Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie śpiąca królewna

NISKIE CIŚNIENIE !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość CCC ...
tylko nie pijcie za duzo kawy bo rozwalicie sonie watrobe trzustke nerki ;-)

Gość przechodzien
dzis 91/58 po kawie gigancie. Jak funkcjonować, gdy łóżko takie kuszące? W pracy kawa za kawą, bo przecież szef patrzy i oczy trzeba mieć otwarte, ech..... pozdrawiam urocze śpiące królewny

Gość takakaa
Ja też miałam niskie ciśnienie, ale u mnie tabletki antykoncepcyjne rozwaliły organizm. Na szczęście wyszłam z niskiego ciśnienia.

Gość guwa
WITAM POLECAM YERBE MATE BARDZO DOBRA NA CISNIENIE NISKIE I NIE TYLKO ,JESTEM POBUDZONY PRZEZ CAŁY DZIEŃ

Gość nuna11111
tez mam niskie cisnienie i mam zawroty glowy!!!!! siedze przed kompem i mi glowa sie kiwa, masakra!!!!mroczki przed oczami, jestem zniechęcona do wszystkiego, nic mi sie nie chce, brak energii, sennosc, zmeczenie, zły nastrój :-((((((

hej też mam niskie cisnienie moja normą to 90/60 ale ostatnio coraz niższe.dziś boli mnie głową cisnienie 107/37 puls 90 co to może znaczyć że pierwsze jak na moje normy podwyższone a drugie aż tak niskie??mam wiele objawów opisanych na tym forum ale wcześniej kojarzyłam to z borelioza bo takie miałam podejrzenia ale wynik -wątpliwy i sceptyczne podejście lekarza zniechęciło mnie do dalszych badań.więc jeśli kiedykolwiek bedziecie mieć rumien po kleszczu to idźcie od razu do lekarza.ja dopiero po co najmniej roku poszlam gdy tylko skojarzylam fakty z moim złym samopoczuciem ale lekarza ciężko przekonać skoro się od razu nie przyszlo z rumieniem.trochę odbieglam od tematu -przepraszam.tak więc zawsze myslalam że to borelioza może być przyczyną moich dolegliwości bo ma sporo podobnych objawów ale teraz mam wątpliwości bo może to tylko zbyt niskie cisnienie.napisalam "tylko" gdyż borelioza bardziej mnie przeraża. może ktoś z was jest w podobnej sytuacji co ja??napiszcie co o tym myślicie.

Ja mam 14 lat i ponad rok temu byłam na profilaktycznych badaniach kardiologicznych... Pani doktor powiedziała, że musi mi założyć holtera i że trzeba działać, gdyż zauważyła, że moje serce bije nierówno i że mam niskie ciśnienie i w sumie praca mojego serca jest taka jak u prawdziwego, wyćwiczonego sportowca. Badania niby nic nie wykazały i wszyscy przestali się tym interesować. Od około grudnia zaczęło robić mi się słabo, ciągłe zawroty głowy, mroczki przed oczami i te problemy z koncentracją oraz snem... byłam ciągle senna, a jak już się położyłam spać to nie mogłam zasnąć... Do tego te zimne ręcę i stopy... Miałam iść do szpitala na badania, podczas których zemdlałam, bo za długo stałam w jednym miejscu i pamiętam tylko, jak pielęgniarka przywiozła mnie na wózku do sali i zostałam tam na kilka dni. Zrobili mi różne badania i jakiś test, okazało się, że momentami bije mi nie równo serce, mam baaaardzo niskie ciśnienie i lekarze postanowili wysłać mnie do wrocławia do kliniki na wszczepienie rozrusznika serca. Tak, wiem... W moim wieku to trochę, jakby to powiedzieć - dziwne. Ale moja mama zgodziła się. Po miesiącu znalazłam się we wrocławiu, w którym potraktowano mnie niewłaściwie... Lekarz prowadzący nie spojrzał na moje poprzednie badania i stwierdził, że mi nic nie jest i niepotrzebnie przyjechałam; że nie będzie żadnej operacji i że poleżę sobie kilka dni i wyjdę... Nie byłam zadowolona z tego ale nie mogłam już nic na to poradzić... Po kilku badaniach, m. in. po teście shelonga lekarze doszli do wniosku, że mam omdlenia ortostatyczne i wazowagalne na tle wazodepresyjnym... z początku nic mi to nie mówiło, lecz poczytałam trochę o tym w internecie i zrozumiałam co to jest... Jedyne co lekarz mi polecił to pić dużo wody, dodawać dużo soli do posiłków oraz 2 razy dziennie stać po pół godziny w jednym miejscu (takim, wokół którego nic nie ma, na wypadek gdybym zemdlała) - dzięki temu po jakimś czasie powinnam móc już stać w jednym miejscu bez obaw, że stracę przytomność... Jeśli chodzi o mnie to niezbyt mi to pomogło, ale warto próbować :) aa i zapomniałam dodać, moje ciśnienie zwykle wynosi 70/30 :) Pozdrawiam wszystkich :)

