Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atrida

Dwudziestoparoletnie mamusie-jesteście tu? Zapraszam do rozmowy...

Polecane posty

witam kolejne nowe mamy :) Kiara>> ja mam męża niedługo będzie nasza 5 rocznica ślubu, jesteśmy razem od 10lat i też mieszakaliśmy razem przed ślubem :) a to co innym sie wydaje to trudno ja na to wcale nie zwracam uwagi .... poprostu tak jak dziewczyny piszą mam to gdzieś :D u mnie początki ciązy były ciężkie, cały czas mi sie chciało spać , było mi niedobrze,miałam zgage wzdęcia bóle brzucha i takie tam .... po 3 mieś pzeszło także już nie długo i ty też będziesz mieć spokój...

Witajcie dziewczyny!!! Cieszy mnie fakt:), że jest Nas coraz więcej. to tylko ja.... -podziwiam Cię( szczerze), ja mam jedną malutką myszkę i wiem ile trzeba wysiłku włorzyć w opieke. Miłość do nich dodaje sił:) Moja malutka właśnie usnęła. Od 6:00 rano pełna energi, chętna do zabawy-skąd te maluszki czerpią tyle energii?

Gość to tylko ja....
tez sie dziwie, skad maluszki maja tyle energii. ale czasami dziwie sie , skad ja mam tyle sily... ;) moze to wlasnie dzieki temu, ze mam te 21 lat ;)moje budza sie ok 5-6. wlasnie okolo tej godziny ucinaja sobie drzemke, a potem druga popoludniu. spia malo i to rzadko w tym samym czasie, bo sa dwujajowi, maja inny wyglad i inne charakterki i temperamenty;) wieczorem zasypiaja ok21-22. wiec skad te sily? ja jestem do 12 w pracy (pol etatu), o 12 do pracy przychodzi moj maz (pracujemy w tym samym miejscu) potem szybko do domku, a po drodze jeszcze zakupy. opiekunka idzie do domu( jest na 1,5 godz. dziennie, gdy ja i maz sie wymijamy), a ja jestem sama z malymi. maz pracuje do 20. dzieki uprzejmosci sasiadki pojde dzisiaj z malymi na dwor. (pomaga mi zniesc jednego z maluchow- mieszkam na 4 pietrze, bez windy, bo winda jest dopiero od 5 pietra). jest ciezko, ale nawet nie czuje sie az tak bardzo zmeczona. to milosc do moich zadek daje mi sile;) pozdr. ;)

Gość to tylko ja....
mialo byc: milosc do moich żabek;)

f-ka >> dzisiaj w miare spoko dzięki :) to tylko ja>> podziwiam że masz tyle siły :)

To tylko ja----- respekt:) My juz po szczepieniu poszło gładko:) Kacpi waży już 6 i pół kilo:) w ubranku

Gość to tylko ja....
dziewczyny, wiem, ze wydaje sie wam bardzo trudna i meczaca opieka nad dwojka dzieci. jasne, bywam zmeczona jak cholera. wczoraj wieczorem, gdy male zasnely, myslalam ze napije sie w koncu zimnego piwka. no, ale zasnelam z puszka w reku i ponoc maz mi ja wyjal;) z jednej strony ciesze sie, bo przynajmniej male nie budza sie tak czesto w nocy, ale z drugiej, sa bardzo ruchwilwe i wszedzie wchodza, wiec musze miec oczy dookola glowy. no, ale to duze, sliczne i madre chlopaki. tak wiec z jednej strony ubylo mi obowiazkow, a z drugiej- przybyly nowe;) juz za 2 godzinki bede w domku i utule moje maluszki;) pozdr.;)

Witam dziewczyny:):):) No no ale topic sie rozkręca oby tak dalej:):). To tylko ja - podziwiam cie naprawdę jestem pełna szacunku. Mnie przy moim czasami brakuje sił i cierpliwości (mam do siebie o to pretensje) a co dopiero przy dwóch maluchach. Ja też miałam okropną zgage przez całą ciaże. W zasadzie nie mogłam przez nią spac i funkcjonowac normalnie. Doszło nawet do tego że miałam zapalenie gardła. Na szczęście po porodze jak ręka odjął. Ile mają twoje maluchy?? Kasika super że Kacperek dobrze zniósł szczepinke. Mój dostał dzisiaj gorączke po wczorajszej szczepionce ale czpeczek mu dałam i przeszło. No to spory chłopak-oby tak dalej:). Jakie dzieci są rózne.

Gość to tylko ja....
Mamka, moje maluchy maja juz prawie 13 miesiecy. urodzily sie 26.06.05 o 16:20 (michałek) I 16:22 (kubuś). niedawno ( jakies 2 tyg temu)bylam z nimi na szczepieniu i okazalo sie, ze waza juz prawie po 11 kg. no, i lekarz powiedzial, ze to" duze, zdrowe chlopy" ;) jestem z nich taka dumna;)

Ja jutro idę z Dominiką na szczepionkę, zobaczymy jak to zniesie. Nasz topik ładnie się rozkręca:)

Gość to tylko ja....
z tego, co pamietam, to po wiekszosci szczepionek moje maluszki goraczkowaly lub mialy lekki stan podgoraczkowy i byly marudne. po tej ostatniej bylo juz ok. dzielni byli;)

Kasika1 Twój Kacperek-dzielny chłopak:)

Mam nadzieje że zniesie tą szczepionkę ok, jeszce te upały!

witam wszystkie nowe mausie Monia wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nareszcie mas zjuz bobaska po tej stronie brzucha:) donn tera zkolej na ciebie :) pozdrowieni adla wszytskich

Witam :) Przepraszam że wczoraj już zaniemogłam ale strasznie mnie krzyż bolał i musiałam się położyc :( Dziś boli troszkę mniej ale czuję że to dopiero początek :o ... A jeszcze jak sobie pomyślę że do pracy muszę iśc i siedziec tam do 21.00 to mnie skręca :( Miłego dnia Kobietki :) Jak tylko będę miała w pracy trochę luzu to zajrzę tu do Was :) Buźka 👄

Ojjj weszłam na stronkę aby obliczyc datę porodu ale nie znam swojego pierwszego dnia owulacji :( Może Wam się to wydac dziwne ale ja jestem z tego zielona :( Heh chyba jednak poczekam na wizytę u lekarza ;)

Witam Kacperek śpi i jest troszkę marudny, ale poza tym szczepionka przeszła niezauważenie, przynajmniej narazie. Mamka z którego dokładnie jest Twój Alan?? I jaki czopek dałaś mu na gorączkę, bo ja podaję panadol, albo apap w kropelkach. I jeszcze jedno ile waży twoj maluszek?? F-ka widzę, że ty też wybierasz się na szczepienie:P Dominika też ją dobrze zniesie, w końcu to już duża panna. Kiara a czym się dokladnie zajmujesz?? I jeszcze tabelka, bo Kacpi ma już prawie 3 miesiące: TABELA 🌻 Nick.................Imię i wiek...............imie i wiek mafda............. Magda 22................Filipek 7 mies...........Dębica f-ka................Ewa 23...............Dominika 1,5mies.....Jelenia Góra Mamka.........Magda 26............Alan, 3 mies..............Warszawa donn...........Kaśka 27..............jeszcze czekam .....Kraków sen nocy ... ....Gosia 21......... .Oliwka 11,5 mies.... ... Jawor Tynka_78.......Justyna 27 ........Patryk 7miesięcy......Brodnica Kasika1......Kasia 21...........Kacperek 3 mies.....Rzeszów Kiara21......Agnieszka 21......jeszcze czekam..... Zabrze to tylko ja.... Żaneta21...Michaś i Kubuś-13 miesięcy... Elbląg

Mam nadzieje że zniesie dzielnie to szczepienie. Dominika już 2miesiączki. TABELA Nick.................Imię i wiek...............imie i wiek mafda............. Magda 22................Filipek 7 mies...........Dębica f-ka................Ewa 23...............Dominika 2mies.....Jelenia Góra Mamka.........Magda 26............Alan, 3 mies..............Warszawa donn...........Kaśka 27..............jeszcze czekam .....Kraków sen nocy ... ....Gosia 21......... .Oliwka 11,5 mies.... ... Jawor Tynka_78.......Justyna 27 ........Patryk 7miesięcy......Brodnica Kasika1......Kasia 21...........Kacperek 3 mies.....Rzeszów Kiara21......Agnieszka 21......jeszcze czekam..... Zabrze to tylko ja.... Żaneta21...Michaś i Kubuś-13 miesięcy... Elbląg

