Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość Lara_
Do normalnych uczestników forum, pracujących lub stawiających pierwsze kroki w Ovb. Jeśli was uraziłam pośrednio moim czasami dosadnym stylem pisania.. to Przepraszam.. :) Pozdrawiam..

Gość Meduza88
Lara ty mnie urazic nie mozesz;))) Dobra,ty skonczyłas,SKONCZYŁAS:))) TY. Mam nadzieje,ze ci lepiej:) A ja napisałam na twoj rozległy monolog,ze reklama na forum jest zabroniona. A to,ze głupoty piszesz w prymitywny sposob,to juz inna sprawa.Zauwaz ile osob twierdzi,ze znizasz poziom odpowiedzi,czy tylko ja uwazam,ze piszesz w sposob ordynarny i robisz antyreklame swojej firmie? NO NIE TYLKO JA Inteligentna osoba by sie zastanowiła,czy moze kilka osob pioszacych tak samo,moze nie ma racji....ale nie ty,ty dalej swoje.Lepiej robisz antyreklame,niz wszyscy antagonisci OVb razem wzieci. Bo jesli takie osoby jak ty maja kogos szkolic..... Strach sie bac.

Gość do tepej laruni
mala dziewczynko larusiu. nie wiesz czym wstyd przynosisz ? Dajesz mocne i wyrazne argumenty, ze jestes pusta. Skoro nie dostrzegasz w jakiej formie piszesz swoje uwagi to swiadczy to tylko o tobie. inni zauwazyli twoja prymitywna forme zwrotu do ludzi a ty nie, bo jak niby masz to dostrzec jak kultura jest ci obca ?

Gość tomi 1
do Wszystkich-mowa jest srebrem a milczenie złotem :(

Gość jutro mam szkolenie
Dostałam pracę w OBV. jednka nie dokonca mnei ponformowano czy te tel bede wykonywac na włąsny rachunek? za jedną podpisaną umowę ma byc nie jak ktos nizej napisał 200zł lecz 2,50Euro razy 108 jednostek co daje ponad 800zł

Gość Mania Frania
Jakie znowu 108 jednostek? Kto ci takie brednie mowi? Jednostki zaleza od wpłacanej przez klienta kwoty,jedna umowa da ci 108 jednostek,a inna 50, ajeszcze inna 150.

Gość Mania Frania
a i jeszcze musisz odprowadzic storno rezerwe,ok 1/4 zostawiasz i jest wypłacane po roku.

a jesli np nei bede miala zadnego klienta to ponosze jakies koszta np za moje ubezp? kurde niemoge uwierzyc ze ona chciala mnie wplatac w takie g...o tak ladnie wszustko opowiadali mialam zbic fortune!

Gość do editt
Jak sie nie ubezpieczysz,to nie ponosisz kosztow swojego ubezpieczenia:). Dobrze,ze wszyscy wiemy o co chodzi.

Gość grrrrrrrrrrrrubas
Mam pytanie. Z jakimi firmami współpracuje OVB? Jakie przedsiębiorstwa ubezpieczeniowe, jakie fundusze inwestycyjne? Tylko nie piszcie, że dowiem się jak przyjdę na spotkanie, albo jak zacznę pracować (bo narazie to nie istotne i do niczego mi się nie przyda). Z góry dzięki za odpowiedź.

Gość RIII
Lara Lara Niewiem na jakim stopniu jestes lub czy masz wogole jakis upominam Cie upominam pomysl gdyby ktos chcący zaczerpnąc informacji o firmie i pomocy przeczyta Twoje Posty to jak myslisz przyjdzie na szkolenie???????????:) Mowisz ze to nie Twoja wina ze ktos zaczal to ze sie wplątujesz z nimi w girki slowne itd. co to da jesli klient potraktuje Cie podobnie to co przywalisz mu szklanką??? Troche Profesjonalizmu bo narazie niewidac go w zadnym aspekcie Twojej wypowiedzi!! Jesli Ktoss mówi ze ta firma jest zła to ma racje wiesz bo on jest zla ale tylko dla nich zamiast komentowac ich wypowiedzi pomysl dlaczego tak mowia??, czy ty o czym z czym sobie nie poradziłas mowila bys w superlatywach powiedz szczerze:):)Jesli sobie radzisz Super, jesli Twoja wsplpraca z kierownikiem jest szczera to opowiedz mu o tym bo tu jest bład szkolenia Twojego kierownika!!!, trzeba o tym pogadac bo takiego podejscia niemozesz przekazac swoim wspolpracownikom:):)Pozdrawiam i Zycze owocnej Pracy kiedys sie spotkamy napewno na DR.Krajowym :):)Buska

Gość Lara_
Do Paweł Konewka.. :) .. Panie Pawle to że,ktoś mnie zaatakował bo napisałam o szkoleniu, słuchaj miałam takie prawo o nim napisać, powiedzmy sobie szczerze czy ja komuś zrobiłam tym krzywdę.Odnoszę wrażenie że ludzie bardziej potrafią się krzywdzić. Zauważ że ja nikogo tutaj nie negowałam ani tym bardziej nie obrażałam, kto miał niekoniecznie pozytywne zdanie o Ovb. A co więcej uważam że każdy sam powinien się przekonać jak jest naprawdę w Ovb. Bo co z tego że my będziemy pisać naszą relatywną prawdę i wychwalać. Jeśli człowiek sam się z tym nie przegryzie i nie przekona że ma do czynienia z uczciwą firmą i uczciwym zespołem to można napisać i tysiąc pozytywnych postów, jeśli twoje nastawienie jest negatywne niewiele to da. Myślę że po przemyśleniu zgodzisz się ze mną. :) A co do tego co napisałeś o klientach, wiesz sam dobrze bo masz już wysoki stopień, że z nimi bywa różnie. Wyobraź sobie że Ja jestem na wysokim stanowisku i gdybym postępowała z każdym klientem,kłócąc się z nim dlaczego nie jest przekonany do Ovb albo ma inne zdanie to bym tak daleko na pewno nie zaszła. Przyznaje Ci rację że w tym momencie powinnam się zastanowić skąd u niego takie uprzedzenia. I tak robię, staram się z nim dojść jakiegoś consensusu. Jeśli uważa że będzie miał zawsze pieniądze na dzieci a tym bardziej na emeryturę, cóż grzecznie mu dziękuje. :) Przecież nie chodzi o to żebym go namawiała do czegoś ma prawo podjąć taką decyzję. Ale jeśli chodzi o to forum wybacz ale nie będę się zastanawiała dlaczego ktoś mnie obraża albo wyzywa, bo byłam na tyle beszczelna i napisałam o szkoleniu. Dla mnie jest to jednoznaczne z faktem że przez taką osobę przemawia zawiść i wybacz ale w tym momencie niech sam się nią dławi to już nie mój problem. :) Cieszę się że do mnie napisałeś, Ja jestem zadowolona ze swojej pracy i mojego kierownika. :). Również Ci życzę owocnej pracy, myślę że niezależne doradztwo finansowe będzie się w Polsce rozwijać aż w końcu będzie wszechobecne. Mam nadzieję że dzięki naszej pomocy ludzie będą mogli spokojnie spojrzeć w przyszłość i nie martwić się o to czy zostanie im z emerytury do pierwszego. Tylko podróżować i cieszyć się życiem jak to robią seniorzy z Anglii czy Niemiec. Bo wcześniej pomyśleli że warto zainwestować w swoją przyszłość.:) Pozdrawiam i do zobaczenia na DR. Krajowym :* Lara

Gość Do Lary
Lara a Ty na jakim wysokim stanowisku jestes???:) Skoro masz nad soba kierownika,to niby jakie wysokie stanowisko piastujesz? Skoro mega łatwo zostac kierownikiem,to o jakich sukcesach pisałas? Jesli juz rok pracujesz i pisałas o sukcesach to niby jakie to sukcesy w ciagu roku osiagnełas?

Gość eeeeeee
ile trzeba umów podpisac zeby przejsc na ten etap juz spotkan na ktore nas umwia firma?

Gość Lara_
To zależy od tego co rozumiesz poprzez wysokie stanowisko, możesz być R III i być na wysokim stanowisku :) prawda. A pozatym kierownika to nad sobą masz zawsze, w końcu jak ci grupa nie pracuje to musi cię ktoś soczyście opieprzyć. :). Co do tego co napisałeś to zgadzam się jedynie z tym że łatwo jest dostać stanowisko kierownicze, ale utrzymaj się jeszcze na tym stanowisku i poprowadź grupę do sukcesu, stwórz nowych kierowników. Myślę że to może się okazać trudniejsze niż myślisz. Każdy w Ovb odnosi na swój sposób sukcesy, dla jednych jest to szybszy awans z jednego stopnia na drugi, dla innych możliwość zarabiania ogromnych pieniędzy, o wiele większych niż np twoi rówieśnicy. Ale podobno o gustach się nie dyskutuje. :) Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów w Ovb.

Gość do Lary
R III to reprezentant trzeci,wystarczy jedna niezła umowa zeby zdobyc to stanowisko.Wiec to nie duzy sukces. Każdy w Ovb odnosi na swój sposób sukcesy, dla jednych jest to szybszy awans z jednego stopnia na drugi, dla innych możliwość zarabiania ogromnych pieniędzy, o wiele większych niż np twoi rówieśnicy. Ale podobno o gustach się nie dyskutuje. TO NIE jest tak. Jak zarabiasz to awansujesz. Nie da rady zarabiac i nie awansowac,lub awansowac a nie zarabiac. ... pozatym kierownika to nad sobą masz zawsze, w końcu jak ci grupa nie pracuje to musi cię ktoś soczyście opieprzyć Bzdura.Jak jestes na stanowisku kierowniczym,i twoj kierownik ma to samo stanowisko,to automatycznie przełozonym staje sie dyrektor. Widacd,ze nie orientujesz sie za bardzo w filozofii firmy w ktorej pracujesz.

Gość tomi1
do odp 20:14-po pierwsze-podpisz sie skoro wydajesz jakieś opinie o kimś i wszystko wiesz o filozofii firmy i kogoś pouczasz!! a po drugie to nie dokonca takie łatwe "podpisać umowe" i zostać R3.................chyba że taki dobry jesteś?

Gość Lara_
Słuchaj a co to za różnica.. czy nazwę go kierownikiem czy dyrektorem. Ważne żeby był "człowiekiem" i miał dobre podejście do Ciebie i tego co robisz, jak się rozwijasz :) Dla mnie naprawdę nie ma różnicy. A reprezentantem stopnia trzeciego wcale nie jest tak łatwo zostać, są tacy którzy przez wiele miesięcy nie mogą przeskoczyć R II. Jeśli tobie się udało zostać od razu to gratuluje. Ale dla innych mogła być to naprawdę ciężka praca żeby uzyskać R III. Więc nie możesz pisać za ogół że jest to takie łatwe bo wcale nie jest. A jeśli pewne rzeczy przychodzą Ci zbyt łatwo to wtedy nie potrafisz ich docenić a to też nie za dobrze. Pozdrawiam

Gość Do Tomi
A co to za roznica jak sie podpisze? Czy Tomi,czy Lara,czy Myszka Mickey? Wazne,ze wiem o czym pisze. Do Lary. Dwie umowy po 400 zł i masz RIII,badz 4 umowy po 200zł. Jesli ktos przez kilka miesiecy nie moze podpisac takich umow,to chyba nie ma o czym mowic. A skoro dla ciebie to jest sukces,to gratuluje sukcesu.

Gość banda nieukow
Konewka pisza "buska " , a Lara " besczelna". Bez komentarza

Gość nic dziwnego
co sie dziwisz, przeciez to robole z ovb

Przeczytałam wszystkie posty od początku do końca. Teraz to juz nie jest forum o OVB tylko czepiacie sie wszystkiego łacznie z ortografia i być może za chwile bedzie jakis przytyk do moich literówek, wiec z gory przepraszam. Ludzie wyluzujcie i piszcie cos o OVB bo takich jest cel tego forum, a przynajmniej tak mi sie wydawało. Pozdrawiam.

Gość eaglefly
Byłem dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej w placówce OVB, jednakże po przyjściu do domu stwierdziłem, że nie wiem gdzie właściwie jest moje miejsce w tej firmie. Mam w związku z tym parę pytań - mam nadzieję, że pomożecie mi się odnaleźć w niej( liczę przede wszystkim na wypowiedzi pracowników OVB): 1. Dowiedziałem się, że mam zarabiać 900 PLN miesięcznie, a jeżeli zdobędę pewną ilość "OVB'owskich" pkt(2 umowy podpisane z klientami na wysokość 200 zł) awansuję na wyższy poziom i będę zarabiał więcej. Nie rozumiem do końca tej kwestii. Czyli jeżeli nie zdobędę dla OVB żadnego klienta to i tak mam zarobić te 900 PLN? Wynika z tego, że wystarczyłoby, że podpisałbym umowę z OVB, nie pracował, a i tak zarabiał 900 PLN:) Troszkę nie logiczne. Za co więc by mi w tej firmie płacili te - nie rozumiem. 2. Nie rozumiem również dlaczego mnie zatrudnili w tego rodzaju pracy. Niby w ofercie umieszczonej na stronie internetowej było napisane, że wystarczające jest średnie wykształcenie( które jak na razie tylko posiadam). Jednakże z tego co się dowiedziałem na rozmowie kwalifikacyjnej na temat charakteru tej pracy, to raczej tylko osoba z solidnym wykształceniem związanym z ekonomią i finansami powinna być na moim stanowisku. 3. Podczas rozmowy dowiedziałem się, że moim zadaniem będzie jak na razie przekonywanie ludzi do zakładania otwartych funduszy emerytalnych(OFE). Nic o nich nie wiem - a z OVB nie dostałem nic, żebym mógł się czegokolwiek dowiedzieć. Dostałem jedynie jakąś cienką broszurkę, z którą właściwie nie wiem co mam do końca zrobić( jest ona w formie ankiety, poprzez którą firma dostanie informacje dotyczące finansów domniemanego klienta). Napiszcie jaką rolę odgrywaliście w firmie zaraz po przyjęciu do niej. 4. Chciałbym się dowiedzieć jak szybko po przyjęciu do OVB są jakies szkolenia pracowników. Z góry dzięki!

Gość grrrrrrrrrrubas
Na stronie 19 zadałem takie pytanie: "Mam pytanie. Z jakimi firmami współpracuje OVB? Jakie przedsiębiorstwa ubezpieczeniowe, jakie fundusze inwestycyjne? Tylko nie piszcie, że dowiem się jak przyjdę na spotkanie, albo jak zacznę pracować (bo narazie to nie istotne i do niczego mi się nie przyda). Z góry dzięki za odpowiedź." Zapomniałem tam dopisać, że proszę o odpowiedź, więc "znawcy tematu - pracownicy OVB" zamiast mnie zbyć swoimi wyuczonymi sloganami postanowili po prostu moje pytanie zignorować (a może go nie zauważyli). Ponawiam więc pytanie i proszę o odpowiedź. To chyba nie są informacje poufne.

Gość do pytajacych
Jak slusznie zauwazyles nie dostaniesz 900zł za nicnierobienie. Prowizja sie liczy od umowy i od stanowiska. Im wyzsze,tym wyzsza wypłata. Im wyzsza wpłacana przez klienta kwota,tym wyzsza prowizja dla ciebie. Na OFE o ktorych nic nie wiesz nie zarobisz swoich 900 zł. Od sztuki jakies 30 zł za Generali na R1. No i widzisz powiedzieli Ci,ze powinna sie tym zajmowac osoba wykształcona w dziedzinie finansow,ale jednoczesnie,Ty ze swoim brakiem wiedzy w tej dziedzinie tez sie nadasz.:) Szkolenia sa optymalnie czesto,zalezy od biura grubas A po co Ci ta wiedza? TFI- AGI DWS WIOF,hmmm moze i cos dodali Dlugoterminowe- Compensa,generali,Aspecta Grupowe Hestia OFE Generali,Winetrthur(dawna nazwa)i cos ze 2 jeszcze To taka paletka,ktora od czasu do czasu sie zmienia.

Gość tomi 1
do Aguni-nie tylko Generali-pracujesz w OVB?

jeszcze nie pracuje. na razie orentuje sie w sytuacji zeby nie byc zielona i nie psrzedawac kota w worku klientom.