Gość ela00000001
mam 28 lat i zawsze (odkąd pamiętam) mam niskie ciśnienie 90/50 w porywach do 60. Senność mnie ogarnia co chwilę,zawsze mam zimne ręce i stopy,etc... niestety po kawie i innych środkach (cardiol, cardiamid...itd, nawet gripex i inne tego typu leki na głupie przeziębienie i zapalenie zatok podnoszące ciśnienie) dostaje migrenę. Zaczyna się kłuciem i mrowieniem w głowie,szumem w uszach,szybkim biciem serca, potem mroczki i w efekcie silny ból oczu.To jakiś koszmar. Na przestrzeni wielu lat odkryłam sposób na niskie ciśnienie- senność: z rana kawa i od razu aspiryna (tylko aspiryna przyjęta przed pojawieniem się mroczków zapobiega silnemu bólowi głowy). Czy ktoś ma tak samo? czy próba podniesienia ciśnienia spowodowała u którejś z Was takie objawy jak u mnie? Już mam dość zwalczania senności, kawy i aspiryny :/

Gość kaska8806
Witam. Ja mam 104 na 48. Bardzo ciepłe stopy i dłonie. Masakra w oczach to częto mam plamki i ciemno mi sie robi przed oczyma. Czasem mam wrażenie, ze zaraz odpłyne. Jak dłuzej stoje to mi nogi mrowieją tak dziwnie nie do opisania. Wieczorem nie mogę zasnąc, rano nie moge wstac. Tak sie zastanawiam nad tymi zakrzepami ktoś tu pisał. Wyznam,ze mam 23 lata więc jak pójde do lekarza to mówią,ze ze stresu pewnie cos mam bo jestem młoda. Więc dostałam jakies tabletki uspakajające -a ponich to juz wogóle SPAŁAM jak niemowle. Nic mnie nie dobudziło a i nawet wieczorem bezsennosc zniknęła bo 24/h mogłam spać. Może i taka uroda. Ja byłam zawsze zywą osobą więc brak ruchu to napewno nie jest. Masakra chodzące zwłoki... .

Gość hardonka
Dziewczyny z niskim ciśnieniem, nie ma dla nas nic lepszego nad ostry poranny sex :), sprawdzone!!!!

Gość Annkoo
Witam! Ja mam dokładnie tak samo, jestem chuda jak śmierć, nie mogę podnieść się z łóżka i ciągle mi zimno. Ciśnienie zawsze niskie (Nigdy w życiu nie miałam 100) I masa ludzi uważa mnie za mało rozrywkową i leniwą. Na imprezach wystarczy że wypiję pół piwa i jestem półprzytomna, co kompletnie zabija moje życie towarzyskie, bo muszę się strasznie skupiać co kto do mnie mówi, by nadążać za rozmową. Nie lubię kawy, więc to nie pomaga (Poza tym nawet i po mocnej kawie zdarzało mi się zasnąć) Próbowałam biegać, ale to działa tylko w ciepłe dni, gdy tylko nadejdą nawet delikatne chłody, każdy wysiłek skutkuje koszmarnym bólem głowy. Największe problemy mam dlatego zimą, bieganie czy rower odpada, na siłownie nie pójdę, bo nie lubię tego typu sportów (poza tym wszystkie sale i szatnie śmierdzą). Uwielbiam snowboard i narty, ale każdy taki wyjazd wiąże się dla mnie z ostrym przeciąganiem środków przeciwbólowych, bo każdy zjazd jest jak zaciśnięcie mi imadła na czaszce. Czuję się tak jak opisały dziewczyny przede mną, jak staruszka, mimo, że jestem studentką i powinnam tętnić życiem. Jedynie latem trochę sobie odbijam, rower czy kajaki, albo wycieczki, wtedy to Ci co w ziemie balowali nie mają siły a ja śmigam :).

Gość werbla
mówią że niskie ciśnienie jest zarezerwowane dla młodych ja mam 45 lat a moje ciśnienie wynosi 80\60 po dwóch kawach a piję ją litrami i cóż kawa nie pomaga trzeba się z tym męczyć senność jest najgorszym objawem

Gość Nyxe
Nie piszę o sobie a o koleżance. Lat 54, od pół roku ciśnienie skurczowe 70, rozkurczowe nieoznaczalne. Senność, zmęczenie, zasypia na stojąco. Dłonie i stopy ciepłe i nie marznie, temperaturę otoczenia odbiera prawidłowo. Ciśnienie krwi niezależne od temperatury, pory roku i aury na dworze. Na płyny izotoniczne reaguje na 15 minut (ciśnienie skurczowe podchodzi do 90 i spada do stałego poziomu). Po wypiciu kawy czy herbaty jest jeszcze bardziej zmęczona, działają jak ziołowe środki nasenne. Badania podstawowe wszystkie w normie, będzie teraz robiła poziom cukru, poprzedni było OK. Za radą lekarza wypija dziennie około 3 litry płynów, jedynym efektem są częstsze wizyty w WC. Zmusza się do aktywności, jeździ prawie codziennie rowerem, zsiada z niego w nieco lepszej formie, zmęczona ale nie zasypia, jednak kilkanaście minut nie ruszania się i znowu to samo. Po awanturze z mężem bo on się czepia, że Ona wiecznie śpi idzie natychmiast spać. Ma ktoś pomysł dlaczego takie ciśnienie? Kobieta czynna zawodowo, przez zakichaną ustawę emerytalną zmuszona do pracy o kilka lat dłużej nie może funkcjonować. Też jestem niskociśnieniowcem (90/50) ale kawa wystarcza, Jej wręcz szkodzi. Czy jest jakakolwiek literatura na temat chorobliwie niskiego ciśnienia? Lekarz? Poradnia (Mazowieckie). Boję się o Nią, zachowuje się jak by uchodziło z Niej powietrze, z każdym miesiącem jest gorzej :( Po za tym w wywiadzie: zdrowy tryb życia, warzywa, owoce, lubi produkty gotowane i duszone, do sałatek używa oliwy z oliwek, nie trawi zamienników typu margaryna, sporo ryb, nie pali, nie pije, nie używa napojów gazowanych, bezdzietna, od 20 lat bierze babskie leki hormonalne cały czas te same, nie wyjeżdża, ma kota i męża ale o nim już wspominałam, przed trzema laty operacja dolnego odcinka przewodu pokarmowego (nie rak, jak ktoś się zna to wie o co chodzi). Szczupła w normie: wzrost 168, waga 58. Brak alergii wziewnych czy pokarmowych, zbadane i nie ma :( Nie wiem co jeszcze napisać. Może jakiś lekarz się zainteresuje trudnym przypadkiem? Kobieta na papierze zdrowa a w praktyce wrak :( Pozdrawiam, Nyxe

Gość 16rp2
pomysł szklanki wody z solą jest ciekawy. ile soli sypiecie do szklanki wody? pewnie dla optymalnego działania odpowiednie proporcje muszą być. jak za dużo wody to sie koncentracja myśli może popsuć, jak za dużo soli w stosunku do wody to jakoś nieciekawie wysuszony sie czuję i ospały.

Gość An-dy
Niskie ciśnienie miałam od zawsze ale gdy doszlam do 80/55(3 lata temu) to juz było b. zle. Ale okazuje się ze jest POMOC. ŚWIEZY SOK Z BURAKA. Tak!!!! pomogło!!!. Zaczęłam od 3/4 szklanki 2 x dziennie potem juz tylko raz dziennie i w miare upływu czasu coraz rzadziej. Pierwsze objawy, ze to dziala mialam juz po ... 5 dniach. Po miesiacu juz normalnie funkcjonowalam. Niestety jak sie polepszyło to zarzuciłam. Teraz własnie musze wracac do buraczka bo znow siadlo. Postanawiam ze jak juz wyjde na prosta to 1-2 x w tyg bede sobie robila sok zjednego buraka na podtrzymanie. Mozna dodawac sok z jablka, selera by przelamać smak buraczany. Nie wierzycie? Ja tez jak o tym przeczytalam na jakiejs anglojezycznje stronie w necie nie uwierzylam ale zainwestowalam w sokowyrzymalke i kg burakow. I ZADZIAŁAŁO. Najlepiej zainwestowane 200 PLN

Gość 000126655
ja mam cisnienie 104/64 i nie mam pojecia co robic ;/

Gość gość
sprawdź czy jesteś alergikiem i sprawdź tarczycę w kierunku przeciwciał TPO i TG oraz Usg tarczycy to wyjaśni senność i złe samopoczucie

Gość gość
ja też mam od zawsze bardzo niskie ciśnienie, ale nie jestem z tego powodu jakoś specjalnie przymulona. co ciekawe jak jestem bardzo pobudzona, to wtedy też jest niskie. nigdy mi to jakoś nie przeszkadzało, ale po 30-tce zaczęły się problemy z żyłami, naczyniami. może to jest powiązane

Gość 35 lat i ciśnienie 80/60
Witam. Ja tez mam niskie ciśnienie. Czasem wydaje mi się ze moja głowa jest cięższa niz zwykle i patrząc chwilę w jedno miejsce poprostu zamykają mi się oczy. Normalne ciśnienie po mocnej kawie to 90/60. Nie mogę dlugo stac bo boli mnie kark. Kiedyś słyszałam ze wysocy ludzie (174 cm) maja często takie problemy przy niskim ciśnieniu. Pare dni temu dopadła mnie niestrawność, czułam ze serce mi sie telepie i glowa boli. Mierze ciśnienie- 105/56 Uswiadomilam sobie ze dzięki temu mojemu niskiemu ciśnieniu nigdy mnie głowa nie boli:) Jest jakis plus tej sennosci i niechęci do jakiego kolwiek działania:)

Gość gość
Rano nie mogłam zwlec się z łóżka, najchętniej w ogóle z niego bym nie wychodziła. Odwlekałam ten moment w nieskończoność. Lubiłam za to noc i ten spokój jaki wtedy mialam. Kilka lat temu przeżyłam śmierć bliskiej osoby i od tego się zaczęło. Straciłam jedyne wsparcie jakie miałam w życiu. Trafiłam z przypadku na stronę http://energiaduchowa.pl i zamówiłam oczyszczenie aury. Pomogło. Te kilka sesji napełniły mnie energią. Teaz w końcu mam siłę do działania, pokonałam apatię i zaczęłam w siebie wierzyć.

Gość gość
ja też zaczynam martwić się o swoje ciśnienie, bo często czuje się taka spiąca i zmęczona. Niedawno udalo mi się nawet kupić ciśnieniomierz w dobrej cenie i zamierzam teraz regularnie ****adać. W tej aptece można on line zamówić niedrogi ciśnieniomierz https://www.aptekaolmed.pl/. Mysliscie ze jeśli wcześniej tak nie miałam, to może być objaw jakiejś choroby?

Gość rafciu
Zoolander 2 (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 >>>http://ma0.pl/r/sFZoolander-2 Zimne, stalowe spojrzenie, drapieżne oko tygrysa… tylko on potrafi strzelać spojrzeniem z siłą magnum. Powraca Derek Zoolander, największa, jedyna taka gwiazda modelingu. Piękno wcielone. Kiedy ostatnio widzieliśmy największe gwiazdy męskiego modelingu Dereka Zoolandera (Ben Stiller) i Hansela McDonalda (Owen Wilson), byli u szczytu sławy, szefując „Centrum im. Dereka Zoolandera dla dzieci, które nie potrafią dobrze czytać i chcą nauczyć się innych fajnych rzeczy”, a Mugatu (Will Ferrell) znajdował się za kratkami. Od tego czasu zmieniło się wszystko, Centrum im. Zoolandera nie istnieje, a Derek i Owen żyją w upokorzeniu poza głównymi wydarzeniami świata mody.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość tomasz344
Ojciec musiał sobie kupić jakiś czas temu ciśnieniomierz i długo mu szukaliśmy z siostrą czegoś odpowiedniego. Wybór padł na polską markę Sanity i model Senior. Jest okej, działa szybko, sam parę razy mierzyłem ciśnienie i szło gładko. Nie ciśnie w rękę jakoś boleśnie, poza tym wyświetlacz jest duży, podświetlany, ładnie prezentuje wyniki.

Gość robertuss
Fajnym rozwiązaniem jest SmartCardio na pewno, uśrednia wyniki, ma wskaźnik baterii i ogólnie wygodny wyświetlacz.

Gość Ulka1990
Mi polecało kilka osób ciśnieniomierz Simple i jak na razie jestem zadowolona. Przede wszystkim jakościowo jest wszystko okej, w tym sensie że pompóje równo, nie ma zawieszek, mankiet solidny i robi wrażenie trwałego.

Gość arianna19
Myśmy z bratem kupowali na gwiazdkę babci nowy ciśnieniomierz i ten model nazywa się Senior. Wiem, że działa jej cały czas bez jakiś problemów a najbardziej to jest zadowolona z dużego ekranu i dużego klawisza.

Gość ada1990x
Polecam Senior od Sanity, jest do kupienia z zasilaczem co mi akurat bardzo ułatwia korzystanie, bo ja muszę monitorować ciśnienie po parę razy na dzień.