Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 batosai
True2008- OWU s膮 do znalezienia w internecie na stronach poszczeg贸lnych firm, kt贸rych produkty pokazujemy naszym klientom. Z tym, ze nasi klienci dostaj膮 je na papierze, a wcze艣niej wnikliwie o nich rozmawiamy. Powiedz mi jak wyglada organizacja pracy w Biedronce, McDonald's, PZU, Banku Millenium i Fordzie. Czy te dane sa og贸lnodost臋pne w internecie? Dlaczego wiec szczeg贸艂owe dane dotyczace pracy w OVB mia艂yby by膰 og贸lnodost臋pne dla ka偶dego? Jeszcze rozumiem gdyby to by艂o jakie艣 oficjalne forum OVB. Ale nie jest nim. Ka偶dy nowy pracownik dostaje wydrukowany plan kariery na szkoleniu z... planu kariery. Je艣li szuka informacji nt pracy w OVB na tym forum- jasne podstawowe informacje mog臋 poda膰. Ale jak kto艣 chce bym mu wszystko wy艂o偶y艂 od A-Z, sorry, ale ma od tego kierownika i nie ma najmniejszego powodu bym musia艂 o wszystkim tutaj pisa膰. I nie 艣wiadczy to o 偶adnych niecnych zamiarach firmy. I jeszcze raz powt贸rz臋- ukrywanie przed klientem OWU grozi pozwem pracownika OVB do s膮du. Dlatego klienci je dostaj膮.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ovbadwer
tak na szybko, podejmuj膮c polemik臋.... Temat - ubezpieczenia ochronne. Poni偶ej dwa linki, dwa konkrety (OWU) - Allianz tu zdecydowanie wygrywa: http://www.allianz.pl/pdf/internauci/zycie/owu/indywidualne_terminowe_ubezp_na_zycie.pdf http://www.macif.com.pl/acti_ochrona_2008/acti_ochrona.pdf Przyk艂adowe stawki Allianz: m臋偶czyzna lat 30, suma ubezpieczenia 100.000 (tylko zgon): okres ubezpieczenia 5 lat - 272 z艂/rok okres ubezpieczenia 25 lat - 634 z艂/rok m臋偶czyzna 45 lat (reszta jw): okres ubezpieczenia 5 lat - 864z艂/rok okres ubezpieczenia 25 lat - 1991 z艂/rok Macif wypada s艂abiej, ale i tak jest bardzo cz臋sto kupowany na rynku jako jedno z najta艅szych ubezpiecze艅 (cho膰 OWU ma przeci臋tne). To jest konkret... Co zaproponuje przedstawiciel OVB klientowi potrzebuj膮cemu ochron臋 na 100.000 z艂? Zgadzam si臋 - rozmawiajmy korzystaj膮c z fakt贸w i konkret贸w :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Ovbadwer, widz臋 偶e totalnie zignorowa艂e艣 m贸j wcze艣niejszy post, czyli w kwestiach, kt贸re poruszy艂em, nie masz za du偶o do powiedzenia i zrozumia艂e艣 偶e to co wcze艣niej napisa艂e艣 by艂o puste. Rozumiem wobec tego, 偶e zgodzi艂e艣 si臋, 偶e inwestycyjne programy mamy DOBRE (tudzie偶 NAJLEPSZE) i oferuj膮 dost臋p do spos贸b inwestowania niedost臋pnych na rynku dla KA呕DEGO. Teraz uczepi艂e艣 si臋 tego, co jest wg Ciebie rewelacj膮 czyli te dwa ubezpieczenia i sobie pewnie wzi膮艂e艣 takie okresy i wiek 偶eby wysz艂o jak najbardziej na korzy艣膰 Allianza/Macif. Moja alternatywa: - Opcja nr 1 m臋偶czyzna, lat 30, SU=100 000 z艂 - 270 z艂 rocznie m臋偶czyzna, lat 45, SU=100 000 z艂 - 1027,50 z艂 rocznie i co najwa偶niejsze BEZTERMINOWO, ubezpieczenie do zerwania w KA呕DEJ chwili ! (SuperFundusz) - Opcja nr 2 ubezpieczenie od 艣mierci + ubezpieczenie NNW, SU=100 000 z艂, wiek DOWOLNY (wst臋p do 55 lat) !! , ubezpieczenie ROCZNE - 760 z艂 rocznie, grupowo (min. 5 os贸b) - 360 z艂 (Compensa NNW) I powiedz mi, po co komu ubezpieczenie na 5 czy 25 lat skoro rynek ubezpiecze艅 co roku oferuje coraz to nowsze i ta艅sze ubezpieczenia i to ubezpieczenia na 1 ROK albo BEZTERMINOWE ??!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
True2008, troch臋 powt贸rz臋 to co pisa艂 Batosai... Dlaczego OVB ma zamieszcza膰 (a ju偶 tymbardziej na tym FORUM) OWU do wszystkich oferowanych produkt贸w, skoro to nie s膮 NASZE produkty ?? Na 1. spotkaniu z klientem dowiadujemy si臋 jaki produkt by chcia艂, a na 2. spotkanie ZAWSZE przynosimy OWU i klient nie musi podejmowa膰 decyzji i w spokoju sobie te OWU przeczyta, je偶eli ma tak膮 WOL臉 ! Ty chyba w og贸le nie wiesz jak my dzia艂amy i wypowiadasz si臋 tylko na podstawie znajomo艣ci tego forum !! Firmy ubezpieczeniowe praktykuj膮 umieszczanie OWU na stronach ? Heh, chyba robi tak 1 na 10 firm ! A ju偶 u zostawianiu OWU u klienta zapomnij ! B臋d膮c na analizach u ludzi nie znalaz艂em u nich OWU, nie znalaz艂em te偶 OWU na stronach tych firm, wi臋c ja albo klient musia艂 po OWU fatygowa膰 si臋 osobi艣cie do siedziby firmy. Jest jeszcze inna sprawa... OWU to OWU, a osobn膮 spraw膮 s膮 ZA艁膭CZNIKI KOSZT脫W i TABELE OP艁AT !! Dlatego s膮 to za艂膮czniki, czyli dokumenty drukowane OSOBNO, 偶eby na odczepnego da膰 OWU, a i tak te kluczowe dla klienta sprawy s膮 w za艂膮cznikach. Aczkolwiek, trzy sztandarowe produkty w OVB: Compensy, Aspecty i Generali maj膮 koszty i op艂aty wbudowane w OWU a nie na zasadzie za艂膮cznik贸w - bo nie maj膮 czego ukrywa膰 i nie boj膮 si臋 偶e klient zobaczy te koszty. Tak偶e nazwij niezacnymi zamiarami przede wszystkim drukowanie koszt贸w, limit贸w i op艂at w za艂膮cznikach !! Jakby艣 by艂 klientem OVB dosta艂by艣 OWU na drugim spotkaniu i sobie by艣 je przeczyta艂 tak jak sobie tego by艣 偶yczy艂 ! Ja rozda艂em ponad 100 OWU, ale zanim klienci cokolwiek podpisali i nie wyobra偶am sobie p贸j艣膰 do klienta bez tego dokumentu !! W ramach konkurencji, nie jest to udostp臋nianie przez OVB (ale na stronach firmy, kt贸rej OWU dotyczy ju偶 to mo偶esz znale藕膰), bo ka偶da inna firma konkurencyjna zobaczy wszystkie produkty jakie mamy i b臋dzie to dla niej bardzo du偶a korzy艣膰. Z tego samego powodu TFI albo OFE nie ujawniaj膮 swoich decyzji strategicznych odno艣nie inwestowania - i co, te偶 im zarzucisz, 偶e nie wiesz w co inwestuj膮, wi臋c pewnie dzia艂aj膮 na Twoj膮 niekorzy艣膰, chc膮 Ci臋 oszuka膰 i socjopatycznymi reklamami albo prospektami swoich produkt贸w wypra膰 Ci m贸zg ?? Zejd藕 na ziemi臋, bo tam z g贸ry (z ob艂ok贸w, w kt贸rych bujasz) wszystko wygl膮da inaczej. I dlaczego chcesz pozna膰 plan kariery, je偶eli nie masz woli nawet pracowa膰 w OVB, bo na takiego mi nie wygl膮dasz ? A jak masz ochot臋, to przyjd藕 i zobacz sam jak to wygl膮da, ile tutaj g艂upot si臋 pisze na ten temat. Wtedy te偶 poznasz plan kariery i zaspokoisz swoj膮 ciekawo艣膰 ! A co Ci臋 to b臋dzie kosztowa艂o ?? - NIC ! Ale, od czego jest forum... Powodzenia !

Udost臋pnij ten post

Ja jestem bardzo zadowolona z pracy. Po moich studiach nigdzie bym nie zrobi艂a wiecej niz 2 tys. zl. bym pracowala przez prawie cale zycie 40h tygodniowo od 8-16 plus nadgodziny i na koniec doslalabym 200 zl emerytury. A tu 2 tys. to ja zarobie w tydzie艅 (i to po 2 latach pracy), mam mo藕liwo艣膰 rozwoju i awansu. Kolejny plus to siedzac w finansach moge sama wybrac sobie dla siebie najlepszy trzeci filar i potem dostac 3tys lub wiecej na emeryturze... i to nie po 40latach pracy tylko po 20/25. Kto nie zaczie pracowa膰 ten nie zrozumie. Trzeba samemu bra膰 los w swoje rece a nie pytac sie na forum o takie glupoty -idz do pracy to sie przekonasz!!! nieraz jak czytam wypowiedzi na forum o OVB to az mi sie smiac chce jak ludzie wymyslaja i jakie bzdury wypisuja...albo moze to konkurencja..... wiec nie sluchajcie tylko sami sie przekonajcie. Praca nie jest latwa ale jak ktos chce zarabiac o wiele wiecej niz srednia krajowa to musi sie napracowac-nie ma nic za darmo! kazda praca wymaga troche wysilku i zaangazowania. POLECAM WSZYSTKIM INTELIGENTNYM!!! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janina z Poronina
Do ALKAK !!! Ale ty masz m贸zg sprany, chyba w WIZIRZE albo w DOSI EXTRA , a tak powa偶nie to jeste艣 poni偶ej poziomu Morza Matrwego. Tragedia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ovbadwer
SOCJALNY, nie podchodzisz rzetelnie do tematu por贸wnania - poprosz臋 link do OWU. sam wiesz, 偶e cena to nie wszystko. Np. w Allianz mo偶esz zawrze膰 ubezpieczenie nawet z 70 latkiem, a Ty piszesz o ograniczeniach 55 lat. Poza tym jak piszesz o polisach bezterminowych z funduszem, to napisz uczciwie ile lat wynosi gwarancja na utrzymanie poziomu ochrony (SU) przy zerowym funduszu inwestycyjnym (tak si臋 stanie przy wersji ochronnej produkt贸w inwestycjnych po kilku, co najwy偶ej kilkunastu, latach trwania programu). jak zagwarantujesz klientowi ochrone przez 25-30 lat? 艢ciemniasz stary a 偶 mi艂o :-) O inwestycjach te偶 porozmawiamy, ale jak bed臋 mia艂 wiecej czasu by tu "poklawiszowa膰" :-) Na razie widz臋 manipulacj臋 i socjotechniki - brak ch臋ci rzetelnej (pokazujemy wszystko -stawki i OWU; wtedy jest uczciwa i rzetelna dyskusja) rozmowy ze strony przedstawicieli OVB.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
