Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość myślący
OVB coś kreci.. Kierownicy są nie kompetentni. Wystarczy zadać 3 pytania. Co znaczy ovb i co słyszę nie wiem. Pytam sie jak wygląda umowa mówi mi, umowa zlecenie na czas nie określony. Czytam umowę i jak byk jest napisane: "Umowa zawierana na czas określony. Umowa może zostać zakończona przez pisemne wypowiedzenie przez jedną ze stron na koniec kwartału z zachowaniem 6-tygodniowego terminu wypowiedzenia." Ani słowa o zleceniu jakim kolwiek w umowie. W umowie jest napisane: "Integralnymi częściami nimiejszej umowy są wszystkie regulaminy oraz ogólne warunki umów OVB obowiązujące wszystkich zleceniobiorców, a także regulaminy i instrukcje spółek zwiazanych z OVB wydane w celu usprawnienia Czynności Agencyjnych. Zleceniobiorca potwierdza doręczenie mu dokumentów wskazanych w zdaniu powyżej, w tym w szczególności Planu Kariery, Planu Produktów, Tabeli Prowizji oraz listy spółek związanych z OVB, w wersjach obowiązujących w dniu zawarcia nimiejszej Umowy." na moje pytanie o regulaminy, plany karierey, plany produktów otrzymałem odpowiedz ze są tajne i dostane je dopiero jak podpisze i ona złoży tą umowę. Także podpisuje się pod paroma zdaniami a tak naprawde są inne regulaminy których bez podpisania się nie otrzymuje. Tak jak pisał Gigant wchodzi sie i potem dopiero dostrzega się w co się weszło. Powoli odkrywamy jakies nie wygodne rzeczy. 3 cie moje pytanie: Co oznacza skrót OVB? Odpowiedz: niewiem. Rozbroiło mnie to i mówi mi, że sama robi analizy czyli jest niby tym ekspertem a pracuje pół roku.. Super i ta bajka, że zarabia 17tys zł leci po segregator i pokazuje jakies wydruki z worda. A nawet nie stac ja na pozadnego laptopa bo to co mi pokazywala to typu "allegro - zrób to sam" . Extra przy takich zarobkach na miejscach ovb parkingu stoją astry 94' , seicento , itp. A z inna kierowniczka dziś jechałem tramwajem a potem biegła na metro oczywiście w eleganckim stroju. :) Biura są puste tylko biurka i 3 krzesła zero sprzentu (oprocz sali seminaryjnej) . a kazdy niby otrzymal jakies nagrody laptopy itp. niby bo wlasnie wrocila ze spa oczywiscie nagroda od firmy. A firma taka wielka ze biuro w polsce glowne ma pare pokoi i wszyscy sa bogaci. Na wstepnym szkoleniu slysze nie znam nikogo kto by nie podpisał z klientami conajmniej 10 umow w 1wszym miesiacu po 500zł kazda czyli w 1wszymmiechu 5000zł. Patrze na sprzedaż z 2007 r na stronie ovb. i licze wychodzi 34 klientow rocznie na 1 przedstawiciela wychodzi 2,83 klienta miesiecznie na przestawiciela ilosc umow nowych na przedstawiciela 112 wychodzi 9,3 na przedstawiciela.. Dalej sami pomyślcie. Co tydzien biora 40 osob na seminarium. Zrobie cie kierownikiem i otworzysz własne biuro w pazdzierniku zabiore cie na seminarium na kierownika w 5 gwiazdkowym hotelu . itd. a gdzie praca? na moje pytania slyszalem : musiała bym ci godzinami opowiadać .. takze praca typu akwizycja sprzedaj odkurzacz typu KIRBY za 12 tys zł. Tylko ze tu wciskaja ubezpieczenia. A najlepsze dzwonilem do HESTI z którą niby współpracują i mówie ze był u mnie ktos z ovb i ze chce mi sprzedać ich ubezpieczenie to mnie pytaja co to jest to OVB bo oni z nikim takim nie współpracują..

