Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Go艣膰 sisticus
Witam, w艂a艣nie wr贸ci艂am z konsultacji u dr Wilgusa - szukam os贸b, kt贸re podda艂y si臋 zabiegowi usuni臋cia znamienia barwnikowego z twarzy w katowickiej Euroklinice. W moim przypadku ma to by膰 usuni臋cie z ok.1,5 mm marginesem sk贸ry (znamiona maj膮 po 5 i 8 mm), oczywi艣cie skalpelem (偶aden laser nie wchodzi w gr臋). Potem szwy zewn臋trzne i wewn臋trzne, specjalny "patch" - plasterek 艣ci膮gaj膮cy, to wszystsko przez ok.10-14 dni. Blizna ma wygl膮da膰 jak kreseczka, niewypuk艂a, sk贸ra lekko przebarwiona. Po roku blizna powinna ca艂kowicie si臋 unormowa膰, cho膰 jest to spraw膮 bardzo indywidualn膮. Zabieg ma trwa膰 ok. p贸艂 godziny, w znieczuleniu miejscowym. Pobrany materia艂 oczywiscie idzie do badania histopatologicznego. Tyle teoria. Bardzo mi zalezy na poznaniu doswiadcze艅 kogo艣, kto ma to ju偶 za sob膮. B臋d臋 wdzi臋czna za ka偶d膮 opini臋. Je艣li ktos ma zdj臋cia (przed i po) i jest sk艂onny si臋 nimi podzieli膰, ch臋tnie podam maila.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Milcias
Witam, Chcia艂abym usun膮膰 pieprzyka z twarzy o powierzchni 16 mm 2. Jest to pieprzyk wypuk艂y. czy mo偶e kt贸ra艣 z Was zna dobr膮 i sprawdzon膮 klinik臋 w 艁odzi? Z g贸ry dzi臋kuje :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Milcias
Witam, Chcia艂abym usun膮膰 pieprzyka z twarzy o powierzchni 16 mm 2. Jest to pieprzyk wypuk艂y. czy mo偶e kt贸ra艣 z Was zna dobr膮 i sprawdzon膮 klinik臋 w 艁odzi? Z g贸ry dzi臋kuje :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokrotka48
witam! w najblizszym czasie jestem umowiona na zabieg usuniecia znamienia z twarzy, ze wzgledu na to, ze pieprzyk jest wypukly bedzie usuwany laserem. Mial ktos z was taki zabieg w Kriomedzie w Katowicach? jesli tak bede wdzieczna za wszelkie opinie bo bardzo sie denerwuje i boje sie, ze w ostatniej chwili zrezygnuje z zabiegu, chociaz teraz jestem do niego przekonana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 minewra22
Cze艣膰 chce usun膮膰 znamie z plec贸w - wielko艣ci ok 8 mm. Znamie jest p艂askie. Chc臋 dokona膰 zabiegu w Lublinie. Czy kto艣 moze mi pole膰i膰 jak膮 dobr膮 klinik臋 albo gabinet?? Ile mo偶e kosztowa膰 takie usuni臋ci臋? Prosz臋 o pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 minewra22
Cze艣膰 chce usun膮膰 znamie z plec贸w - wielko艣ci ok 8 mm. Znamie jest p艂askie. Chc臋 dokona膰 zabiegu w Lublinie. Czy kto艣 moze mi pole膰i膰 jak膮 dobr膮 klinik臋 albo gabinet?? Ile mo偶e kosztowa膰 takie usuni臋ci臋? Prosz臋 o pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pieprzyczka

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰, mam do usuni臋cia pk. 20 znamion, cz臋艣膰 wystaj膮cych a cz臋艣膰 p艂askich na brzuchu, dekolcie i plecach... jestem po konsultacji z chirurgiem plastycznym z prywatnej kliniki w Bielsku - Bia艂ej...wizyta trwa艂a bardzo kr贸tko, dowiedzia艂am si臋 tylko tyle, 偶e znamiona p艂askie usuwa si臋 poprzez wyci臋cie z marginesem sk贸ry a znamiona wystaj膮ce usuwa si臋 laserem... koszt 150 z艂 za usuni臋cie znamienia p艂askiego a 100 z艂 za wystaj膮cego... to by by艂o na tyle, dr nie mia艂 czasu na dalsze wyja艣nienia, skasowa艂 za konsultacje 100 z艂 a na zabieg kaza艂 mi si臋 um贸wi膰 w rejestracji... niestety ale po takim podej艣ciu do sprawy i do pacjenta nie mam odwagi i艣膰 wyci膮膰 znamion u Pana dr. W zwi膮zku z powy偶szym prosz臋 o pomoc - je艣li kto艣 z Was mia艂 usuwane znamiona na terenie Katowic lub Bielska - Bia艂ej bardzo prosze o wskazanie miejsca plac贸wki/kliniki oraz nazwiska specjalisty. Z g贸ry serdecznie dzi臋kuj臋 i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰, mam do usuni臋cia pk. 20 znamion, cz臋艣膰 wystaj膮cych a cz臋艣膰 p艂askich na brzuchu, dekolcie i plecach... jestem po konsultacji z chirurgiem plastycznym z prywatnej kliniki w Bielsku - Bia艂ej...wizyta trwa艂a bardzo kr贸tko, dowiedzia艂am si臋 tylko tyle, 偶e znamiona p艂askie usuwa si臋 poprzez wyci臋cie z marginesem sk贸ry a znamiona wystaj膮ce usuwa si臋 laserem... koszt 150 z艂 za usuni臋cie znamienia p艂askiego a 100 z艂 za wystaj膮cego... to by by艂o na tyle, dr nie mia艂 czasu na dalsze wyja艣nienia, skasowa艂 za konsultacje 100 z艂 a na zabieg kaza艂 mi si臋 um贸wi膰 w rejestracji... niestety ale po takim podej艣ciu do sprawy i do pacjenta nie mam odwagi i艣膰 wyci膮膰 znamion u Pana dr. W zwi膮zku z powy偶szym prosz臋 o pomoc - je艣li kto艣 z Was mia艂 usuwane znamiona na terenie Katowic lub Bielska - Bia艂ej bardzo prosze o wskazanie miejsca plac贸wki/kliniki oraz nazwiska specjalisty. Z g贸ry serdecznie dzi臋kuj臋 i pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokrotka48
Witaj Loja6! Jak ju偶 wcze艣niej pisa艂am na pocz膮tku pa藕dziernika mia艂am usuwane znamiona zar贸wno p艂askie jak i wystaj膮ce, dwa p艂askie na placach, kt贸re by艂y wycinane chirurgicznie oraz wypuk艂e na szyi usuwane laserem. Za wszystko zap艂aci艂am 340 z艂 艂膮cznie z badaniem histopatologicznym tych, kt贸re znajdowa艂y si臋 na plecach, a poniewa偶 od razu zdecydowa艂am si臋 na zabieg nie musia艂am p艂aci膰 za sam膮 wizyt臋 (konsultacje) tylko za zabieg. Z wizyty by艂am bardzo zadowolona, piel臋gniarka i lekarz bardzo sympatyczni, ch臋tnie odpowiadali na wszystkie moje pytania. Przychodnia, w kt贸rej by艂am nazywa si臋 Kriomed i znajduje si臋 w Katowicach. W tym tygodniu jestem zapisana na kolejn膮 wizyt臋, mam do usuni臋cia jeszcze kilka znamion p艂askich i jedno wypuk艂e na twarzy, o to boj臋 sie najbardziej, bo nie wiem czy ze wzgl臋du na jego umiejscowienie nie lepiej uda膰 si臋 do chirurga plastycznego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokrotka48
Witaj Loja6! Jak ju偶 wcze艣niej pisa艂am na pocz膮tku pa藕dziernika mia艂am usuwane znamiona zar贸wno p艂askie jak i wystaj膮ce, dwa p艂askie na placach, kt贸re by艂y wycinane chirurgicznie oraz wypuk艂e na szyi usuwane laserem. Za wszystko zap艂aci艂am 340 z艂 艂膮cznie z badaniem histopatologicznym tych, kt贸re znajdowa艂y si臋 na plecach, a poniewa偶 od razu zdecydowa艂am si臋 na zabieg nie musia艂am p艂aci膰 za sam膮 wizyt臋 (konsultacje) tylko za zabieg. Z wizyty by艂am bardzo zadowolona, piel臋gniarka i lekarz bardzo sympatyczni, ch臋tnie odpowiadali na wszystkie moje pytania. Przychodnia, w kt贸rej by艂am nazywa si臋 Kriomed i znajduje si臋 w Katowicach. W tym tygodniu jestem zapisana na kolejn膮 wizyt臋, mam do usuni臋cia jeszcze kilka znamion p艂askich i jedno wypuk艂e na twarzy, o to boj臋 sie najbardziej, bo nie wiem czy ze wzgl臋du na jego umiejscowienie nie lepiej uda膰 si臋 do chirurga plastycznego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bardzo prosze o odpowiedz
jestem umowiona na usuwanie znamion za kilka dni. nie sa jakos bardzo szpecace, ale chcialabym sie ich pozbyc z racji tego, ze kiedys ich poprostu nie bylo. bylam juz praktycznie zdecydowana, ale teraz sie waham. po pierwsze boje sie, ze po zabiegu zostana blizny, ktore beda bardziej szpecace niz same znamiona. po drugie to czytalam gdzies i slyszlam, ze istenieje mozilwosc (nie wiem jak to nazwac) poruszenia przez zabieg takiego mejsca, a w konsekwencji wystapienie nowotworu zlosliwego. nie wiem ile w tym prawdy, ale bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz. czytalam ten topic juz troche, ale nie a nic konkretnego na ten temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odpowiadam na pytanie
witam, a jak wygladaja te Twoje znamiona? mozesz je opsiac. Kompletna bzdura jest informacja,ze wycinanie znamion moze je "zezlosliwic", grozniejsze jest chodzenie z nimi, draznienie i opalanie. Ja usunelam 3 znamiona, blizny niestety sa i nie za piekne, ale to dlatego ze mam sklonnosc do blizn i lekarze po zdjeciu szwow nie dali mi tych plasterkow sciagajacych blizne, mowiac ze sie skonczyly!!! Polecam kupic je samemu w aptece.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odpowiadam na pytanie
witam, a jak wygladaja te Twoje znamiona? mozesz je opisac. Kompletna bzdura jest informacja,ze wycinanie znamion moze je "zezlosliwic", grozniejsze jest chodzenie z nimi, draznienie i opalanie. Ja usunelam 3 znamiona, blizny niestety sa i nie za piekne, ale to dlatego ze mam sklonnosc do blizn i lekarze po zdjeciu szwow nie dali mi tych plasterkow sciagajacych blizne, mowiac ze sie skonczyly!!! Polecam kupic je samemu w aptece.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja usunelam 3 bezplarnie
Wiram, ja usunelam 2 znamiona kilka lat temu w szpitalu rydygiera bezplarnie, rok temu kolejne rowniez tam. Jedyny minus to to, ze trzeba dobe spedzic w szpitalu. Z tego co wiem kolezanka wycinala u chirurga w Medicinie na NFZ, tam jest oddzial chirurgii 1dnia wiec rejestrujesz sie wycinasz i wychodzisz, a namie idzie do badan. Dziewczyny w zyciu nie decydujcie sie na lasery ani jakies wymrazania, widzialam takie przypadki czerniaka ktorych dermatolog nawet nie podejzewal ze czernikami sa. Czerniak moze byc pieprzykiem w kolorze skory, moze miec nawet 2mm i byc poprostu plamka. Naprawde czerniak to nie jest jak wiekszosc mysli czarny kalafior zwisajacy ze skory, ktory piecze swedzi i krwawi. Dlatego jest to tak nienezpieczny nowotwor bo zabija pocichu jak nikt sie nie spodziewa ze glupia plamka moze narobic tyle zlego.

Udost臋pnij ten post

Wiram, ja usunelam 2 znamiona kilka lat temu w szpitalu rydygiera bezplarnie, rok temu kolejne rowniez tam. Jedyny minus to to, ze trzeba dobe spedzic w szpitalu. Z tego co wiem kolezanka wycinala u chirurga w Medicinie na NFZ, tam jest oddzial chirurgii 1dnia wiec rejestrujesz sie wycinasz i wychodzisz, a namie idzie do badan. Dziewczyny w zyciu nie decydujcie sie na lasery ani jakies wymrazania, widzialam takie przypadki czerniaka ktorych dermatolog nawet nie podejzewal ze czernikami sa. Czerniak moze byc pieprzykiem w kolorze skory, moze miec nawet 2mm i byc poprostu plamka. Naprawde czerniak to nie jest jak wiekszosc mysli czarny kalafior zwisajacy ze skory, ktory piecze swedzi i krwawi. Dlatego jest to tak nienezpieczny nowotwor bo zabija pocichu jak nikt sie nie spodziewa ze glupia plamka moze narobic tyle zlego.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij ten post

z relacji dermatologa sa to zmiany barwnikowe nie grozne. najwieksze znamie ok 0,5 cm jest plaskie, ciemnego koloru. jak naciagnie sie skore to widac, ze zabarwienie nie jest do konca jednolite. takich znamion mam wiecej o roznej intensywnosci koloru. troche sie martwie tym usuwaniem choc wczesniej bylam zdecydowana w 100% :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 martikaaa
Do bardzo prosze o odpowiedz : Uwazam, ze jedyna rzacz o jaka mozna sie przejmowac to wyniki badan histopatologicznych, ale im wczesniej znamiona sie usunie tym lepiej. Co do bolu, to szczerze bardziej nieprzyjemne jest leczenie zeba u stomatologa. Co do blizn to zalezy czy ktos ma do nich sklonnosc i jak postepuje ze swoja blizna po zdjeciu szwow.

