Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość chyny
ja swoją współpracę z OVB zakończyłem jakieś dwa lata temu z powodu wypalenia zawodowego, a miesiąc temu miła niespodzianka gdyż wypłacono mi ok 5 000 PLN storno rezerwy. OVB to dobry pomysł dla ludzi zaczynających w ubezpieczeniach ( wypłata prowizji z góry ) ale przy dwóch założeniach 1- nie dmuchamy produkcji pracujemy solidnie tj. dla pieniedzu nie jednostek 2 - trafimy na fajną strukturę powodzenia

Gość gość
nie nie warto , ci co namawiają ,że tak to managerzy i agenci OVB, trzymajcie się od nich z daleka bo sa nieuczciwi

Gość gość
Aaa w sumie wylewajdie tutaj swoje żale nieudacznicy :). Ja mam zadowolonych klientów, którzy przychodzą ze mną ze wszystkim. Mam nieprzeciętne wynagrodzenie pracując kilka godzin dziennie. Buziaczki dla Was :)!

Gość gość
Up Szkoda tylko że ludziom na ulicy w oczy spojrzeć nie możesz :D Z takimi ściemami to możesz sobie do cioci z Pipidówek Małych lecieć. Ja sam pracowałem w OVB i wiem że najlepsi pracują po 12h dziennie. A Ty jak pracujesz po kilka to pewnie mama na paliwo dokłada :) Nie masz pojęcia synku co to OVB. Jak już zaczniesz robić ten biznes to robi się go na okrągło a nie po kilka godzin a potem "latanko" w znoszonym garniaku po wsi :) Również Cię pozdrawiam "zarobasku"

Gość Alicja121212
Witajcie mam pytanie. Byłam na rozmowie w sprawie pracy dot. segregowania papierów, odbierania maili itp. Nie podpisywałam, żadnej umowy tylko coś o szkoleniu, które ma być w sobotę.. podpisałam też papierek o życiorysie itp. Chodzi jednak o to, że z powodów osobistych na szkolenie dotrzeć nie mogę.. pracy też po rozmowie z chłopakiem nie podejmę. Napisałam do Pani,z którą się widziałam że niestety nie dotrę ale nie mam żadnej odpowiedzi. Czy ktoś wie czy poniose koszty za to bezpłatne szkolenie??

Gość gość
Nie poniesiesz żadnych kosztów. Papiery które podpisywałaś nie wiążą Cię w żaden sposób. Pytam po raz kolejny? Skoro to taka super firma to dlaczego w taki sposób werbują ludzi? Kłamią obiecując inne stanowiska a potem "o dziwo, dostaje Pani awans nie zaczynając nawet pracy" i trzeba naciągać ludzi. Żal mi was skoro nie potraficie w oczy powiedzieć na czym praca polega tylko po szkoleniach Ich ciągacie. ZAPAMIĘTAJCIE WSZYSCY KTÓRZY SZUKACIE PRACY: JEŚLI KTOŚ KRĘCI NIE MÓWIĄC NA ROZMOWIE KWALIFIKACYJNEJ CZYM BĘDZIECIE SIĘ ZAJMOWAĆ, OZNACZA ŻE KŁAMIE I PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ ZOSTANIECIE OKŁAMANI. ZŁOTA RADA: Na rozmowie kwalifikacyjnej (nie ważne jakiej firmy) zawsze ale to zawsze pytajcie "Jak będzie wyglądał mój normalny dzień pracy?". Jeśli ktoś nie odpowie to nawet "do widzenia" nie mówcie tylko wyjdźcie. Nie dajmy takim ludziom tracić naszego czasu.

Gość qwertyxyz
Byłam wczoraj na rozmowie, również dałam się podejść i coś podpisałam. Tutaj uspokajacie, że nic się nie stało i żeby olać, na wizażu straszą karami finansowymi. Przeczytałam umowę i nic o karach nie było, a pan rekrutujący mówił, że to umowa agencyjna na zasadzie "mogę, ale nie muszę" która nie zobowiązuje tak jak np umowa zlecenie. Wczoraj chciałam to olać, dzisiaj znowu mam mętlik w głowie, że mogę mieć problemy. . I popieram post wyżej - skoro firma taka super, to dlaczego w ogłoszeniu a nawet w mailu zapraszającym na rozmowę nikt nie napisał, że to firma OVB? Do końca nie wiedziałam, gdzie idę. Niestety szukam pracy już długo, potrzebuje pieniędzy i dlatego dałam się tak podejść. Jak dziecko.

Gość gość
Jeśli szukasz pieniędzy to w tej firmie ich nie znajdziesz. Nic Ci nie grozi, spokojnie.

Gość Angelika Bławicka
Wszyscy tak narzekacie. Pracowaliscie od 5 min do max 6 msc i chcecie cos mowic na ten temat?? to jestt dopiero zal! Jedyne z czym sie zgodze to fakt ze OVB nie sprzyja związkom. Ludzie poznaja zycie na wyzszym poziomie... Powiedzcie ktora inna firma zapewnia takie mozliwosci? Takie prowizje i takie imprezy i wyjazdy? Z ta firma zwiedzilam cala Europe mieszkajac w min. 4-gwiazdkowych hotelach. Tej pracy nie zamienilabym na zadna inna. A zastanawialiscie sie dlaczego "inteligentni" przeciwnicy pisza pod pseldonimami? zaloze sie ze 70 % to konkurencja, a 25 % to nieudacznicy ktorzy wiecznie ida na latwizne i tylko cycusia mamusi pod nosek podlozyc im trzeba, a pozostale 5% po prostu trafilo na zlego menadzera. Zgadzam sie ze w ofercie poowinna byc zamieszczona nazwa firmy. Ja osobiście zawsze gram w otwarte karty. Mam 46 osobowy zespól, i nikt nigdy ode mnie jeszcze nie zrezygnował. Co to śmiesznego komentarza o odwracaniu głowy na widok klienta to chyba chłopczyku nie do końca wiesz jak to działa. Wiesz co to jest serwis?? Nie??? To się pierw k***a dowiedz a potem zabieraj się za pisanie pustych komentarzy. Firma daje szanse każdemu kto spełnia oczekiwania. Przetrwa z tej gr tylko 5 %. A czy ktoś z tego korzysta? Nie interesuje mnie to. To wy powinniście się zapytać czy chcecie wiecznie po kims sprzątać czy wolicie żeby po was sprzątano....

Gość qwertyxyz
Angelika Bławicka Moim jedynym zarzutem co do tej firmy jest fakt, że kłamią w rekrutacji. Bo może faktycznie jest super, może faktycznie można zarobić grube tysiące. Ale nie każdy chce sprzedawać ubezpieczenia czy inne polisy i warto też to uszanować zamiast wciskać kity na rozmowie, że to praca typowo biurowa i o sprzedaży czegokolwiek nie ma mowy. Być może solidna firma psuje sobie właśnie takim pozyskiwaniem pracowników reputacje. No i skoro firma jest taka super, to dlaczego pozyskują pracowników podstępem?

Gość PAN PAN
każdy odważny przed kompem. jakby ktoś włożych chociaż trochę więcej pracy to może odbije się od 1500 zł netto i narzekania na polskę. ludzie nie mylcie opinii większości z prawdą. jak ktoś chce coś osiągnąć to niech spróbuję. lepsze ovb niż gówniany etat i narzekanie na wszystko i wszystkich. pokażcie co potraficie a dopiero później narzekajcie. a emerytury potrzebuje każdy, już nie mowie o prywatnej opiece medycznej. kto ma to sprzedawać jak nie pośrednicy. bo tępy polak nigdy nie wpadnie, że trzeba odkładać albo zabezpieczyć rodzinę!! kto uważa, że ovb jest złe to niech najpierw spróbuje!!!! polaczki to wielepy. wszystko najpeiej wiedzą. weźcie się do roboty a nie 1500zł i odbębnione.!

Gość Były OVB
@ Angelika Bławicka Jeśli już mnie cytujesz to odpowiem. 1) Pracowałem w OVB ponad dwa lata. 2) Wiem co to serwis bo ponieważ nie pracuję w tej firmie od ponad 3 lat to wciąż odwiedzam klientów. Obiecałem Im serwis i teraz czysto charytatywnie to robię. Nie ma tego dużo ale czasem ktoś zadzwoni. 3) Przez ostatnie pół roku mojej pracy w OVB prowadziłem 7 osobowy zespół i robiłem osobiście średnio 520 JP/mies. 4) 1500zł/mies? Wtedy zarabiałem więcej i choć teraz pracuje na etacie to wyobraźcie sobie że też zarabiam więcej. W prestiżowej branży. To dla tych co myślą że jak ktoś odchodzi z OVB jest nieudacznikiem na etacie. PS. Też z OVB byłem w kilku krajach UE, hotele **** w Niemczech też są mi nie obce. Darmowe tygodniowe Mazury i sporo innych. Ale przecież jak ktoś odchodzi z OVB to tak jak w sekcie, dopuszcza się najgorszego co tylko można zrobić.

Gość Magdzior1991
Witam, kilka tygodni temu wysłałam cv w odpowiedzi na oferte pracy w jednym z nowo otwieranych oddziałów OVB. Dzisiaj otrzymałam maila z zaproszeniem na spotkanie informacyjne on-line w sprawie pracy. Czy ktoś brał udział w takiej tele-konferemcji?? I czy wogóle warto zawracać sobie głowę taką pracą? Bo opinie na tym forum są różne....

Gość gość
ja byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w OVB , już na wstępie kazali mi coś podpisywać , nie podpisałam bo to była jakaś wiążąca umowa,w ogłoszeniu było napisane praca biurowa a tak naprawdę potrzebowali akwizytora, potem gadając przypadkowo z kobietą z axa dowiedziałam się ,że są nierzetelni i oszukuja klientów jak i inne firmy , nic nie wspominałam ,że byłam na rozmowie kw. w OVB tylko się zapytałam co to za firmy pośredniczące w sprzedaży ubezpieczeń. odradzam współpracę z tą firmą , szkoda waszego zdrowia , czasu i pieniędzy

Gość z całego serca odradzam
odradzam , nie idźcie tam , wszystkie argumenty przeciw zostały napisane , nawet nie ważne jak potrzebujecie pieniędzy i jak jesteście zdesperowani w szukaniu roboty i w zakładaniu własnego biznesu , odradzam i dajcie sobie spokój szkoda waszego czasu , te superlatywy napisane są może przez 2 góra 3 osoby , które są liderami w OVB

Gość gość
Trzymajcie sie od tego wszystkiego z daleka. Moja dobra rada. Jak nie chcecie wciskac swoim znajomym i rodzince ubezpieczen-tak wyglada praca w tej firmie. Wstyd mi ze tam pracowalam, mialam 20 lat i potrzebowalam kasy-jak wszyscy-oddzial Warszawa. Jedyne co teraz mnie z ta firma laczy to listy polecone, ze klienci zrezygnowali, ze nakaz oddania kasy etc.

Gość Z całego serca POLECAM
Jasny plan kariery i możliwości awansu, gdzie w pracy na etacie takich rzeczy nie ma.... Wiele osób płacze i narzeka na brak stałej pensji. Jeżeli ktoś prowadzi własną działalność gospodarczą to narzeka na brak pensji ? Otóż nie, ponieważ osoba prowadząca własną działalność gospodarczą potrafi przejąć na siebie odpowiedzialność zarabiania pieniędzy a nie tylko czekać aż pracodawca łaskawie rzuci najniższą krajową a głupi pracownik będzie się cieszył jak do sera. OVB jest dla osób przedsiębiorczych więc nic dziwnego, że wiele osób płacze na filozofie firmy...bo pamiętajcie. Mniejszość ludzi zarządza większością.. <= tak było.. jest... i będzie. OVB może docenić tylko mniejszość osób, które są z natury osobami przedsiębiorczymi lub dokonały zmiany myślenia z profilu robotnik na przedsiębiorce swoją własną, ciężką pracą oraz samodyscypliną. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Gość gość
nie idźcie tam , te wszystkie ochy i achy pisze kilka pracowników ovb :P nic więcej chyba nie napiszę , bo pewnie będzie to kolejna opowieść jak jedna z wielu

Gość gość
Witam, jestem agentem ubezpieczeniowym firmy Compensa. Pracuję w zawodzie od 5 lat. Mam wielu klientów i stabilne dochody wysoko powyżej średniej krajowej. Widzę jednak że dużo więcej już nie osiągnę a nie chcę całe życie sprzedawać polis. Chciałbym sprawdzić się w managmencie. Słyszałem wiele dobrego o OVB i nie interesują mnie opinie ludzi którzy nie poznając wcześniej tej firmy plują na nią bezpodstawnie. Proszę o info która dyrekcja jest solidna (wiem że to zależy od ludzi zarządzających) ponieważ chciałbym spróbować swoich sił w tej firmie. PS. Kwestia zmiany miejsca zamieszkania nie jest problemem, jestem bowiem 27 kawalerem ;)

Gość Pamiętaj o jednym
Nim dojdziesz do KOD , a nawet KO będziesz miał 3 X mniejsze prowizje. Dochód z grupy jest też dopiero od KOD , więc działaj , ale................. nie zwalniaj się z compensy , tylko w OVB się nie chwal i nie idź na egzamin z tego TU , działaj w innych. Jest to zgodne z prawem , bo możesz być tylko jednym bezpośrednim , a liczba multiagencji jest dowolna.

Gość gość
prowizja z grupy zaczyna się od stopnia R4 czyli Reprezentant Generalny (prowizja 3,5) (zostało wprowadzone w lipcu 2013r. ) i jest to stanowisko przed-KOD

Gość Pamiętaj o jednym
A to dla mnie nowość , jednak nie zmienia to sedna mojej porady , gdyż na początku nie jest kolorowo , trzeba sporo włożyć w ten biznes , trzeba sporo stracić , aby móc z niego nieźle żyć , To powinno się nowym uświadomić.Nie byłoby zgrzytów i kontrowersji. ####### Też mam zapytanie , co słychać u p. Stanisław Pasieki ?

Gość gość
OVB to krętacze , pośrednictwo w sprzedaży ubezpieczeń , ludzie tylko tracą na współpracy z nimi,cóż tonący brzytwy się chwyta i jak liczą na to ,że dzięki kolejnym frajerom do ich grupy sobie zarobią to współczuję , wszyscy wiedzą co to za firma i jaką ma opinię, a ci frajerzy co przeszli pranie mózgu po 2 tygodniach są zachłyśnięci wizją mega sukcesu( taa mega sukces jak w amway tylko większy wstyd ) :P pieprzą farmazony jaka to cudowna firma z wizją wspaniałej kariery , cudownej pracy i potęznych zarobków.......nie idźcie tam szkoda czasu :P

Gość DO Martin N
Nigdy w zyciu nie przychodzcie do pracy do OVB struktura Martin N. Na ulicy Bukowinskiej 24a w wawie. Jest to osoba ktora ingeruje w zycie prywatne pracownikow, zmusza do ustawienia pracy na I miejscu. Klamie w zywe oczy pracownikom a co gorsza klientom i pozniej sie z tego wykreca. Osoba na tym stanowisku nie powinna miec pensji "w drugą strone", mieszkanie na kredyt, auto w leasingu ( kazdy kto ma firme moze miec). Kazdy kto zdazy go poznac zmienia o nim zdanie na najgorsze jakie moze byc. PAMIETAJCIE! JESLI BUKOWINSKA 24A TO KAZDY KIEROWNIK TYLKO NIE DYREKTOR MARTIN N. PSUJE CALA IDEE TEJ FIRMY I NISZCZY ZYCIE LUDZI

Gość gość
Poszukuję osób chętnych do stworzenia własnej sieci konsumentów. Masz ogromną szansę dorobić lub stworzyć własny biznes. Nie szukam sprzedawców ale osób, które potrafią wykorzystać swój potencjał i są przy tym przedsiębiorcze. Weź przyszłość w swoje ręce, a nie będziesz się musiał martwić co będzie za 10 lat. Poświęcając trochę swojego czasu teraz możesz zabezpieczyć przyszłość swojego dziecka (biznes jest dziedziczony), a to już wiele:D zapraszam na moją stronę www.pieknoiuroda-fm.pl lub pisz na priv. A jeżeli Ty nie jesteś zainteresowany to może jakiś Twój znajomy potrzebuję zarobić trochę kasy:D

Gość Już po Tobie
Biznes dzidziczony , ale ci spaprali głowę , już jej nie naprawisz , zostanie Ci taka pokrzywiona . Dla mnie dziedziczony biznes w MLM to taki Pedał Pokrak. z filmu Pulp Fiction

Gość Seba mowi nie oszustom
Wiecie, że firma daje bez przerwy ogłoszenia i tym razem nie napisali ulicy, ale GRUNWALD. jesli chodzi o Poznań. Daje to domyślenia, kto chce myśli.

Gość gość
Chca abym zwrocil im jakies pieniadze, przysylaja pisma. Nie wiem co zrobic

Gość Jagoda W
Wpiszcie sobie- forum prawnicze ovb i tam poczytajcie jakie ludzie mają problemy przez to że nawiązali współpracę z tą pożal sie Boże firmą. Tam własnie znajdziesz informacje co nalezy zrobić i że mozna złożyć pozew grupowy. Firma nie ma prawa żądać żadnych prowizji!!! Pisma straszaki, a oczywiscie nawet później firma windykacyjna itd. to jest bezprawie w Polsce. Oni żerują na młodych ludziach. Każdy zrobi jach zechce, kto chce nie pracuje, ale napewno się tu nie dorobi, prędzej nerwów. Chyba ze lubisz wciskać ubezpieczenia i masz mnóstwo znajomych którzy sie zgodzą, ale niestety jesli później twój klient zrezygnuje z danej inwestycji, ubezpieczenia, polisy to Ty będziesz płacić nawet po latach prowizję. Na tej kłamliwej zasadzie dorabia się firma.

Gość Kondzio789
Najlepszy SERWIS to ma derekcja z Ustron City! Bez dwoch zdan!