Gość eviko Napisano Luty 1, 2007 Ja płaciłam niani 1500zl /m-c, z mieszkaniem, osobny pokój, wyżywieniem, niedziele wolne. Niestety okazało się za mało. Jeżeli jakaś Pani z doświadczeniem ma ochotę na pracę w W-wie to proszę o kontakt na mail eviko11@wp.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pszczolka z listopada 0 Napisano Luty 2, 2007 ja zarabiam 1000zł w pracy jestem od 7:30 do 18 jest tam 2 dzieci ale jedno jest wprzedszkolu prawie caly dzien a 2 do miesieczne niemowle i tylko przynim pomagam czasem sprzatam ale to 2 razy w tyg i prasuje rzeczy malej ale za to mam platne urlopy wolne na szkole i jesli potrzebuje kilku dni wolnych to terz niema poblemu jezdze z nimi na wakacje i w sumie jest super a tak wogole to natych wakacjach pracuje sobie 4godz dzienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pszczolka z listopada 0 Napisano Luty 2, 2007 aha pracuje w wawie wiem ze 1000zl to malo ale za to soboty niedziele wolne i czasem piatki jak mam uczelnie dojerzdam ale niema problemu przenocowac jesli musze wsumie jest dobrze z pracodawcami jestem na ty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karol_ina 0 Napisano Luty 2, 2007 Bonita, sorry ale jesli miałabym zapłacić niani 10 zl za godzine to z mojej wyplaty nie zostaloby mi prawie nic czyli nie opłacałoby mi sie to. A po to wróciłam do pracy i odbieram czas mojej córce zeby cos z tego miec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Margot42 Napisano Luty 5, 2007 Mam pytanie, czy wiecie Panie ile się bierze za opiekę nad dwójką małych dzieci rok i dwa lata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość k1krist Napisano Luty 6, 2007 Rozumiem, że wszystkie te sumy na godzinę to praca na czarno. Moja żona też pracuje na czarno za 5 zł na godzinę (8 godz. dziennie). Za dojazd samochodem ma płacone osobno (dojazd min 1 godz.tam i z powrotem). Czasem coś ugotuje, odbierze swoim samochodem dziecko, prasuje zawsze wszystko co jest w domu (to w cenie tych 5 zł), posprząta pobierznie. Ma duże doświadczenie ( wychowała już 5 dzieci), mały za nią przepada. Mnie się wydaje, że dostaje za mało. Jak sądzicie? Ile zaraba się netto /godz. zatrudniając się przez legalną firmę ( z ZUS-em i innymi opłatami)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w warszawie Napisano Luty 6, 2007 z tego co ja sie orientuje dla starszych osob na emeryturze wychodzi 5-6 zl na reke a mlodszym okolo 10 zl na reke licze wszystko na 1 dziscko bo od wiekszej liczby nie znam ja bralam 15-20 zl za godzine ale z polecenia - a ze jestem dobra w te klocki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 7 zł - Wawka Napisano Luty 10, 2007 To jest moja pierwsza praca, nie miałam jeszcze referencji. Jak będę miała, to będę brała 10 zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość opoka Napisano Luty 10, 2007 Do Lazar: Tak się składa, ze wiele z nas opiekunek jest po studiach lub studiuje. Ja cenię swoją pracę, wkład i trud w nią włożony dlatego studiując pedagogikę zarabiam 1500 zł miesięcznie ( w Warszawie). Może dodam, że w zakres moich obowiązków wchodzi: opieka nad dzieckiem, zabawa, karmienie, spacery. Nie sprzątam w tym domu i nie objadam pracodawców. Jako opiekunka zdobywam doświadczenie i mam elastyczne godziny pracy, dlatego żadna firma nie wchodzi w chwili obecnej w rachubę. Skoro piszesz, że tak mało zarabiasz dorywczo to może weź się do pracy ( choćby jako opiekunka) a nie narzekasz. Ja to odebrałam jako zawiść... Pozdrawiam wszystkie Nianie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kalanea Napisano Luty 10, 2007 Czy ktoś wie ile bierze się za opiekę nad dzieciem w dni wolne od pracy tj. sobota,niedziela. Tyle samo co w dniu roboczym, czy 100% więcej. Pozdrawiam Niania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Moniwawa2 Napisano Luty 11, 2007 Do Lazar !! Ja wiem, że lekarze słabo zarabiają.....ja wiem, że jest im ciężko, bo żeby dorobić, muszą harować 12-15 godz/dobę....JA TO WSZYSTKO WIEM, MAŁO.... ZNAM Z DOŚWIADCZENIA!!.......... ALE... tak samo jak cięzko znależć naprawdę dobrego lekarza, jakiejkolwiek specjalności, tak samo trudno jest znależć naprawdę dobrą opiekunkę do dziecka. Osoba, która w swoją pracę wkłada dużo serca i uczucia, która naprawdę kocha, to co robi, jest skarbem, niezależnie od zawodu. A skarb trzeba chołubić, chuchać i dmuchać. Wtedy pieniądze nie stają się najważniejsze, tylko podejście.... a wówczas nieważne są stawki za godz. a serce, które wkłada w pracę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niania60 Napisano Luty 14, 2007 ile moge wymagac od rodzicow dzieci? odp! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamalali Napisano Luty 14, 2007 Popieram Karolinę. Ja musiałam wrocić do pracy za 6zł na h, niani płacę 7.Na szczeście mam męża który odbiera małą za nim wracam z pracy, więc trochę tych "6zł za godz." zostanie dla nas. A za nim któraś mądra niania doradzi mi żłobek powiem, bardzo chętnie tylko mi najpierw dziewczyno znajdź miejsce w żłobku w Warszawie. Gratuluję tej niani która napisała na samym wstępie, że biedne mamy jej nie zatrudniają i praca za mniej niż 10zł to kpina, niania mojej córki nie miała tyle szczęścia, chociaż może miała, bo nie wiem jak Pani ale ona ma pracę. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do mamaali Napisano Luty 15, 2007 jesli złozysz podanie juz dzis masz spore szanse na dostanie sie dziecka w przyszłym roku niestety takie sa kolejki w żłobkach i czy ja wiem czy to tak genialny sposob na oszczednosc dzieci w zlobkach co chwila sa chore wiec i tak potzrebna jest wtedy niania i zalezy w której dzielnicy szukasz zlobka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przyszła zatrudniająca nianię Napisano Luty 16, 2007 u mnie w mieście nie ma żłobka. Sama zarabiam 10 zł za godzinę - po studiach, wielu kursach i egzaminach w pracy. Ile mam zapłacić niani, przecież nie tyle, ile zarabiam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość stuentka Napisano Luty 16, 2007 zalezy w jakim miescie to zalezy od ciebie ile zaplacisz czy placisz za godziny8-10 czy pensje ale pamietaj ze jesli placisz pensje to placisz ja rowniez w czasie urlopu niani mi wychodzi ok 5zl za godzine zarabiam 1000zl jestem studentka zaoczna wiec co 2 piotek mam wolne na szkole platne urlopy i dni wolne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a na prowincji Napisano Luty 17, 2007 300zł za m-c po 4 godz. dziennie przez 5 dni w tygodniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marta86 Napisano Luty 21, 2007 Opiekuje sie 7 letnia niepelnosprawna dziewczynka, godzint roznie, czasem zdarzaja sie nocki. Za dwa tyg dostaje 600zl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Niania23 Napisano Luty 22, 2007 5 zl Kraków - to jest średnia płaca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cała prawde o Was Napisano Luty 28, 2007 Najwyższy czas uświadomienie rodziców, że zatrudnienie Niani z ogłoszenia to najgorsze rozwiązanie dla Waszych Pociech. Z moich doświadczeń i doświadczeń znajomych (nie mieszkam w Warszawie) wynika, że w tej branży pracują osoby, które ze względu na swoje kwalifikacje, a raczej ich brak nigdy nie dostałyby zajęcia na rynku pracy. Na Nianie zgłaszają się dwie kategorie ludzi : 1). Osoby, które wychowały kilkoro własnych dzieci, macierzyństwo rozpoczęły w okresie 18 lat lub wcześniej, więc nie skończyły szkoły, po której można w miarę poprawnie nauczyć się używać języka polskiego. 2). Studentki., dla których praca Niani to dobre rozwiązanie, bo jest to tymczasowa praca w której można odrobić lekcje, wyspać się, a dziecko wrzucić w kąt, bo przyszła pani magister (od siedmiu boleści), nie możne wykonywać tak poniżających obowiązków domowych jak przewijanie dzieci itp. Ad1 Pierwsza kategoria Pań to osoby, które nie potrafiły dobrze wychować własnych dzieci, jedno dziecko wychowywało drugie, wiec nie mają zielonego pojęcia jak prawidłowo opiekować się dzieckiem. Używanie języka polskiego również sprawie im duże problemy i nie jest to bez znaczenia, bo Wasze dzieci będą uczyły się wymowy od takich Niań. Płaca 5zł/h (zdaniem takiej Niani za mało) - miesięcznie daje to blisko 1000zł Rynek pracy – osoba z takimi kwalifikacjami, jeżeli znajdzie pracę, najwyżej w supermarkecie bez umowy, za 300zł.m-c pracując po 12 godz dziennie (jeden dzień wolny w miesiącu) Niania natomiast pracuje 9 godz. dziennie zajmując się dzieckiem, wrzuca Waszą pociechę do wózka , przewijanie Maluszka to zbyt dużo obciążenie dla niej, więc przewija go tuz przed Waszym przyjściem do domu, przyprowadza do Waszego domu znajomych bo 50 % czasu Dzidziuś śpi (pracuje zgodnie z zasadą – czy się stoi , czy się leży to 1000zł się należy) Takie Nianie bardzo często zabierają Wasze pociechy do siebie do domu (ZGROZA) i tam Maluszek wrzucony w kąt (dziecko ulicy), a Niania wykonuje wszystkie swoje obowiązki we własnym domu, gotuje, sprząta, a Waszego Dzidziusia nosi kilkuletnia wnuczka i zabawia zapchlony pies. Efekt takiego zachowania to zupełna nieodpowiedzialność Niani i zagrożenia dla życia i zdrowia Waszej Pociechy. (Koleżanki dziecko po takich praktykach ciągle chorowało, Paluszek zachorował na lamdie , oczywiście przyniósł je pies – efekt to nieprzespane noce koleżanki i bardzo ciężka trudna do wyleczenia choroba.) Moje dziecko natomiast nosiło kilkuletnia wnuczka, która przychodziła do Nas, aż strach pomyśleć jakie mogą być konsekwencje tak bezmyślnej Niani. Ad 2 Drugą grupa to studenki, na rynku pracy taka studenta nie znajdzie pracy nawet za najniższą krajową (600zł) bo nie ma doświadczenia – może liczyć na staż w firmie za 200zł /m-c za 8 godz. pracy. Bardzo często osoby po studiach i kilkuletnim stażu pracy na dzień dobry dostają w firmie najniższą płacę czyli 600zł. (Nawet wielkie koncerny we Wrocławiu proponują podobną płacę, do której trzeba dojechać na własny koszt – i nikt nie sponsoruje dojazdów do pracy jak w przypadku Niań. Niania studenka chce zarabiać 8 – 10 zł/h miesięcznie daje to kwotę prawie 2000zł - to jest już SZCZYT GŁUPOTY. Niania również pracuje zgodnie z zasadą zasada (Czy się stoi czy się leży to 2000zł się należy ), wiec po co się przemęczać, w pracy można przygotować się do wykładów, wyspać się a dziecko samo sobą się zajmie. Tłumaczenia, że studentka ma większe potrzeby finansowe bo potrzebuje na studia, dojazdy, IMPREZKI to kolejna głupota – więc można taka Pani poszuka normalnej pracy i powie pracodawcy, że ma większe potrzeby finansowe. DROGIE MAMY, NIE ZATRUDNIAJJCIE OSÓB Z ULICY BO PRZEPŁACACIE I NARAŻANIE WASZE POCIECHY NA POWAŻNE KONSEKWENCJE. BŁĘDY WYCHOWACZE W OKRESIE NIEMOWLĘCYM RZUTUJĄ NA CAŁE ŻYCIE WASZEJ POCIECHY. NIE DAJCIE SIĘ SZANTAŻOWAĆ PRZEZ BEZMYŚLNE NIANIE, KTÓRE NAWET NIE MAJĄ DOŚWIADCZENIA, WASZE DZIECKO TO NIE KRÓLIK DOŚWIADCZALNY. A wy ciagle stekacie ze mało zarabiacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cała prawde o Was Napisano Luty 28, 2007 Popieram Lazar w 100%. Nawet szkoły jeszce nie skonczyłyscie,nie macie zadnych kwalifikacji a chcecie zarabiac jak urzedniczki.To sobie siedzcie na bezrobociu. sama nie zarabiam za duzo- a mam skonczona szkołe z wyróznieniem. Co to za ciezka praca nad dzieckiem co z 8 godzin cztery przesypia??.We łbach sie Wam poprzewracało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pszczolka z listopada 0 Napisano Luty 28, 2007 to co napisalas obraza mnie pracuje w wawie i zarabiam 1000 zl pracuje jako niania bo chcialam sie zajmowac dziecmi inna prace mogla bym znalesc ale nie miala bym wolnych piatkow na uczelnie dostalam oferte pracy w biuze i za tyle samo ale niechce wole zajac sie dzieckiem a co do rzucania w kat dzieci to pomysl zanim cos powiesz jak by zmienialo sie raz dzienie pieluchy to by maluch mial odparzenia , 2 latka niemozna wsadzic w wozek bo by z niego wyszedl owszem ucze sie w pracy ale tylko w czasie snu dziecka a miedzy czasie gotuje mu obiad! a jak niespi to codzimy na basen do parku,lasu, muzeum czytam mu ksiazki, malujemy rysujemy ucze go jezdzic na roweze. w zime jezdzimy na sankach a to chyba niejest nic czasem mam dni ze niemam ochoty nic robic ale to jest 1 dzien w miesiacu spedzam z malym(4 lata) 11godzin dzienie a nie 9 wiec jesli mozesz to nieobrazaj mnie!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pszczolka z listopada 0 Napisano Luty 28, 2007 aha z 1000 zl oplacam sobie uczelnie, i dojazdy wstaje o 4 rano zeby na 7 byc w pracy zatrudniono mnie z ogloszenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość /łączenie tematów/ Napisano Marzec 4, 2007 W sprawie wynagrodzenia Niani mam pytanko bardzo a bardzo pilne ================================== ====================== 18:46 Neonetka23 Zaczynam od przyszłego tygodnia prace W Krakowie z zamieszkaniem i umówiłam sie z pracodawcą na 1200 zł miesięcznie .Chce by mi wypłacała co tydzień na pensje.Nieiwem tylko ile mi na ten tydzien przypadnie bo według mnie 300 zł.Czy pracodawcy licza sabie cae 30 dni czy miesiąc jako 4 przepracowane tygodnie bo nieiwem sama?Pliz napioszcie jak wam sie wydaje 21:12 silos258 Najczęściej jest tak, że jak umawiasz się z pracodawcą na stawkę za godzinę to liczy ci dokładnie tyle dni i godzin, które przepracowałaś. Ale jak ustaliliście sumę za cały miesiąc to nie odejmuje ci za soboty i niedzielę i inne ewentualne dni wolne, chyba, że wynikają z twojej winy. Tak jest w każdej zwykłej pracy. 06:31 Ella48 http://www.imagic.pl/public/pview/25519/5.gif< /a> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość z nalogiem Napisano Marzec 4, 2007 PALACA NIANIA NIE!!!!!! DLACZEGO????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do oburzonych mamusiek Napisano Marzec 5, 2007 jak to niania "siedzi z dzieckiem"? Wy też tylko siedzicie? :o 1000 zł w warszawie to wcale nie jest dużo! Najlepiej jakby jakaś zajmowała się Waszym dzieckiem/dziećmi za pół darmo! To chyba większa odpowiedzialność, niż sprzątanie. A wymaganie też często macie,że hoho Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eju nia nie wiem skąd jesteś Napisano Marzec 5, 2007 ale zarabiasz bardzo mało! :o z 2 dzieci stanowczo za mało! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aska0106 0 Napisano Marzec 5, 2007 moje dziecko pilnuje sasiadka kiedy ja jestem w szkole. zgodzila sie na 200z\\mc. ale pewnie tylko dla tego ze wie ze jestem na utrzymaniu rodzicow i nie jestem wstanie zeby dac wiecej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość qwertygirl Napisano Marzec 5, 2007 Widze, ze czlowiek jest z natury zly i szuka tylko okazji, aby kogos wykorzystac. Jak mozna placic takie grosze osobom, ktore opiekuja sie Waszymi dziecmi, zapewniaja im bezpieczenstwo i poniekad maja wplyw na ksztaltowanie ich sie osobowosci(bo czesto przebywaja z dziecmi wiecej niz rodzice). Zalosne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kasikr Napisano Marzec 5, 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie! Jestem opiekunką z okolic Krakowa, z dużym doświadzceniem, opiekowałam się dziećmi od wczesnych młodzieńczych lat, mimo, iż nie miałam wtedy żadego wykształcenia w tym kierunku (opinia idzie za czlowiekiem do śmierci:)). Teraz właśnie kończe studium kształcące w zawodzie opiekunka dziecięca, opiekuje się dziećmi dorywczo, bo szkolne obowiązki na więcej nie pozwalają. Moje wynagrzodzenie to 10zł za godz (ale to praca na miejscu i nie muszę płacić dojazdu, więc też się inaczej liczy). Jeśli jakaś mamusia z okolicy chciałaby nawiązać kontakt to zapraszam, opiekuje się dziećmi też w weekendy, jeśli rodzice chcą pobyc sami, ale wtedy to już inna stawka wchodzi w gre:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach