoic kolczyka a teraz mam wielką bliznę która jest bardzo widoczna. Ale to nie wszystkie konsekwencje, kiedy rano przemywałam kolczyk zemdlałam i uderzyłam głową o kafelki. Zabrało mnie pogotowie 5 dni leżałam w szpitalu ponieważ wdało mi się zakarzenie, na szczęscie było ono małe więc szybko mnie wyleczyli. Mam niemiłe wspomnienia z tego okresu :( Najlepiej będzie jeśli przekłuwając pępek udasz się do salonu gdzie robia to specjaliści. Pozdrawiam Justyna

Gość konczalowa
Nie jest powiedziane ze gdy chcesz sobie przekluc pepek musisz isc do kosmetyczki.Ja zrobilam sobie to sama. Wystarczy dbac o to zeby nie dopuscic do zakarzenia.Nie mozesz przekluc pepka zwykla igla,poniewaz potem bedziesz miala problem z dobrzniem kolczyka. Najlepsza igla jesy welfron zakupiony w aptece rozmiaru 2,0 . Bol po przekluciu utrzymuje sie ok 2 dni. Po pewnym czasie moze Ci sie wytworzyc pewnien babel ale wtedy go poprostu przebij. Nie ma powodu to niepokoju.Igle wkladasz od gory pepka w dol sciskajac jedoczesnie odpowiedzia ilosc skory. Jesli miala bys jakies pytania pisz na gg 3834816.Pozdrawiam.

Gość paulineczekusiek
Nie przekuwaj sama pępka ponieważ może ci pęknąć żyłka i nie będziesz mogła mieć dzieci tak jak moja przyjaciulka. LEPIEJ IDŹ DO SPECJALISTY

Gość Menn
Hej . Kolczyk w pepku jest super ;) Sama mam , tzn mialam tydzien temu jak bylam naa basenie to przerwal mi sie nie wiem dlaczego . ale to nie pierwszy ra tylko trzeci :| . pierwszym razem bylo za malo skury naciagniete za drugim skura robila sie sucha i kolczyk przeswitywal z za skury a teraz na basenie sie przerwal . sama nie wiem co mam juz robic mam niewielka blisze ale wydaje mi sie ze ten moj pepek wyglada lepiej w kolczyku niz bez . uzaleznilams ie juz od niego i za wszelka cene musze sobie go zrobic :( pomozcie dziewczyny plisss pozdrawiam :*

Gość Gościówa . D
Hm.. gdzie można sobie przekłuć pępek w wieku 12 lat ? bo mi bardzo na tym zależy..

Gość Gościówa . D
Hm.. gdzie można sobie przekłuć pępek w wieku 12 lat ? bo mi bardzo na tym zależy..

Gość Gościówa . D

Gość DO GOŚĆIÓWY . .
w wieku 12LAT normalnie mozesz przebic pępek w salonie piercingu. . (czyli tam gdzie robią takie rzeczy) albo u kosmetyczki chociaz odradzam . . :] Tylko jest jeden warunek. .musisz miec zgode rodzica . .albo na pismie albo musi byc z tobą . . zalezy gdzie pojdziesz. . ;] Ogolnie to najlepiej znalesc kogos kto sie na tym zna a moze Ci zrobic za darmo. . bo takto licz sie z tym ze koło 100zł wydasz. . :P

Gość Mrowka_04
Po 1. nikt nie przekłuje Ci nawet płatka ucha w tym wieku bez zgody opiekuna prawnego. Nie wystarczy \"pisemna zgoda\". Muisz przyjść z rodzicem osobiście. Po 2. zastanów się, czy chcesz się okaleczać w tak młodym wieku?! Masz dopiero 12 lat! Po 3. Nie ryzykowałabym z przekłuwaniem przez osobę, która \"się na tym zna\" i zrobi to za darmo. Może sam proces przekłucia nie jest długi i zbyt czaso- i pracochłonny, ale narzędzia są dość kosztowne, dlatego piercing jest tak drogi. Jednorazowe szczypce, igły, opatrunki, środki higieny no i oczywiście sam kolczyk. To kosztuje. Piercer pobiera niewielką prowizję za \"robociznę\". Wracając do Twojego pytania, po co to robić? Bez przesady, czemu AŻ TAK Ci zależy na kolczyku w pępku w wieku 12 lat? Trochę refleksji, czy aby napewno jest Ci to niezbędne do życia, czy chcesz tylko komuś/czemuś zaimponować...? Pozdrawiam

