Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość Pan Wesoly
Larusiu dziewczynko malutka, jestes tak glupiutka, ze sama nie dostrzegasz swojej glupoty tylko inni musze ci ja palcem wytykac ;)

Gość ANGELINA_182WP.PL
Panie Wesoły.. jestem pod dużym wrażeniem Pana Wielkości i Wyjątkowości.. Lara_

Gość ANGELINA_182WP.PL
Pozatym wiem kim jesteś, bo bardzo adekwatnie do sytuacji zdradziłeś się pisząc do mnie "larusiu". Obraziłeś mnie na tym forum wielokrotnie, po twojej marnej osobie nie sposób minąć się z faktem, że z prostakami możemy mieć do czynienia praktycznie wszędzie. Podszywając się pode Mnie pokazałeś jak słaby musisz być emocjonalnie. Więc teraz nie dziwie się, że tak najeżdżałeś na Ovb. Z uśmiechem na ustach mogę stwierdzić że nie miał byś szans w tej firmie. I proszę daruj sobie, pewnie cię zaskoczę ale ale nie wiele Mnie będzie interesowało, co będziesz miał w tej kwestii do wyszczekania. Przypominam że to jest forum o Ovb. Niech to dotrze do twojej marnej osoby. Lara_

Gość mniej wesoły
Dupku Wesoły, żeby ci ktoś tej twojej wesołej gęby nie podrasował. Uspokój się i daj tej pannie spokój. Podszywać sie pod laskę, ZENADA !! Jak ci sie nudzi to walnij pustym łbem o ścianę, może ci będzie mniej weselej i zrozumiesz od czego jest to forum.

Gość rikishi
Na moje pytania tez jakos zaden nie chce odpisac, pytania skierowalem do pana ryska, ale widze ze jakos nie jest zainteresowany tym zeby mi odpisac... Moze pan socjalny (obojetnie ktory) sie skusi po swoim urlopie... Nie wiem na jakim jestes stanowisku, ale powiedz czy macz czyste sumienie i czy wogle wiesz co to jest sumienie. Tak jak juz pisalem wczesniej. Juz na samym poczatku wciskasz ludziom kit, swoim znajomym tez bo od nich zaczynales ( analizy)... W jaki sposob dziala dzial analiz i ekspertyz?? Czemu OVB nie wspolpracuje z wszystkimi firmami na rynku tak jak obiecuje?? Nie wiem tez jakie masz masz wyksztalcenie, ale tez juz pisalem wczesniej,ze moim zdaniem jest to podstawa by tam w tej firmie pracowac!!! Samochodu swojego tez nie dasz do naprawy fryzjerce, ktora trzy razy byla w warsztacie samochodowym. I znowu sie powtarzam, wiekszosc osob nie powinna tam pracowac, bo sie nie nadaje. Czekam... na konkretne odpowiedzi.

Gość Lew ING
DO PANA od ING OFE Odsyłam na stronkę Komisji Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych ---> http://rankingofe.knuife.pl/ i może wtedy wyprowadzisz się z błędu i nie będziesz innych wprowadzał w błąd że OFE ING jest najlepsze. Pożal się Boże z tą twoją wiedzą :D Szczególnie polecam posegregować OFE wg ostatnich miesięcy, czy roku. Nawet w ciągu 3 ostatnich lat ING jest marne, a i historycznie nie jest najlepsze. Chłopie, w firmie Ci tak mówią i podsyłają rankingi i dane, które specjalnie na tą potrzebę są spreparowane. Kolega pracował w tej firmie i mówił że nigdzie nie \"dyma\" się tak ludzi jak właśnie tam.

Gość oferta współpracy
Odpowiadam Panu Lwu! Gratuluję kolego rozeznania! Jeśli wymiernikiem efektywności funduszu dla Ciebie jest ranking za 1 miesiąc, a nie np. 5 lat, to gratuluję wiedzy i rozeznania. Ten ranking, który przytoczyłeś, owszem jest prawdziwy, ale obejmuje wyniki za miesiąc lipiec 2008. ZA JEDEN MIESIĄC! A jak zapewne wiesz OFE, to inwestycja długoterminowa, średnio ok. 35 - letnia. Na jakiej podstawie twierdzisz, że wyniki historyczne ING są słabe? Podaj jakiś wiarygodny ranking? Ale nie z jednego miesiąca, ale z co najmniej 5 lat. Twoja argumentacja jest jednym z najczęstszych stosowanych sposobów przez nieuczciwych akwizytorów OFE. Wyrywamy jakiś króciutki okres czasu w którym akurat "mój" fundusz wypadł dobrze i pokazujemy go klientowi, mówiąc, że jesteśmy najlepsi!!! Właśnie tak zrobiłeś w swoim poście! Pokazujesz ranking za 1 miesiąc i twierdzisz, że ING jest słabe, bo słabo mu poszło w lipcu 2008? Żałosny argument... Swoją drogą ton Twojej wypowiedzi, który jest mało merytoryczny, a dość mocno agresywny, świadczy o tym jakim jesteś człowiekiem... Pozdrawiam

Gość oferta współpracy
Odpowiadam Panu Lwu! Gratuluję kolego rozeznania! Jeśli wymiernikiem efektywności funduszu dla Ciebie jest ranking za 1 miesiąc, a nie np. 5 lat, to gratuluję wiedzy i rozeznania. Ten ranking, który przytoczyłeś, owszem jest prawdziwy, ale obejmuje wyniki za miesiąc lipiec 2008. ZA JEDEN MIESIĄC! A jak zapewne wiesz OFE, to inwestycja długoterminowa, średnio ok. 35 - letnia. Na jakiej podstawie twierdzisz, że wyniki historyczne ING są słabe? Podaj jakiś wiarygodny ranking? Ale nie z jednego miesiąca, ale z co najmniej 5 lat. Twoja argumentacja jest jednym z najczęstszych stosowanych sposobów przez nieuczciwych akwizytorów OFE. Wyrywamy jakiś króciutki okres czasu w którym akurat "mój" fundusz wypadł dobrze i pokazujemy go klientowi, mówiąc, że jesteśmy najlepsi!!! Właśnie tak zrobiłeś w swoim poście! Pokazujesz ranking za 1 miesiąc i twierdzisz, że ING jest słabe, bo słabo mu poszło w lipcu 2008? Żałosny argument... Swoją drogą ton Twojej wypowiedzi, który jest mało merytoryczny, a dość mocno agresywny, świadczy o tym jakim jesteś człowiekiem... Pozdrawiam

Gość oferta współpracy
Zresztą wystarczy wejść na link, który znajduje się po lewej stronie, którą sam podałeś. Zaczyna się od słów: ANALIZY ONLINE. Wynika z niego jednoznacznie, że do dnia 30.06.2008 najwięcej dla swoich klientów zarobił ING. Zobacz zresztą co jest napisane w nagłówku nad zestawieniem - czym należy kierować się przy wyborze funduszu. Mniej jadu kolego, a więcej rozeznania w temacie.

Gość Lew ING
ING jest wysoko w rankingu historycznym, bo na początku działało dobrze. Biorąc pod uwagę ostatnie 3 lata, jest na miejscu 4-tym, od końca. Zastanawiałeś się dlaczego ? Również ważne jest to, jak sobie OFE radził podczas ostatniego roku, kiedy były spadki na giełdzie. ING nie radził sobie dobrze, co oznacza że zarządzający nie potrafili i nie potrafią dostosować się do zmieniającej się sytuacji na rynku. I wiem też dlaczego sobie dobrze nie radził, bo nie mógł, mając tak duże aktywa - fundusze z małym kapitałem są lepiej zarządzane i szybciej mogą reagować na zmiany rynkowe (mam nadzieję, że wiesz dlaczego i z czym to się wiąże). Ranking KNUIFE jest chyba najbardziej wiarygodny, bo to w końcu ranking komisji państwowej, a nie jakiś ranking sponsorowany (tak jak np porównanie z gazety wyborczej, na które sam się powołujesz, a wiadomo że GW jest podatna na manipulacje - w lepiej ocenianej Rzeczpospolitej już nieco inaczej były ocenianie OFE - może się do tego odwołasz, a nie wyskoczyłeś z gazetą, która akurat najlepiej oceniła ING). A po to podałem tą stronkę, zebyś mógł sobie sprawdzić rózne okresy - również 3 lata i łącznie 9 historycznych lat. Tam nie ma tylko danych z ostatniego miesiąca Jakbyś pobawił się trochę to zobaczyłbyś że fundusz Generali jest pierwszy za ostatni miesiąc, za 3-mce, za pół roku, za rok, za ostatnie 3 lata jest drugi, (podczas gdy ING w tych zestawieniach jest co najwyżej szaraczkiem), za ostatnie 5 lat też Generali jest drugi a historycznie nadrobił ponad 11% w ciągu ostatnich 3 lat do ING i w tej chwili jest na miejscu 3-im ale widać że jest dobrze zarządzany, bo świetnie reaguje na zmiany rynku (nie tylko chodzi o spadki, bo np.w lipcu, gidze giełda wzrosła o 7,8% też radził sobie najlepiej, jak również cały czas gdy były spadki) i pewnie niedługo, nadrabiając w taki dużym tempie, przegoni ING. Bo ING "jedzie" na wyniku, który zrobiło na początku i jest to widoczne w historycznej stopie zwrotu (dlatego AO podaje że historycznie zarobił najwięcej), ale ostatnie 5 czy 3 lata to już niczym szczególnym popisać się nie może i swoją pozycję straci. Ale te same AO ocenia fundusz ING na 36/12 m-cy na ocenę 2/3 podczas gdy Generali oraz Skarbiec-Emerytura mają 5/5. Także jedyne czym się możesz jeszcze pochwalić to to, że historycznie ING jest wysoko i że ma drugie największe aktywa (co może budzić wyobraźnię, ale nie jest wcale dla klienta korzystne). No ale jak miałeś wyciągnąć poprawne wnioski, skoro kierownictwo podstawiało CI pod nos tylko te wygodne i sprzyjające fakty, które naiwnie łyknąłeś, zachłystując się kasą dla siebie.

Gość ANGELINA_182WP.PL
Jestem idiotka, kto sie ze mna zgadza niech napisze ;)

Gość rikishi
Angi co ty tu jakies rozmowy w toku urzadzasz...?

Gość ANGELINA_182WP.PL
NAWET NIE POTRAFISZ SIę INTELIGENCIE PODPISAć ZA MNIE BRAWO.. GENIUSZU, JUż WODA W TOALECIE JEST BARDZIEJ "BYSTRA" :D :D :D :D :D :D SORRY ALE WYJąTKOWY MATOł Z CIEBIE :D :D :D :D Lara_

Gość peterrrrr
lara, ty wcale madrzejsza nie jestes, takie powiedzenia maja dzieci w przedszkolu

Gość beer
panna ma rację, wyjątkowy kretyn. Taki jestes do przodu bo dziewczyna ma cały czas to samo pseudo. A ty co przygłupie boisz się podpisać, żeby tobie nie zaczeła koło dupy robić. Mały fiut gosciu z ciebie.

Gość Gigant2015
Ale co najbardziej przerazajace,wcale nie jest madrzejsza od tego co sie pod nia podszywa.

Gość hahahahahhaaaaaaaaaa
poczytaj sobie poprzednie jej wypowiedzi to dojdziesz do tego samego wniosku mośku.

Gość rikishi
Powiedz mi Angelino( pisze juz normalnie bo mnie znowu posadzisz ze sie podpisalem gdzies za ciebie...) Moze napisz zaraz ktore sa twoje posty a ktore nie. Piszesz glupoty, a potem twierdzisz ze ktos sie podpisal za ciebie. ja od poczatku zadalem konkretne pytania, zaden narazie nie zdolal odpowiedziec na nie, nawet ty Lara tak doswiadczona w swoim fachu... Powaznie zacznij czytac ze zrozumieniem, powiedz mi gdzie ja sie podpisalem za ciebie, powaznie nie rozruzniasz pdpisu od pytania skierowanego do ciebie. Do beera: Tez mnie spieszysz, przeczytaj wszytskie jej posty!!! A fiutem mozesz swoich kolegow nazywac nie mnie...

Gość rikishi
Sory za "rozruzniasz". Za chwile znowu ktos bedzie mnie za slowa lapal...

Gość rikishi
Sory za "rozrużniasz"... Bo za chwile mnie znowu bedzie ktos za slowa lapal!!!

Gość Szafran
Jeżeli ktoś z Was - poszukujących pracy - nie jest do końca pewny co to za firma (a skąd ma tę pewność zdobyc skoro jeszcze nie przepracował pół minuty? czy w innych firmach wykłada się kawę na ławę nie wiedząc z kim się ma do czynienia??) a już ma podejście wycofujące się i tylko szuka potwierdzenia na forum, że firma jest do 4, to proszę Was - NIE ZAJMUJCIE NASZEGO CZASU I NIE UMAWIAJCIE SIĘ NA ROZMOWY KWALIFIKACYJNE!!!

Gość Lara_ Do RIKISHI
Rikishi.. a gdzie Ja cię niby oskarżyłam.. Ja wiem kto się za mnie podszywa, jest takim matołem że nawet nie potrafi tego dokładnie zrobić i nie jesteś to bynajmniej Ty. Zresztą nie wiem skąd u Ciebie taki wniosek że Cię o coś oskarżam ??. A co do twoich pytań, masz jakieś obawy w związku z Ovb napisz do mnie maila, tak jak robi to większość, jeśli będę miała czas i na tyle wiedzy, żeby Cię usatysfakcjonować to Ci na pewno odpisze. Nie udzielam się na tym forum, bo jest żenujące. Nie mam zamiaru się tutaj wysilać, bo nie ma dla kogo, tym bardziej że połowa postów nie jest moja. Pozdrawiam..

Gość Lara_
Beer dzięki za poparcie..

Kurcze, najbardziej boli mnie to ze tutaj na tym forum w tym konkretnym poscie ludzie rzucaja sie blotem i osoba ktora tutaj zaglada nic tak naprawde nie wynosi!!! Moja osoba byla poruszana w roznych postach.... Chcialbym przekazac swoje spostrzezenia po pierwszych 2 tygodniach szkolen i rozmow indywidualnych... Jesli chodzi o moje wyksztalcenie to ukonczylem szkole srednia na kierunku ekonomia a takze jestem studentem ekonometrii... :) Po drugie przeszedlem szkolenie na stanowisku przedstawiciela handlowego Cyfry +, a takze szkolenie (ze zdanym egzaminem) w firmie AEGON! Wiec co nie co moge powiedziec... Chociazby to ze w OVB umowa jest o prace i na czas nieokreslony a firma co najwazniejsze dociera do klienta nie na zasadzie stworzonej przez doradce bazie danej tylko na poleceniach! a co najwazniejsze firma OVB nie posiada swoje produktu!!! Jest niezalezna i bezstronna! a dlaczego zdecydowalem sie na wspolprace? wlasnie z wczesniej wymienionych powodow! Owszem zaoferowano mi prace kierownika oddzialu, dlatego ze firma sie rozwija i dlatego ze takich ludzi porzebuje! ale to nie znaczy ze odrazu nim zostane! Musze troszke po pracowac z klientem zeby moc tym doswiadczeniem i wiedza podzielic sie z klientem! Nie wiem czy to tutaj jest napisane ma przekaz pozytywny czy nie, ale powiem tyle na koniec ze jestem zadowolony od jakiegos czasu :)

Przepraszam, z wiedza podzielic sie z innymi pracownikami OVB, czyli w tym przypadku reprezentantami :)

Gość Lara_
Posladkami wiecej zdzialam niz rozmowa. Oto droga do sukcesu

Gość Lara_ ANGELINA_
Lara_ Posladkami wiecej zdzialam niz rozmowa. Oto droga do sukcesu. Wiesz co, Ty zamiast mózgu masz taki sznureczek, Jak by ci go przecieli to by ci uszka odpadły. A ten tekst był tani i na twoim żenującym poziomie. Nadal boisz się podpisać żałosny niezrównoważony emocjonalnie dupku.

Gość Gigant2015
Patryk 100 razy ta wiedza byla tutaj przekazywana,tylko sie czytac nie chce. Umowa agencyjna a nie umowa o prace. Firma działa na pole ceniach,ale to Ty musisz sobie stworzyc baze potencjalnych klientwo,ktorzy moga Ci dac polecenia do swoich znajomych.Wyrobisz jednostki,znajdziesz reprezentantow,to zostanisze kierownikiem jak kazdy,kto wyrobi te jednostki.

Gość do wszystkich
skonczcie juz ten temat bo jestescie zalosni-znajdzcie sobie inne hobby- kupcie psa i nim zajmjcie- moze zaluzcie akwarium tez niezla zabawa-temat juz zostal wyczerpany maksymalnie -teraz to juz tylko MASLO MASLANE piszecie nic lepszego nie wymyslicie - zrobcie coa ze soba - pokazcie ze potrficie cos a nie tylko na forum pisac- zmiencie swoje nastawienie na pozytywne a wszystko dookola was stanie sie takie jak wy tego bedziecie chcieli-znaczy lepsze - forum nie poprawi waszej sytuacji moze jedynie ja pogorszyc bo siedzac tu tracicie czas na cos co tylko pogarsza sytuacje wasza POWODZENIA

Gość nalesnik
Lara dla mnie to jestes takim dnem jakiego nie jestem w stanie sobie wyobrazic