Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Gość ja byłam ostatnio
to jakiś najnowszy laser, podobno bardzo dobre efekty daje na blizny i przebarwienia. jest tylko kilka laserów fraxel w Polsce... ja mam konsultacje w tej sprawie za tydzien, więc zobaczymy. nigdzie wcześniej nikt nie pisał o wypukłościach na koncu blizny, mi tez trochę ulżyło ;) ale przeszkadza mi to bardzo, nawet nie sama blizna bo ja maskuje korektorem ale właśnie te wypukłości :o myślę, że to dlatego bo znamię było na policzku a on jest wypukły, więc skóra na koncu blizny po wycieciu pieprzyka taka się dziwna zrobiła... ja tez masuje, ale to niewiele pomaga.

Gość dociaa
moja blizna jest duza ma 2x4 cm. mialam zabieg z a pomoca lasera. poczekam jeszcze troche i jak cos to w nastepnym tyg. pojde do lekarza, dzieki za wszelkie inf:)

Gość gapulka1
Ja miała wypukłości z obu stron. Od str nosa własciwie zniknęła a na policzku jeszcze jest. Dokładnie te same mam odczucia że nie błizna a wypukłość jest dołująca. Daj znać co i jak po wizycie. Pozdr

Gość Facet 17 lat
Czy ktoś poleca bezpładne usuwanie brodawki naskornej? czy ktos poddał sie takiemu zabiegowi.Jak wyglada taka blizna po zbiegu

Gość Facet 17 lat
po zabiegu>?

Gość krukuku
ponawiam pytanie mam pytanie czy lekarz rodzinny da mi skierowanie na usuniecie wiecej znamion ? i czy jak mam skierowanie na jedno znamie to chirurg usunie mi wiecej jak bede chcial ? =((

Gość gapulka1
Idz do dermatologa nie potrzebujesz skierowania. On określi czy możesz znamię usunąć. Ja na skierowaniu miałam napisane które znamiona do usunięcia wiec nie sądze żebyś mógł na jednym skierowaniu usuwać ile chcesz. Pozdr

Gość gapulka1
No tak doczytałam byłęś u dermatologa. Jeśli on Ci nie dał skierowania na wiecej wiec pewnie nie masz takiej potrzeby i rodzinny pewnie też nie da ale spróbuj a zobaczysz:)

Gość magda898
Czy ktos mial zalozene szwy metalowe i moze mi napisac jak wygladaly miejsca w ktorych byly przyczepione . Ja obecnie jestem 13 dni po zabiegu i dzisiaj mialam je sciagane, ale miejsca po nich nie wygladaja ciekawie. Tu jest link jesli ktos chce zobaczyc jak moga wygladac dziury po szwach :) img355.imageshack.us/img355/2815/dsc06283ww5.jpg

Gość ja byłam ostatnio
racja, wygląda to bardzo nieciekawie... a dlaczego lekaż założył Ci metalowe szwy, i to jeszcze jak masz uczulenie na nikiel??? mam prośbę, mogłabyś wstawić zdjęcie blizn na twarzu jak wyglądają? :)

Gość magda898
To, ze mam metalowe szwy dowiedzialam sie w domu jak sciagnelam opatrunek :). Wieczorem w dniu zabiegu zaczely mnie strasznie swedziec miejsca gdzie byly przyczepione, a ze nastepnego dnia mialam przyjsc na zmiane opatrunku to mowie lekarzowi, ze mnie strasznie swedzi, a on mi mowi ze ma swedziec, wiec bylam na pozycji przegranej :) Ale ja nie mam blizn na twarzy :)

Gość magda898
To, ze mam metalowe szwy dowiedzialam sie w domu jak sciagnelam opatrunek :). Wieczorem w dniu zabiegu zaczely mnie strasznie swedziec miejsca gdzie byly przyczepione, a ze nastepnego dnia mialam przyjsc na zmiane opatrunku to mowie lekarzowi, ze mnie strasznie swedzi, a on mi mowi ze ma swedziec, wiec bylam na pozycji przegranej :) Ale ja nie mam blizn na twarzy :)

Gość magda898

Gość magda898

Gość magda898

Gość ja byłam ostatnio
aha, myslałam, że te co laserowo usuwałaś były na twarzy :) a jak wyniki tego wyciętego znamienia z ręki? Chyba wczoraj miały już być?