Kasika1 ... pracuję jako sekretarka w firmie internetowej ... cały dzień przed komputerem :o ... użeranie się z ludźmi przez telefon :o ... ehhh ale jeszcze 1,5 tygodnia i urlop :D i odpoczniemy z maluszkiem :) a tymbardziej się cieszę bo tatusiek będzie z nami przez caaaałe 2 tygodnie :) Już się doczekać nie mogę :)

Kiara>> od pierwszego dn okresu liczy sie mniej więcej 14dn i wtedy powinna być owulacja :) dziewczyny jakimi szczepinkami szczepicie swoje skarby???

ja dawalam pneumokoki a poza nimi mial te co w szpitalu daja po porodzie a nastepna szczepionka w 13 miesiacu

Kiara współczuje przed komputerm cały dzień. Koszmar wiem co to znaczy bo sama tak pracowałam. No i w koncu siły mi odmówiłi i poszłam na zwolnienie. Czułam że coś jest nie tak. Kasika mój synek ma dokładnie 3 miesiące i 13 dni. No i jak wczoraj jak bylismy u pediatry to ważył 4800. Powiedzieli że za mało i kazali dokarmiać:o. A na temperaturke tez chciałam kupić cos w kropelkach jakis panadol dla dzieci albo jakis syropek ale baba w aptece doradziła mi czopki Efferalgan. Początkowo bałam mu sie włożyć ale to baaardzo proste:) Donn teraz masz w zasadzie wybór. Mozna zrobić szczepionke skojarzoną-czyli w jednej dawce, przy jednym ukłuciu szczepisz dziecko na kilka chorób. Tylko niestety za te szczepionki skojarzone albo zalecane trzeba płacić. Ja zapłaciłam wczoraj 120zł. Mysle że warto. Po co dzieciaka kłuć kilka razy

kurcze na chwilke mogłam sie oderwać. Myslałam że mały zasnął w bujawce a tu niespodzianka. Baterie się wyczerpały. Bujawka nie buja no i synek nie śpi. To jest dopiero mały szkran:D

witam ja tez mojego Patiego szczepilam skojarzonymi, dostawal Infanrix hexa (jeden zastrzyk przeciw 6 chorobom) ale za jedna rtak szczepionke placilam 150zł w sumie bylo ich trzy w odstepach co 6 tygodni. Ta szczepionka oprocz wymaganych czyli zóltaczka, DTP i Polio zawierala jeszcze Influenze typu B przeciwko wirusowemu zapalenie opon mózgowych. Teraz jedynie czeka nas szczepienie przeciw odrze śwince i różyczce jak skonczy rok i jak bedzie mial poltora roku to powtorka z infanrixu.

Moj synek bezobjawowo znosil te szczepienia ale na wszelki wypadek tez kupilam wtedy czopki eferalgan i paracetamol dla dzieci w syropie.

Mój synek zlapal jakas trzydnoiiowke (tak to nazwala jego pediatra). W sobote obudzi8l mi sie z lekkim stanem podgoraczkowym, dalam mu 2 razy paracetamol i w niedziele juz nic mu nie bylo, temperatura wrocila do normy. A dzis rano moj maz zauwazyl u niego na plecach dziiwna wysypke, cale plecy w czerwonych plamkch. tak wiec poszedl z nim do lekarza, a ona mowi ze teraz panuje jakas taka trzydniowka i tak to sie objawia, teraz podaje mu wapno i powinno mu przejsc. Moj maluszek jest teraz na etapie zabkowania i myslalam ze ta podwyzszona tewmperatura to przez te zeby, a to jakas \"trzydniowka\".

to tylko ja ... a ja jestem ciekawa czy duży miałaś brzuszek ? :)