Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eju_nia

WYNAGRODZENIE....NIANKI.....ile płacić ????

Polecane posty

Gość Nianiaaa21
Ja wlasnie rozpoczynam prace jako opiekunka, mam sie zajmowac dzieckiem 1,5 rocznym 6-7 godz dziennie, za 5zł/godz. Kraków. Myslicie ze to jest stawka ok? Ja nie mam o tym pojecia:(

Gość ravegirl
Krakow A ja za 2 dzieci (2,5 i 4,5 lat) zarabiam 7 zl/h. Nie sa grzeczne i sprawiaja problemy. Uwazam ze to nie jest duzo szczegolnie ze za jedno dziecko dostawalam 10zl/h ale prowadzilam z nim zabawy edukacyjne, rozwijajace jego wyobraznie, wrazliwosc i wiedze o sztuce, kulturze i historii. Pozdrawiam.

Gość marczitqa
Ja mam się zajmować 1,5 roczną dziewczynka. Przez 5 dni w tygodniu od godz. 7.00 - 17.00. Do moich obowiazków ma należeć także sprzątniecie domu, przygotowanie obiadu dla rodzicow, zrobienie obiadu dla małej itp. Jestem ciekawa na jaką stawkę powinnam się zgodzić. Prosze o odpowiedz.

Gość Aniaaaaaaa35
conajmiej 7zł na godzine jak nie wiecej...

Gość opiekunka
Jeśli chodzi o stolicę to ja bym za taką pracę chciała ok1800zł. To jest 10 godz.A opieka 10 godz. + obiadki itp. Winnym mieście np moim nie da się porównać wynagrodz.do Warszawy.Ale za opiekę 8 godz./5 dni mam 800zł.Jeśli doszły by mi obowiązki to-zgodziła bym się za min.1200zł.

Gość natala79
Mam problem. mam nianie, ktora zajmuje sie moim dzieckiem okolo 8 miesiecy (mala ma 2 lata), sama ustalila stawkę 450 zł/mc. maz pracuje na zmiany wiec zdarza sie ze w 1 tygodniu przychodzi od godziny 14.00 do 17.00 a w innych od 8:30 do 15:30 (jak maz wraca z 1 zmiany) lub nawet w niektore poniedzialki ma wolne bo maz maz zaczyna nocke. Ja pracuje od 9 do 17. W domu jestem o 17:15-17:30. Ale naprawde rzadko sie zdarza by zostala do tej godziny, jak mezowu wypadnie cos waznego. Ostatnio maz mial 2 tygodnie pod rzad pierwsze zmiany, wiec niania musiala zostawac od 8:30 do 15:30. Zaczelo jej to nie pasowac, i jeszcze dowiedziala sie ze maz dostal awans i bedzie pracował do 16-17. Powiedzial mi dzisiaj ze nie bedzie pracowac za takie pieniadze bo pracuje duzo godzin i musimy to jakos rozwiazac. Nie wiem co mam robic, bo sami w tej chwili nie mamy za duzo pieniedzy, ale moze po awansie bedzie troche wiecej i moze dlatego cos ja ruszyło??? Niania mieszka obok nas, ma blisko, zabiera małą do siebie, zrobi sobie u siebie obiad dla rodziny i posprzata wiec nie wiem czy ma tak zle gdyby musiala dojezdzac przez cale miasto. Poradzcie cos, nie mieszkam w duzym miescie jak Wroclaw czy Warszawa, czy ta stawka jest mała?

Gość Aniaaaaaaa35
podaj ile godzin u was spedza ... bo to chyba wazne takie wyliczanki od którejs do którejs nikomu nic nie daja ... i nikt Ci nic nie powie czy mało czy duzoo... :|

Gość renia567
tak podaj nam liczne H najmiejsza i najwieksza jaka u was spedza,... dodatkowe godziny to oczywiscie powinna byc podwyzka i to WY powinniscie ją o tym poinformowac i zaproponowac wiecej ... co za debile sa na swiecie... co wy myslicie ze beda wam ludzie pracowac za darmo >??? nooo przesada ...

Gość natala79
patrzac na ten miesiac 1 tydzien - 7h/dziennie (czyli 35h) 2 tydzien - 3h/dziennie (czyli 15h) 3 tydzien - 6h/dziennie (czyli 30 h) 4 tydzien - 7h/dziennie (czyli 35h) razem 115h w miesiącu nie oceniajcie mnie w ten sposob ze chce by ktos pracowal za darmo. ja nie ustalalam tej stawki, niana sama ja zaproponowała. Nie robi nadgodzin codziennie (zdarza sie to moze 2 razy w miesiacu po1 godzinie)

Gość do natala*
Najlepiej odpowiesz sobie sama , tylko musisz sie szczerze zastanowic czy chcialabys wykonywac taka prace w takim wymiarze, u obcych ludzi , za pieniadze, ktore ona u was zarabia :)

Gość Aniaaaaaa34
to tak ok. 4zł na h wychodzi.. nie jest chyba najgorzej ale super tez nie... daj jej podwyzke skoro ma byc wiecej godzin