Gość Ok OB
co to w ogole jest to ovb? jakas kolejna firma-krzak

Gość Rafał - Pracownik OVB
Tak firma OVB jest firma krzak ktora na rynku europejskim dziala od 38 lat a w do Polski przywedrowala w 1992r. polecam www.ovb.pl www.ovb.ag

Gość tomi1
do myslacego-sam byłem na szkoleniu 2 dniowym w W-ie i na róznych innych szkoleniach. z kim rozmawiałes w Hestii-pracownikiem,dyrektorem? myslisz ze wykonasz telefon i pierwsza osoba wymieni Ci liste firm i osób wspólpracujących :) chyba nie przygotowałeś się. te wyliczenia co do średnich są nie dokońca prawdziwe-trzeba wziąść pod uwagę ile podpisują umów osoby czynnie pracujące. umowa zlecenie-dobrze że sie wczytałes-nikt nie zmusza do jej zawarcia(dodam że wielu agentów-pośredników w innych firmach działa na podobnych zasadach-na własny rozrachunek) zapoznaj sie również ze stronami które podał Rafał

Gość tomi1
i nie zajmujemy sie sprzedaza artykułów przemysłowych :) a hotel w którym byłem na szkoleniu-Radisson.Pozdrawiam

Gość tomi1
dobrze że Jesteś taki wnikliwy-wykorzystaj to w pracy :) aby zdobywać klientów i zdobyć Swoją niezależność :) pozdrawiam

Gość Jarom07
Ide jutro na rozmowe. Co takiego złego jest nawet w akwizycji ? Pracowałem miesiąc sprzedając CYFRE+ i w ciągu 2 tyg. zacząłem szkolić ludzi i budować swoją grupe. Wystarczy chcieć i poświęcić troche czasu. Zrezygnowałem tylko dlatego, że nie miałem dogodnego dojazdu do pracy. Z domu musiałbym wyjechać o 5.20 a spowrotem w domu byłem o 20.00 więc to nie miało sensu. Teraz mam nadzieję, że OVB zaoferuje mi dogodny czas pracy. Pozdrawiam akwizytorów!!!

Gość Jarom07
Zgadzam się z tomi1. Może nie wszyscy są stworzeni do tej pracy. Ktoś woli pracować za 1500zł w firmie przez 40 lat i dostać później emeryture. Ktoś inny będzie chciał osiągnąć coś więcej jakiś sukces i będzie pracował ciężko. Wybierze prowizje, bo będzie wiedział że nic go nie ogranicza. Ile potrafi, tyle sprzeda. Ile sprzeda, tyle zarobi. (to tak apropo akwizycji).

Gość Zek
Ze swojej strony mam pytanie, gdyż niedługo zaczynam pracę w OVB... i właśnie jak każdy mam pewien mętlik. Piszecie że nie chodzi się po "nieznanych" klientów.. więc skąd mam ich wziąć? hm np. "szef" pomoże mi ich na początku znaleść?

Gość zdezer
hmmm mam w ten piatek jechac na szkolenie i nie wiem co robić czy jechać czy nie zwłaszcza ze jeszcze nie mam podpisanej umowy:( co mam robic prosze o szybka odpowiedz.....

Gość krysbarek
jedź

Gość Struś
Cześć wszystkim.Od niedawna mieszkam w Warszawie i dostałem się do 3 firm. AXA OVB i Vienna-Finanse działająca za pośrednictwem Compensy.Którą wybrać??? Pomóżcie proszę

Gość do lAry
budujesz wlasna piramidke ? ile za to szkolenie trzeba placic ?

Gość Lara_
nie wiem a co ci chodzi kolego, ciągle mnie zastanawia fakt skąd u ludzi tyle zawiści :) , budowanie piramidki..??? a co to za określenie. Jeśli ktoś chce skorzystać i sam się przekonać jak jest to zapraszam, tyle nic poza tym jaka piramidka ? :D.. Przecież ja nikogo do niczego nie przekonuje. Życzę Ci żebyś miał w sobie trochę więcej akceptacji. Pozdrawiam. I zgodnie z twoją prośbą: koszt to wyżywienie czyli obiado-kolacja i śniadanie no i zakwaterowanie więc około 100zł. Za szkolenie nigdy się w OVB nie płaciło i jak ktoś pisze inaczej jest po prostu perfidnym kłamczuchem. A jeżeli ktoś mu kazał płacić za to że go szkolą radze wtedy jak najszybciej uciekać z takiego zespołu. Poza tym nikt nie powinien robić tajemnicy z tego ile co kosztowało, od tego są faktury i rachunki. :)

Gość Lara_
Lara_ (Angelina_182@wp.pl) Pracuje w OVB z odziałem w Krakowie juz rok czasu, jestem studentką trzeciego roku handlu zagranicznego. Jezeli ktoś z was patrzy tylko na kasę nie zagrzeje długo u nas miejsca, bo dla nas najwazniejsze jest zadowolenie naszych klientów a potem nasze wynagrodzenie. (Nigdzie lepiej nie zarobicie) Jezeli idziesz do klienta z myslą jak go oskubać on to wyczuje szybciej niz myslisz, Ty naprawde musisz stwierdzić jak mogę mu pomóc i czego on ode mnie oczekuje, jezeli sam nie zaszczepisz u siebie takiego myslenie nie wróże kariery w tej firmie. Doprawdy bawią mnie wpisy ze Ovb to oszusci, widocznie sam okazałeś sie oszustem dlatego podziękowali ci za wspólprace, a pozatym jezeli za wszelką cenę chcesz uzyskać GST nie patrząc na to jakich ludzi sobie dobierasz to nie dziwie sie ze wielu osobom w bardzo krótkim czasie cała grupa się rozpada. Do bycia kierownikiem i odpowiedzialnosci , która za tym idzie tez trzeba dorosnąć. Jesli chcesz zdobyć uznanie innych ludzi, naprawde pomagać,poznać prawdziwych przyjaciól i dobre znajomosci a przy okazji zarabiać sto kroć wiecej niz twoi znajomi zapieprzając w MC donald to ZAPRASZAM.. To co jest najwazniejsze: Ja nie wiem czy OVB to dobra firma bo jest na całym swiecie ale wiem ze zaj**isty zespół z którym ja pracuje to naprawde uczciwi ludzie. I przedewszystkim na to zwróćcie uwagę, z kim pracujecie, jeśli sie okaże, że to są uczciwi ludzie, nigdy nie napiszecie ze OVB to oszuści albo zlodzieje. Pozdrawiam wszystkich uczciwych OVB-owców.. LARA,,

Gość Lara_
W ZWIąZKU Z NARASTAJąCYMI CIąGłYMI WIADOMOSCIAMI WYSYłANYMI DO MNIE NA MEILA. PROSZE, żEBY PISAłY OSOBY ZAINTERSOWANE WSPółPRACą W FIRMIE OVB Z ODZIAłEM W KRAKOWIE, JEśLI ZADAJECIE PYTANIA TO RóWNIEż PROSZę żEBY DOTYCZYłY ONE OVB Z KRAKOWA ALBO Z OKOLIC. NIE ZADAWAJCIE MI PYTAN JAK PRACUJą LUDZIE NP W WARSZAWIE BO JA NIE MAM O TYM POJęCIA.. DLATEGO JESLI BYł BY KTOś ZAINTERSOWANY PRACą W MOIM ZESPOLE - ODZIAł KRAKóW, ZAPRASZAM DO WSPółPRACY, BęDZIESZ MIAł PEWNOść żE TRAFIłEś DO UCZCIWYCH LUDZI. W RAZIE PYTAń SłUżE POMOCą Angelina_182@wp.pl PISZCIE, JEśLI TO TYLKO BęDZIE MOżLIWE POSTARAM SIę ODPOWIEDZIEć NA KAżDE PYTANIE. Gdzie kolwiek sie zatrudnicie zawsze bedziecie tylko tymi pionkami, to nigdy nie bedzie wasza firma , moze jak bedziecie zapieprzać 10 lat i lizać d**e szefowi to was mianuje jakims tam kierownikiem pewnego odziału. Ta firma stwarza wam możliwosci których nie da wam nikt, pozwala załozyć wlasny biznes i tylko od was zalezy czy kiedys zostaniecie najmlodszymi dyrektorami krajowymi w polsce, czy polecicie z hukiem i bedziecie z zemsty wypisywać tutaj takie bzdury. Zeby założyć wlasną działalnosc trzeba miec pomysł i filozofie firmy, tutaj dostajecie juz ten pomysł i system pracy który ma kazda firma, wystarczy to wykorzystać !! Pozatym zmienmy myslenie ludzi w polsce którzy ciągle myslą ze zadba o nich panstwo a potem przechodząc na emeryture zapieprzają w tesco z cieżkimi pudlami albo marzną z ulotkami, żeby związać koniec z koncem. Nas to tez czeka jesli nie pomyslimy i nie uswiadomimy innych ze warto jest zainwestować w swoją przyszlosc bo ona naprewno kiedys nadejdzie. Tym wlasnie zajumjemy sie My, zmieniamy swiadomosci ludzi, uswiadamiamy ich ze warto, a nie przekonujemy albo zmuszamy. Od tego są agenciki którymi My nie jestesmy. ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY.. !! Angelina_182@wp.pl

Gość do lara
ty to juz kiedys pisalas na forum-- po co to po 100 razy wklejasz zajmij sie lepiej serwisem dla klientow i szkoleniem nowych pracownikow a nie takim forum

Gość Lara_
To miło że zwróciłeś uwagę ,aczkolwiek proponuje poćwiczyć liczenie złociutki bo widzę że z tym kiepściutko. Umówmy się że żebyś ty się zajął tym co uważasz za słuszne i Ja również bo póki co nie narzekam Pozdrawiam.

Gość Zek
Jak już tak chwalicie OVB to może mi w końcu ktoś odpowie.. Otóż wiele osób pisze że zaczyna się pracę od znajomych, ale jeśli dana osoba przeprowadziła się niedawno np. do Krakowa, i nie posiada tam licznej grupki znajomych oraz tych co zna nie są i nie będą zainteresowani.. więc w takim wypadku skąd szary człowieczek który dostał "szanse" ma znaleść klientów którym w pewnym sensie będzie mógł pomóc? Jak dobrze wiemy początki są trudne dlatego też hm osoba która jest nade mną pomoże mi znaleść Pierwszych klientów? czy może mam się troić i dwoić aby ich znaleść ? do tego stosując opcję chodzenia od domu do domu? - na tym forum przeczytałem że w ovb takiego "triku" się nie stosuje- Proszę o odpowiedz.. np Lara mogła byś mnie "oświecić"?

Gość Lara_
Jestes z Krakowa? To zapraszam do biura tam ci wszystko wytłumaczę, Na pewno na początku będzie ciężko, nikt nie obiecywał, że będzie łatwo ale jeśli naprawdę się do tego przyłożysz, a nie że po pierwszym szkoleniu bedziesz chciał udawać wielkiego doradcę to bzdura, na tym daleko nie zajedziesz, Jeśli sam będziesz czuł że czujesz się w tym dobrze to znajdziesz klientów a oni będą czuli, że mają do czynienia z profesjonalistą a nie wyuczoną małpką. I nie koniecznie będą to musieli by być twoi znajomi myślę, że nie potraktują Cię poważnie. Przynajmniej w moim przypadku na początku tak było, potem sami zaczeli przychodzić i to jest między innymi ta satysfakcja którą masz z tej pracy. Co do szukania klientów myślę że jak będziesz miał dobrego kierownika na pewno ci pomoże. Jak chciałbyś sie umówić na rozmowę to zadzwon do mnie. 692 237 126 :) Pozdrawiam,,

Gość asdfgtre
hmm zastaniawiam się bo jestem zapisana by jechać na szkolenie i czy jak zrezygnuje to czy będe musiala pokrywać jakieś koszty??

Gość lara ty naprawde
musisz byc zdesperowana, skoro naganiasz sobie glupie owieczki na forum internetowym.To ze u was nikt nie chce pracowac, to juz wiadomo, ale zeby sie znizac do takich akcji to juz przegiecie. A z tym szkoleniem niezle mnie ubawilas. Oswiece cie jak wyglada kwestia szkolen w szanujacych sie firmach, bo pewnie nigdy nie mialas okazji w takiej pracowac. Otoz pracownik przechodzi przez sito rekrutacji, a nastepnie podpisuje umowe, potem jedzie na szkolenie, za ktore placi firma to raz, a dwa,pracownik juz w czasie szkoelnia zarabia, bo jest zatrudniony.

Gość Lara_
Powiedz mi czy może mnie pamięć myli ?? ale kiedy podaliśmy sobie rękę a może wypiłeś ze mną może wódki, skoro wychodzisz z tak śmiałym stwierdzeniem że jestem zdesperowana. Skoro piszesz że nigdy nie pracowałam w dobrej firmie. Wiesz w ogóle kto to jest zdesperowany człowiek?, zdajesz sobie sprawę z potęgi tego słowa z uczucia jakie mu towarzyszy? Zdesperowana może być np matka której zagineło jedyne dziecko a policja każe jej czekać. Zdajesz sobie w ogóle sprawę z czucia się zdesperowanym że dajesz sobie prawo nazywania mnie tak?? I kogo ty nazywasz owieczkami ??, zawistny baranie, masz jakiś problem dam ci adres do dobrego psychologa. Może pomoże Ci pogodzić się z samym sobą. A co do szkolenia, szkolenie ma na celu zapoznanie Cię z firmą, pokazanie jaką ma filozofie jak pracuje. Tak naprawdę po pierwszym szkoleniu masz jeszcze większy mętlik w głowie niż wcześniej ale to bardzo dobrze, jaka jest później satysfakcja kiedy się wszystko rozjaśnia. :). A potem dopiero zaczyna się cała zabawa i w tym momencie zależy dużo od twojego kierownika i od ciebie samego.Albo wchłoniesz temat i będziesz się starał pracować jak profesjonalista albo wyuczysz się jak małpeczka. Poza tym czy Ja napisałam ze po szkoleniu jesteś od razu doradcą? Tak więc mój drogi Panie X , skoro pracujesz w tak cudownej rzetelnej firmie to gratuluje i krzyżyk Ci na drogę. Ale skoro zapewne w życiu nie byłeś na szkoleniu a tym bardziej w ovb, to po co ta zawiść. Aż tak Ci to przeszkadza "marny" człowieczku że napisałam o tym szkoleniu, aż tak Cię to boli, skąd u ludzi taka zawiść, a czym to się różni od tego że zostawiane są oferty pracy czy szkoleń. Jeśli ktoś się nudzi na wakacjach to co mu szkodzi pojechać i zobaczyć jak jest. A poza tym mój idealny Panie X liczy się też atmosfera i to jacy ludzie Cię otaczają i jak Cię traktują. A nie tylko pieniądze. Żegnam niestety ale ozięble z lekką nutką ironii.

Gość Meduza88
Lara fakty mowia za siebie. desperacja,to własciwie słowo na reklame na forum. Poza tym reklama na forum jest raczej ZAKAZANA. Konewka uwielbiam dorabianie ideologii i zyciorysu,typowe dla OVBowcow.

Gość Lara_
A ja myślę droga meduzo że" wam" po prostu żal dupencję ściska, że są osoby które potrafią sobie radzić w życiu. A nie być na garnuszku mamuni, te które chcą osiągnąć sukces i niezależność finansową. Nikogo tutaj nie obrażam ani nie robie krzywdy. Napisałam o szkoleniu bo to fajna sprawa, nie sądziłam że aż tak będzie to niektórych boleć. A teraz będę pisała o każdym szkoleniu i każdej imprezie OVB na tym forum. Bo szczerze bawią mnie wasze zawistne teksty. Napawajcie mnie nadal .. Buziaczki... Ps.. Ja swój cel osiągnęłam a "wam" nadal niech żal dupę ściska..

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Mam prośbę czy ktoś mógłby udzielić mi informacji na temat zarobków w ovb. Czy firma płaci także za przeprowadzoną analize czy tylko prowizję od sprzedanych usług. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Gość Meduza88
Nic mi nic nie sciska,zle uznałas:):P Widac poziom człowieka i pracownika po twojej wypowiedzi. To takich zatrudniaja doradcow:)))?a co do depsperacji,pewnie przełozeni naciskaja,wiec sie naciagasz jak mozesz,zeby kogos na szkolenie znalezc,bo nikt nie ma ochoty przyjsc:)) A Krakow duzy,nalep jeszcze ulotki na przystankach:))))

Gość do xxxxxxxx
Od sprzedanej umowy dostajesz prowizje,nie od analizy.

Gość lara ty naprawde
hehe, zatem pogratulowac osiagniecia niezwykle ambitnego celu,jakim jest praca w ovb, do ktorego przyjmuja WSZYSTKICH. Niezle juz masz mozg wyprany. No tak, zapomnialabym, baaaardzo ci zazdroszcze tej intratnej posadki, bo pracuje tylo w renomowanym banku, o rozpoznawalnej marce, oczywiscie zapewne nie tak rozpoznawalnej jak ovb,hahahahahahahahhahahaha

Gość rysiek666
ehh znow sie atmosfera popsula, co Sobie tak ublizacie?? Ty RENOMOWANY bank, cos sie boisz przyznac co to za bank?? renomowany czyli co?? Gminny we wloszczowej?? bez urazy, ale po Twoich wypowiedziach widze ze zaczynasz wiec 1500 na reke dostaniesz nie boisz sie z tym do domu isc przez wioske ?? (.... ja bym sie bał:(:( bo BY na ZUS i telefon tylko starczylo:( hehhe) ... bez urazy oczywiscie A Ty LARA mimo ze na jednej lodce plyniemy to wydaje mi sie ze troche za ostro tutaj Sobie pozwalasz bo rekrutingu raczej nie zrobisz, aaaa po co sie z RENOMOWANYMI BANKAMI SPIERAC, on nie ma wiedzy i tylko z zasady sie wypowiada, aby jak najwiecej popsuc wiec odpusc Sobie, ..... bo szkoda TWoich nerwow i czasu :):)