ovbadwer, nie masz czasu poklawiszowa膰, a b臋dziesz mia艂 czas czyta膰 OWU ? A co niby w tym OWU chcesz takiego wyczyta膰 ? W OWU, kt贸re Ty poda艂e艣 nie ma tego, co mnie i klient贸w najbardziej interesuje, czyli tabeli op艂at i limit贸w i sposobu wyliczania sk艂adki - wtedy mo偶na by艂oby powiedzie膰 ile firma bierze dla siebie za ochron臋 ubezpieczeniow膮 czyli ile rzeczywi艣cie wynosi KOSZT tych ubezpiecze艅. Po艣wieci膰 komu艣 po oczach OWU bez za艂膮cznika koszt贸w i jeszcze m贸wi膰 co艣 o rzetelno艣ci to HIPOKRYZJA. Jeszcze nie spotka艂em si臋 z kim艣, kto chcia艂by tylko i wy艂膮cznie ubezpieczy膰 si臋 na 25 lat na 偶ycie. Robi膮c analizy pytam si臋 o takie rzeczy i nikt z takim pomys艂em nie wyskoczy艂, a by艂y to setki klient贸w. M贸wisz 偶e nie tylko cena jest wa偶na, no tak, ale klient co ma 45 lat woli chyba na rok ubezpieczy膰 si臋 na 100 000 z艂 zNNW na rok za te 760 z艂 ni偶 p艂aci膰 1991 z艂 za samo ubezpieczenie na 偶ycie i jeszcze wpl膮ta膰 si臋 w lojalno艣ci贸wk臋 na 25 lat. Po moich do艣wiadczeniach nie widz臋 w og贸le wi臋kszego popytu (skoro nikt si臋 o taki produkt nie zapyta艂) na tego typu ubezpieczenia i wtedy trzeba u偶y膰 wielu technik manipulacyjnych 偶eby komu艣 wm贸wi膰 偶e powinien si臋 skorzysta膰 z takiego produktu! Wiek 55 lat dotyczy艂 tylko ubezpieczenia NNW (czytamy, i jeszcze raz czytamy uwa偶nie), natomiast inwestycjyjne programy ubezpieczeniowe mo偶na utrzyma膰 ca艂kowicie bez funduszy inwestycyjnych i gwarancja SU jest zawsze, i podlega ona nawet indeksacji gdy decydujemy si臋 r贸wnie偶 na indeksacj臋 sk艂adki. Arogancj膮 jest, zarzuca膰 偶e 艣ciemniam, skoro nie znasz produkt贸w !! Jak chcesz pokazywa膰 wszystko to daj linki do sposob贸w wyliczania sk艂adki i op艂at, koszt贸w i limit贸w. I tak pewnie nikomu nie b臋dzie si臋 chcia艂o tego analizowa膰, ale jak chcesz gra膰 uczciwie, to powiniene艣 te偶 to zamie艣ci膰. I czepi艂e艣 si臋 jakich艣 socjotechnik... chcia艂e艣 konkrety to poda艂em Ci stawki - Ty te偶 napisa艂e艣 wcze艣niej stawki (no, plus ma艂o w tym przypadku znacz膮ce OWU) zapewne takie jakie by艂y najwygodniejsze i najkorzystniejsze (i to nie jest pr贸ba manipulacji czy te偶 prowokacji ?) - napisz np ile 70-latek zap艂aci za ubezpieczenie i na ile lat Allianz mu je da. Jak dla mnie to wyskoczy艂e艣 z jakimi艣 dwoma produktami w prze艣wiadczeniu 偶e cenowo nic ich nie przebije i si臋 rozczarowa艂e艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ovbadwer
Socjalny, a Ty w og贸le wiesz co to jest ubezpieczenie??? Piszesz takie herezje, 偶e a偶 wstyd czyta膰. Jakie koszty? Jakie op艂aty? Cz艂owieku, m贸wimy o polisach ze zdefiniowanym okresem i 艣wiadczeniem! Dla klienta nie ma znaczenia co jest w 艣rodku, bo dok艂adnie wie ile p艂aci (sk艂adka) i co dostanie w ka偶dym momencie ubezpieczenia (SU)! Podobnie w polisach na 偶ycie i do偶ycie - gwarantowany kapita艂 na koniec (plus extar zyski je艣li s膮) i gwarantowane 艣wiadczenie z tytu艂u zgonu (SU). W tych produktach nawet gdyby koszty wynosi艂y 99% to klient wie, czy 100 z艂 za np 50.000 z艂 SU mu sie op艂aca, czy nie. Co innego jest produktach funduszowych - tu gwarantowana mo偶e byc tylko SU i to te偶 najcz臋sciej tylko przez okreslony czas. Po co OWU? po to cho膰by, by spojrze膰 w wy艂膮czenia. Jako dobry doradca powinienes zadba膰, by klinet mai艂 wyp艂acone 艣wiadczenie jak "bedzie po kileichu" lub niech膮cy znajdzie si臋 w pomi臋dzy demonstracjami m艂odzie偶贸wek Ligi Polskich Rodzin i M艂odzie偶y Socjalstycznej :-) (b贸jki, rozruchy, zamieszki). Po to istotne s膮 OWU! A na razie dosy膰 pisania, czas popracowa膰 ... :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Ovbadwer, kolego po fachu, Ty chyba znasz naprawd臋 3-4 produkty ubezpieczeniowe i my艣lisz 偶e ka偶dy jest taki