Gość Mrowka_04
Po 1. nikt nie przekłuje Ci nawet płatka ucha w tym wieku bez zgody opiekuna prawnego. Nie wystarczy \"pisemna zgoda\". Muisz przyjść z rodzicem osobiście. Po 2. zastanów się, czy chcesz się okaleczać w tak młodym wieku?! Masz dopiero 12 lat! Po 3. Nie ryzykowałabym z przekłuwaniem przez osobę, która \"się na tym zna\" i zrobi to za darmo. Może sam proces przekłucia nie jest długi i zbyt czaso- i pracochłonny, ale narzędzia są dość kosztowne, dlatego piercing jest tak drogi. Jednorazowe szczypce, igły, opatrunki, środki higieny no i oczywiście sam kolczyk. To kosztuje. Piercer pobiera niewielką prowizję za \"robociznę\". Wracając do Twojego pytania, po co to robić? Bez przesady, czemu AŻ TAK Ci zależy na kolczyku w pępku w wieku 12 lat? Trochę refleksji, czy aby napewno jest Ci to niezbędne do życia, czy chcesz tylko komuś/czemuś zaimponować...? Pozdrawiam

Gość Mrowka_04
Po 1. nikt nie przekłuje Ci nawet płatka ucha w tym wieku bez zgody opiekuna prawnego. Nie wystarczy "pisemna zgoda". Muisz przyjść z rodzicem osobiście. Po 2. zastanów się, czy chcesz się okaleczać w tak młodym wieku?! Masz dopiero 12 lat! Po 3. Nie ryzykowałabym z przekłuwaniem przez osobę, która "się na tym zna" i zrobi to za darmo. Może sam proces przekłucia nie jest długi i zbyt czaso- i pracochłonny, ale narzędzia są dość kosztowne, dlatego piercing jest tak drogi. Jednorazowe szczypce, igły, opatrunki, środki higieny no i oczywiście sam kolczyk. To kosztuje. Piercer pobiera niewielką prowizję za "robociznę". Wracając do Twojego pytania, po co to robić? Bez przesady, czemu AŻ TAK Ci zależy na kolczyku w pępku w wieku 12 lat? Trochę refleksji, czy aby napewno jest Ci to niezbędne do życia, czy chcesz tylko komuś/czemuś zaimponować...? Pozdrawiam

Gość Mrowka_04
Po 1. nikt nie przekłuje Ci nawet płatka ucha w tym wieku bez zgody opiekuna prawnego. Nie wystarczy "pisemna zgoda". Muisz przyjść z rodzicem osobiście. Po 2. zastanów się, czy chcesz się okaleczać w tak młodym wieku?! Masz dopiero 12 lat! Po 3. Nie ryzykowałabym z przekłuwaniem przez osobę, która "się na tym zna" i zrobi to za darmo. Może sam proces przekłucia nie jest długi i zbyt czaso- i pracochłonny, ale narzędzia są dość kosztowne, dlatego piercing jest tak drogi. Jednorazowe szczypce, igły, opatrunki, środki higieny no i oczywiście sam kolczyk. To kosztuje. Piercer pobiera niewielką prowizję za "robociznę". Wracając do Twojego pytania, po co to robić? Bez przesady, czemu AŻ TAK Ci zależy na kolczyku w pępku w wieku 12 lat? Trochę refleksji, czy aby napewno jest Ci to niezbędne do życia, czy chcesz tylko komuś/czemuś zaimponować...? Pozdrawiam

Gość Pacia **
Ja przekówałam kleżankom i sobie wiec powinnaś mieć igłe kupioną z Apteki najlepiej 2,0 ..

Gość kapaaaa
Jam Mam problem...osatnio miałam przebijany pępek..ale zaraz po zasłabłam...(zanim włozyła mi kolczyk) pozniej ok. po 15min.. próbowała mi go włozyc i stwierdziła ze w tym czasie mi troche zarosło.. i meczyła sie na de mną połtorej godziny... nolało jak cholera i nic...;] ale nie odpuszecze sobię pępka wiec kiedy mi sie to zrosnie całkowiciezebym mogła przekłuc jeszcze raz;]

Gość kasienka1533
Jeżeli robicie same kolczyk to trzeba o niego bardzo dbac.Duzo moich kolezanek ma kolczyk i jest spoko, ja zrobilam i bardzo mi sie papral teraz mam zamiar isc do profesjonalisty.A co do bólu to zalezy od osoby niema reguly jednych boli drugich nie.

Gość kiniuŚssss..
dziewczyny a nie wiecie czy szczypce do przekłówania można kupić w aptece albo jakims sklepie ?? bo chce kupić takie żeby kolczyk prosto przebic

Gość Madziq
Ta i 70 dych w plecu. waptece raczej nie ma. W medycznym mozei na wildcacie. Ja bore od kolczyka 15 zeta. Welfron. 2,50 kolczyk samemu. Wode utleniona, spirol i sol fizjologiczna mam. Dla mnie juz to codzienność.Żal mi ludzi, którzy mówią, ze jestem wariatka. Bez ryzyka nie ma hardcoru. Choć sama sobie w zyciu bym se nie przebiła. Ryzyko. Pępek sie najlepiej przekłówa.

