Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 batosai
Do Socjalnego (do u偶ytkownika o takim nicku)- Socjalny nigdzie nie pisa艂, 偶e chodzi mu o umowy wy艂膮cznie 偶yciowe. Nie zak艂adamy naszym klientom wy艂膮cznie 偶yci贸wek. Nie zak艂adamy im TYLKO ubezpiecze艅, bo wychodzimy poza to. Swoj膮 drog膮... waluta tez nie handlujemy- wiec nie wiem po jakim kursie i kto sprzeda艂 te klika milion贸w z艂, ale nie by艂 to pracownik OVB ;) Pracownica OVB- hmm... gdzie艣 juz chyba czyta艂em wypowied藕 podobn膮 do Twojej... nawet na tej stronie. Szczeg贸lnie zwr贸ci艂em uwage na interpunkcj臋, albo raczej na jej brak :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 NOWYyyyyyy
Uwa偶ajcie na Krosno, nie polecam tam pracy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Botosai od Do Socjalnego
Wnioskuj臋, 偶e jeste艣 wyr贸偶niaj膮cym si臋 sprzedawc膮 :-) Manipulacja wypowiedzi膮 wychodzi Ci ca艂kiem dobrze :-) A powa偶niej... na pytanie "kto sprzeda艂 te kilka milion贸w?" odpowiadam: ca艂e OVB - Ty, Socjalny i setki wsp贸艂pracownik贸w firmy :-) Mia艂em na my艣li globaln膮 produkcj臋 OVB w Polsce, nie wyniki pojedynczych os贸b. Samej produkcji 偶yciowej OVB "trzepie" na rzecz tylko dw贸ch partner贸w ("najcz臋艣ciej doradzanych") w kwocie kilkumilionowej :-) Taaa... naprawd臋 mo偶na tu zarobi膰 duu偶膮 kas臋... jak si臋 dojdzie bardzo wysoko... jak si臋 dojdzie ...:-)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
chyba nie zrozumia艂e艣 mojej z艂o艣liwej aluzji... ]:-> Globalna w Polsce... no ok. Masz racj臋, nie m贸wimy tutaj wy艂膮cznie o 偶yci贸wkach. Te tysi膮ce um贸w spisanych to umowy wszystkie. Co do 偶yci贸wek i liczby firm. Tu sie mylisz- nie jest to na rzecz dw贸ch partner贸w. Obecnie jest ich 5, a w chodzi sz贸sty (m贸wie tu wy艂膮cznie o ubezpieczeniach 偶yciowych). Zarabiam w tej chwili dobrze- wiecej niz moi rodzice razem wzi臋ci kiedykolwiek w 偶yciu zarabiali. Kierownik Oddzia艂u to nie jest wysokie stanowisko. 艢miem wiec twierdzi膰, ze nie trzeba wcale wysoko dochodzi膰 by dobrze zarabia膰. Aczkolwiek warto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aztek
Witam wszystkich Chcia艂bym podzieli膰 si臋 z Wami moim do艣wiadczeniem w kontaktach z OVB. Od razu chc臋 zaznaczy膰, 偶e nie jestem pracownikiem firmy konkurencyjnej, by艂ym pracownikiem OVB ani klientem wy偶ej wymienionej instytucji. Mo偶na o mnie powiedzie膰 "niedosz艂y pracownik". Ze wzgl臋du na charakter mojej pracy (do takiego wniosku doszed艂em), a jestem doradc膮 technicznym, przez co posiadam bardzo du偶膮 baz臋 klient贸w (nie tylko rodzin臋 jak wi臋kszo艣膰 z "zapraszanych "na spotkanie), zosta艂em przez swojego znajomego zaproszony na szkolenie informacyjne. Ze wzgl臋du na to, 偶e jestem osob膮 zarabiaj膮c膮 na tyle dobrze, 偶e 6000 pln jak膮 mo偶e zarobi膰 tzw ERKA nie robi na mnie najmniejszego wra偶enia , odm贸wi艂em. Z t艂umacze艅 mojego znajomego wynika艂o, 偶e jest to ostatnie organizowane przez nich spotkanie i moja na nim nieobecno艣膰 przekre艣la moj膮 przysz艂膮 karier臋 "finansisty". Jak si臋 p贸藕niej okaza艂o w trzech najbli偶szych tygodniach takich szans mia艂em jeszcze trzy i w艂a艣nie trzeci膮 z nich dla 艣wi臋tego spokoju "wykorzysta艂em". Uzn艂em, 偶e mo偶e naucz臋 si臋 czego艣 nowego a przy okazji b臋d臋 mia艂 wym贸wk臋, 偶e by艂em itd. Jako cz艂owiek, kt贸ry przeszed艂 "kilka" szkole艅 z zakresu technik sprzeda偶y i prezentacji zacz膮艂em uwa偶nie si臋 przys艂uchiwa膰 i obserwowa膰. Przerazi艂o mnie to, 偶e wi臋kszo艣膰 przyby艂ych jak w transie "trajkota艂a" tylko o wielkiej kasie, kt贸r膮 zarobi膮 w tej firmie. Na pocz膮tku nie wiedzia艂em sk膮d to si臋 wzi臋艂o (nie mia艂em wcze艣niej 偶adnej rozmowy kwalifikacyjnej, wi臋c moje poj臋cie o ca艂ym przedsi臋wzi臋ciu by艂o "blade"), ale kilka minut p贸偶niej zrozumia艂em. Ca艂e szkolenie by艂o przeprowadzone bardzo profesjonalnie. Je艣li mia艂bym ocenia膰 je z punktu widzenia cz艂owieka kt贸ry troszk臋 si臋 na tym zna da艂bym 6-. Bior膮c jednak pod uwag臋 kwestie etyczne i zagrywki psychologiczne , by艂o to (kurcze nie mog臋 si臋 powstrzyma膰 od nazwania tego po imieniu) profesjonalne pranie m贸zgu. Cz艂owiek kt贸ry je prowadzi艂, perfidnie gra艂 na emocjach tych nie艣wiadomych ludzi. Na przemian straszy艂 ich skutkami katastrof 偶yciowych po czym macha艂 przed oczami kluczykami swojej nowej limuzyny. Wi臋kszo艣膰 z ludzi by艂a tak sko艂owana, 偶e byli w stanie podpisa膰 wszystko, co im si臋 podsunie. Kto艣 kto uwa偶nie czyta tego posta m贸g艂 si臋 zastanowi膰 sk膮d ten minus przy 6. Ano ju偶 t艂umacz臋. Je艣li kto艣 dobrze si臋 ws艂ucha艂, us艂ysza艂 dwa zdania wypowiedziane przez szkol膮cego. Zdania by艂y wypowiedziane w pewnych odst臋pach czasu wi臋c trzeba by艂o naprawd臋 uwa偶nie s艂ucha膰. Nie by艂y one chyba wypowiedziane 艣wiadomie. Brzmia艂y one tak: 1. SZUKAJCIE KLIENT脫W MY NA POCZ膭TKU POMO呕EMY WAM W ICH OBS艁UDZEI. 2. PRACOWNICY REZYGNUJA, ALBO MY Z NICH REZYGNUJEMY, ALE KLIENT ZAWSZE ZOSTAJE Z NAMI. W tych dw贸ch zdaniach zawar艂a si臋 ca艂a filozofia firmy ovb. Je艣li kto艣 umie liczy膰 to: 4 tygodnie= 4 spotkania. 4 x 20 os贸b x5 klient贸w ka偶da x 艣rednio 2000 pln rocznie od ka偶dej osoby. To prosz臋 Pa艅stwa daje 800 000 pln. z 4 szkole艅 w jednym oddziale.Tak naprawd臋 nikogo nie obchodzi, aby艣 pracowa艂 d艂u偶ej ni偶 te 3 mie艣 do egzaminu. Jako naiwniak dajesz im po prostu gotow膮 baz臋 klient贸w. Tak jak nikt nie przejmowa艂 si臋 tym, 偶e zarabiam tyle, 偶e w OVB nigdy m贸g艂bym tyle nie zarobi膰 (namawia艂 mnie do tego m贸j dobry znajomy), tak samo nikt nie b臋dzie si臋 przejmowa艂 waszym losem. Na koniec, gdy zadzwoni艂em i odm贸wi艂em, dosta艂em propozycj臋 "nieoficjalnej" (czytaj p艂atnej) wsp贸艂pracy przy "naganianiu" klient贸w. Na koniec mojego przyd艂ugawego wywodu chcia艂em jeszcze raz podkre艣li膰, 偶e absolutmie nie reprezentuj臋 偶adnego podmiotu, ani grupy ludzi, kt贸rej mog艂oby zale偶e膰 na z艂ej opini o firmie OVB. Nikt mnie w tej firmie nie oszuka艂 ani nie okrad艂. S膮 to po prostu moje przemy艣lenia po dobrze przeanalizowanym spotkaniu informacyjnym. Je艣li kto艣 b臋dzie t艂umaczy艂 to, 偶e wszystko zale偶y od struktury i pochodzenia biura to podkre艣lam, 偶e ca艂e zdarzenie mia艂o miejsce w strukturze o kt贸rej bardzo pochlebnie wypowiadali si臋 na tym forum pracownicy firmy OVB. Pozdrawiam wszystkich zwolennik贸w i przeciwnik贸w OVB

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 k臋sy
mam takie pytanie - kto jest dyrektorem krajowym struktury s艂owackiej w ma艂opolsce?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Aztek- od paru 艂adnych lat takie spotkania si臋 nie odbywaj膮. Jedynie w wyj膮tkowych sytuacjach- np. otwarcie pierwszego biura w mie艣cie. Je艣li mozna wiedzie膰 gdzie takie spotkanie sie odby艂o- ch臋tnie sie dowiem i to sprawdz臋. Napisa艂e艣: "Je艣li kto艣 umie liczy膰 to: 4 tygodnie= 4 spotkania. 4 x 20 os贸b x5 klient贸w ka偶da x 艣rednio 2000 pln rocznie od ka偶dej osoby. To prosz臋 Pa艅stwa daje 800 000 pln. z 4 szkole艅 w jednym oddziale." Naprawd臋 nie wiem sk膮d Ci to wysz艂o i jak to policzy艂e艣. Zak艂adasz w tym momencie, ze na spotkanie przyjdzie 80 os贸b. Ka偶dy przyprowadzi po 5 klient贸w, kt贸rzy zainwestuj膮 2000z艂 rocznie. Jakby tak by艂o to ka偶dy z nich zarobi艂by w pierwszych tygodniach swojej pracy ok. 2700z艂 na reke i awansowaliby na stanowisko R3. Ty natomiast zak艂adasz, ze przejmiemy klient贸w tych ludzi i wywalimy ich na zbity pysk- ca艂a osiemdziesiatk臋. Nie przesadzasz troch臋? "2. PRACOWNICY REZYGNUJA, ALBO MY Z NICH REZYGNUJEMY, ALE KLIENT ZAWSZE ZOSTAJE Z NAMI" Bo i taka prawda jest. Je艣li mam wsp贸艂pracownika, kt贸ry ma np. 5 klient贸w i stwierdza po jakim艣 czasie, 偶e rezygnuje, to mam obowi膮zek sie zaj膮膰 tymi klientami i ich serwisowa膰. Ale co wsp贸艂pracownik zarobi艂- to jego. Chodzi tu o to, 偶e klient moze sie nie martwi膰- nawet je艣li jego bezposredni doradca przestaje pracowa膰, to i tak ma zapewniony serwis u nas w firmie. Co do prania m贸zgu... z ca艂ym szacunkiem, ale m贸wienie o tym jak sie odnios艂o sukces to pranie m贸zgu? Czy jakby np. Rivaldo (taki pi艂karz brazylijski) przyszed艂 na spotkanie m艂odej dru偶yny pi艂karskiej i powiedzia艂: "kiedy艣 by艂em biedny i musia艂em pracowa膰 od najm艂odszych lat. Jednak ci臋偶ka praca na treningach doprowadzi艂a mnie do sukcesu i teraz jestem zamo偶nym cz艂owiekiem. Warto trenowa膰 i rozwija膰 sie w tym kierunku", to w Twoim mniemaniu w艂a艣nie wypra艂 m贸zgi m艂odym pi艂karzom? Bo szczerze m贸wi膮c nie widze r贸znicy mi臋dzy nim, a cz艂owiekiem prowadz膮cym szkolenie w OVB. Co jest z艂ego w tym, 偶e kto艣 wyjdzie na 艣rodek i powie "kiedy艣 偶eby cokolwiek zarobi膰 musia艂em siedzie膰 na Wyspach przez 2 lata i tam robi膰 na zmywaku (mimo, 偶e mam wy偶sze wykszta艂cenie). A gdy zacz膮艂em prace w OVB i zacz膮艂em sie tu rozwija膰- stac mnie na taki samoch贸d i zarabiam tyle i tyle". Potem opowiada jak do tego doj艣膰. To jest wg Ciebie pranie m贸zgu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NOWYyyyyyy
Batosai - chyba kpisz sobie, w Kro艣nie takie spotkanie informacyjne to podstawa na rozpocz臋cie pracy w ovb, po rozmowie kwalif.zapraszaj膮 ci臋 na spotkanie info i tyle, sprawd藕 to je艣li jeste艣 ciekaw!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do zainteresowanych OVB
Tak do przemy艣le艅 dla zainteresowanych wsp贸艂prac膮 z OVB: 1) OVB najwi臋ksze pieni膮dze zarabia na sprzeda偶y polis inwestycyjncyh - to samo dotyczy prawie wszystkich wsp贸艂pracownik贸w (prawd膮 jest, 偶e produkty dystrybuowane przez OVB odznaczaj膮 si臋 ponadprzeci臋tnymi kosztami prowizyjnymi) 2) Mamy "t膮pni臋cie" na gie艂dach i potencjalni klienci mniej ch臋tnie chc膮 s艂ucha膰 o funduszach, akcjach, zyskach... 3) Obecna stagnacja na rynku gie艂dowym troch臋 jeszcze potrwa... 4) Po艂膮czcie to wszystko do kupy, wyci膮gnijcie wnioski i ... podejmujcie 艣wiadom膮 i niezale偶n膮 decyzj臋 呕YCZ臉 SUKCES脫W WSP脫艁PRACOWNIKOM OVB

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aztek
Panie Batosai: Napisa艂e艣: "od paru 艂adnych lat takie spotkania si臋 nie odbywaj膮. Jedynie w wyj膮tkowych sytuacjach- np. otwarcie pierwszego biura w mie艣cie. Je艣li mozna wiedzie膰 gdzie takie spotkanie sie odby艂o- Nie wiem jakiej wielko艣ci spotkania odbywaj膮 si臋 w "twoim" biurze. Ja by艂em na takim, na kt贸rym by艂o ponad 20 os贸b. Gdzie to by艂o nie napisz臋, poniewa偶 jak zaznaczy艂em w swoim pierwszym poscie nie zale偶y mi na tym aby kogokolwiek "imiennie" oczernia膰, a tylko przedstwi膰 sytuacj臋 w jakiej si臋 znalaz艂em. Napisa艂e艣: "Naprawd臋 nie wiem sk膮d Ci to wysz艂o i jak to policzy艂e艣." S膮 to tylko wyliczenia teoretyczne. 4 spotkania po 20 os贸b daj膮 80 nowych potencjalnych pracownik贸w. Chyba mi nie powiesz, 偶e znalezienie przez powiedzmy 2 miesi膮ce klient贸w na zainwestowanie w sumie 10 000 ty艣 rocznie jest dla przeci臋tnego pracownika OVB du偶ym problemem. Napisa艂e艣: "Ty natomiast zak艂adasz, ze przejmiemy klient贸w tych ludzi i wywalimy ich na zbity pysk- ca艂a osiemdziesiatk臋. Nie przesadzasz troch臋? " Nie chodzi mi dos艂ownie o pozbywanie si臋 kogokolwiek, a o sam mechanizm poszukiwania nowych klient贸w. A tak na marginesie, czy ja nie znaj膮c dobrze swojego potencjalnego szefa mog臋 automatycznie wykluczy膰 jakiekolwiek rozwi膮zanie w przysz艂o艣ci? Napisa艂e艣: "Bo i taka prawda jest. Je艣li mam wsp贸艂pracownika, kt贸ry ma np. 5 klient贸w i stwierdza po jakim艣 czasie, 偶e rezygnuje, to mam obowi膮zek sie zaj膮膰 tymi klientami i ich serwisowa膰. Ale co wsp贸艂pracownik zarobi艂- to jego. Chodzi tu o to, 偶e klient moze sie nie martwi膰- nawet je艣li jego bezposredni doradca przestaje pracowa膰, to i tak ma zapewniony serwis u nas w firmie" Aby serwisowa膰, trzeba najpierw zdoby膰 klienta. Reszta mojej odpowiedzi powy偶ej. Napisa艂e艣: "Co do prania m贸zgu... " Nie wiem czy wiesz, ale cz臋stokro膰 to o czym m贸wisz jest mniej wa偶ne od tego w jaki spos贸b i w jakiej kolejno艣ci to przekazujesz. 艁adniej od "prania m贸zgu"mo偶na to nazwa膰 manipulacj膮 i taka te偶 mia艂a miejsce na tym spotkaniu. Aby to zauwa偶y膰 trzeba by艂o utrzyma膰 du偶y dystans i mie膰 podstawow膮 wiedz臋 na ten temat. Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
NOWYyyyyyy- to o czym m贸wisz to szkolenie z kariery. Wejscie jest tam dopiero po zdaniu przedstawienia firmy. Kiedy艣 zamiast I rozmowy kwalifikacyjnej by艂o spotkanie informacyjne dla kandydat贸w do pracy- tego juz nie ma. Mylisz poj臋cia, nie znasz sie, wiec zamilcz! Do zainteresowanych OVB Jak to by艂o... "patient, young Padawan". Zobaczysz co sie bedzie dzia艂o w najbli偶szym czasie, to sie troche zdziwisz. A Twoje wnioski po obejrzeniu Teleexpressu i przeczytaniu Faktu nie robi膮 na mnie najmniejszego wra偶enia... Co do wysoko艣ci prowizji- pisa艂em o tym par臋 stron temu- nasze produkty s膮 jednymi z najta艅szych, nie znasz ich- zamilcz i nie kwa艣! Aztek- moim zdaniem bezprawnie trafi艂e艣 na szkolenie z kariery. Jest ono przeznaczone dla ludzi, kt贸rzy juz kumaj膮 co nieco. Widocznie kto艣 Ci臋 wcisn膮艂 bez rozm贸w kwalifikacyjnych. W mojej strukturze sie t臋pi takie procedury... Nawet je艣li wyliczenia teoretyczne to sa grubo przesadzone i nie wiem czemu zak艂adasz, 偶e prowizja z tych klient贸w trafia do... w艂asnie nie wiem gdzie do OVB og贸lnie chyba :D, a nie do kieszeni nowego wsp贸艂pracownika. A je艣li chodzi o znalezienie klient贸w na zainwestowanie 10 000 z艂 rocznie w 2 miesi膮ce... M贸wisz tutaj o mniej wi臋cej 1000 JP. Z ca艂ym szacunkiem, ale jest to nie lada wyczyn. Zdarza si臋 u pocz膮tkuj膮cych- jasne. U dw贸ch... trzech... W moim biurze jeden sie taki trafi艂 w tym kwartale. Poprzedni taki by艂 z p贸艂 roku temu... Tak wiec powiem Ci: tak to jest du偶ym problemem. Co do prania m贸zgu i manipulacji- ja Cie prosz臋... w艂膮cz TV i na jakikolwiek blok reklamowy. Przejd藕 sie ulica du偶ego miasta. W艂acz jakiekolwiek radio. Wszystko jest naszpikowane NLP, kt贸re sie ostatnimi czasy sta艂o chlebem powszednim jak i towarem i us艂ug膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aztek
Do batosai Piszesz: "NOWYyyyyyy- to o czym m贸wisz to szkolenie z kariery. Wejscie jest tam dopiero po zdaniu przedstawienia firmy. Kiedy艣 zamiast I rozmowy kwalifikacyjnej by艂o spotkanie informacyjne dla kandydat贸w do pracy- tego juz nie ma. Mylisz poj臋cia, nie znasz sie, wiec zamilcz! " Nie uno艣 si臋 cz艂owieku bo widz臋, 偶e 偶yjesz w swoim ma艂ym zamkni臋tym 艣wiecie i nie dopuszczasz do siebie my艣li, 偶e poza nim mo偶e by膰 jaka艣 inna rzeczywisto艣膰. Je艣li NOWY pisze,偶e by艂 na takim spotkaniu to ja mu wierz臋, bo w takowym uczestniczy艂em jakie艣 dwa tygodnie temu. To czy trafi艂em tam bezprawnie wogle mnie nie interesuje, a to z takiego powodu, 偶e nikogo o nie nie prosi艂em. Napisa艂e艣: "Nawet je艣li wyliczenia teoretyczne to sa grubo przesadzone i nie wiem czemu zak艂adasz, 偶e prowizja z tych klient贸w trafia do... w艂asnie nie wiem gdzie do OVB og贸lnie chyba , a nie do kieszeni nowego wsp贸艂pracownika. To, 偶e bardzo sprawnie operujesz "j臋zykiem" ju偶 wiem (zastanawiam si臋 nawet, czy Ci nie p艂ac膮 za udzielanie si臋 na tym forum?). Teraz naucz czyta膰 si臋 ze zrozumieniem. Moje poprzednie wypowiedzi dotyczy艂y mechanizmu zatrudniania nowych pracownik贸w i zarabiania dzi臋ki nim pieni臋dzy przez OVB!!! Napisa艂e艣: "A je艣li chodzi o znalezienie klient贸w na zainwestowanie 10 000 z艂 rocznie w 2 miesi膮ce... M贸wisz tutaj o mniej wi臋cej 1000 JP. Z ca艂ym szacunkiem, ale jest to nie lada wyczyn" Jak sobie tak siedzia艂em i s艂ucha艂em, zacz膮艂em si臋 zastanawia膰 ile hipotetycznie chcia艂bym inwestowa膰 na pocz膮tek? No i wysz艂o mi tak troszk臋 ponad po艂ow臋 tej sumy, wi臋c znalezienie jednej czy dw贸ch brakuj膮cych os贸 chyba nie sprawi艂oby mi wi臋kszego problemu (ju偶 chyba wiem dlaczego nie mia艂em rozmowy kwalifikacyjnej hahaha). Napisa艂e艣: "Co do prania m贸zgu i manipulacji- ja Cie prosz臋... w艂膮cz TV i na jakikolwiek blok reklamowy. Przejd藕 sie ulica du偶ego miasta. W艂acz jakiekolwiek radio. Wszystko jest naszpikowane NLP, kt贸re sie ostatnimi czasy sta艂o chlebem powszednim jak i towarem i us艂ug膮. " Tak, tylko telewizja i reklama to jedna sprawa. Spotkanie ze swoim potencjalnym pracodawc膮, z kt贸rym w przysz艂o艣ci masz wsp贸艂pracowa膰 i mie膰 do niego szacunek i zaufanie to chyba inna bajka. S膮dz膮c po twoich postach (nie tylko tych ostatnich), to ty chyba jeszcze siedzisz na "tym spotkaniu". Serdecznie pozdrawiam P.S. Troszeczk臋 mniej "jadu" w stosunku do forumowicz贸w. Przez takie wypowiedzi reklamy sobie, ani firmie OVB nie zrobisz. S膮 na 艣wiecie ludzie, kt贸rzy my艣l膮 inaczej od Ciebie i czy tego chcesz czy nie, musisz si臋 z tym pogodzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Aztek- wybacz, ale jak widze mase bezpodstawnych (wiem, powtarzam si臋) obelg w stosunku do mnie i mojej firmy to mam chyba prawo nieco sie zdenerwowa膰. Mo偶e masz racj臋- niepotrzebnie sie unios艂em, ale wypowied藕 Nowego rozpoczynaj膮c膮 si臋 od "chyba kpisz" odczu艂em jako atak na mnie. Jako, ze najlepsz膮 obron膮 jest r贸wnie偶 atak- odpowiedzia艂em tak czy inaczej. Szczeg贸lnie, 偶e Nowy nie wie nawet o czym pisze- nie neguj臋, 偶e by艂 na takim spotkaniu- z tym, 偶e nie by艂o ono tym o czym pisze. Jesli nie wie o co chodzi to niech nie pisze bzdur. Za ka偶dego posta dostaj臋 3,5z艂 :D pisz臋 tu juz od 5 stron... to jakie艣 5 dych do przodu jestem :D A tak na powa偶nie- zapewniam Ciebie, ze nikt mi nie p艂aci za pisanie na tym forum, powiem wi臋cej- moi prze艂o偶eni nawet o tym nie wiedz膮. Co do mechanizmu zatrudniania nowych pracownik贸w i zarabiania pieni臋dzy dzi臋ki nim- powt贸rz臋 raz jeszcze- Twoje przypuszczenia s膮 b艂臋dne. Nawet je艣li Przyjdzie te 80 os贸b i ka偶dy z nich napisze 500JP (troche wczoraj przegi膮艂em- p贸藕no by艂o i m贸j matematyczny zmys艂 nieco szwankowa艂) w dwa miesi膮ce- dostan膮 prawie 3000z艂 na r臋ke (przy za艂o偶eniu, 偶e s膮 RI i maja najni偶sz膮 stawk臋, na stornorezerw臋 ucieka najwi臋kszy mo偶liwy % i p艂ac膮 19% podatku). Pracownik taki dostaje od razu awans na RIII i podwy偶k臋 o 40% i bardzo cz臋sto mo偶liwo艣膰 udzia艂u w GST seminarium. Wiekszo艣膰 prowizji trafi do ich kieszeni, nie do OVB. To chcia艂em powiedzie膰. I od razu ma艂e sprostowanie- masz racj臋, w dzisiejszych czasach nie jest to wielki wyczyn- pod warunkiem, ze ma sie dobrego kierownika. Co do prania m贸zgu, reklam itd. Znam sie na tym troch臋 bo i czyta艂em kilka ksi膮偶ek na ten temat i na studiach (zarz膮dzanie i marketing) o tym mia艂em- uwierz mi, 偶e w dzisiejszych czasach neurolingwistyka jest u偶ywana praktycznie wsz臋dzie. Co prawda nie by艂em na tym spotkaniu, na kt贸rym Ty by艂e艣 i nie wiem tak naprawd臋 co tam m贸wili, ale u nas, jak zaczyna艂em to na szkoleniu z kariery by艂o u偶ytych zaledwie kilka sformu艂owa艅, kt贸re mo偶na by艂o podci膮gn膮膰 pod NLP i manipulacj臋. Nawet nie wiem czy do konca 艣wiadomie przez prowadz膮cego. By艂o natomiast mn贸stwo 艣miechu i przyjemna atmosfera- tyle z mojego do艣wiadczenia. P.S. Oj tam od razu "jadu". Wkurzy艂em sie nieco, ale mia艂em do tego uzasadniony pow贸d. A Ciebie prosz臋, 偶eby艣 przesta艂 kwasi膰 tutaj, bo jednego do艣wiadczy艂e艣, a drugie sam sobie dopowiedzia艂e艣 i wyci膮gn膮艂e艣 b艂臋dne wnioski. Nie wiesz tak naprawd臋 o co chodzi. ale atakujesz. Zgadzam sie z Tob膮, ze s膮 ludzie, kt贸rzy my艣l膮 ca艂kiem inaczej ni偶 ja i zdaje sobie z tego spraw臋. Jednak przez Twoje wypowiedzi byc moze ktos, kto zrobi艂by u nas ca艂kiem fajn膮 karier臋 i by艂by zadowolony z pracy (np. jak ja), zrezygnuje z podj臋cia sie pracy. I to mi si臋 troch臋 nie podoba- zw艂aszcza, 偶e nie masz 偶adnego interesu w tym by zniech臋ca膰 przysz艂ych wsp贸艂pracownik贸w (bo jak m贸wisz, nie pracujesz dla konkurencji, ale te偶 nigdy w OVB nie pracowa艂e艣).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janina z Poronina
Moja propozycja dla wszystkich OVB-men贸w itp. AntyOVB-men贸w zamiast traci膰 czas id藕cie si臋 umy膰, bo na tym forum 艣mierdzi, od g艂upoty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katarzynkaa
Mam pytanie czy ktos z was byl na imprezie w warszawie i na szkoleniu na GST?jak ta GALA wyglada?pozdrawiam i prosze napiszcie mi:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gigant2015
Batosai ale ty bzdury opowiadasz/ Szkolenia w Ovb to szkolenia prosuktowe i info. Jakbys nie zauwazy艂, mowa by艂a o szkoleniu info, ktore jak ktos zauwazy艂 jest podstawa przed rozpoczeciem pracy w OVB. O jakim ty szkoleniu z kariery gadasz????? Jak zwa艂 tak zwa艂, to jedno i to samo. I sa one przeprpowadzanie bardzo czesto, tak czesto jak sie werbuje pracownikow do pracy. Pokazuje sie tak cudne filmy o karierze i swietlanej przysz艂osci w OVB, opowiada cuda niewidy jak to juz Aztek zauwazy艂. Dobrze gada, tak w艂asnie jest, jak ktos ma na tyle rozsadku, by szerzej oczy otworzyc i nie 艂ykac wszystkiego, co mu powiedza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gigant2015
szkolenia produktowe he he oczywiscie A odnosnie wypowiedzi Azteka co do przyjmowania nowych pracownikow. Dobrze wymysli艂. Tak gdzieniegdzie jest. Przeciez na poczatkujacych erkach jest najwiecej prowizji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Id藕cie do innej firmy i zobaczcie jak tam wygl膮da szkolenie ;) Nie tylko si臋 藕dziwicie, ale wr臋cz b臋dziecie zszokowani jak tam pior膮 m贸zgi i jakie jest podej艣cie do pocz膮tkuj膮cych pracownik贸w ! 呕eby艣cie tylko mieli por贸wnanie... to by艣cie na tym forum z艂ego s艂owa nie powiedzieli ;) Naprawd臋 w OVB nie jest najgorzej pod tym wzgl臋dem - zapytajcie by艂ych pracownik贸w np. pewnych 3-LITEROWYCH gigant贸w ubezpieczeniowych dlaczego ju偶 tam nie pracuj膮 i jak wygl膮da艂 ich rekruting oraz praca ;) Jak kto艣 jest realist膮 to w pewne rzeczy po prostu z za艂o偶enia nie wierzy i 艂yknie to, co sam chce - na info nie ma dzieci, tylko doro艣li ludzie z ugruntowanymi pogl膮dami, a takich m贸zg贸w 艂atwo si臋 nie pierze. PS. Batosai, daj si臋 ludziom wykrzycze膰, nie musisz odpowiada膰 na ka偶dy prowokacyjny post ;) Katarzynkaa, powiedz kierownictwu 偶eby udost臋pnili Ci filmik i fotki z gali OVB, bo ja by艂em tam wielokrotnie, ale postaram si臋 Ci to zobrazowa膰... Impreza jest rewelacyjna - wiele cennych informacji podsumowuj膮cych p贸艂rocze, przemawiaj膮cy prominenci OVB - mo偶na si臋 od nich uczy膰 charyzmy, 艣wietna imprezka po tym wszystkim. Tym razem Hilton i oczywi艣cie all inclusive :D Nie znam nikogo, kto by 偶a艂owa艂 ! Je偶eli gdzies mi臋dzy wierszami pytasz o str贸j (women ;) ), to biznesowy. Pozdrawiam wszystkich !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janina z Poronina
Socjalny ale musia艂e艣 si臋 puszy膰 na tej imprezie, pewnie wnukom b臋dziesz jeszcze o tym opowiada艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Ja si臋 puszy艂em i to dos艂ownie. Za**biste by艂y te kluseczki k艂adzione wczoraj na kolacj臋. I te piero偶ki na obiad... I to takie... z krewetkami... Chyba z 2 kilo przyty艂em :P Du偶o by艂o informacji nt. kryzysu finansowego- nawet jaki艣 profesor z warszawskiej polibudy poprowadzi艂 wyk艂ad. Ale i tak najwieksze wra偶enie na mnie zrobi艂 wyk艂ad poprowadzony przez Roberta Kroola :D Ju偶 drugi raz mia艂em okazj臋 wys艂ucha膰 go. Poza tym- impreza jak impreza. By艂o 艣wietnie. Mo偶na by艂o wygra膰 par臋 ciekawych nagr贸d- ja osobi艣cie wygra艂em benzyn臋 za 50z艂 :D Nowy malczak oczywi艣cie nie trafi艂 do mnie... Du偶o 艣miechu, du偶o zabawy, o艣wiadczyny te偶 sie zdarzy艂y. Par臋 os贸b otrzyma艂o laurki z awansem. U艣ciski d艂oni, gratulacje. S艂owem- klasyczna impreza OVB

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaj18
No z tego wszystkiego to te oswiadczyny wszystkim w pamieci zostana... imprezka byla swietna, a laurka z nominacja trafila tez i do mnie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Koralgol
Najbardziej ciekaw jestem tego wyk艂adu o kryzysie ekonomicznym. Konkretnie chodzi mi o to czy OVB powinno dalej tak aktywnie sprzedawa膰 fundusze inwestycyjne a nawet ubezpieczenia. Teraz b臋dzie o wiele trudniej bo kto 偶yw ten ucieka ze swoimi pieni臋dzmi z rynku. I ja si臋 temu nie dziwi臋 bo w Polsce ka偶dy kryzys to okazja aby zdefraudowac pieni膮dze pod przykrywk膮 strat i "trudnego okresu". Testy o tym ze na gie艂dzie zawsze si臋 zarobi i o tym, 偶e indeks p贸jdzie do g贸ry mo偶e nie s膮 bajkami ale dla zwyk艂ego klienta wa偶ne jest KIEDY to si臋 stanie. A nie szybko si臋 stanie bo wsz臋dzie si臋 tr膮bi o kryzysie i ludzie zaczynaj膮 w to wierzy膰 mimo i偶 Polska gospodarka ma si臋 艣wietnie. W tym kontekscie jestem ciekaw co powiedzia艂 profesor ekonomi na zje藕dzie firmy w kt贸rej interesie jest sprzedawa膰 jak najwi臋cej (jak ka偶dej firmy ubezpieczeniowej i finansowej zreszt膮).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Zapomnia艂em wymieni膰 jednego analityka z Austrii, kt贸ry nam przedstawi艂 ca艂kiem fajny spos贸b serwisowania naszych klient贸w. Co do naszych produkt贸w inwestycyjnych- z ca艂ym szacunkiem, ale nie opieraj膮 sie one jedynie na funduszach inwestycyjnych. Klient ma do wyboru inne mozliwo艣ci, jak obligacje, fundusze surowcowe, nieruchomo艣ci jak i fundusze gwarantowane. W dowolnym momencie moze przerzuca膰 swoje srodki na rzecz innych instrument贸w. A moja w tym g艂owa by dobrze zaopiekowa膰 sie tym klientem i dobrze mu doradzi膰, w kt贸rym momencie powinien zrobi膰 konwersje i zmieni膰 alokacje sk艂adki. Ale nie... OVB to nie doradcy... krew mnie zalewa jak takie co艣 s艂ysz臋... Swoja drog膮... teraz jest niemal idealny moment do nabywania jednostek funduszy akcyjnych. Dawno nie by艂o tak tanio. Jak w sklepie jest wyprzeda偶 spodni i wszystkie kosztuj膮 o po艂ow臋 mniej niz zwykle, to te偶 czekacie a偶 wr贸c膮 do normalnej ceny? Zobaczcie co ludzie robi膮 z tymi funduszami. Przeanalizujcie sobie historie np. Arki. Kiedy ludzie kupili najwi臋cej jednostek? Wtedy, kiedy ceny jednostek udzia艂u by艂y najni偶sze od lat? Niestety nie... sta艂o sie to wtedy, kiedy ceny jednostek udzia艂u by艂y najwy偶sze w historii... Niestety ludzie nie umiej膮 wyci膮ga膰 wniosk贸w...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czit
艣wi臋ta racja, ca艂y post!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janina z Poronina
Zdecydowa艂am si臋 !!! Zaczynam prac臋 w OVB poniewa藕 te偶 chc臋 na偶ry膰 si臋 kluseczek z krewetkami oraz ochla膰 si臋 na krzywy ryj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OVB
OVB Jest Zajebiste! odkad pracuje w tej firmie nie wyobra偶am sobie innej pracy! a zw艂aszcza ta impreza w Hiltonie i Radisonie Kozak:) )(na lepszej jeszcze nie bylem)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Poraniona Janino, 艣wietnie ! Witaj w gronie ob偶artuch贸w i ochlejus贸w !! Jednak wiesz co jest dobre ! Gratulacje !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 riiiiiiiiiiita
jutro id臋 na rozmow臋 w ovb napisz臋 jak wra偶enia jak b臋d臋 ju偶 po .. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 WNIKLIWY
CZEMU NA POLSKICH STRONACH NIE MA TAK PE艁NEJ INFORMACJI O OVB? OVB v 膷铆slach a vo faktoch (k 31.12.2007) Rok zalo啪enia: 1970 Pr谩vna forma: akciov谩 spolo膷nos钮 Obchodn谩 膷innos钮: sprostredkovanie produktov v oblasti poistenia, kapit谩lov媒ch vkladov a stavebn茅ho sporenia r么znych partnersk媒ch spolo膷nost铆 Z谩kladn茅 imanie: kme艌ov茅 akcie: 14 251 314,00 Euro Majitelia kme艌ov媒ch akci铆: Deutscher Ring Beteiligungsholding GmbH, Hamburg 35,9% mal铆 akcion谩ri 22,8% Deutscher Ring Financial Services GmbH, Hamburg 14,2% IDUNA Vereinigte Lebensversicherung a.G., Hamburg 10,7% Volksf眉rsorge Deutsche Lebensversicherung AG, Hamburg 10,7% spolupracovn铆ci a finan膷n铆 poradcovia 5,7% Obchodn媒 register: Okresn媒 s煤d Kol铆n nad R媒nom, HRB 34649 Predstavenstvo a.s.: Michael Frahnert (predseda) Oskar Heitz (膷len) J眉rgen Kotulla (膷len od r. 2007) Harald Pankowski (膷len od r. 2007) Predseda dozornej rady: Wolfgang Fauter Zahrani膷n茅 dc茅rske spolo膷nosti: Nord Soft EDV-Unternehmensberatung GmbH, Horst, Holandsko Nord Soft Datenservice GmbH, Horst, Holandsko Informatikai Kft., Budapest, Ma膹arsko MAC Marketing und Consulting GmbH, Salzburg, Rak煤sko EF-CON Insurance Agency GmbH, Wien, Rak煤sko OVB Verm枚gensberatung AG, K枚ln, Nemecko OVB Allfinanzvermittlungs GmbH, Salzburg, Rak煤sko OVB Verm枚gensberatung (Schweiz) AG, Baar, 艩vaj膷iarsko Eurenta Holding GmbH Europ盲ische Verm枚gensberatung, Bonn, Nemecko Advesto GmbH, K枚ln, Nemecko OVB Magyarorszagi A.P.K. Kft., Budapest, Ma膹arsko OVB Verm枚gensberatung A.P.K. Kft. (predt媒m: OVB Budapest A.P.K. Kft.), Budapest, Ma膹arsko OVB Allfinanz a.s., Praha, 膶esk谩 republika OVB Allfinanz Slovensko s.r.o., Bratislava, Slovensk谩 republika OVB Allfinanz Polska Sp贸lka Finansowa Sp. z.o.o., Warszawa, Po木sko OVB Allfinanz Romania S.R.L., Cluj, Rumunsko OVB Imofinanz S.R.L., Cluj, Rumunsko OVB Allfinanz Croatia d.o.o., Zagreb, Chorv谩tsko OVB Allfinanz Zastupanje d.o.o., Zagreb, Chorv谩tsko OVB Consulenza Patrimoniale SRL, Verona, Taliansko EFCON s.r.o., Brno, 膶esk谩 republika EFCON Consulting s.r.o., Bratislava, Slovensk谩 republika OVB Allfinanz España S.L., Madrid, 艩panielsko OVB (Hellas) Allfinanz Vermittlungs GmbH & Co. KG, Athina, Gr茅cko OVB (Hellas) Allfinanz Vermittlungs GmbH & Co. KG Bankprodukte, Athina, Gr茅cko OVB Hellas GmbH, Athina, Gr茅cko OVB (Hellas) Allfinanz Vermittlungs GmbH, Athina, Gr茅cko OVB Conseils en patrimoine France sàrl, Strassbourg, Franc煤zsko Extern铆 spolupracovn铆ci: takmer 10 000 spolupracovn铆kov v celej Eur贸pe, z toho 4 200 v hlavnom povolan铆 Klienti: v celej Eur贸pe okolo 2,44 mili贸nov Po膷et nov媒ch zml煤v za rok 2006: 625 tis铆c Prov铆zne v媒nosy (k 31.12.2006): spolu: 213,3 mil. Euro N谩rast spolu vo膷i r. 2005 o 17,7%. Ro膷n媒 zisk akciovej spolo膷nosti OVB: (po zdanen铆; k 31.12.2006) r. 2006 r. 2005 16,3 mil. Euro 13,1 mil. Euro Spolu n谩rast + cca 24,2%. Dividendy za rok 2006: 0,90 Euro / akcia Spolo膷nos钮 OVB Holding AG je okrem in茅ho aj 膷lenom nasleduj煤cich spolkov a zdru啪en铆: v Nemecku: · Bundesverband Deutscher Versicherungskaufleute (BVK) (Spolkov茅 zdru啪enie nemeck媒ch pois钮ovac铆ch obchodn铆kov) · Verein Deutscher Lebensversicherer (Zdru啪enie nemeck媒ch 啪ivotn媒ch pois钮ovn铆) · Deutscher Verein f眉r Versicherungswissenschaft (Nemeck茅 zdru啪enie pre pois钮ovn铆ctvo) · Bundesverband der Assekuranzf眉hrungskr盲fte (VGA) (Spolkov茅 zdru啪enie pre mana啪ment pois钮ovn铆) Na Slovensku je OVB Allfinanz Slovensko, s.r.o. zakladaj煤cim 膷lenom Slovenskej asoci谩cie makl茅rov v pois钮ovn铆ctve (SAMP) (dnes SASP – Slovensk谩 asoci谩cia sprostredkovate木ov v pois钮ovn铆ctve) u啪 od roku 1995, od roku 2002 je pridru啪en媒m 膷lenom Asoci谩cie spr谩vcovsk媒ch spolo膷nost铆 (SASS) a od roku 2004 pridru啪en媒m 膷lenom Asoci谩cie obchodn铆kov s cenn媒mi papiermi (AOCP). V roku 2007 sa stala zakladaj煤cim riadnym 膷lenom Asoci谩cie finan膷n媒ch sprostredkovate木ov a finan膷n媒ch poradcov (AFISP).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Bo wszystkie inne info znajdziesz na tym forum :D A tak na powa偶nie... Naprawd臋 nie wiem w czym widzisz problem. Na stronie ovb.pl sa wszystkie informacje, kt贸re powinny mie艣ci膰 sie w kr臋gu zainteresowa艅 naszych klient贸w. Jak mo偶esz to powiedz, kt贸rych informacji brakuj臋- postaram Ci sie pom贸c.

Udost臋pnij ten post