Gość arra.
do natala... nie słuchaj niektórych komentarzy... bo tu same nienie co ny chciały zarabaic tyle co kierowniczki asame nie maja nawet porzadnego pedagogicznego preszkolenia. jak sama tyle zaproponowała to niej miej wyrzutów a podwyzke mozesz jej dac , bo wiadomo ze to zawsze motywuje do pracy. :-)

Gość ulak024
Witam wszystkich na początku chcę pozdrowić wszystkie nianie które pracują za 2,3 zł uważam że jest to bbardzo poniżające i nie wiem jak można się zgodzić na tak niską stawkę,dlaczego nie walczycie o swoje!! Ja opiekuje się 15miesięczną dziewczynką od stycznia na godzine mam 7zł pracuje od 8.30 do 14.30 przez 4 dni a a 5dzień sprzątam za co dostaje 60 zł niezależnie ile jestem a przeważnie wychodzi to 5/6 godzin.od śierpnia bede mieć ubezpiewczenie na kwote 820 zł z czego zamias dostać 600zł po odliczeniu składek i podatku dostane 800zł.Uważam że trzeba rozmawiać z pracodawcami i rozmawiać o płacach i nie pozwolić sie wyzyskiwać,gtdyż pracodawca też człowiek.Ja dziękuje za tak wyrozumiałych i dobrych pracodawców,sama mam córeczke w wieku lat 4 i teraz gdy nie chodzi do przedszkola zabiram ją ze sobą do pracy dla moich pracodawców to zaden problem wręcz przeciwnie bardzo lubią moją małą.Pozdrawiam i życze powodzenia

Gość emerytka......
Chętnie zajęłabym sie dzieckiem za 10 zł na godzinę + sprzatanie i gotowanie. Ale w małych miejscowościach to jest nieosiągalne.

Gość tamataaa
a ja bylam dzis u babki wymagania takie ze ho ho umawialm sie z nią na 4zł co smieszna suma.. no ale ok to ta mi dzis jedzie ze to za duzo to po cholere mnie sciagała do dziecka i kazała poznawac :/ głupia pinda

Gość natala79
115h ktore wyliczylam chyba nie jest duzo w porownaniu gdy nianie opiekuja sie po 8h dziennie przez 5 dni w tygodniu (do tego cos posprzataja, wyprasuja dziecku ubranko na wyjscie, cos ugotuja-moja tego nie robi), daje to jakiej 176h wiec u mnie pracuje 61h mniej (a 115h to najwiecej ile moze u mnie przepracowac). Takze nie wiem drogie nianie czy to duzo. Poza tym sama ustalila stawke, jest emerytka wiec ma dodatkowy grosz. Dalam jej 100 zł podwyzki i jest bardzo zadowolona. Ja sama zarabiam 1200 zł a niania w tej chwili 550 zł , prawie polowa mojej wyplaty z tym, ze ja jestem w pracy 8 godzin dziennie a ona nie.

Gość Kajakowa
natala79 skoro tyle zarbiasz a polowe musisz przeznaczyc na nianie, to oddaj dziecko do złobka za 300zł i juz pozostale 300zł zostanie Ci w kieszeni. Bo sepuklacje nad tym czy Twoja 8 h praca jest cięższa od pracy Twojej niani to jak dyskusja nad tym, czy praca kobiety w domu( sprzatanie, gotowanie, pranie, prasowanie, etc.) jest mniej warta od pracy zawodowej?

Gość aniakrakow
witam was serdecznie, czy ktos moze wie ile zarabia niania w krakowie? jestem mama z 2 letnia coreczka i chcialabym sobie dorobic jako opiekunka,tylko nie wiem ile mam powiedziec? jestem z krakowa, dziekuje i pozdrawiam

Gość Mamusia30
Natala79.Musisz wiedziec czy szukasz opiekunki czy pani do sprzatania?Jezeli ta osoba ma prasowac,gotowac obiadki,sprzatac i zajmowac sie dzieckim to jest po prostu gosposia.Taka pomoc domowa nalezy wycenic na 2000zl/miesiecznie.To minimum przy pracy 5dni w tygodniu po 8-10godz.dziennie plus ubezpieczenie.Sama place opiekunce 900zl(5godz.5 dni w tygodniu).Pani sprzatajacej 15zl/godz.Mieszkam w malym miasteczku.Opiekunka to osoba,ktora powinna wlasciwie zajac sie nasza pociecha czyli spacer,czytanie ksiazeczek,nauka korzystania z nocniczka,zabawy,gry itp.Napewno niechcialabym,zeby prasowala podczas gdy moj synek umieralby z nudow.Dobra prace nalezy uczciwie wynagrodzic.U Ciebie w pracy napewno kazdy odpowiada za cos innego i wykonuje to,co jest jego obowiazkim.Nie wszystko.Pozdrawiam

Gość ullap
Witam chce zatrudnić nianię do 17 miesięcznej dziewczynki 3 razy w tygodniu po 7 godzin. Mieszkam w Skwierzynie jakieś 30km od Gorzowa Wlkp zwrócę za dojazdy i mogę zatrudnić na umowę o pracę wyżywienie też zapewnię jak myślicie jakie wynagrodzenie byłoby odpowiednie ?

Gość ullap
Dodam jeszcze że dni w których potrzebuję opiekunki to wtorek,środa i czwartek.Pozdrawiam

Gość reniferka75
Mam takie pytanie? od wrzesnia ide na kurs komputerowy z naszego urzedu w Goldapi i mam 9 miesiecznego synka.Chcialabym sie dowiedziec ile mam zaplacic dla opiekunki za godzine??????.A codziennie po 4 godziny oprocz sobot i niedziel.Jestem z wojewodztwa warminsko-mazurskiego.

Gość jula83
5-6 zł/h

Gość Lilka 22
Jestem studentką pedagogiki i moim zdaniem 5 zł to jeszcze za mało. To bardzo odpowiedzialna praca. Jest tylko 1 warunek: musi to być właściwa osoba na właściwym miejscu. I moja rada dla rodziców: najpierw dokładnie osobę na to stanowisko! Nie bójcie się zadawać nawet najbardziej dziwacznych pytań w trakcie rozmowy z kandydatką na nianię. W końcu od tego zależy dobro waszego największego skarbu- dziecka. Pozdrawiam

Gość Lilka 22
najpierw dokładnie SPRAWDźCIE kandydatkę...(we wcześniejszej wypowiedzi zabrakło mi 1 wyrazu, najmocniej przepraszam)

Witam. Zatrudniam nianie i płacę jej 600zł/mc. Dodam, że mieszkam w małym miasteczku (żadna wawa czy kraków). Niania jest od 7:30 do 15:50 (prawie 8,5h - 5 dni w tygodniu). Do obowiązków należy tylko opieka nad dzieckiem. W trakcie dnia dziecko spi około 3 - 3:30 godz. Niania nawet nie gotuje dla dziecka bo karmi je z gotowych słoiczków. I nie jest to jej podstawowe żródło zarobkowania - kobieta jest na rencie i w taki sposób sobie dorabia. Proszę o ustosunkowanie sie do tego - jest to normalna stawka czy za mało????

Gość jula83
Do Ojciec33. To jest zdecydowanie za malo, na godzinę wychodzi 3,5 zł. Nieważne, że Pani jest hna emeryturze i ma dodatkowy dochód. Małe miasto też nie usprawiedliwia, żeby płacić jej tak mało. Moim zdaniem stawka 4,5-5 zł/h, czyli 765-850 zł/ mc (170 h), będzie najodpowiedniejsza.

Gość jula83
Do Ojca33. Takie jest moje zdanie.W końcu się pytałeś o zdanie na ten temat "...Proszę o ustosunkowanie sie do tego - jest to normalna stawka czy za mało???? ". Jeżeli uważasz, że stawka jest ok to po co pytasz sie na forum czy jest to normalana stawka, czy za mało. Myślisz, że odpowiedzi będę, że jest ok. Ja sama jestem opiekunką we Wrocławiu i mam 6-6,50 zł/h i z tego, co wiem 1000 zł. opiekunki też zarabiają (np. moja znajoma - 160 h/mc). Czyli twoim zdaniem jak ktoś mieszka i pracuje w małej miejscowości powinien zarabiać mniej, tak? Ja pochodze z małej miejścowości i np. pani pracująca w kiosku zarabia tyle samo, co we Wrocławiu. Stawka 4.50 h naprawdę nie jest wygórowana.

Witam ponownie. Jak można zauważyć całkiem odmienne wypowiedzi niań i rodziców. I to jest całkiem zrozumiale ze niania chce jak najwięcej zarabiać a rodzice jak najmniej płacić. I julio na całe szczęście, że działają jeszcze prawa rynku a nie pewne fantazje... I jeżeli w małym mieście 700 zł za opiekę 8h/dzień to jest juz luksus i zazwyczaj na tą kwotę składa się nie tylko opieka nad dzieckiem. I oczywiście znajdą się ludzie co będą w stanie płacic 15zł/h ale będą i tacy co 3.5/h to max możliwości. I wcale nie uważam, że płacąc np 3- 4zł/h to jest równoznaczne z oszczędzanie na dziecku i nie jest to bulwersujące jak to określiła niania z warszawy. Wystarczy coś zrozumieć! Jedni za wykonaną pracę żądają kwotę X a inni kwotę X+Y co wcale nie oznacza ze jak będzie kwota X+Y to będzie lepiej wykonana - a jeżeli ktoś tak uważa że Dobrze opłacona niania = Super wychowane dziecko to się bardzo myli. Jest jeszcze dużo innych zmiennych wpływających na końcowy wynik. W dalszym ciągu będę się upierał, że wynagrodzenie zależy od miejsca wykonywania pracy. Ale 15zł/h to lekka przesada oczywiście na pełny etat.

Gość jula83
Do Ojca33. Chciałam zauważyć, że to nie ja pisałam o 15 zł/h, proszę czytać uważnie wypowiedzi na forum, i też uważam, że to jest za dużo. Ale moim zdaniem 3 zł/h to znów za mało. Pozdrawiam!