Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość Gigant2015
Do Patryka. Ja bym zaraz uciekal z takiego zespolu w ktorym na dzien dobry tyle kitow ci ładuja.Nie praca a wspolpraca,nie kierownik,a reprezentant,nie dostaniesz nikogo,ale sam sobie poszukasz osob do wspolpracy

Gość Gigant2015
Acha i nie "dostałes" sie,tylko na pierwszy etap dostaja sie praktycznie wszyscy.7 miejsc pracy:))) he he. Popros o umowe swiadczenia usług agencyjnych i plan kariery,to Ci sie nieco rozjasni w głowie. A tak swoja droga,nieładnie ze straony Twojego kierownika,ze tak zmysla.I potem stad sa negatywne opinie na forum.

Gość REcOiL
Dobre - dobre:)

Gość do Patryka
hehe,ales naiwny "dostane pare osob i bede za nie odpowiedzialny, jedna do analiz, jedna do oceny, itd".Wp[ierw bedziesz msuial sobie nagonic koljnych takich naiwniakow jak ty,zebys mogl nimi zarzadzac, to raz. a dwa -jedna do analiz, jedna do oceny-co ty za przeproszeniem pierdolisz,bo innego slowa nie moge uzyc. Wszyscy do AKWIZYCJI,a jak oni planow nie beda wyrabiac, to bedziesz musial to za nich robic

Gość rikishi
taka niestety jest prawda... I nie słuchaj nic o miejscach bo i tak cie wezma( nie ma innej mozliwosci) sam widzisz jak rysiek( pedagog) czyli gosciu po fachu (lach na max) został zatrudniony. Tak samo z toba, dostaniesz prace napewno!!! Ale zadnego kierownika, na poczatku robisz analizy i jak ktos cos zainwestuje to wtedy dostaniesz kase, nic predzej!!! Tak szczerze polowa tych ludzi tam to barany( zarabiajacy duzo pieniedzy). Fakt jest taki, ze jak ma sie szczescie to znajdziesz kogos kto bedzie inwestował, zrobisz te punkty, a jak masz jeszcze wiecej szczescia to znajdziesz znajomych ktorzy beda z toba pracowali i na ciebie robili... zreszta niech ci madrzy ci powiedza co maja za studia pokonczone i czy wogole maja! Zreszta co tu duzo mowic na samej gorze jest jedna rodzina ( dziadek, synek, zona, ciocia, kuzyn i jeszcze inni...) ktorzy potrzebuja jak najwiecej ludzi do pracy, takze szkoda ze nie mozna brac dzieci po przedszkolu do pracy, bo gwarantuje ze tez by latały i robiły analizy... Widzisz w jakiw sposob chciał cie ktos zwerbowac -klamstwem. Wiekszosc tych ludzi tam to osly, ktorzy nie powiem, zarabiaja wielka kase ale to nie znaczy ze sa super fachowcami... Ale Patryk idz do struktury od ryska, on cie nauczy!! Mniej wiecej wygladalo by to tak jakbys samochod swoj oddal do naprawy fryzjerce albo sprzataczce. Choc wierze ze sa ludzie tam ktorzy moga siebie nazwac- fachowiec!!!!!!

Gość rikishi
A co do Lary to wogole nie wiem czy powinnas gdziekolwiek pracowac. Zero inteligencji, laska zajmujesz nieby powane stanowisko kierownicze, nie jeste ci wstyd wogole tak sie odzywac tu na tym forum... Zreszta tak jak juz pisalem duzo ta baranow pracuje, ktorzy w krotkim czasie zarobili wielka kase i stali sie po pol roku czasu dyrektorami nawet. I nie wiem czemu, ale moj przelozony tez caly czas mnie oklamuje bo mysli ze ma rozmawia z jakims idiota... Jako pracownik, wciskasz ludziom kit ze nie wspolpracujemy z jedna firma tylko cala gama mozliwosci, czyli juz klamiesz. Potem dowiadujesz sie ze jednak tak nie jeste, bo firma wcale nie wybiera przez zaden dzial analiz ekspertyz do ciebie dobrana propozycje ... tylko sam agent wybiera, czyli tak naprawde dajesz pieniadze w rece czlowieka ktory moze zaledwie pracowac tam 4 miesiace i podejmuje decyzje na temat przyszlosci klienta!!! Sam wiem bo nieuczciwie zdalem egzamin i wiem ze ta wiedza jest potrzebna by wiedziec jakie podjac decyzje!!! Ale madrale "pouciekaly" z forum bo natrafily na konkretne argumenty i niestety nie maja wiecej nic do powiedzenia!!!!!

Aaaa ha! Ciesze sie ze jest takie forum, bo przynajmniej troszke mnie uswiadomilo :) Wszyscy dookola sa zdziwieni ze takie stanowisko i nie powiem ja tez :) Co do slowa \"pie***dolisz\" to prosze wez sobie na wstrzymanie bo cytowalem swoja wiec bez takich! Pojde sobie na szkolenie i zobacze co wiecej beda mowic :) Dziekuje za odpowiedzi :)

Gość do patryka
na szkoleniu zrobia ci sieczke z mozgu taka, ze bedziesz chcial dla nich pracowac ;)

No zobaczymy :) Ja juz przeszedlem szkolenie w AEGON, zdalem egzamin :) Pracy jednak nie podjalem bo trzeba szukac klientow dzwoniac do nich i namawiac! :/ A jak tutaj jest? Tworze sobie baze danych i dzwonie? Czy jak? :)

Gość do patryka
Patryk, widze, ze nie jestes zorientowany wiec postaram sie rozwiac watpliwosci. W OVB Twoja praca bedzie polegac na tym, ze bedziesz dzwonic i sie umawiac tak jak w AEGON. Na poczatku zaczynasz od swoich znajomych. Oni podaja 5 telefonow do swoich znajomych itd. Dzwonisz i sie umawiasz z nimi. Za telefon, kawy (jesli umawiasz sie w kafejce ) dojazdy itd. Ty ponosisz koszta. Trzeba tyrac ciezko zeby kogokolwiek namowic/przekonac do inwestowania. Najciezej jest sprzedac ubezpieczenia. Zycze powodzenia.

Gość Meduza88
Jak wyzej. Sam dzwonisz i umawaisz sie na spotkanie,namawiasz na poczatku znajomych i prosisz o kontakty.

Hm... Z rozmowy ktora przeprowadzilem z kierownikiem oddzialu wynikalo ze firma zajmuje sie wyszukiwaniem najlepszego rozwiazania, jesli chodzi o banki, nieruchomosci (kredyty hipoteczne), f. inwestycyjne dla zwyklego smiertelnika ktory zamiast latac po wszystkich bankach zeby znalezc tani kredyt, przychodzi do OVB a tam osoba z ktora rozmawia robi analize ocene i wyszukuje najlepszego rozwiazania... :)

a jeszcze jedno, jakie sa prowizje? Od kazdej umowy czy od kazdej zlotowki klienta? :)

Gość DO PARTYKA
Taka jest forma rozmowy:)) 'pomozemy panu znalec najlepsze dla Pana rozwiazania finansowe" Bzdura kompletna. Kilka produktow w ofercie i tyle. Waska paleta wyboru. Prowizja od umowy,w zaleznosci od wysokosci wplaty

Gość zdegustowana11
jutro mialam isc na kolejna rozmowe do ovb... ale po przeczytaniu TEGO WSZYSTKIEGO rezygnuje! zamiast zachecac odstraszacie ! zeby ludzie na poziomie tak sie zachowywali... i wy z ludzmi pracujecie? do tego wam jest to srednie wyksztalcenie potrzebne? zeby siedziec na jakims forum i sie wyzywac? moje gratulacje, zenada...:/

Gość rikishi
Przez pierwszy miesiac pracy w ovb, wogole nie wchodzilem na forum... Bo wiedzialem ze natrafie na rozne wypowiedzi, opinie o firmie... Ale po miesiacu czasu sie troche wkurzylem na to wszystko tam!!! takze do zdegustowanej. Poprsotu powinnas pojsc na te spotkania i sama stwierdzic czy jest to praca dla ciebie czy nie... Sama ocenisz czy chcesz na takich warunkach pracowac!! Do patryka: obliczanie prowizji nie jest skomplikowane ale trzeba troche posluchac i sie dowiedziec o wszystkich przelicznikach... Za kazda umowe podpisana dostajesz punkty( zalezne to jest od tego kto ile zainwestuje i jaki przelicznik ma dana firma). Punkty te mnozysz przez 2,5( twoj poczatkowy przelicznik) i jeszcze przez 3,4 ( chyba kurs przyjety euro). Po przemnozeniu wychodzi wynik i to sa twoje zarobione pieniadze!!!

Kilka (kilkanascie) postow wczesniej ktos tu pisal o tym ze trzeba zdobyc 1500 pkt.! Wedlug moich obliczen to wychodzi (po pomnozeniu tego przez 2,4 i przez kurs EURO 3,00) jakies 10800 zl O_o cos mi sie nie chce wierzyc :) Tzn., kasa fajna jest ale wole podejsc z dystansem, czy ktos mi moze powiedziec jaka jest sr. ilosc pkt. jaka mozna zdobyc w miesiacu? :)

Gość rikishi
Tak wogole praca moim zdaniem byla by super... Ale jest kilka spraw ktore mi sie tam nie podoba... zaczynalem od znajomych i tam samo musialem ich oklamywac, choc na poczatku wierzylem w te wszystkie ABS, dzialy analiz i inne wynalazki... Powoli tez zaczynalem rozumiec czemu firma sie nie reklamuje.... I zastanawiam sie nad tym czy na zachodzie tez takie bajery ludziom cisna, bo ponoc firma pracuje w 15 krajach europy!!

Gość rikishi
zeby byc na 1 stanowisku kier. trzeba zdobyc w kwartale 1500 punktow... Srednio ciezko powiedziec ile pkt miesiecznie, sa tacy ktorzy maja malo i tacy co maja bardzo duzo... Aha i ten kusr co pisalem jest cyba staly 3,4 takze niezalezny od tego jak stoi euro( tak mi sie wydaje przynajmniej)

Gość Lara_
Meduza.. powiedz mi szczerze po co ty się udzielasz na tym forum???? z twoich wypowiedzi widać że nie masz zielonego pojęcia o ovb. Tutaj powinni się udzielać osoby które mają z tą firmą jakąś styczność, a ty siejesz jad i żółć po co..? nie podoba ci się ovb no to masz pecha. Wyobraź sobie że są ludzie którzy potrafią dążyć do celu i odnosić sukcesy. Pisząc o wciskaniu ubezpieczeń widać że ty nigdy nawet swojej stopy nie postawiłaś w tej firmie. Dowiedz się może najpierw w jaki sposób pracują ludzie np z odziałem w Krakowie a potem będziesz pisać o wciskaniu czego kolwiek komu kolwiek. Śmieszna jesteś naprawdę, próbujesz strasznie przekonać wszystkich że ovb to wszelkie zło a sama nie masz pojęcia o strukturze i filozofii ovb. Każdy powinnien spróbować swoich sił w ovb, nie oznacza od razu że ma zostac doradcą już to kiedyś pisałam że od szkolenia do profesjonalisty cholernie daleka droga. I przestań się zachowywać jak totalna kretynka, i czepiać się faktu moich cudownych wspaniałych upragnionych wakacji, niunia co ci do tego??? Nie masz swojego życia??? Ja dzięki ovb mogę sobie pozwolić na luksusowe wakacje i myślę że będzie to Egipt,chociaż równie dobrze bedzie mnie stać na Karaiby. Zresztą co za różnica.. dla ciebie powinna być żadna. Dla mnie taka że dzisiaj mnie stać na te wakacje, jeszcze dwa lata temu mogłam o tym tylko pomarzyć. Tyle nic więcej, i nie ma się co rozkminiać na ten temat meduza. Dam ci dobrą ovb-owską radę: Mniej żółci i jadu i więcej tolerancji. I zajmij się własnym życiem, Ja mam świetlaną przyszłość a zapytaj się sama siebie jaka jest twoja.. ??? Żegnam..

Gość rysiek666
Oj Dziewczynki!! po pierwsze do lARY uspokoj sie juz moze, bo nie poprawiasz sytacji, nie masz argumentow aby w koncu z kolezankami uciac wymiane wulgaryzmow, a przeklinanie itd naprawde kole w oko nawet innnych OVB -ofcow. A po drugie WCISKANIE UBEZPIECZEN, ciekawy temat, wiec dziewczynko zastanow sie co mowisz, nie chce dla nikogo źle, ale postaw sie w sytuacji gdy twoj domek nagle sie pali.... i startujesz od zera!! i wtedy sie zastanowisz dlaczego nie masz obok siebie takiej postrzelonej LARY

Gość Wstyd Lara
Lara błagam Cię!!! Nie pisz już nic więcej na tym forum, bo wstyd nam przynosisz! Gdybym tylko wiedział kim jesteś to prosilbym dyrektora żeby cię zwolnił albo poważnie z tobą porozmawiał. Odstraszasz ludzi od OVB, dla takich aroganckich osób nie ma w OVB miejsca, ktoś popełnił wielki błąd przyjmując cię do tej firmy. Trochę kultury i powagi w tym co piszesz. Pozdrawiam! I jeszcze raz proszę: nie pisz już nic.

Gość rikishi
wlasnie o to chodzi, tak jak juz pisalem, wiekszosc osob tam pracujacych to poprostu nieporozumienie... Szkoda ze firma zamiast na jakoscstawia na ilosc. Przeprowadzenie konkretnej rekrutacji wyeliminowaloby ewentualne pomylki!!! Dziwi mnie to troche, ze w tak wielkiej firmie moze kazdy pracowac i zajmowac jakies powazne stanowiska( najwiekszy minu tej firmy ) A co tam u naszego pedagoga(ryska) slychac???? Juz sie jakos nie wymadrzasz na forum, w koncu przestales pisac pierdoly i skonczyles bohatera udawac... pozdro pedagog!!!

Gość tomi1
od kiedy lara pojawiła się na forum to wstyd mi. kilka dnie nie było mnie ale to co zobaczyłem-----szok. a pamietam jak wcześniej napisała ze sie żle wyraziła. wcześniej to przynajmniej była wymaiana pogladów osób zainteresowanych lub nie. A teraz to pyskówka której nie da się czytać.Ludzi którzy maja iśc do klienta i go potem ich reprezentowac-doradzać- Żenada. Lara to chyba osoba która chciałaby pracowac wśród ludzi -bo z takim podejściem to sadze że nie ma takich predyspozycji. Poziom spadł tak nisko że juz niżej się nie mógł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Lara_
Przestancie sie mnie czepiać.. Wyzywają mnie!!!! obrażają!!! nie piszą nic kompletnie na temat ovb, i mam to pozostawić bez odpowiedzi, kto z was pozwolił by sobie na coś takiego??? Ja nie pozwolę sobie na to żeby ktoś mnie obrazał albo wyzywał nie podając mi w życiu nawet ręki.. Ja zaczełam tą śmieszną psykówkę.. ??????????????????????????????? NIE NIE NIE, JA NAPISAŁAM TYLKO O SZKOLENIU I OD TEGO WSZYSTKO SIĘ ZACZEŁO.. PO PROSTU SĄ LUDZIE KTÓRZY SOBIE Z TYM FAKTEM NIE PORADZILI.. np taka meduza CZY TO JEST MÓJ PROBLEM ??? nie nie nie. Sugeruje żeby to wreszcie zakończyć, szkolenie i tak juz się odbyło :):) więc nie ma czego i co przeżywać. :) Jak dla mnie koniec tematu. Meduza mam cichą nadzieję że dla ciebie równiez jak również kwestia moich cudownych wspaniałych upragnionych wakacji ;):):):) kurcze nadal się z tego śmieje..:D:D:D::D: A poza tym żuczki moje drogie, czy to że inteligentnie odpieram jakieś chore zarzuty czasem nie szczędząc sobie dosadnych słów, świadczy o tym jakim jestem profesjonalistą albo jak pracuje z ludzmi ??? :D:D:D no nie rozśmieszajcie mnie. Bo te zarzuty są wyjątkowo mało inteligentne. A Ja nie pozwolę żeby mnie kto kolwiek obrażał bo ja nikomu krzywdy nie zrobiłam. Chciałam jeszcze ostrzec ludzi którzy będą chciały się coś dowiedzieć na tym forum, żeby wzieły pod uwagę, że często piszą tu osoby które nie mają pojęcia o ovb ani o jej strukturze czy filozofii. A jedynym ich chorym celem jest przekonać cały świat że ovb to wszelkie zło.Więc sugeruje żeby zapytać kogoś bezpośrednio np Mnie.. :) jak zawsze odpisze na maila.. albo Ryśka 666 bo po jego wypowiedziach widać że to jest konkretny facet albo po prostu ( i to będzie najlepsze) przekonać się samemu, zawsze możesz zrezygnować przecież nie zostajesz od razu doradcą a ovb daje każdemu szansę ale tylko nieliczni bedą potrafili z niej skorzystać. Pozdrawiam.. szczególnie moich zaciętych wrogów. NIE ODPISUJE JUŻ NA ŻADNE ŚMIESZNE ZARZUTY.. A TYM BARDZIEJ PRYMITYWNE WYZWISKA, NIEKTÓRZY PREZENTUJĄ TUTAJ POZIOM, NIE GODNY NAWET POŻAŁOWANIA.. KONCZĄ MI SIĘ WAKACJE.. I WRACAM DO PRACY. ALE NAPISZE O KOLEJNYM SZKOLENIU JAK BĘDZIE.. BO NIE SPODZIEWAŁAM SIĘ AZ TAKIEGO ZAINTERESOWANIA.. ;);).. Pozdrawiam... moje kochane żuczki..

Gość Meduza88
Najnizszy pozmiom reprezentujesz własnie ty. A swiadczy o tym to , ze i negujacy i reklamujacy OVB sie w tym jednym punkcie zgodzili:)) A co do pyskowki, to ludzie zaczeli wyrazac opinie o OVB i twojej desperacji, bo tak to trzeba włąsnie nazwac reklamowanie na forum, i to ty zaczełas wszystkich wyzywac od wymoczkow,prostakow,durni,burakow,głupkow,zazdrosnikow,co to d** sciskaja:))ze w OVB nie pracuja:)) Co do inteligentnego odpierania czegokolwiek:)) he he dobre,inteligencji nie zauwazyłam,tos tylko jadem pluła i gledziłas o swoich wakacjach wymazonych za 1000 zł, cos sobie na nie w koncu uzbierała, jakby to miał dla wszystkich byc jakis rarytas. Jak widzisz nie wchłonełas mnie jak twierdziłas,po prostu pokazałas jaki pozniom reprezentujesz,osmieszajac przy tym innych normalnych pracownikow OVB. Bo jak taki wyzywajacy sie na forum prymytywny czlowieczek moze doradzac ludziom jesli chodzi o ich pieniadze. ZGROZA!

Gość tomi1
Do lary-wróć do strony 16-przeczytaj jeszcze raz wszystko co napisałaś po kolei-zwróć uwagę na ton w jakim piszesz oraz słownictwo a sama zauwazysz ze sama nakręcasz tą atmosferę. Twierdzisz że nie pisza na temat tylko się ciebie czepiają-powinnaś sama zainicjować KONKRETNY temat a pisać d***ko z**scie żuczki i wymieniać głupie pyskówki itp. mam coraz większe podejrzenia że z obsługa klienta nie masz za wiele wspólnego.

Gość tomi1
ten poziom niestety pojawił się w momencie kiedy zaczęłaś pisać :(:(:(

Gość Lara_
Tomi 1 widać że jesteś inteligentnym człowiekiem, czy nie widzisz że wszystko się zaczeło bo napisałam o szkoleniu w gliwicach?? Zaczeły się wyzwiska, zarzuty że rozklejam ulotki po przystankach padła nawet desperacja. Proszę cię przecież to wszystko jest śmieszne. W szczególności Pani Meduza.Przeanalizowałam to co napisałam. I nie widzę tam nic co by mogło potwierdzić że Ja zaczełam tą żałosną pyskówkę tu gdzież że robię antyreklamę.O ovb piszę zawsze prawdę :) Co więcej, wszystko było ok dopóki nie napisałam o szkoleniu. Jeżeli są osoby które nie poradziły sobie z tym faktem to trudno, obawiam się że to nie jest kompletnie mój problem.Co więcej napisze o kolejnym bo nie spodziewałam się aż takiego odzewu i naprawdę nie wiele mnie będzie interesować zdanie zagorzałych wrogów:) Nie wiem skąd u ciebie stwierdzenie że robię jakąś antyreklame? (Bo to co meduza pisze, nie wiele mnie interesuje). Ani razu nie wypowiedziałam się zle o tej firmie, to że odpieram śmieszne zarzuty nie świadczy jakim jestem pracownikiem? Co więcej dostaje dziennie mnóstwo maili, nawet zostawiłam na forum wiadomość żeby pisały osoby zainteresowane pracą w oddziale w Krk, bo nie jestem w stanie odpowiedzieć na wszystkie maile. Więc reasumując nie sądze żebym robiła tu jaką kolwiek antyreklame. A nie pozwolę sobie żeby ktoś mnie obrażał. Jak dla mnie to proste i logiczne. Pozdrawiam cię Tomi 1

Gość Do Meduzy
Meduza.. ja to zakończyłam, to jest forum o ovb !! Przypominam ci.. Powiedz mi? co ja ci zrobiłam?? hmm. Napisałam o szkoleniu, co cię to interesuje??? Po co mnie zaatakowałas? Ciebie tam zapraszałam przecież to jest śmieszne co ty tu wyprawiasz. Co ciebie interesuje szkolenie a tym bardziej moje wakacje. Apeluje żebyś się uspokoiła, po tym ostatnim poście widzę że jesteś ciężko zaburzoną osobą. A pisząc że ja przynosze wstyd ovb , sama to nakręcasz.Czym niby przynosze wstyd, bo odpieram twoje ataki ?? Poza tym co kolwiek napiszesz naprawdę niewiele Ci to da, Ja to ZAKONCZYŁAM a ty znów nakręcasz. Widać że ty lubisz się z kimś kłócić i być ciągle na wojnie. Ale złego kompana sobie znalazłaś, bo ja zrozumiałam że mam do czynienia z mocną zaburzoną osobą. Jesteś po prostu dla mnie chora z jakiejś nienawiści, zazdrości nie wiem czego jeszcze, bo jak tłumaczyć to, że tak mnie zaatakowałaś? Jeszcze raz się ciebie pytam co cie interesuje co ja pisze? Obraziłam cię tym że napisałam o tym szkoleniu???? Co Ja ci niby takiego zrobiłam że mnie tak zaatakowałaś? I zamiast znów mnie obrazać i odwracać kota ogonem, odpowiedz mi na moje pytania które są logiczne i spójne.Jestem meduza pod dużym wrażeniem twojej wyższości i wyjątkowości. Nie pisz już nic do mnie, bo ja jestem tobą przerażona. DLATEGO NIE PISZ JUŻ NIC DO MNIE.. NIE MA TAKIEJ POTRZEBY.. POZDRAWIAM Lara