Gość gapulka1
Swoja drogą to skandal że lekarz nie poinformuje o założeniu takich szwów ani nie zapyta czy pacjęnt jest uczulony na nikiel. Przecież tak dużo ludzi ma alegrie na to.

Gość magda898
Ja nie usuwalam laserowo :) Wszystkie usuwalam chirurgicznie. Wyniku jeszcze nie ma :(

Gość ja byłam ostatnio
no to całkiem pomieszałam, nie wiem dlaczego mi się tak ubzdurało ;) czyli te pozostałe oprócz reki z jakiej części ciała usuwałas? Mam nadzieje, że wynik będzie dobry i że to nic złego, daj znać jak juz sie dowiesz!

Gość magda898
No ja tez mam nadzeje, ze to nic zlego, a pozostale usuwalam z plecow.

Gość izunia 87
a ja ponawiam.. czy naprawdede nie ma nikogo kto z 25go na 26go moglby mnie przenocowac w Łodzi... ewentualnie gdzie jest najblizsze Tesco kolo Piotrkowskiej..? :P zawsze to lepiej niz na jakims dworcu :P

Gość gapulka1
Docia i jak Twoja blizna?? Lepiej? byłas u lekarza? Pozdr

Gość dociaa
hej, dzis ide do lekarza. blizna nadal jest czerwona ale to chyba normalne tylko troszke mi zgrubiala no i wlasnie z tym ide. jutro napisze co i jak i czy te zgrubienie to naturalny proces gojenia. pozdr. :)

Gość dociaa
witam, wczoraj byłam na wizycie u lekarza. Powiedział ze takie zgrubienie jest naturalne i wszystko jest ok. mam przykladac lodem i smarowac veradermem. Zastosuje sie więc do zalecen. następną wizyte mam koniec sierpnia. pozdr:)

Gość gapulka1
To super:) Teraz jeszcze czekam na wynik wizyty "ja byłam ostatnio" Pozdrawiam

Gość ja byłam ostatnio
Hej, miło, że ktoś tu o mnie pamięta ;) ja nie byłam jeszcze u lekarza, mam teraz sesje, zaliczenia, więc po prostu nie mam czasu... ta wizyte z laserem przełozyłam na jutro bo wczoraj nie mogłam iść. Napiszę więc jutro wieczorem albo w piatek rano jak to jest z tym fraxelem... miłego dnia :*

Gość gapulka1
No wiesz w końcu my z wypukłymi końcówkami musimy :) musimy sie trzymać:). Napisz koniecznie POzdr

Gość gapulka1
ale napisałam:). Oczywiście musimy się trzymać razem:)

Gość Azel
Witam, przyłączę się do rozmowy;) Otóż dziś rano wybrałem się na zabieg (publicznie) usunięcia dośc dużego znamienia (2cm?) na plecach. Oczywiście wycięcie skalpelem. Było całkiem nieźle. Jedyna nieprzyjemność to znieczulenie, ale powiedzmy, że tragedii nie ma;) No, samego faktu, że ktoś mnie ciął też do pieszczot nie zaliczam, ale bólu po prostu nie było. Teraz szczypie, bo po paru godzinach zeszło znieczulenie, ale jest do wytrzymania bez środków przeciwbólowych. Przy okazji - nie panikujcie z tym gojeniem się rany, każdy organizm radzi sobie z tym trochę inaczej i to, że jeden ma zgrubienie, a drugi nie, nie ma znaczenia. Znamię wyglądało zdaniem chirurga dobrze (przed zabiegiem) - nie widział w nim nic niepokojącego, ale w tym przypadku postawiłem na profilaktykę. Jako że znamię było spore, otrzymałem 10 szwów, z czego 6 zewnętrznych. To chyba na tyle;) Jeśli macie jakieś pytania to proszę o maile: cloud (at) op.pl

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować