Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eju_nia

WYNAGRODZENIE....NIANKI.....ile płacić ????

Polecane posty

ale mi to wystarcza i naprawde uwielbiam dzieciaki i prace chociaz czasem mam dojsc ale potem taki maluch mowi mi ze mnie kocha i daje laurke i buziaka odrazu chce se isc do pracy

Gość gggggggg
dziwią mnie panie, które bulwersują stawki opiekunek do dziecka. jeśli chce się zarabiać kokosy to kończy się dobrą uczelnię, kursy językowe, znajduje prace w dobrej firmie. ciężko wymagać, żeby siedzenie z dzieckiem i oglądanie z nim telewizji płacono tyle ile ludziom wykonującym ciężką pracę fizyczną lub umysłową. jeśli ktoś bulwersuje się tym, że sprzątaczki mają wyższe stawki niż nianie to proponuję przez 6 h non stop zajmować się dzieckiem lub myć okna, trzepać dywany itp. a gadanie, że jeśli niani płaci się mało to będzie ona bić dzicko to zwykła demagogia. mam znajomą, która brała 12 zł/h a dzieciaka przywiązywała do kaloryfera gdy był niegrzeczny... (po jej opowieściach o pracy opiekunki wiem, że sama nigdy nie wynajmę opiekunki - studentki do dziecka, starszej osobie prędzej zaufam) pieniądze nie kupią bezpieczeństwa dziecka.

W wakacje dostawałam 10 złotych za godzine, ale mialam pod opieką blizniaki.

Gość Kochana Niania
Ja mam za 1 godz. 5 zł. - Górny Śląsk + pełne wyżywienie. Opiekuje się dzieckiem, które jest bardzo ruchliwe (to chyba dobrze, bo stawy mi się nie zastaną :) ). Mały ma ponad 1,5 roku i przepadamy za sobą :) Nie pamiętam kto to napisał, ale opieka nad dzieckiem to jest nie lada wyzwanie i ciężka praca. Pozdrawiam wszystkie Nianie!

Gość Kochana Niania
...zapomniałam, że jest już tylko jeden Śląsk :P

Gość niania24
witam! mam ogromny dylemat...mieszkam w malej mieścinie w lubuskim. o prace trudno niestety....mam wyksztalcenie pedagogiczne, obecnie pisze prace magisterska, znalazlam ogloszenie wlasnie w sprawei pracy jako niania....kobieta zaproponowala mi 150 zl/na tydzien praca od pn-do pt od 9-18 godziny....z malym 2letnim chlopcem ; za godzine wychodzi mniej niz 3 zł ale w sumie zawsze to jakies pieniazki sa...poradzcie jak wy byscie zdecydowaly?

Gość niania z warszawy
ja dostaję tylko 1000 zł- od 8- 17.00 z kilkumiesięcznym maluchem. :(

Gość norah
Podziwiam Panie, które zdecydowały się pracować z dziećmi za trud i zaangażowanie. A jak szukacie takich ofert pracy? W gazetach, w internecie? Gdzie najlepiej?

Gość norah
Ja wolę w Internecie, i to zdecydowanie :) Dość często zaglądam na portale tematycznie związane z pracą typu gazetapracuj.pl czypracuj.pl

Gość mery2007
A jaka stawka jest w Bydgoszczy?!?Jak sądzicie?!Właśnie jestem w trakcie poszukiwań dla mojego rocznego synka Antosia + sprzątanie.Jeśli jest ktoś chętny to prosze o konakt na maila. Pozdrawiam Maria:)

Gość FIGLA49
pracowalam we wloszech i to bardzo ciezko przy obloznie chorym 24 godz na dobe w przeliczeniu dostalam 3,50 na godz tylko godzinami nadgonilam ale mialam rence pozrywane taka ciezka byla osoba

Gość mnie tez dziwi ze ludzie
tak malo placa opiekunkom. Bierze sie to z tego ze panie na emeryturze chca sobie dorobic a i tak w domu z dzieckiem sie nie narobia. Czesto spotykam sytuacje ze nainka siedzi a dziecko bawi sie same przez caly dzien. Nie wiem jak mozna tak nie doceniac wlasnych dzieci. Jak Was nie stac na lepsze to do zlobka albo do przedszkola. Ciesze sie ze te starsze panie nie znaja jezykow bo inaczej stawka za korepetycje by byla 5 zl za 90 min :0

znalazłam pracę mojej znajomej :) zajmuje się 14miesięczną dziewczynką - nie musi jej gotować, sprzątać, robić zakupów itp. pracuje 6 godzin dziennie(5 dni w tygodniu) i jej stawka godzinowa wynosi 7zł :D ale wiem, że w Gdańsku płacą też mniej...

Gość tiki taki
ja juz zarobilam 180 zl ty tez mozesz www.swiat-reklam.net/pages/ptp.php?refid=czarnamamba

Gość tvenik
a ja pilnuje 6-letniego chłopca w zielonej górze i dostaje 5 zł na godzine... dodam że nie jest to codziennie, zalezy jak rodzicom ułożą się zmiany, czasem sobota, odprowadzam go czasami jak mi \"wypadnie\" na zajęcia dodatkowe, jestem zadowolona, bo często wystarczy puścić mu bajke która oglada 1,5 h a ja w tym czasie moge robic co chce... dodam że to nie jest tak że niania siedzi i nic nie robi.... oczywiście zalezy jakie dziecko. \"Mój\" ma wybujałą wyobraźnie, ciągle chce sie bawić, biegac itd, ale jak prosi o bajke to mu właczam, czasem sama proponuje jak mnie już męczy... a córka mojej kolezanki, 3 letnia dzieczynka potrafi 12 h oglądac kubusia na dvd. wtedy niania nie meczy się z takim dzieckiem, to fakt...

Gość niania z Lublina
W Lublinie ja mam750zl/godz.Pracuje mniej niż 8 godz.Ale dziecko i rodzice cudowni .Zyczę każdej Niani takiej pracy.A srawka poniżej 5zł/h obojetnie w jakim mieście to skandal.

Gość gosieńka89
a ja chcę podjąć pracę od lipca-stawka 3 zł/godz. Tarnów śmiało mogę powiedzieć, że jestem świetną nianią, mimo to, niektórym rodzicom taka stawka wydaje się bardzo wygórowana! mam zająć się 15 miesięczną dziewczynką od pon do pt od 8 do 16

Gość Mama małego Kacperka
Ja własnie zatrudniam nianię do półrocznego dziecka. Tylko na trzy godziny dziennie, umówiłyśmy się na stawkę 5 zł za godzinę plus opłacę jej bilet miesięczny - mieszka na wsi obok mojego miasteczka.

Gość gosieńka89
to bardzo rozsądna stawka :) i dobry pomysł z tym biletem! sama będę musieć dojeżdżać do Dzidzi (jeśli dostanę tą pracę) autobusem miejskim, bilet miesięczny wyniesie mnie 34 zł więc myslę by dorzucić do tych oferowanych 500 zł wynagrodzenia 20 zł miesięcznie na dojazd

Gość tylkom
Witam, Pod Poznaniem place niani 7 zl za godzine,tygodniowke zawsze zaokrglam do gory poniewaz zauwazylam ze opiekunka czasem kupuje cos malemu na spacerze(soki,paluszki)wychodzi wiec okolo 200 zl tygodniowo,syn ma prawie 3 lata,Pani przychodzi na 5 godzin dziennie,mysle ze to rozsadne,pozdrawiam

Gość gosieńka89
Tylkom => rozsądna stawka! fajnie jak rodzice doceniają Nianię! (oczywiście bez przesady i tylko wtedy gdy na to zasługuje) sama szukam pracy jako Niania, zgodziłabym się nawet na 3-4zł/h a dalej nic nie znalazłam :( może ktoś pomoże?

Gość bez doswiadczenia
a ja mam pytanie czy poradze sobie z 4 letnia dziewczynka jesli nie mam za duzo doswiadczenia? i jaka kwote powinnam sobie wynegocjowac? mam 20 lat. a praca w warszawie.

Gość michaalanana
warszawska cena to minimum 10 zl za godzine. bardzo mi przykro ale to jest pelny etat, zazwyczaj. moim zdaniem ceny warszawskie powinny byc od 15-20 za godzine.

Gość gosieńka89
bez przesady... wiadomo, wielkie miasto, wg mnie rozsądna stawka mieści się w granicach od 7-10 zł, zwróćcie uwagę na to, że dziewczynka jest już w miarę samodzielna, ja szukam pracy już od 3 miesięcy, zgodziłabym się na każdą stawkę począwszy od 3 zł w górę :( i mimo to dalej NIC Ps. Jestem z Tarnowa

Gość gosieńka89
właśnie dowiedziałam się, że nie będę pracować :( mama dostała urlop więc nie potrzebuje Niani :( miała mi płacić 500 zł za opiekę nad 15-miesięczną dziewczynką, w godz. 8-16 od pon do pt

Gość mery2007
a skąd jesteś?!ja potrzebuję nianki....Jestem z Bydgoszcz

Gość gosieńka89
niestety :( Tarnów :( a tak z ciekawości, jakie są stawki w Bydgoszczy ? bo wydaje mi się, że nie wymagam jakiś wielkich pieniędzy, mam kursy opiekuńcze, doświadczenie, praktyki w świetlicy itp itd. a ciągle nie mogę znaleźć Maluszka, którego mama mnie zatrudni :(

Gość katarzyna z koszalina
ja wlasnie skorzystalam z ofery dziewczyny z koszalina,do opieki nad moja coreczka,i zaoferowalam jej 20 zl. za godzine.Jak czytam te wasze wypowiedzi na temat wysokosci stawek,to az mi sie slabo robi...jak mozna zostawiac swoje pociechy za 3-4zl.nie rozumiem tego...ale to chyba dlatego,ze stac mnie na takie wynagrodzenie.

Gość gosieńka89
Kasia jesteś wyjątkiem :( i nie chodzi tu nawet o te 20 zł/h ale 3-4zł to mało, naprawdę mało :( ale i tak szukam:) dziewczyny pomóżcie :(

Bzdury! Jak jakas kobieta pracuje na kasie w markecie i zarabia 500 zl/ m-c, to z czego ma zaplacic niani horendalna stawke??? Jezeli jedna i druga strona zgadza sie na uklad, to wszystko jest OK. I nie wypisujcie tu bajek o stawce 20zl/, dziewczynie, ktora napisala na kafe, ze zaopiekuje sie dzieckiem h:O