Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Gość ja byłam ostatnio
miejmy nadzieję, ja bym bardzo chciala isc na ten fraxel, ale nie wiem czy jeszcze nie za wczesnie. jesli lekarz swteirdzi ze nie to od razu w piątek będe miala zabieg :) tak mi sie wydaje przynajmniej :P ja się teraz bardzo przyglądam ludziom na ulicy, w autobusach, i nikogo jeszcze z taką blizną nie widziałam. Weić gdyby nie forum to w ogóle bym myślała, że jestem z tym sama ;)

Gość gapulka1
Pójdziesz na wizyte to Ci powiedzą czy już to robić. Ja jeszcze czekam i ewentualnie w jesieni coś zaczne działać jak będzie chłodniej.Pozdrawiam Cię

Gość rose21
przeczytałam wasze wypowiedzi, i ten problem dotyczy również mnie mam prośbe do Mary20,czy mogłabys sie ze mna skontaktowac?chciałabym pogadać...

Gość Patrycjaaaaa
Mam wieeelki kompleks. Poniważ mam bardzo jasną karnacje od słońca robią mi się piepszyki na skórze . Chciała bym usunąć je z twarzy . Zależy mi na tym aby raczej nie bolało i szybko. Jestem w stanie zapłacić każdą cenę byle się tego pozbyć :)

Gość paralotnia
chciała bym usunąć pieprzyk z twarzy. możecie mi polecić kogoś z RYBNIKA?????

Gość Loli0
Hej Ja wczoraj miałam zabieg.Pieprzyk był taki wypuky na środku nosa. Nie wiem czy to jest normalne, ale mam dołek w miejscu gdzie on był (: Czy to jakoś wynormalnieje? Proszę poradzcie! Acha sam zabiego do przyjemnych nie należał, ale poza znieczuleniem nie bolało. Na zdjęcie szwów mam się zgłosić wq poniedziałek

A znacie może jakieś sposoby zakrywania tego, bo ja na basenie musze dziennie plaster nosić a jak go zdejmuje to pieprzyk ma białe bąble, a pokazywać tego nie chce bo on odstaje i boje sie że ktoś mnie podrapie jak to na basenie, aha jeszcze jedno co ja mogę z tym zrobić :/ napisałem posta to raczej nikt nie odpowiedzial... pliiiss

Gość a ja tez mialammmmmmmm
ja tez mialam taka wypukla rozowa sliska blizne... i nawet jak nakaldalam podklad to sie scieral szybko przez to ze byla taka sliska skora;/ a niedawno zrobil mi sie syfek kolo blizny i wycisnelam;p i pozniej mialam strupka ktory nachodzil na blizne i jakos go zachaczylam i tak skora mi sie "naderwala" wiec zlapalam zeby urwac do konca (cozzz...:D) i przy okazji sciagnelam naskorek z blizny :| ale nie ma tego zlego bo teraz mam blizne plaska i nie jest rozowa i nie jest sliska! przypoadkiem zrobilam sobie bardzo ladnie na buzi:P niesamowite wiem :D

Gość mary20
Rose21 napisalam do Ciebie e-maila. A tak poza tym muszę wam powiedzieć że moja blizna nie jest ładna. W sumie to sie nie zmienia jest dość czerwona juz nie wspomne że długa. Ale nadzieja że bedzie le[piej jest. W końcu lekarze mówili mi raczej że bedzie widoczna. Może to dlatego że napiecie na nodze jest tak duże ma wpływ na to że blizna i skóra wokół jest czerwona. Nie wiem. W każdym bądź razie za 2 tyg zaczynam smarowanie Cepanem. Może przez ta maść blizna bedzie mniejsza...Gdyby skóra była w tym miejscu biała to nie wyglądało by to tak źle.

Gość mary20
Do Gapuki 1 Wiesz moje zaczerwienienia są znaczne blizna jest biało-rózowa, ale wokół na ponad 1 cm sa zaczerwienienia. Brzydko to wygląda bo wydaje sie bardzo duże. Może po 3 miesiącach jak szwy sie rozpuszcza i tkanka odbuduje zniknie to zaczerwinienie a może nawet po roku dopiero całkowicie. Ale jak sobie pomysle że za rok o tej porze załorze krótka spódnice to mi sie humor poprawia. Gorzej bedzie jak blizna bedzie szpecaca. Długośc w sumie nie ma dla mnie znaczenia. Oby nie była szeroka to się dla mnie liczy i jak bedzie bielsza od reszty to też bedzie ok. teraz jest tak na 5 mm szeroka i oby tak zostało.

Gość mary20
jak myslicie? znamie usunął mi lekarz 21 maja. Szwy zdjęto mi 9 czerwca. Może moge juz zacząć stosować maści na blizny? minęło juz 22 dni od zdjęcia szwów i ponad 5 tygodni od wycięcia znamienia. Lekarz w sumie przy zdjeciu szwów powiedział za 6 tyg. Ale nie chce zeby blizna mi sie powiększała, teraz jest 0,5 cm szeroka. Od początku nic mi z niej ( z wyjatkiem 3 pierwszych dni) nie sączyło. Może juz mog labym zacząć? znacie w Warszawie dermatologa do którego można pójśc bez kolejek? (i nie prywatnie)?

