Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Go艣膰 ewee85
a gdzie mia艂as to znamie??? i czy by艂o duze?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zszyta rana zawsze
w sumie kilka usun臋艂am, na piersi, pod ni膮 i na brzuchu, wszystkie blizny mi si臋 niestety rozesz艂y a na brzuchu dodatkowo zrobi艂a si臋 wypuk艂a, wi臋c masakra. Smarowa艂am wiele miesi臋cy ma艣ci膮 na blizny, ale nic to nie pomog艂o. No ale niekt贸rzy s膮 zadowoleni wi臋c nie 偶ebym chcia艂a ci臋 nastraszy膰, tylko u mnie si臋 tak brzydko zagoi艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zszyta rana zawsze
A znamiona mia艂y 艣rednice oko艂o p贸艂 cm, wi臋c nie by艂y takie du偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewee85
i po jakim czasie zaczely ci sie rozchodzi膰?? i jak ci sie goi艂y?? mi co prawda lekarka mowila ze jest duze pradopodobienstwo przerostu blizny i mowila cos o jakis masazach ale szczeg贸艂ow nie znam. jeszcze wynik badania przede mna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nadia0001
kania131 No tak trzebaby bylo zrobic przeszczep skory tylko tez nie wiadomo czy by sie przyjal. Poza tym z tego co wyczytalam obie mamy znamie dosyc w widocznych miejscach. Z jednej strony bardzo chcialabym je usunac ale z drugiej nie wiem czy po usunieciu by nie bylo gorzej. W ogole nie wiem jak przebiega usuwanie takiego duzego znamienia. Pozatym gdybym chciala prywatnie to by sporo kosztowalo. A nie wiem czy zabieg zrobiony na NFZ bylby zrobiony "starannie". Mam je jednak na twarzy i gdyby cos poszlo nie tak wszystko byloby widoczne. Moze masz racje z ta szkola. Zeby sie o tym przekonac musze troche poczekac. Ale i tak dzieki za odpowiedz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katarzyna78
Witam.Ja mia艂am usuwane znami臋 na twarzy pod nosem tydzie艅 temu w Krakowie szpital Rydygiera,Posz艂o do艣膰 sprawnie,bola艂o przy znieczuleniu .Ju偶 mam 艣ci膮gni臋te szwy i czekam a偶 si臋 to zagoi aby czym艣 smarowa膰,porad藕cie czym.Lekarz ,kt贸ry to wycina艂 m贸wi艂 偶e to musi by膰 wycinane chirurgicznie nie laserowo.Polecam Rydygiera a trzeba mie膰 tylko skierowanie do poradni chirurgi plastycznej i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewee85
Katarzyna78 Jako艣 szybko zdj臋li Ci te szwy ja mia艂am zabieg 4 maja i dopiero 18 mi zdejmuj膮 szwy....hmmmm W sumie moja ranka jest spora bo ma ok 4 cm nie wiem sama mo偶e dlatego. pozdrwiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zszyta rana zawsze
Nie pami臋tam dok艂adnie, te偶 mia艂am szwy przez 2 tyg. i potem w ci膮gu jakiego艣 miesi膮ca jedna z blizn zacz臋艂a si臋 robi膰 wypuk艂a a reszta si臋 rozesz艂a. Nie wiem czemu, czy by艂o 藕le zszyte czy mam tak膮 sk贸re. Moje blizny s膮 na ok. 1cm wi臋c nie tak tragicznie, ale wola艂am pieprzyki ni偶 blizny, teraz nie wiem co zrobi膰 偶eby je usun膮膰, nic na nie nie dzia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewee85
a nie my艣la艂a艣 偶eby zrobi膰 korekt臋 tej blizny?? wiem ze istnieje taka mo偶liwo艣膰 ale je艣li o szczeg贸艂y musia艂abym si臋 dowiedzie膰 co i jak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 johannav
istnieja takze lasery do blizn. Ja stosuje cepan i jak na razie ok. Tak w ogole czy jest tu ktos [pewnie nie ma w koncu to temat o usuwaniu] komu podobaja sie znamiona? ;] Sam mam ich bardzo duzo, co wieksze usuwam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aspador
w klinice prywatnej chirurgi plastycznej wycinaj膮 znamiona na fundusz narodowy czyli nic to nas nie kosztuje a standart wysoki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kania131
nadia0001: naprawede warto poczekac. Wko艅cu sama zobaczysz ze lepiej jest zyc z tym. A je艣li sie ludzie patrza to nie zwracam na to uwagi nie ma to sensu. A odkad posz艂am do szkoly sredniej to mam wiecej kolezanek niz ktokolwiek inny kto nie ma takiego znamienia. Najwidoczniej tak mialo byc a ja jestem oznakowana i przez to wyjatkowa. A jak kto艣 uwaza ze nie ma znamion o takich wielkosciach to niech nie wierzy. Nie daleko mnie tez mieszka chlopak co ma na dlugosci calego kregoslupa i sie tym nie przejmuje. Takze glowa do gory:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zszyta rana zawsze
Korekta blizny jest ryzykowna, bo zawse mo偶e si臋 zrobi膰 nowa, wi臋ksza blizna, albo bliznowce. Na laserach by艂am, nic nie da艂y, stosowa艂am bardzo drogie 偶ele silikonowe i te偶 nic. Ja sie a偶 tak bardzo nie przejmuj臋, bo te blizny nie s膮 takie du偶e, no ale mimo wszystko chcia艂abym si臋 ich jako艣 pozby膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mloda23
hejka:) ja mia艂am uswane znami臋 chirurgicznie pod koniec kwietnia z lewego policzka, wi臋c je艣li kto艣 ma jakie艣 pytania to piszcie:) przyznam szczerze, 偶e te偶 si臋 nad usuni臋ciem d艂ugo zastanawia艂a, ale to forum bardzo mi pomog艂o:) pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin_Marc
Straszycie nadie0001. To czy blizna si臋 rozejdzie czy nie, to zale偶y od sk贸ry. Tak mi m贸wili ostatnio podczas zabiegu. Mia艂em w lutym i od tamtej pory wygl膮da tak jakby si臋 rozesz艂y. Podczas drugiego zabiegu teraz w maju ogl膮dali to i powiedzieli, 偶e to zale偶y od sk贸ry jak ona znosi. M贸wili, 偶e to trzeba smarowa膰 jakimi艣 ma艣ciami na blizny. Te blizny wtedy maj膮 si臋 zmniejszy膰, ale nie znikn膮膰. Jak b臋d臋 w poniedzia艂ek na zdj臋ciu szw贸w i mo偶e dowiem si臋 jak nazywa si臋 ta ma艣膰, to napisz臋 wam. Do Ciebie nadia0001. Napisz臋 troch臋 drastycznie: Wybieraj: 1. Ma艂e uk艂ucie teraz w czasie zabiegu czy, 2. W p贸藕niejszym 偶yciu walka z Czerniakiem z艂o艣liwym. Przeczytaj sobie post: sa艂ata z dnia 13:57 To Ci臋 mo偶e przekona. W sumie to jest Twoje 偶ycie, to nikt Ci臋 nie b臋dzie nak艂ania艂 do zabiegu, ale 偶ycz臋 powodzenia w doborze wyboru. Ja teraz po wyci臋cie znamion czul臋 du偶膮 ulg臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nadia0001
mloda23 Moje pierwsze pytanie gdzie mialas usuwane znamie, u jakiego lekarza bylas? Tez mam zamie na twarzy i chcialabym wiedziec jakich rozmiarow jest twoje. Czy zostala ci duza blizna? Jak w ogole wygladal przebieg zabiegu??? Marcin_Marc Wiesz to nie jest takie latwe podjac taka decyzje. Jak pisalam wczesniej moje znmie jest ogromnych rozmiarow i miesci sie na twarzy(policzek). Jestem jeszcze niepelnoletnia, gdybym zdecydowala sie na usuniecie to musialabym miec zgode osoby doroslej i na pewno musialabym isc znowu do dermatologa. Jak pisalam wczesniej pani dermatolog mowila mi ze nie ma obaw co do znamienia i gdybym chciala je usunac to mogloby byc jeszcze gorzej niz jest teraz. Sama nie wiem co juz mam myslec. Jedni mowia tak inni tak. Czytam rozne wypowiedzi i u wiekszosci ludzi znamie jest nieszkodliwe, duzo osob usuwa znamie z powodow estetycznych a nie w obawie przed czerniakiem. Niekoniecznie znamie musi osnaczac czerniaka prawda??? Chcialabym usunac znamie ale... Nie wiem, na razie zbieram tylko informacje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juanpablom
no wlasnie marcin nie przesadzaj! Piszesz jakby to jej znamie mialo sie koniecznie przeksztalcic w czerniaka, a podstaw do tego na razie nie ma. Po usunieciu roznie to moze wygladac, trudna decyzja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin_Marc
nadia0001 To czy to jest zwyk艂e znami臋, czy czerniak mo偶na stwierdzi膰 po badaniach. Nie pami臋tam jak nazywaj膮 si臋 te badania. Na Twoim miejscu bym poszed艂 do onkologa i zapyta艂 jaka jest mo偶liwo艣膰, 偶e blizna zostanie na twarzy. Dla spokoju zr贸b sobie badania i wtedy zdecyduj co b臋dzie najkorzystniejsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja by艂am ostatnio
histopatologiczne :) A blizna oczywi艣cie 偶e zostanie, przy takich du偶ysz znamionach robi si臋 najcz臋艣ciej przeszczep sk贸ry! Zreszt膮 nie ka偶de znamie jest niebezpieczne, nie ka偶de trzeba wycina膰, najlepiej zrobi膰 badanie dermatoskopowe i niech lekarz decyduje co zrobi膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mloda23
hej nadia0001 ja mia艂am usuwane znami臋 w Gdyni i by艂am u lekarza o specjalno艣ci dermatolog-chirurg. Znami臋 mia艂o wielko艣膰 ok. 3 mm nie by艂o a偶 takie du偶e ale lekarz powiedzia艂, 偶e z wiekiem mo偶e rosn膮膰 (co ju偶 sama z czasem zauwa偶y艂am). Samego zabiegu bardzo si臋 ba艂am ale da艂am rad臋:) trwa艂o to 20 minut. Na pocz膮tku mia艂am umyt膮 spirytusem twarz, a p贸藕niej dosta艂am znieczulenie miejscowe ( i to by艂 najgorszy moment) p贸藕niej ju偶 nic nie czu艂am. Na sam koniec lekarz powinormowa艂 mnie, 偶e za艂o偶y艂 mi 3 szwy i zrobi艂 opatrunek. P贸偶niej ju偶 tylko czeka艂am na wyniki badania histopatologicznego. Dzi艣 moja blizna nie jest du偶a. Wprawdzie jeszcze na noc zak艂adam plaster- poleci艂 mi to m贸j lekarz, kt贸ry powiedzia艂, 偶e po zdj臋ciu szw贸w blizna jest 艣wie偶a i mog臋 j膮 podczas snu rozci膮ga膰 wi臋c lepiej jak przez jaki艣 czas b臋d臋 spa艂a z plastrem. nadia0001 je偶eli b臋dziesz mia艂a jeszcze jakie艣 pytania to pisz:) postaram sie pom贸c!!!pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marcin_Marc
Co do tej ma艣ci na blizny to jest: Elioton 1000 (To jest nie tylko na 偶ylaki tak jak reklamuj膮)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewee85
Ja mialam dzi艣 zdejmowane szwy. I narazie zalocono mi masowac blizne, a potem kazla wykupic zel dermatix-ale on jest bardzo drogi czy ktos moze orientuje sie czy jest jakis jej odpowiednik chociaz troszke tanszy??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nadia0001
mloda 23 Mam jeszcze kilka pytan: jakiego rodzaju bylo twoje znamie??? Jaki lekarz wykonywal ci zabieg??? Poszlas prywatnie czy zrobilas to na NFZ??? Ile musialas czekac na zabieg??? Sorki cze tak wpros pyatam ale co tam bede wymyslac duzo. Pozdrawiam serdecznie i dzieki za odpowiedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MlodyLFC