Udost臋pnij ten post

dziki za info o wyniki badan histo sie nie martwie raczej, bo lekarz dermatolog stwierdzil, ze nie ma powodow do obaw, a znamiona moge usunac ze wzgledow estetycznych. martwie sie bardziej o te blizny, a czy mam sklonnosc do ich powstawania to dowiem sie dopiero po zabiegu gdyz wczesniej/ na szczescie/ nie mialam okazji sie przekonac. co do dbarnia o blizny to jestem sklonna wiele poswiecic aby wszystko bylo ok, tylko nie wiele wiem o pielegnacji poza tym, ze sa specjalne plastry sciagajace blizne i kremy.

Udost臋pnij ten post

dziekuje ze informacje. o wyniki badan histo sie nie boje gdyz dermatolog stwierdzil, ze nie ma powodu do obaw, a zmiany moge usunac ze wzgledow estetycznych. co do powstawania blizn to nie wiem jak u mnie to bedzie gdzy zadnej nie posiadam jak do tej pory. o pielegnacji wiem tyle, ze sa specjalne plastry i kremy i, ze nie wolno ich opalac. byc moze wiecj dowiem sie od lekarza.

Udost臋pnij ten post

czesc dziewczyny. szukam jakiejs kliniki (godnej polecenia oczywiscie) w Warszawie badz Radomiu. mam mnostwo pieprzykow na twarzy, p艂askich i chcialabym je usunac laserem...pom贸偶cie

Udost臋pnij ten post

czesc dziewczyny. szukam jakiejs kliniki (godnej polecenia oczywiscie) w Warszawie badz Radomiu. mam mnostwo pieprzykow na twarzy, p艂askich i chcialabym je usunac laserem...pom贸偶cie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Monikkka
By艂am dzis u dermatologa i wys艂ano mnie na dermatoskopie.. Tak oka偶e si臋, kt贸re znamiona musze wyci膮膰... Ale ja jestem zainteresowana jednym jednym na twarzy- wyglada brzydko. Z tym, 偶e dermatolog u kt贸rej by艂am mi to odradzi艂a-twierdzi, 偶e pozostaja du偶e blizny i nie wiadomo co bardziej estetycznie wyglada- taka blizna czy znamie;/ czy ktos ma na 100% sprawdzony sposob? ile to kosztuje?i jakie sa efekty? czy ktos mial uzuwane znamie i moglby umiescic gdzies zdjecie? jak to wygada po usunieciu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ashleee17
Czy nie wiecie Gdzie mo偶na usun膮膰 pieprzyk w Lublinie.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ashleyee
Czy nie wiecie Gdzie mo偶na usun膮膰 pieprzyk w Lublinie.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pieprzyczka
Ashleeje ja wiem gdzie mo偶na usun膮c znamie lub pieprzyk w Lublinie. Sama usiwa艂am 2 pieprzyki w SANITASIE na ul. Hempla,usuwa艂am bezp艂atnie.Wiem 偶e w tej chwili sko艅czy艂y sie pieni膮偶ki im z NFZ-u i narazie nie robia 偶adnych zapis贸w na bezp艂atne zabiegi do ko艅ca tego roku. Mo偶na tam r贸wnie偶 prywatnie usunac jesli chcesz. Moja siostra usuwa艂a 2 pieprzyki z twarzy laserowo na ul. 1 Maja w bramie na tej zamknietej ulicy,zap艂aci艂a 100 z艂 od znamienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luigi
dzisiaj usunalem sobie znamie na czole laserem we Wroclawiu. Na moje pytanie o jakies masci, cepan itp doktorka mi polecila olej rokitnikowy. Czy ktos tego uzywal? Kiedy mam zaczac przemywac rane?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 johannnn
ja dzis usunalem sobie znamie na czole laserem we Wrocku. Na moje pytanie o cepan itp, doktorka mi polecila olej rokitnikowy. Uzywal ktos tego? Kiedy mam zaczac przemywac rane?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stefansonss
ja dzis usunalem sobie znamie na czole laserem we Wrocku. Na moje pytanie o cepan itp, doktorka mi polecila olej rokitnikowy. Uzywal ktos tego? Kiedy mam zaczac przemywac rane?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