Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klarciaaa

Włoski na piersiach

Polecane posty

Witajcie Kobietki. Mam włoski na piersiach, kieruje pytanie do pań, które maja podobny problem, czy można je usuwać ?? Ja wyrywałam pęsetą ale to bolesne wiec przestałam!! Czy moze jest jakiś sposób, skuteczny i nie bolesy a przede wszystkim nie szkodliwy... Siemaneczkoooooo

Nie wiem czy wyrywanie jest szkodliwe, ja wyrywam i nic mi na razie nie jest:) Innego sposobu naprawde nie znam

Gość teofilia
Ja też wyrywam tylko wkurz mnie to, że wrastają. Co można na to poradzić?

Gość tez jestem waga
a ja nie wyrywam! mojemu partnerowi to nie przeszkadzaa a jagby przeszkadzalo to bym powiedziala DOWIDZENIA!

Gość abcdefgh
a czym wyrywacie? i jak dużo macie tych włosków?ciemne i długie??

Gość Amoże
A może radykalna metoda - oblać benzyną i podpalić

Gość abcdefgh
;-/ jakoś się nie uśmiałam ;-/ ale próbuj dalej

Gość wylaserowana
na ciemne włoski najlepszy jest laser - ja tak je usunęłam bo mnie wkurzały

Do a może: Bardzo śmieszne!!!!! Pożartuj sobie z czego innego!!!!!!!! Nie masz sie czym zająć????

do abcdefgh : Ja mam ich dużo i są ciemne wyrywam po prostu pesetą, ale sporadycznie bo mnie boli. Partnerowi to oczywiście nie przeszkadza, ale robie to dla siebie. na laser na pewno sobie nie pozwole!!!! Pa pa

Gość dermika
ja czytałam gdzieś w prasie medycznej że nie powinno sie wyrywac.....ze wzgledów zdrowotnych...ze mozna je jedynie przycinac!

dermika zgodze sie też z Tobą, dlatego to ograniczam. całkiem możliwe ze to może miec jakis skutek uboczny.

Gość ...myszka.......
jaki skutek uboczny?? Ja wyrywam od kilku lat troche sie teraz wystraszyma Moge dostac przez to raka piersi albo cos takiego??

Gość dermika
Dziewczyny w tym artykule nie było podanych skutków wyrywania włosków jedynie było napisane ze pod zadnym pozorem nie wolno wyrywać....ja tez sie tym zaniepokoiłam, bo tez czasem tak robiłam...

Gość milaczek
Ryzykowne to wyrywanie!!!

Gość abcdefgh
ja tez zaczełam od paru dni wyrywac tzn. wyrwałam pare 4 włoski ale bolało i przestałam i next day miałam taka jakby gulkę ;( yh troszke się boje ;( a jak jest z laserem jesli chodzi o wyrywanie włosków na sutkach??jak to się robi?jejku taka strefa ze aż ciarki przechodzą...co innego nogi czy ręce ale biust ojejjjj ;/ ale może też bym zaryzykowała yhh szkoda tylko ze nikt mi nie da gwarancji ze nic mi sie nie stanie po tym zabiegu ...pomijam to ze w ogole włoski moga sie ponownie pojawic... moj byly facet tez to olewał aczkolwiek raz dostałam mało fajny text od niego yhhh ale jak się kochaliśmy to nie widziałam by był tym specjalnie przejęty :) ale to dawne dzieje teraz mój mężczyzna jest normalnym faciem i jest git :)

Gość wanka
ja delikatnie gole maszynka, boje sie penceta.uwazam tylko zeby golic tylko ten wlos a nie okolice zeby mi wiecej nie rosly

Gość teofilia
a ja pytałam moją pani ginekolog i powiedziała, że można depilować bo taka już moja natura, że mam te włoski a do szału mnie one doprowadzają

Gość ja mam PCOS
stąd te włoski u mnie na brodawkach,i kilka nad górną wrgą-czyli niby wąsik :-(

Gość gdzie ta zapalniczkaP
skoro z twarzy mozna usuwac laserem to z brodawek tym bardziej:) ja przcinam swoje maszynka, nigdy mi nie przyszlo do glowy wyrywac;/

No wlasnie ja tez chcialabym sie dowiedziec, co z tym fantem zrobic :/ Jestem brunetka i tez mam problem z nadmiernym owlosieniem z tym ,ze nie sadze,zeby byly to problemy hormonalne - po prostu ,odziedziczylam to pewnie po mamie :P a poza tym moje wlosy sa ciemne a skora blada, wiec sa przez to bardziej widoczne. Najbardziej wnerwiaja mnie wloski na piersiach :( Usuwalam (i usuwam) je roznymi metodami, najczesciej jednak peseta. Istnieja rozne opinie na temat wyrywania wloskow na piersiach ,ale ja sie pytalam mojej pani ginekolog i powiedziala, zeby wyrywac, usuwac...Jesli by to bylo jakos niebezpieczne, chyba by mi powiedziala nie ? A poza tym ona tez zajmuje sie chorobami sutkow,wiec msle ,ze sie na tym zna. W kazdym razie, powracajac do tematu, ja te wloski wyrywam, ale pojawia sie inny problem niz te pieronskie wlosy. Mianowicie, po jakims czasie one wrastaja, a nie sa to 2 wloski na krzyz :/ Ja jestem strasznie uparta i denerwuje mnie jak widze te czarne kropeczki pod skora albo, nie daj boze, rosnacego tam wlosa. Bez \\\"grzebania\\\" i \\\"wyciskania\\\" sie nie ochodzi. No i problemem nie sa wloski a te paskudne czerwone sladu i ranki po wyrywaniu :( Skora w tych miejscach gdzie \\\"grzebalam\\\" jest ciemniejsza, po prostu pozostaja takie ciemniejsze plamki. No i pytanie jest takie: jak sie pozbyc tych ciemniejszych plamek? Ja teraz juz niemalze codziennie robie piling a na noc, zeby zlagodzic ewentualne podraznienia , smaruje Alantanem plus w kremie (masc jest dla mnie za tlusta). Mozna tez stosowac sudocrem ,ale to tez polecam jedynie na noc,bo jest on bilaly i moze poprudzic nieco bielizne. Z tymm,ze sudocrem jest bardziej sciagajacy. No ale plamki po tym wyrywaniu dalej mam i wyglada to wstetnie :( Staram sie nie ruszac tego pzrez jakis czas,ale nie umiem :( Juz chyba jestem na tym punkcie przewrazliwiona :( Co z tym fantem zrobic ? Czy ktos ma jakies sposoby?

Gość ja woskuję

Gość o fuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:o

Gość chyba lepiej niz wyrywać

Gość onatowie
No tak, jak się ma kilka włoskow jasnych na krzyż to facetowi to moze nie przeszkadzac, ale jak sie ma kilkadziesiąt czarnych to jednak musi być wielka miłość, ja bym się wstydzila facetowi pokazać nago z włosami. Wyrywam pensetą zamiast depilatorem, bo po depilatorze wrastają, od czasu do czasu maszynką,żeby nie wrastały... no, bo depilacja laserowa to sie boję,że laser moze spowodować raka, ale jest jeszzce ponoć epilacja..takie porażanie prądem i wbijanie igły w cycka i wyciąganie..ale to jeszcze straszniejsze..chyba się zdecyduję na depilację laserową jak dostanę pracę, bo to niestety wygląda nieestetycznie i niezbyt kobieco..a jak już się widzi na plaży chłopaków, którzy mają włosów mniej na cyckach to już w ogóle załamka;/ Raz się wstydzilam swego problemu i zapomnialam ogolić i ominęla mnie ,,przygoda" życia...ech..w takich sytuacjach trzeba udawać porządną i szanującą się dziewczynę..;] a ostatnio zaczely mi rosnąc na dekolcie i brzuchu coraz ciemniejsze..a laser taki drog i;(

no tak, ale jak sie woskuje, to wtedy temu zabiegowi poddana jest wieksza powierzchnia ciala, a jesli sa jakies male i jasne wloski ,to nie me snesu ich narazac na wyrwanie, bo wlasnie potem one sie zrobia ciemniejsze, grubsze, bardziej widoczne no i istnieje niestety duze prawdopodobiensto, ze zaczna wrastac :( Ja juz tego tez probowalam, ale zrezygnowalam. Postanowilam nie ruszac tych, ktore nei sa widoczne :/ Boze, zeby faceci mieli takie problemy ,a oni maja beztroskie zycie :/

Gość kaskaa5
Ja wyrywam pencetą, nic mi nie jest. Dlaczego uwazacie, że możźe byc to niebezpieczne?

Gość Morrisonka
a jaki jest koszt takiego usunięcia laserem?

HEY HEYJa tez wyrywam i odrastaja,ale to co robie tak caly czas i nic sie nie dzieje.pozdrawiam