Mloda23 A gdzie dokladnie Mialas usuwane ? Ja mieszkam w Gdyni, mia艂em 2 tyg temu usuwane 3 znamiona z twarzy 3/4mm x 3 mm z czego 2 znamiona byly obok siebie. Zabieg na nfz w akademii medycznej na politechnice w gda艅sku. Z efektu jestem zadowolony, w miejscu gdzie by艂y 2 znamiona zosta艂a niedu偶a blizna w miejscu trzeciego znamienia jest lekko g艂eboka rana ;) wiec troche ja widac opatrunek nosi艂em 艂膮cznie przez tydzien, po tygodniu zdjecie szwow i za tydzien zaczynam smarowac dermatixem tak wiec z efektu jestem bardzoo zadowolony, nie zaluje decyzji ;) a wyniki za tydzien ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mloda23
nadia0001 Moje znami臋 by艂o barwnikowe- wypuk艂e i ros艂o obj臋to艣ciowo, poniewa偶 posiada艂o w sobie jakie艣 substancje( lekarz m贸wi艂 jakie, ale nazwy nie pami臋tam). Zabieg wykonywa艂 mi dermatolog-chirurg. Zabieg mia艂am robiony prywatnie. Na pocz膮tku um贸wi艂am si臋 na pierwsz膮 wizyt臋 i p贸藕niej ju偶 na sam zabieg (czeka艂am 艂膮cznie 8 dni). Je偶eli b臋dziesz mia艂a jeszcze jakie艣 pytania to pisz:)!!! serdecznie pozdrawiam:) MlodyLFC Zabieg mia艂am wykonywany w gabinecie na 艢wi臋toja艅skiej i z efekt贸w te偶 jestem zadowolona:) Wyniki te偶 ju偶 przysz艂y i wszystko jest dobrze:)! a mam takie pytanie: dlaczego Zdecydowa艂e艣 si臋 na Gda艅ska??? pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zszyta rana zawsze
Ewee - veraderm jest troch臋 tanszy a sk艂ad ten sam :) jak wygl膮da blizna? Czy masz strupki jeszcze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewee85
dzieki:) blizna wyglada nawet oki, strupk贸w praktycznie nie ma. Myslalam ze bedzie gorzej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zszyta rana zawsze
Nie ma za co :) A dermatix mo偶na taniej kupi膰 w aptekach internetowych i na allegro, za ok. 100z艂. Tylko blizne mo偶na zacz膮膰 smarowa膰 chyba dopiero miesi膮c od zabiegu, nie za wcze艣nie, masowa膰 mo偶na od razu chyba po zdj臋ciu szw贸w 2 razy dziennie. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niunieczek0407
jutro sie dowiem kiedy bede miala wycinane znamie.,. troche sie boje ale wiem ze bede w dobrych r臋kach :) wiem juz ze nie warto sie tego bac :) pozdrowionka dla tych co boja sie usuwac znamiona ;)

Udost臋pnij ten post

szczerze to sam nie potrafie chyba odpowiedziec na to pytanie ;) 1,5 roku temu wybra艂em sie po raz pierwszy do dermatologa - sopot - krzywy domek ale powiedzial ze urzadzenie ktorym dysponuje nie moze usunac tego typu zanmion. pol roku pozniej wizyta u lekarza 1 kontaktu, skierowanie do chirurga, a od niego na akademie. upiera艂 sie czy aby napewno chce je usunac ;o mimo ze znamie co kilka dni krwawi艂o - przez golenie czestooo zahacza艂em wiec prawo dla tego pana ;) moze tez brak pieniazkow zadecydowal o tym ze zrobilem to na nfz w gdansku jako ze jestem osoba uczaca sie a do wakacji na prace jakos nie chcialem czekac ;) ale i tak na szczescie nie zaluje, z efektu jestem bardzo zadowolony ;)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