sam... Pytasz "Jakie koszty? Jakie op艂aty?" - Oczywi艣cie 偶e s膮 dodatkowe koszty w ubezpieczeniach - sam siebie o艣mieszasz pisz膮c 偶e nie ma, bo str. 18 Twojego ubezpieczenia Allianz ma kr贸ci贸tki za艂膮cznik koszt贸w - a ciekaw臋 rzecz膮 tam jest np fakt 偶e bior膮 10% sk艂adki za niewykorzystany okres ubezpieczenia (i to jest wg Ciebie KORZY艢膯 dla KLIENTA ??) !! I s膮 tam jeszcze wymienione inne op艂aty, np. 30 z艂 rocznie i nie jest to zwi膮zane z SU. Masz raptem 2 produkty i nawet ich dobrze nie znasz ! AMATORKA... Piszesz dalej: "Dla klienta nie ma znaczenia co jest w 艣rodku, bo dok艂adnie wie ile p艂aci (sk艂adka) i co dostanie w ka偶dym momencie ubezpieczenia (SU)!" - No i w艂a艣nie dlatego wybierze ta艅sze ubezpieczenie, bo wie 偶e zap艂aci mniej za t膮 sam膮 SU ! Piszesz: "Jako dobry doradca powinienes zadba膰, by klinet mai艂 wyp艂acone 艣wiadczenie jak "bedzie po kileichu" lub niech膮cy znajdzie si臋 w pomi臋dzy demonstracjami m艂odzie偶贸wek Ligi Polskich Rodzin i M艂odzie偶y Socjalstycznej (b贸jki, rozruchy, zamieszki)." - No i w艂a艣nie dlatego po analizie wiem czym si臋 klient zajmuje, w jakich sytacjach mo偶e si臋 znale藕膰 i na czym mu zale偶y - albo b臋dzie to standardowe ubezpieczenie a chodzi klientowi o niskie koszty, albo chce mie膰 jakie艣 konrektne wy艂膮czenie, np sporty ekstremalne, albo zamieszki i wtedy szukam mu czego艣 pod tym k膮tem a nieco dro偶szego. Bo nie mam dw贸ch czy trzech ubezpiecze艅 i tylko to oferuj臋, tylko wiele i DOPASOWUJE je DO KLIENTA, a nie klienta do ubezpieczenia, bo co z tego 偶e pochwalisz si臋 偶e rozruchy s膮 wy艂膮czone jak klient mieszka na wsi i takie rzeczy go nie interesuj膮, nie pije w og贸le i po co ma p艂aci膰 za to wy艂膮czenie wi臋cej, skoro wog贸le go to nie dotyczy, a bez tego wy艂膮czenia ma inne ubezpieczenie TA艃SZE ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PYTANIE TEORETYCZNE
Co uznaliby艣cie za lepsze: - zarabia膰 3000 miesi臋cznie chodz膮c do pracy 5 dni w tygodniu po 8 godzin, czy - zarabia膰 20% wi臋cej miesi臋cznie, zaczynaj膮c od 500 z艂, czyli - pierwszy miesi膮c 500 z艂, drugi - 600, trzeci - 720 z艂, czwarty - 864 z艂 itd., pracuj膮c z w艂asnego domu jakie艣 3-4 godziny dziennie ? ? ? Pytam narazie teoretycznie, bo zastanawiam si臋 nad pewn膮 propozycj膮. Odpiszcie, prosz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dodzik
zdecydowanie opcja pierwsza!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 conpress
witam.. Mam pytanie do Socjalny..: Czy w Superfunduszu przypadkiem nie ma sk艂adki minimalnej?? z tego co mi wiadomo 150 z艂/m-c lub 1800z艂/rok ... bo je艣li tak - Twoje alternatywne rozwi膮zanie w opcji nr 1 - szlag trafia.. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
Nie, kolego conpress, SuperFundusz ma wynegocjowane dla OVB szczeg贸lne warunki i mo偶na zej艣膰 ze sk艂adk膮 na 75 z艂 miesi臋cznie a w indywidualnych przypadkach czysto ubezpieczeniowych nawet ni偶ej ! W wielu innych produktach te偶 negocjujemy indywidualne warunki na zasadach i korzy艣ciach dla klienta. Nawet je艣li ta min. sk艂adka to 75 z艂, to klient nie b臋dzie psioczy艂, 偶e ma tanie ubezpieczenie i jeszcze dodatkowo jego pieni膮dze s膮 inwestowane w zr贸偶nicowane i przede wszystkim dochodowe fundusze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ggggggg
Do Janina Z Poronina Je艣li Masz Swoje zdanie To opowiedz o nim i wyja艣nij go bardziej merytorycznie...Sory Ale Niewydaje Mi sie zeby to forum bylo po to 偶eby kogos obrazac???....Nie musisz nikogo lubic ale szanuj jego zdanie bo to tylko 艣wiadczy o Tobie co I jak piszesz!! Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pytanie do fachowc贸w
Dosta艂am propozycj臋 inwestowania w fundusz, kt贸ry przez ostatnie 12 miesi臋cy wygenerowa艂 16,26% zysku. Minimalny wk艂ad mo偶e by膰 nawet 4 z艂ote. Jak uwa偶acie, dobre to jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pytanie do fachowc贸w
Ale przecie偶 ze wzgl臋du na kryzys ma艂o kto wog贸le ma jakiekolwiek zyski! Wie kto艣 co艣 konkretnego na ten temat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janina z Poronina
Nie by艂o moj膮 sentencj膮 kogo艣 obra偶a膰, tylko pean na temat w艂asnej osoby wyg艂oszony przez alkatak czy co艣 w tym stylu to pora偶ka. jak mo偶na tak robi膰 z siebie 膰wier膰 inteligenta. Jednak ura偶onych przepraszam !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ggggggg
Je艣li to Ja 偶le zinterpretowa艂em to r贸wnierz zwracam honor!!! A do kogos kto pyta艂 o F.I na rok to wiesz na rok wk艂adajac pieniadze moze rownac si臋 ze strat膮 F.I jest to iwestycja d艂ugoterminowa i nie na rok A je艣li kto艣 Ci oferuje taki produkt to to niejest doradztwo tylko sprzedarz...I nie wierze w to z臋 ten kto Ci to oferuje ma na uwadze przedewszytkim Ciebie/ Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GO艢膯 1
Powiedzcie prosz臋, kt贸ry fundusz emerytalny polecacie jako OVB ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kari.s
By艂am wczoraj na prezentacji OBV, 艣licznie przeprowadzona prezentacja, wci膮ganie ludzi przez osobiste odniesienia (u kogo znajomych urodzi艂o si臋 dziecko niedawno? U pani brata? jak ma na imi臋? Julia? o prosz臋 zobaczy膰 to Julia za 25 lat - tu zdj臋cie szcz臋艣liwiej parki w pi臋knym mieszkaniu - niech pani pomy艣li jak pani brat b臋dzie szcz臋艣liwy widz膮c c贸rk臋 w takiej sytuacji a wszystko dzi臋ki pani...) dzia艂anie na psychik臋 ludzk膮 po prostu... Dlaczego firma jest nieznana? Bo si臋 nie reklamuje tylko woli te pieni膮dze przeznaczy膰 na szkolenie ludzi, ludzi zupe艂nie zielonych na temat finans贸w!!! Na wszystko jest gotowa odpowied藕. Studiuj臋 psychologi臋 i mam zaj臋cia z tego jak prowadzi膰 prezentacj臋 偶eby na ludziach zrobi膰 wra偶enie, jak nimi manipulowa膰 偶eby dosta膰 to co si臋 chce, prezentacja w OBV by艂a zgodna z wszystkimi strategiami psychologicznymi. A od kogo zaczynamy werbowa膰 klient贸w? Od znajomych oczywi艣cie!!! (ka偶dy wybiera 10 nr ze swojego tel. i pr贸buje im wcisn膮膰 produkt, a p贸藕niej polecenia. Powiedzmy 偶e zrobimy 3 umowy (kt贸re warunkuj膮 zatrudnienie) ale stwierdzimy 偶e to nie dla nas, a firma ma 3 klient贸w wi臋cej... Oni tam non stop szukaj膮 ludzi do pracy, jak dla mnie sytuacja jest jasna, szukaj膮 jeleni kt贸rzy przyjd膮 na prezentacj臋, zostan膮 oczarowani zajebistymi zarobkami i wci膮gn膮 w to znajomych, ale okazuje si臋 偶e to bagno wi臋c si臋 wycofuj膮, ale firma na tym zarabia. Zrobi膮 tak膮 prezentacj臋 dla 20 os z czego powiedzmy ka偶da podpisze 3 umowy wi臋c maj膮 ju偶 +60 um贸w a dodaj膮c jeszcze to 偶e takich prezentacji jest dziennie 2 to daje +120. Oni nie szukaj膮 w ten spos贸b pracownik贸w!!! On szukaj膮 klient贸w!!! A wiecie co mnie jeszcze sk艂ania do takiego wniosku to 偶e um贸wi艂am si臋 tydzie艅 wcze艣niej na "rozmow臋" ale na ni膮 nie przysz艂am a w ci膮gu tygodnia zadzwoni艂a do mnie pani i zapyta艂a si臋 dlaczego nie przysz艂am i czy mog臋 przyj艣膰 na nast臋pne spotkanie! Przepraszam ale czy kto艣 widzia艂 偶eby marchewka goni艂a kr贸lika??? Dlaczego tak im zale偶y na tym 偶ebym przysz艂a skoro nie mam 呕ADNYCH kompetencji a propos finans贸w. Im nie chodzi o to 偶e mog臋 potencjalnie dla nich pracowa膰 tylko o potencjalnych klient贸w - MOICH ZNAJOMYCH! Ostrzegam przed t膮 firm膮, ostrzegam przed zrobieniem krzywdy waszym znajomym...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Socjalny
"Kari.s, ale jeste艣 g艂upia !!" Czy pisz膮c, tak, gdy偶 uwa偶am 偶e studiujesz psychologi臋 - kierunek WG MNIE w og贸le nieperspektywiczny - mog臋 mie膰 racj臋 ?? Oczywi艣cie 偶e nie, to jest pogl膮d a偶 nader pochopny ! Ale analogicznie... Czy dostrzegaj膮c dzia艂anie na pewnych emocjach (a wska偶 na rynku finansowym tak膮, kt贸ra takich TECHNIK NIE stosuje), mo偶esz powiedzie膰 偶e firma jest nieuczciwa i 偶e produkt kt贸ry oferuje, nie uczyni rzeczywi艣cie z Julii za 25 lat tej osoby z obrazka ? Czy te 60/120 os贸b gdy podpisze jak膮艣 umow臋 nie zrobi tego jednak w spos贸b 艢WIADOMY ?? Przeciez nikt narkotyk贸w im nie poda, nie b臋d膮 poddani hipnozie... Nie m贸wi膮c ju偶 偶e nie ka偶dy na sugestie jest podatny, a je艣li nawet, to sugestia to tylko impuls, kt贸ry rodzi w g艂owie dalszy potok my艣li. Nie wspominaj膮c, 偶e niekt贸rzy sami chc膮 za艂o偶y膰 taki program dla dzieci albo na swoj膮 emerytur臋 i nic im SUGEROWA膯 NIE trzeba! My艣lisz 偶e - czy to z w艂asnej inicjatywy czy po pobudzaj膮cej sugestii - gdy zdecyduj膮 si臋 co艣 podpisa膰, to b臋dzie to dla nich NIEKORZYSTNE ?? Uwa偶asz 偶e sami znajd膮 na tyle motywacji i samodyscypliny 偶e od艂o偶膮 na to dziecko ?? A je艣li tak, czy znajd膮 optymalne rozwi膮zanie oszcz臋dno艣ciowo-inwestycyjne ?? Czy b臋d膮 mieli czas aby samemu tego dogl膮da膰 i pilnowa膰 ?? NIE, a jak nie zrobi膮 tego przez doradztwo finansowe, to zrobi to INNA firma i skutki wcale nie musz臋 by膰 lepsze. Nie trzeba studiowa膰, 偶eby wiedzie膰 jaka jest ludzka psychika, a przede wszystkim mentalno艣膰 Polak贸w - ma si臋 troch臋 wi臋cej kasy, to si臋 j膮 przeje/przepije ! Nie lepiej regularnie sobie odk艂ada膰 i za 20 lat nie martwi膰 si臋 czy sta膰 mnie b臋dzie na edukacj臋 dziecka, 艣wietne wakacje, sko艅czenie pracy zawodowej 10 lat przed emerytur膮 itp ? Dlatego ludzie w艂a艣nie potrzebuj膮 czasami dzia艂ania na emocjach 偶eby sobie u艣wiadomili 偶e DZISIAJ maj膮 szans臋 zadecydowa膰 o tym jak b臋dzie wygl膮da艂a ich PRZYSZ艁O艢膯 a my staramy si臋 znale藕膰 dla nich najlepszy 艣rodek aby ten wyb贸r si臋 op艂aci艂 ! Co w tym jest Z艁EGO ? Postudiowa艂a艣 troch臋 i czego艣 si臋 dowiedzia艂a艣 ... po t膮 takie techniki 偶eby je stosowa膰 i spotyka si臋 je wsz臋dzie ! Na forach dotycz膮cych reklam te偶 siedzisz i ostrzegasz wszystkich, w kt贸rej reklamie jakie techniki sprzeda偶y s膮 stosowane ?? Nie ? To mo偶e pora 偶eby艣 te偶 tam by艂a ? My艣l臋 偶e jeszcze wi臋cej DOBRA uczynisz dla ludzko艣ci, m贸wi膮c, 偶eby nic, co jest reklamowane nie kupowali, bo u偶ywaj膮 brzydkich socjologicznych technik ! Chyba troch臋 za bardzo Ci臋 wch艂on膮艂 kierunek studi贸w, bo zaw臋zi艂a艣 relacj臋 ze swojej kr贸tkiej przygody z OVB do tylko i wy艂膮cznie jednego aspektu - psychologicznego, nie bacz膮c na nic innego i na tej podstawie wyci膮gn臋艂a艣 wnioski, 偶e firma OVB jest po to 偶eby kogo艣 krzywdzi膰, a jej klient贸w spotyka najwi臋ksze Z艁O ! 呕ycz臋 szerszego spojrzenia na 艣wiat ! Jest my艣l臋 wa偶niejszy pow贸d, dlaczego kto艣 do Ciebie ponownie zadzwoni艂 - chodzi o budowanie struktury i o to, 偶e firma woli 偶eby kto艣 jednak pracowa艂 d艂u偶ej, bo zamiast 3 klient贸w, dobry i pespektywiczny pracownik pozyska 300. Oczywi艣cie troch臋 uprzejmo艣ci i zainteresowania i telefon z pytaniem dlaczego nie przysz艂a艣 odbierasz pewnie jako co艣 podejrzanego i socjopatycznego... Z tak pozytywnym nastawieniem na pewno du偶o mo偶na osi膮gn膮膰 (BTW. polecam ksi膮偶k臋 "Pot臋ga pod艣wiadomo艣ci" - przyda Ci si臋). Powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Zgadzam sie z Kari S. Pracujac w sekretariacie jednego z biur naoglada艂am sie desperackiej walki o klientow i pracownikow. Byle jaki byle kto byle pisa艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kornelcia78
Oj Socjalny, nie masz 艂atwego 偶ycia :-) Tak si臋 wi膰, tak wygina膰 j臋zyk by na Twoim stan臋艂o... ci臋偶ki kawa艂ek chleba sobie wybra艂e艣 :-) Ciekawa jestem co b臋dziesz pisa艂, gdy Komisja Nadzoru Finansowego we藕mie si臋 wreszcie za OVB. Na razie lustruj膮 pozna艅ski EFECT ale i na was przyjdzie czas :-) Pozdrawiam wszystkich ZAWODOWYCH WCISKACZY KITU :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aztek
Do Kari.S Kurcze, a ju偶 my艣la艂em, 偶e jestem przewra偶liwiony i moje przemy艣lenia na temat OVB s膮 b艂臋dne. A tu patrz taka niespodzianka!!! Wszystko co piszesz jest prawd膮 - sam przeszed艂em "spotkanie informcyjne". Wystarczy usi膮艣膰 z boku, nabra膰 troszk臋 dystansu i wszystko staje si臋 jsne. Do Socjalny Widz臋, 偶e w dobie kryzysu globalnego mocniej zacz膮艂e艣 udziela膰 si臋 na forum. Czy偶by klientela zcz臋艂a odp艂ywa膰 w sin膮 dal i masz wi臋cej czasu na obalanie "teorii spiskowych" forumowicz贸w nieprzychylnych OVB? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cidda
mam pytanie... przedstawie pokrotce sytuacje jaka ma miejsce. bylem \"pracownikiem\" ovb mozna powiedziec ze sprzedalem 2 zyciowki i zrezygnowalem z tej pracy gdyz nie zabardzo mi ona odpowiadala. niestety nie bylem na licencji i tu pytanie czy moge jakos odzyskac prowizje z tych 2 umow i co trzeba zrobic zeby je odzyskac. prosze nie pisac zebym jechal na licencje bo mi sie to nie oplaci. umowe o prace z ovb mialem podpisana. papier potwierdzajacy rezygnacje moja juz przyszedl. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
No to ostro jest... to lubi臋 :D Kari.s- widzisz... nawet nie wiesz dok艂adnie jak sie nazywa firma w kt贸rej mia艂a艣 pracowa膰. Mia艂a艣 na studiach socjologi臋? Z tego co pamietam s膮 za艂o偶enia, 偶e w naukach humanistycznych wnioski mo偶na wyci膮gn膮膰 w oparciu o fakty. Nie pracowa艂a艣 nigdy w OVB, wi臋c sk膮d mozesz wiedzie膰 o co tu tak naprawd臋 chodzi. Piszesz tak: "Zrobi膮 tak膮 prezentacj臋 dla 20 os z czego powiedzmy ka偶da podpisze 3 umowy wi臋c maj膮 ju偶 +60 um贸w a dodaj膮c jeszcze to 偶e takich prezentacji jest dziennie 2 to daje +120. Oni nie szukaj膮 w ten spos贸b pracownik贸w!!! On szukaj膮 klient贸w!!!" A ja to widze tak- prezentacja dla 20 potencjalnych pracownik贸w, z czego 3 osoby w og贸le si臋 nadadz膮 i p贸jda do klient贸w, a dwie z nich pidpisza jakiekolwiek umowy, z czego jedna zostanie na d艂u偶ej. Postapi艂a艣 m贸wi膮c brzydko po chamsku nie przychodz膮c na um贸wione spotkanie. Mo偶na przecie偶 nawet g艂upiego smsa wys艂a膰, 偶e si臋 nie b臋dzie. Kto艣 na Ciebie tam czeka艂! Kto艣 po艣wi臋ci艂 sw贸j czas by si臋 z Toba spotka膰, a Ty go wystawi艂a艣 nie daj膮c znaku zadnego. Ten kto艣 by艂 na tyle interesowny, z臋 zadzwoni艂 i zapyta艂 co sie dzieje (bo tak jak Ty post膮pi艂a艣 po prostu si臋 nie robi). Ale widze, ze Ty w tym sie dopatrujesz jakich艣 niecnych czyn贸w. Je艣li chodzi o robienie analiz znajomym- raz, 偶e nie zrobi sie im krzywdy, dwa, 偶e taka analiza im zawsze sie przyda. A dlaczego u znajomych? Dlatego, 偶e Ci臋 znaj膮 i wiedz膮, ze dopiero zaczynasz pracowa膰 w tej firmie i si臋 uczysz. Jak gdzie艣 sie pomylisz, albo zapomnisz sie w czym艣 to chyba awantury Ci za to nie zrobi膮... Jak chcesz mog臋 Ci dac klienta do obs艂u偶enia z bazy klient贸w. Ciekawy jestem jak to zrobisz... Kornelcia78- KNF przyjmiemy chlebem i sol膮. Nic na nas nigdy nie mieli, nie maj膮 i mie膰 nie b臋d膮. Dzia艂amy w 100% legalnie i wszystko jest udokumentowane. A ka偶dy pracownik OVB ma licencj臋 KNFu. I nie por贸wnuj nas prosz臋 z DEFECTEM, bo pi臋t nam nie dorastaj膮 i tylko rynek zakwaszaj膮. Jest to firma, kt贸ra pr贸buje by膰 jak OVB. Tylko co艣 im nie wychodzi... Aztek- kryzys finansowy... szkoda, 偶e juz mija- oby trwa艂 jak najd艂u偶ej. Mo偶e to tylko moje odczucie, ale klienci w obliczu kryzysu ch臋tniej si臋 spotykaj膮. I ch臋tniej inwestuj膮 nawet... I bardzo dobrze, bo i czas na to dobry (najlepszy od jakich艣 4 lat). Ale Ty to chyba nale偶ysz do tych co inwestuj膮 po dw贸ch latach hossy, gdzie w TV reklamy sie wystawiaj膮 "nasz fundusz zarobi艂 137% w dwa lata!!", zgadza sie :> ??? Nasi klienci s膮 wtedy tymi co zarobili 137% :) cidda- tak mo偶esz odzyska膰 swoje pieni膮dze. Musisz skontaktowa膰 si臋 z osobami, kt贸re by艂y Twoimi prze艂o偶onymi. Twoja prowizja jest zamro偶ona na Twoim koncie. W momencie Twojej rezygnacji Twoje konto przestaje istnie膰, a prowizja trafia do kt贸rego艣 z Twoich prze艂o偶onych- po prostu si臋 o ni膮 upomnij. Jak maj膮 honor to Ci oddadz膮. Ale... nigdzie nie ma napisane, 偶e musz膮 to zrobi膰... Do wszystkich- zainteresowa艂em sie troch臋 tematem tzw. "spotka艅 informacyjnych". W OVB Polska takie spotkania si臋 od paru 艂adnych lat ju偶 nie odbywaj膮. Ale, jako, 偶e Polska jest krajem dynamicznie rozwijaj膮cym si臋, o nasyceniu rynku finansowego si臋gaj膮cym tylko 10%- zagraniczni dyrektorzy (g艂贸wnie z Niemiec, ale bodaj jaki艣 W臋gier i Czech te偶) otwieraj膮 swoje biura w Polsce. U nich system rekrutacji jest nieco odmienny i takie spotkania sie odbywaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kari.s
Hmm widz臋 偶e kolega Socjalny wzi膮艂 sobie mocno do serca moje s艂owa :) Co do psychologii to jest to kierunek perspektywistyczy zw艂aszcza moja specjalno艣膰, ale wiesz tyle o tym rynku co ja o finansach… A co do bardziej konkretnych tre艣ci twojej wypowiedzi to za centralny punkt swojej obrony wzi膮艂e艣 sobie 偶e napomkn臋艂am o moich studiach psychologicznych. Nie obra艂am tego za punkt centralny jak sugerujesz i wcale nie my艣l臋 偶e wszystkie techniki manipulacji s膮 z艂e, ale ludzie zazwyczaj ma艂o my艣l膮 i 艂atwo ich wci膮gn膮膰 w co艣 czego p贸藕niej 偶a艂uj膮. Oczywi艣cie nikt im pistoletu do g艂owy nie przystawia podczas podpisywania umowy, ale techniki manipulacji daj膮 taki sam efekt. Nie m贸wi臋, 偶e to co proponuje firma jest z艂e, mo偶liwe 偶e jest dobre i rzeczywi艣cie mog膮 komu艣 pom贸c, jednak m贸j naczelny wiosek kt贸ry wysnu艂am po tym spotkaniu m贸wi mi o tym 偶e nie by艂am traktowana jako przysz艂y pracownik a jako potencjalne 藕r贸d艂o klient贸w. Je艣li firma pozyskuje klient贸w pod pozorem szukania pracownika to znaczy 偶e jest Z艁膭 FIRM膭 i cho膰by proponowali cuda na kiju to na pocz膮tku si臋 skre艣laj膮 takim podej艣ciem. Jak mo偶na ufa膰 komu艣 kto w nieuczciwy spos贸b do nas dociera? A tak w og贸le to mo偶e mi wyt艂umaczysz dlaczego firma nazywa si臋 ovb? A nie po prostu allfinanz Polska? To jedna i ta sama firma? Bo zaczynam mie膰 w膮tpliwo艣ci, a je艣li to nie ta sama to dlaczego si臋 pod ni膮 podszywa? Ja nie dosta艂am maila (bo i takie co艣 dosta艂am) od ovb ale od allfinanz, by艂am w lekkim szoku kiedy dotar艂am na miejsce i nie znalaz艂am nigdzie tej nazwy. A co do pani kt贸ra do mnie zadzwoni艂a to na moje miejsce jest 50 innych os贸b, dlaczego dzwoni do osoby kt贸ra „ola艂a” spotkanie? Chyba 偶e…w gr臋 wchodz膮 pieni膮dze, owa pani pewnie nie藕le by zarobi艂a na moich znajomych i tu pojawia si臋 spora motywacja do tego aby za ka偶d膮 osob膮 nawet olewaj膮c膮 goni膰. My艣l臋 偶e ta pani nie mia艂a zdolno艣ci telepatycznych i z mojego cv nie wyczyta艂a 偶e b臋d臋 tam pracowa艂a niewiadomo ile i 偶e b臋d臋 艣ci膮ga艂a t艂umy klient贸w. A tekst z nie reklamowaniem si臋 a wk艂adaniem pieni臋dzy w promocje/szkolenie pracownik贸w s艂ysza艂am ju偶 w innej firmie, kt贸ra nie藕le ludzi naci膮ga艂a… 艢mieszne jeszcze by艂o kiedy prowadz膮cy najpierw nagada艂 o kasie, p贸藕niej powiedzia艂 偶eby si臋 raczej tym nie chwali膰 przez pierwsze par臋 um贸w, a zako艅czy艂 pi臋knym i wynios艂ym, 偶e nie chodzi o pieni膮dze a o pomoc ludziom, bla bla bla A co do mojego nastawienia na osi膮gni臋cia to nie mam mu nic do zarzucenia, 艣wietnie sobie poradzi艂o z sytuacjami w moim 偶yciu dzi臋ki czemu mam teraz wszystko czego potrzebuj臋 i szerokie plany na przysz艂o艣膰 kt贸re nie „mam nadziej臋 zrealizuj臋” ale kt贸re ZREALIZUJ臉. A ty nie masz o nich zielonego poj臋cia wi臋c si臋 na ten temat nie mo偶esz wypowiada膰. „Pot臋g臋 pod艣wiadomo艣ci” czyta艂am, dobra popularnonaukowa pozycja do poczytania do poduszki, niekt贸rym mo偶e pom贸c, niekt贸rych napuszy膰… Cidda chyba najlepiej uda膰 si臋 do prze艂o偶onego i poprostu zapyta膰, sama jestem ciekawa co Ci powiedz膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kari.s
Batosai Nie napisa艂am z jakiego powodu nie przysz艂am i te偶 nie masz podstaw 偶eby wnioskowa膰 o tym 偶e jestem chamska, a s膮dz膮c po tym 偶e jak w poniedzia艂ek si臋 pojawi艂am na spotkaniu to nikt na mnie nie czeka艂 mieli jeszcze 19 innych os贸b w tym czasie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Nie napisa艂em, 偶e jeste艣 chamska, tylko w tej jednej danej sytuacji tak post膮pi艂a艣. Najdro偶szy sms kosztuje 20 groszy. Nie zbiednia艂aby艣 wysy艂aj膮c go. Irytuje mnie to dlatego, 偶e czasami te偶 mam um贸wione spotkanie z potencjalnym pracownikiem, na kt贸rym si臋 on nie pojawia. To, 偶e mam 5 nastepnych na Twoje miejsce nie powinno Cie interesowa膰. Chodzi o to, ze kto艣 zarezerwowa艂 czas dla Ciebie. Czasami nawet jest to 1,5h (tyle trwa szkolenie z analizy). W tym momencie nawalasz i nie przychodzisz, a kto艣 bezczynnie czeka na kolejne spotkanie. Takei post臋powanie mo偶na nazwa膰 tylko w jeden spos贸b. G艂upi sms dzie艅 wczesniej by sprawi艂, ze ten czas zosta艂by jakos zagospodarowany.

Udost臋pnij ten post