Gość kiniuŚssss..
wiesz ja tam nie mam problemu z przebijaniem bo juz kiedys tez komus przebijałam tylko poprostu moja kumpela ma taki bardzo mało wklęsły pępek i trza mocno skóre naciągnąć żeby kolczyk nie wymigrowal hehe :D:D i nie wiemy gdzie takie szczypce kupic :D

Gość loolcia
A wiec przekulam pepek w czwartek. Samo przebijanie nie golalo ale jak sie juz mialam przebic to troche poczulam ale chcialam przebic i mocno pchnelam igle i...przebilam. wyglada swietnie, ale troszke krzywo, ale grunt to przebic xdd i radze zebyscie same ostroznie przebijaly niz wydawaly w salonach piercingu po 150zl. Pozdro ;**

Gość angelika020494
słuchaj , dziewczyno.igłe kupić możesz w aptece, [gdy ja ją kupywałam to zapłaciłam za nią 3 złote z groszami. więc jak dla mnie nie dość ze przebić pępek samemu jest lepiej, to jeszcze sie bardziej opłaca. u kosmetyczki płacisz koło 130 zł. a przebicie samemu wynosi mniej więcej 23zł.[kolczyk koło 20 zł i welflon{igła} trochę powyżej trzech] PozDrO

Gość Dagiza
Ja sama se ucho przebiłam igłą 1.2 . Ja strasznie boję się bólu , więc robbiłam to powoli i tak 3 godziny z przerwami na frytki , gg itp. Właśnie myślę o samodzielnym przekłuciu sobie pępka . Ucho dezynfekowałam dezodorantem . Sprawdził się . Zero bólu ani powikłań.

Gość Baton*ona
ja mialam przebijany pepek w sobote. przebijala mi kolezanka i jestem bardzo zadowolona. wydalam na do niecale 9zl. kupilam wenflon 1.8mm za 2.73zl i kolczyk za 6zl. Nie przebijajcie sobie same jesli nie widzialyscie wogole jak to sie przebija, lepiej jak juz ktos sie zna. Nie bylo az takiego srasznego bolu no ale wiekszy niz jak sie przebija w chrząstce ( sama sobie przebijalam :p). jak myslicie ze przebijecie bo juz w uchu umiecie to sie mylicie. To nie jest az takie proste. Wiec najlepiej jak przebije wam znajoma osoba ktora juz to przebijala komus

Gość Baton*ona
ja miałam przebijany pępek w sobotę. przebijała mi koleżanka i jestem bardzo zadowolona. wydalam na do niecałe 9zl. kopiłam wenflon 1.8mm za 2.73zl i kolczyk za 6zl. Nie przebijajcie sobie same jeśli nie widziałyście w ogóle jak to się przebija, lepiej jak już ktoś się zna. Nie było aż takiego strasznego bólu no ale większy niż jak się przebija w chrząstce ( sama sobie przebijałam :p). jak myślicie ze przebijecie bo już w uchu umiecie to się mylicie. To nie jest aż takie proste. Wiec najlepiej jak przebije wam znajoma osoba która już to przebijała komuśi wyszło jej to dobrze

Gość angel777a
ja sama sobie zrobilam ponad 30 dziurek:) a kolczyki nosze w 21 miejscach-heh w pepku sobie sama robilam i poki mialam srebrny kolczyk bylo ok a jak wlozylam ze stali to sie wszystko popsulo i teraz mam okropna bizne:(

Gość twoja marihuana
Ja sb przebilam ale za cienka igla i nie moglam wlozyc kolczyka... i mi zaroslo...;C teraz musze sb kupic grubsza i mysle ze bedzie git... bo zeby isc do kosmetyczki to kasy mi szkoda, i wogole malo ktora przebije bez pozwolenia starszych...:(... a bolu prawie wogole nie czuc... tylko potem trzeba przemywac... polecam sol fizjologiczna... bo woda utleniona powoduje zaklejanie sie dziurki....::P

Gość aa**
jak chceesz to możesz i tą solą .. ja kupilam w aptece maśc "trybiotyc" i też bardzo dobrze działa...

Gość Aniaa P
No to Będziee takk.. ja sama sobiee przkłuwałamm ;)) mnie to nic nie bolałoo ;p potrzebnaa jest igła osiemnastka! Spiritus lub woda utleniona! i najlepiej jak jest wenflon noi oczywiscie kolczyk! najlepiej sam z dwoma kuleczkami odrecanymi z dwóch stron! bez ozdób! i nie zwykły!! pozdroo ;p

Gość ANULA-Śląsk
Ja byłam u kumpeli i mi przekłuła pępek,samo przebicie mniej mnie bolało niz po następnych dniach. Ale po jakims tygodiu już było ok.i nie żałuje;) Najlepszy jest kolczyk odkręcany z dwóch stron i możliwy jak najdłuższy.