Gość Loli0
Osoban Ja byłam u dermatologa, trafiłam na fajną babkę bo od razu dała mi skierowanie do chirurga plastyka jedynego w moim mieście, który zajmuje się właśnie usuwaniem takich znamion. Teraz tylko jest lęk jak to będzie dalej wyglądało. Ja bym tego niczym nie zaklejała. Jeżeli trafisz do dermatologa, który Ci nie pomoże to szukaj do skutku. Ja miałam długą listę, na szczęście pierwszy lekarz do którego zaszłam zajął się mną, ale chodziłabym do skutku.

Gość truuu
witam, czy ktoś usuwał znamie u Dr Dubickiego w Centrum Medycznym Atut na tarchominie (Warszawa), chciałabym mojego białego pieprza pozbyć jak najszybcziej a tu mam najblizej.

Gość loli0
Hej nikt mi nie napisał, czy to jest normalne, że mam dołek(:

Gość loli0
Osoban Samo usuwanie nie bilało. Bolało jedynie znieczulenie, a później nic nie czułam Znieczulenie było nieco bardizej bolesne od znieczulenia u dentysty. Raz tylko zdarzyło mi się, że bolało przy zastrzyku w dziąsło i tutaj było podonie no może 2-3 razy mocniej, ale to tylko sekunda, a później nic nie czułam.

Gość naka0404
Witam wszystkich! :) Chciałam sie Was zapytać ile mniej, więcej mogłaby kosztować operacja u dobrego chirurga plastyka? Jak wcześniej pisałam mam b.duże znamię, prawie na całym policzku. Może ktoś z was wie??? A co do Mary20 i MaDaLenn podnieśliście mnie na duchu dzięki :)

Gość naka0404
Chciałam jeszcze sie zapytać czy ktoś z Was jest czy był w podobnej sytuacji jak ja??? To znaczy czy ktoś ma czy miał na policzku duże znamię???

Gość Loli0
Naka0404 a jakie wymiary ma twoje znamię? Ja już pisałam, że miałam centralnie na nosie.

Gość Pauliii
Ja ide jutro na zdjecie szwów. Po odwiedzeniu pani dermatolog, która powiedziała, że wszystkie znamiona, które wystają ponad skórę, lub/i przeszkadzają, np. zahacza się o nie ubraniem czy coś takiego.. powinny być usuwane, ponieważ w ten sposób są podrażniane... Więc, owa pani skierowała mnie do chirurga. Zabieg trwał dosłownie 10 min. I powiem Wam, że nie ma się czego bać (ja sie strasznie denerwowałam, ale teraz stwierdzam, że nie było powodów :) jak już ktoś wyżej zauważył boli tylko i wyłącznie znieczulenie. później jest ok :) chociaż uczucie nie należy do najprzyjemniejszych Ja jeszcze kilka takich znamion mam, jednak wrócę do nich chyba po wakacjach, bo teraz gorąco i to chodzenie z opatrunkiem mnie dobija.. I oczywiście czekam jeszcze na wyniki badań.. O.O

Gość Pauliii
aa i mam pytanie.czy usuwanie szwów boli? O.o

Gość naka0404
Loli0 - moje znamię jest prawie na całym policzku, czyli jest bardzo duże a wymiary to ok. 6cm x 4cm :( :( :( Mam nadzieję że ktoś z Was wie ile ok. mogłaby kosztować operacja u dobrego chirurga plastyka???

Gość Mary20
Paulii To zależy. jeżeli ściagają ci po tygodniu to prawie nic nie czujesz. ja miałam ściągane po prawie 3 tyg. i bolało potwornie aż mi łzy ciekły

Gość Mary20
moim zdaniem koszt usunięcia znamienia może się whać w granicach 500-800zł Ale to tak na moje ok. pewnie zależy gdzie i u kogo. Może udać się taniej.Badanie his. kosztuje zazwyczaj 50 zł. Przypuszczam że po usunięciu trzeba chodzić na konsultacje np raz na miesiąc przez np pół roku więc to tez dodatkowy koszt. Z tego co wiem to są miejsca kliniki które robia takie zabiegi w ramach NFZ Warunkiem jest skierowanie od dermatologa. Więc jak się nie ma dużo pieniędzy można w ten sposób usunąć znamię

ja mam wystające znamie na twarzy koło nosa, ok 5 mm i NIENAWIDZE go!! zna ktoś jakiegoś dobrago dermatologa w RYBNIKU??

Gość Paulii
Jednak nic nie bolało - miałam ściągane po tygodniu :) A co do kosztów too moja znajoma usuwała znamię prywatnie i zapłaciła za to 800zł.

Gość Loli0
Paulii ile czasu minęło po zabiegu? Czy już Ci się zagoiło? Czy lekarz umówił, się z tobą na jakąś jeszcze wizytę? Po jakim czasie jest wynik z badania histo-?

Gość Loli0
Mary20 a dlaczego tak długo nosiłaś szwy?

Gość Paulii
zabieg miałam tydzień temu.. wczoraj usunęli mi szwy także do końca się jeszcze nie zagoiło, bo dopiero tydzień minął.. a wyniki badania są po ok. 2 tyg.

Gość Paulii
aa. i lekarz oczywiscie umowil sie ze mna na jeszcze jedna wizyte dotyczaca tych wynikow

Gość punisher
Widze ze wiekszosc miala usuwane znamiona poprzez wyciecie. Ja natomiast jestem po zabiegu krio......i mam obawy. Cos mi tu nie pasuje. Dermatolog powiedzial ze znamiona same odpadna po kilku dniach.Coz minely 2 tygodnie i ani rusz. A z jednego cieknie jakas smierdzaca maź!!! Do jasnej ciasnej co sie dzieje???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować